10 Beste SQL Software en Query Optimization Tools

10 Beste SQL Software en Query Optimization Tools

Voor uitgebreide Microsoft-monitoring is de juiste query-optimizer een must. In dit artikel gaan we kijken naar de beste SQL-software en tools voor het optimaliseren van zoekopdrachten.

Er is veel informatie beschikbaar over elk van de onderstaande tools, maar als u alleen tijd hebt om een ​​lijst te bekijken, hier is onze lijst van de beste SQL-software en hulpprogramma's voor het optimaliseren van zoekopdrachten:

 1. SolarWinds Database Performance Analyzer (GRATIS PROEF) Prestatiebewaking voor Azure SQL-, MySQL-, Aurora-, ASE-, Oracle-, MariaDB- en IBM Db2-databases. Werkt op Windows Server.
 2. SentryOne SQL Sentry (GRATIS PROEF) Een databaseprestatiemonitor voor SQL Server die waarschuwingsdrempels bevat.
 3. Paessler PRTG-netwerkmonitor (GRATIS PROEF) Een netwerk-, server- en toepassingsmonitor met monitors voor SQL Server-, Oracle SQL-, MySQL- en PostgreSQL-databases.
 4. AppOptics APM (GRATIS PROEF) Een cloud-gebaseerde applicatieprestatiemonitor met gespecialiseerde hulpprogramma's voor het afstemmen van databases.
 5. ManageEngine Gratis SQL Health Monitor Gratis tool die de impact bewaakt die een database heeft op de bronnen van de server waarop deze wordt gehost.
 6. Redgate SQL Monitor Een query-optimalisatiemonitor voor SQL Server die meer dan 40 voorwaarden dekt.
 7. EverSQL Een SQL-tuner die vragen automatisch herschrijft om de databaseprestaties te verbeteren.
 8. Idera DB Optimizer Een query-optimizer voor SQL Server, Oracle en Sybase. Detecteert inefficiënties in query's en produceert aanbevolen fixes.
 9. dbForge Studio SQL-editor met een reeks hulpprogramma's, waaronder een querybuilder, een automatisch aanvulsysteem voor ontwikkelaars die query's typen en code-verkenner.
 10. Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) Gratis tool van Microsoft voor zijn SQL Server-systeem. Deze query-editor bevat tuning-analyse.

Waarom heb ik een SQL Server Tuning Tool nodig?

Het afstemmen van SQL-serverquery's is belangrijk voor het optimaliseren van de queryprestaties. Als query's traag of mislukt zijn, kunnen prestatiebewaking en SQL-tuning helpen om uw code efficiënter te maken. Het is echter moeilijk om dit handmatig te doen zonder een query-optimalisatietool, omdat u alles handmatig moet doen met beperkte functionaliteit.


Het vinden van vragen die niet helemaal kloppen, is een moeizame taak. Hulpprogramma's voor serveroptimalisatie zijn van onschatbare waarde omdat ze u in staat stellen om query's met slechte prestaties te bekijken en eenvoudiger knelpunten in bronnen te vinden. Hiermee kunt u ook prestatiestatistieken verzamelen die u kunnen helpen SQL-query's in de toekomst te verbeteren.

Veel tools kunnen dit automatisch doen met waarschuwingen en geautomatiseerde reacties, zodat zoekopdrachten worden verbeterd zonder tussenkomst van de gebruiker. Het gebruik van een tool voor het afstemmen van SQL-servers helpt uw ​​serverprestaties te verbeteren en verhoogt uw reactievermogen bij het beheren van serverproblemen. Met een SQL-monitoringtool kunt u bijvoorbeeld SQL-serverquery's afstemmen voordat u prestatieproblemen ondervindt.

De beste SQL Software en Query Optimization Tools

Belangrijkste kenmerken van de beste SQL Query Optimization Tools:

 • SQL-afstemming - SQL-query-optimalisatietools met SQL-tuning herschrijven SQL-instructies om de serverprestaties te verbeteren.
 • Monitor Cloud-databases - Veel SQL-query-optimizers kunnen databases in de cloud bewaken.
 • Optimaliseer SQL-zoekopdrachten online - Optimaliseer SQL-zoekopdrachten op afstand via uw apparaat of webbrowser.

