10 beste oplossingen voor eindpuntbescherming

Oplossingen voor eindpuntbescherming


Wat is eindpuntbeveiliging?

Endpoint protection is een beveiligingsoplossing die problemen met eindpuntbeveiliging aanpakt en eindpunten beveiligt en beschermt tegen zero-day exploits, aanvallen en onbedoelde gegevenslekken als gevolg van menselijke fouten.

We gaan dieper in op elk van de tools die deze lijst hebben gemaakt, maar als je geen tijd hebt om tot het einde door te lezen, hier is onze lijst met 10 beste oplossingen voor eindpuntbescherming:

  1. SolarWinds-dreigingsmonitor (GRATIS PROEF) Een gecombineerde eindpunt- en netwerkbeveiligingsoplossing.
  2. Bitdefender Gravity Zone Endpoint Security Bescherming voor apparaten die kunnen worden gecombineerd met netwerkbeveiliging.
  3. Sophos Intercept X Endpoint Een op AI gebaseerd beveiligingssysteem.
  4. ESET Endpoint Security Eindpuntbeveiliging met tools voor netwerkbeveiliging.
  5. Trend Micro Apex One Een mix van traditionele en innovatieve beschermingstechnieken.
  6. Symantec Endpoint Detection and Response Geavanceerde malware en inbraakbeveiliging
  7. Panda Endpoint Protection Bescherming voor computers in een netwerk, beheerd vanuit de cloud.
  8. CounterTack GoSecure ESL Voorspellende, AI-aangedreven eindpuntbeveiliging.
  9. Malwarebytes Endpoint Protection Cloudgebaseerde bescherming voor computers in een netwerk.
  10. Cylance Protect AI bescherming tegen bedreigingen voor eindpunten.

Waarom eindpuntbeveiliging?

Zodra antivirusproducenten een oplossing voor een stukje malware produceren, ontdekken hackers een andere aanvalsstrategie. Nieuwe virussen, waarvoor nog geen antidotum is gemaakt, worden 'zero-day'-aanvallen genoemd. Hackers kunnen schade blijven toebrengen aan de computers van bedrijven en het grote publiek door een virusproductiepijplijn actief te houden.

Wetende dat er zal altijd een ander virus zijn aan de horizon om mee om te gaan, hebben cybersecuritybedrijven gekozen voor een nieuwe aanpak. In plaats van individuele virussen te proberen te identificeren en aan blokken te werken, richten bedrijven zich nu op het detecteren van afwijkend gedrag en het vergrendelen van belangrijke services op computers en geautomatiseerde apparaten om geknoei te voorkomen.

Deze nieuwe strategie is breder dan de antivirus- of antimalware-benadering van één toepassing om een ​​computer te verdedigen. Veel niet langer een virusdatabase bevatten, wat volgens sommige branchedefinities betekent dat ze niet in aanmerking komen voor het label 'antivirus'. Een nieuw modewoord dat in de branche naar voren komt, is de 'vervangende' technologie. Deze nieuwe cybersecurity-suites vervangen antivirussystemen volledig door een nieuwe op AI gebaseerde basislijn- en afwijkingsdetectiesystemen.

De overkoepelende term die wordt toegepast op alle inspanningen op het gebied van cyberbeveiliging om een ​​apparaat dat op een netwerk is aangesloten te beschermen, in tegenstelling tot het netwerk zelf, is 'eindpunt bescherming.”In deze review wordt gekeken naar de leiders op het gebied van eindpuntbeveiliging en hoe elk van die cybersecurity-providers de taak van het beschermen van gebruikersapparatuur aanpakt.

Er is geen enkel oplossingsformaat voor vervangingstechnologie. Het bepalende kenmerk van eindpuntbeveiliging is dat deze is gebaseerd op het apparaat waartoe de gebruiker toegang heeft. In sommige gevallen wordt die oplossing geleverd door een externe bron, maar de prioriteit is om individuele apparaten te beschermen, niet een volledig systeem van apparaten die op het netwerk zijn aangesloten.

Firewalls worden niet beschouwd als onderdeel van eindpuntbescherming. Dit komt omdat ze zijn ontworpen om netwerken te beschermen. In veel binnenlandse implementaties draaien firewalls op een computer en werken ze om slechts één computer te beschermen. Firewalls zijn echter ontworpen om verkeer te blokkeren, terwijl eindpuntbeveiliging kijkt naar de processen die op een computer worden uitgevoerd.

Er zijn enkele soorten cyberbeveiligingsstrategieën die zowel in de categorieën netwerkbescherming als eindpuntbeveiliging vallen. Een voorbeeld hiervan is cyberdefense dat zich richt op het analyseren van logboekberichten om schadelijke activiteiten op te sporen - die strategie kan worden toegepast op zowel netwerk- als eindpuntbeveiliging.

De beste eindpuntbeschermingssystemen

Hoewel aanvallen op apparaten in privébezit een serieus probleem vormen, ligt de nadruk van de cybersecurity-industrie op oplossingen om bedrijven te verdedigen. Zakelijke kopers hebben bescherming nodig voor al hun apparatuur, inclusief netwerken en eindpunten. Dus maken veel eindpuntbeveiligingssystemen deel uit van een reeks programma's die de hele technologie-infrastructuur bestrijken. In deze gids zullen we alleen die modules beschrijven die eindpunten beschermen.

U kunt meer lezen over deze opties in de volgende secties.

1. SolarWinds-dreigingsmonitor (GRATIS PROEF)

SolarWinds-dreigingsmonitor

De SolarWinds-dreigingsmonitor is een goed voorbeeld van de evolutie in eindpuntbeveiliging naar een volledige suite van aanval bescherming. Dit maakt deel uit van een algehele systeembeveiligingsservice, die wordt beheerd vanuit de cloud. De tool gebruikt logboekanalyse en beveiligingsmethoden die zijn afgeleid van SIEM (Systeeminformatie en Event Management).

De hoofdmodule van de dreigingsmonitor onderzoekt logbestanden op waarschuwingssignalen. Zowat elke actie die op uw computer en op uw netwerk plaatsvindt, genereert een logboekbericht. Deze logboekberichten worden niet automatisch verzameld. Veel bedrijven negeren gewoon deze verbazingwekkende bron van systeeminformatie die de nadruk zal leggen op abnormale activiteit die wordt veroorzaakt door kwaadaardige programma's of ongeautoriseerde toegang.

De dreigingsmonitor is niet alleen eindpuntbeveiliging, omdat deze ook netwerken dekt. De service verzamelt al die gebeurtenisberichten en slaat ze op in bestanden voor analyse. De tool is een Intrusion