1. SolarWinds Database Performance Analyzer (GRATIS PROEF)

SolarWinds database prestatie-analyse

Als eerste op deze lijst hebben we SolarWinds Database Performance Analyzer. SolarWinds Database Performance Analyzer is een tool voor het optimaliseren van zoekopdrachten die is gebouwd voor het controleren en afstemmen van zoekopdrachtprestaties. Met deze tool kunt u de prestaties van SQL's, Clientmachines, gebruikers en toepassingen via een dashboard. U kunt grafieken van al deze entiteiten bekijken om grotere prestatietrends te vinden.

Met SolarWinds Database Performance Analyzer, u kunt databases 24/7 monitoren op prestatieafwijkingen. Weergaven tonen gegevens zoals Top wacht op SQL (uren) die helpen om de status van het netwerk weer te geven. Als uw netwerkprestaties achteruitgaan SolarWinds Database Performance Analyzer geeft u de heads-up die u nodig hebt om te beginnen met het oplossen van problemen voor een oplossing.

Je kunt gebruiken SolarWinds Database Performance Analyzer om de volgende databasetypen te bewaken: Azure SQL-databases, MySQL, Aurora, ASE, Orakel, MariaDB, en IBM Db2. De status van uw database wordt weergegeven via een overzichtspagina met details over Wait, Tuning, CPU, geheugen en schijfstatus. Al deze informatie heeft een kleurcode, zodat u direct kunt zien of er een probleem is dat moet worden opgelost.

SolarWinds Database Performance Analyzer is een uitstekende keuze voor kopers die op zoek zijn naar een complete SQL-optimalisatie-tool voor zoekopdrachten die compatibel is met andere SolarWinds-producten. SolarWinds Database Performance Analyzer is verkrijgbaar voor een prijs van $ 2.045 (£ 1.541). Er is ook een 14 dagen gratis op proef die u hieronder kunt downloaden.

SolarWinds Database Performance Analyzer Download GRATIS proefperiode van 14 dagen

2. SentryOne SQL Sentry (GRATIS PROEF)

SentryOne SQL

SentryOne SQL Sentry is een tool voor databaseprestatiebeheer die comfortabel kan worden gebruikt voor het afstemmen van SQL-zoekopdrachten. Met deze tool kunt u vooraf geconfigureerde prestatiebasislijnen gebruiken knelpunten in bronnen identificeren en andere problemen. Er is ook een blok detectie functie waarin u blokkeerprocessen in een hiërarchische weergave ziet. SentryOne vangt ook deadlocks op door het proces te vinden dat resulteerde in een impasse en identificeert de wijzigingen die u moet aanbrengen tijdens het afstemmen.

De prestatie-analyse mogelijkheden van SentryOne zijn enorm. U kunt SQL-serverstatistieken bewaken, zoals: Gebruikersverbindingen, Geblokkeerde processen, batches, transacties, gecompileerd, gecompileerd, Key Lookups, Doorgestuurde records, Back-up MB / sec, en Wachtrij verzenden / Wachtrij opnieuw uitvoeren. U hebt ook tal van statistieken voor het bewaken van SQL Server-wachttijden met CPU-percentage van totale wachttijden, wachttijd per categorie en wachttijd per klasse.

Er zijn ook meer dan 100 waarschuwingscondities zodat u niet beperkt bent tot handmatige monitoring. Als een SQL-query bijvoorbeeld langzaam wordt uitgevoerd, stuurt het programma u een waarschuwing. Je kunt zelfs een stap verder gaan en instellen SentryOne om een ​​database-actie te activeren op het moment dat een drempelwaarde is geactiveerd. Met het alarmsysteem kunt u een aanzienlijk deel van uw optimalisatiebeheer voor SQL-zoekopdrachten automatiseren.

Er zijn twee SQL-versies van SentryOne beschikbaar om te kopen: SQL Sentry Essentials en SQL Sentry. Een licentie voor SQL Sentry Essentials kost $ 995 (£ 750) met onderhoudskosten van $ 199 (£ 150) per jaar. SQL Sentry kost $ 2.495 (£ 1.881) met onderhoudskosten van $ 499 (£ 376). Met de eerste kunt u prestatiestatistieken in realtime bekijken en met de laatste profiteert u van extra functies zoals query-analyse en geïntegreerde query-tuning. Er is ook een gratis proefperiode van twee weken beschikbaar om te downloaden.

SentryOne SQL SentryDownload 14 dagen GRATIS proberen

3. Paessler PRTG-netwerkmonitor (GRATIS PROEF)

PRTG-netwerkmonitor

Ten tweede op deze lijst hebben we Paessler PRTG-netwerkmonitor, een netwerkbewakingsprogramma dat een gevarieerde databasebewakingservaring biedt. PRTG-netwerkmonitor kan monitoren Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, en PostgreSQL. Monitoring van deze tool wordt bereikt door het gebruik van sensoren die individuele databases bewaken. Deze sensoren zijn vooraf geconfigureerd voor elke grote database, zodat u niets hoeft te tweaken zodra u de eerste keer opstart.

PRTG-netwerkmonitor maakt monitoring van SQL-query-optimalisatie eenvoudig en meet hoe lang een SQL-queryaanvraag van start tot finish duurt. De uitvoeringstijd van het verzoek wordt vervolgens op het dashboard weergegeven, zodat u kunt zien of er problemen zijn. Daarnaast kunt u ook uw bredere netwerk controleren om prestatieproblemen te identificeren die van invloed kunnen zijn op uw databases.

De PRTG-netwerkmonitor waarschuwingssysteem helpt ervoor te zorgen dat u geen belangrijke informatie mist. Zodra problematische activiteit wordt herkend, ontvangt u onmiddellijk een melding. Waarschuwingen worden naar u verzonden via e-mail, sms of pushmeldingen op Android-, iOS- en Windows-telefoons. Er is ook een API die u kunt gebruiken om uw eigen meldingsscripts te schrijven als u meer controle wilt over de meldingen die u aanvraagt.

PRTG-netwerkmonitor is beschikbaar als zowel een betaalde als een gratis tool. De betaalde versies van PRTG-netwerkmonitor start van $ 1600 (£ 1,206) voor 500 sensoren en één serverinstallatie tot $ 60.000 (£ 45,237) voor onbeperkte sensoren met vijf serverinstallaties. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar voor 30 dagen.

Paessler PRTG-netwerkmonitor Download 30 dagen GRATIS proefversie

4. AppOptics APM (GRATIS PROEF)

10 Beste SQL Software en Query Optimization Tools

AppOptics APM houdt toezicht op de prestaties van applicaties en de infrastructuur die ze ondersteunt. De tool is in staat om identificeren van de ware oorzaken van prestatieverlies van applicaties, of het nu gaat om onjuist geconfigureerde instellingen, slechte codering of een probleem met de capaciteit van de hardware die de toepassing uitvoert en het verkeer naar gebruikers voert.

Verschillende applicaties met specialistische bewerkingen kunnen niet effectief worden bewaakt door één uniform applicatiebewakingssysteem. AppOptics APM heeft dus gespecialiseerde secties die zich richten op specifieke toepassingstypen. Een van deze gespecialiseerde secties richt zich op databaseprestaties. De database-afstemmingsmogelijkheden van AppOptics kunnen samenwerken met veel verschillende merken databases, waaronder MySQL, Microsoft SQL Server, Orakel, postgres, en Apache database management systemen.

De AppOptics-database-tuner richt zich op de efficiëntie van SQL-query's. Het onderzoekt het effect van elke queryuitvoering, zoekt naar query's die lang duren om resultaten op te halen en onderzoekt waarom ze zo inefficiënt zijn. De tool start een tracebestand op met alle transacties die nodig zijn om aan een verzoek van een query te voldoen. Deze hoogtepunten inefficiënte joins en kolommen die moeten worden geïndexeerd.

Een AppOptics-systeem van een analyse-engine oefent ook alle code uit die SQL-query's oproept om ervoor te zorgen dat ze efficiënt met de database omgaan. De code-efficiëntiemodule onderzoekt alle programma's, niet alleen die met database-interactie.

Als cloudgebaseerde service kan AppOptics databases analyseren, ongeacht waar deze worden gehost - op uw site, op een externe site of in de cloud. De service wordt in rekening gebracht per jaarabonnement en je kunt een krijgen 14 dagen gratis op proef om AppOptics APM zelf te bekijken.

AppOptics APMStart 14-daagse GRATIS proefversie

5. ManageEngine Gratis SQL Health Monitor 

ManageEngine Gratis SQL Health Monitor

Eindelijk hebben we ManageEngine SQL Health Monitoring Tools. ManageEngine SQL Health Monitoring Tools is een gratis SQL-monitoringplatform dat het gebruik van CPU, geheugen en schijfruimte van SQL-servers kan controleren. Monitoring van SQL-servers vereist bijna geen configuratie omdat verbonden servers automatisch worden ontdekt.

U kunt ook een stap verder gaan en de gegevens van de database zelf induiken. U kunt bijvoorbeeld de actieve transacties, gebruikte logbestanden, hitpercentage logboekcache, transacties per seconde en databasegrootte bekijken. Dit biedt u de basisinformatie om te zien of er zich prestatieproblemen voordoen.

Als u op zoek bent naar een SQL-tool die helpt de SQL-prestaties te bewaken, dan is dit een gratis tool die het overwegen waard is. ManageEngine SQL Health Monitoring Tools kan hier gratis worden gedownload.

6. Redgate SQL Monitor

Redgate SQL-monitor

Redgate SQL Monitor is een ander veelgebruikt hulpprogramma voor het optimaliseren van zoekopdrachten. Redgate SQL Monitor voegt een state-of-the-art dashboard toe om de SQL-prestaties te bewaken. Via het dashboard kunt u een overzicht van uw SQL-servers bekijken die elke 15 seconden worden bijgewerkt.

Met andere woorden, u kunt eenvoudig de status van uw SQL-infrastructuur volgen zonder iets belangrijks te missen. De tijdlijn van de instantie is met name handig omdat deze de CPU, Geheugen, Schijf I / O, en Waits van uw database.

Er is ook een waarschuwingssysteem om u op de hoogte te houden van prestatiewijzigingen. Redgate SQL Monitor komt met meer dan 40 aanpasbare sjablonen om u te waarschuwen voor alle voorkomende prestatieproblemen, of een query slecht presteert of processen worden geblokkeerd.

Problemen oplossen is een ander gebied dat Redgate SQL Monitor doet opmerkelijk goed. Zodra u een prestatieprobleem ontdekt, biedt het platform u aanvullende statistieken om de oorzaak te achterhalen. Statistieken kunnen worden vergeleken met basisactiviteit om te achterhalen wat het probleem heeft veroorzaakt.

Qua prijsstelling, Redgate SQL Monitor's prijs hangt af van hoeveel servers u wenst te ondersteunen. Tussen 1-4 servers is de prijs per server $ 1.565 (£ 1.179). Tussen 5-9 servers is de prijs $ 1,330 (£ 1,002) per server. Als u meer dan 10 servers nodig heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf voor een offerte op maat. Er is ook een 14 dagen gratis op proef die u hier kunt downloaden.

7. EverSQL

EverSQL

EverSQL is een SQL-optimizer die een populaire keuze is voor SQL-tuning. De tool heeft een slim algoritme dat SQL-query's automatisch herschrijft om ze sneller te laten werken. Nadat een query is herschreven, kunt u een codevergelijking bekijken met opmerkingen over alle wijzigingen die in de query zijn aangebracht. Deze functies gecombineerd maken het handig om de prestaties van zoekopdrachten te verbeteren zonder uit het oog te verliezen welke wijzigingen zijn aangebracht.

Je kan ook gebruiken EverSQL om indexeringsaanbevelingen te nemen voor meerdere zoekopdrachten tegelijkertijd. Op dezelfde manier kunnen query's rechtstreeks worden geoptimaliseerd vanuit het trage logbestand van MySQL. U kunt het schema ook toevoegen om geavanceerde optimalisatie-opties te bekijken om de prestaties verder te verbeteren.

Als u wilt beginnen met het optimaliseren en afstemmen van zoekopdrachten via uw webbrowser tegen een concurrerende prijs, EverSQL wordt sterk aanbevolen. EverSQL is compatibel met MySQL, MariaDB, en PerconaDB (EverSQL werkt mogelijk met andere databasetypen met wisselend succes).

EverSQL Is gratis beschikbaar met 50 query-optimalisaties gedurende 14 dagen. De Basic-versie kost $ 29 (£ 21,87) per maand voor 25 queries en de Plus-versie $ 135 (£ 101) voor 100 queries. Er is ook een Premium-versie die een aangepast aantal credits biedt, maar u moet rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Je kunt de gratis proefversie van EverSQL hier downloaden.

8. Idera DB Optimizer

Idera DB Optimizer

Weinig tools bieden een zo eenvoudige SQL-afstemmingservaring als Idera DB Optimizer. Met DB Optimizer kunt u SQL afstemmen Orakel, SQL Server, DB2 en Sybase. De SQL-afstemwizard geeft automatisch suggesties voor het afstemmen van een verbeterende SQL-code. Dit zorgt ervoor dat uw code zo goed mogelijk presteert.

Monitoring voor knelpunten in de prestaties is een andere taak die DB Optimizer heel goed doet. U kunt een grafiek van wachttijdanalyse bekijken om de onderliggende oorzaken van slechte databaseprestaties te bekijken.

Er is ook de optie om SQL-query's met alternatieve uitvoeringspaden uit te voeren totdat u de meest efficiënte SQL-instructie vindt. Zodra u een efficiënter alternatief vindt, kunt u de wijziging met één klik aanbrengen.

globaal DB Optimizer is een SQL-afstemmingsprogramma dat ideaal is voor middelgrote organisaties. DB Optimizer begint bij een prijs van $ 572 (£ 431) per gebruiker. Er is ook een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

9. dbForge Studio

dbForge Studio

dbForge Studio is een van de beste SQL-query-optimizers in deze lijst. dbForge Studio wordt geleverd met een reeks hulpprogramma's voor serverbeheer om de serverprestaties te controleren en codering af te stemmen. Deze tool voegt toe code voltooid, SQL-opmaak, SQL-fragmenten, en code navigatie zodat u SQL-code gemakkelijker kunt afstemmen.

Een hulpmiddel dat bijzonder nuttig is, is het Index Manager die SQL-indexen bewaakt en problemen met indexfragmentatie belicht. Met Index Manager kunt u databases vinden die niet goed presteren.

Als u gegevens van server naar server moet overdragen, moet u Gegevens vergelijken functie is van vitaal belang. Met Gegevens vergelijken u kunt gegevens uit meerdere tabellen synchroniseren, de verschillen analyseren en rapporten genereren. dbForge Studio is dus een van de beste tools voor gegevenssynchronisatie op deze lijst.

Er zijn drie versies van dbForge Studio te koop; de standaard-, professionele en zakelijke versies. De standaardversie begint bij $ 249,95 (£ 188,45) met basiscodewedstrijd en een visuele query-builder.

De Professional-versie kost $ 499,95 (£ 376,96) met geavanceerde code-voltooiing en functies zoals gegevensvergelijking en synchronisatie, plus een T-SQL-codeanalysator. De Enterprise-versie kost $ 699,95 (£ 527,76) en wordt geleverd met Broncontrole en een T-SQL Unit Test. Er is ook een gratis proefversie die u hier kunt downloaden.

10. Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS)

Schermafbeelding van Microsoft SQL Server Management

SQL Server Management Studio is een veelgebruikte query-optimizer voor Windows. Aan SQL Server Management Studio, monitoring van de prestaties van query's gebeurt via de Database Engine Tuning Advisor of DTA. De DTA wordt gebruikt om zoekopdrachten sneller te laten verlopen. Het kan indexen en partitiequery's toevoegen om knelpunten in de prestaties te elimineren en de uitvoeringstijd te verkorten.

SQL Server Management Studio is beschikbaar voor ramen10, 8, 8.1, 7, 2012, en 2008 R2. Als u op zoek bent naar een SQL-afstemmingshulpprogramma dat gemakkelijk te gebruiken is en geen aanzienlijk prijskaartje met zich meebrengt, SQL Server Management Studio is het overwegen waard. SQL Server Management Studio is een hulpmiddel dat ideaal is voor kleinere ondernemingen vanwege de lage kosten. SQL Server Management is volledig gratis en kan hier worden gedownload van de Microsoft-website.

Hulpmiddelen voor het optimaliseren van SQL-zoekopdrachten kiezen

Als u SQL-query's als onderdeel van uw dagelijkse werklast wilt controleren, raden we u ten zeerste aan om te investeren in een tool voor het optimaliseren van zoekopdrachten. Hulpmiddelen zoals SolarWinds Database Performance Analyzer en SentryOne SQL Sentry hiermee kunt u de prestaties van SQL-zoekopdrachten in de gaten houden om ervoor te zorgen dat uw servers efficiënt werken.

Voor organisaties met lagere budgetten Microsoft SQL Server Management Studio kan u helpen bij het visualiseren van SQL Server-prestaties. Hoewel het niet zo geavanceerd is als sommige van de andere tools op deze lijst, biedt het een solide gebruikerservaring.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 24 =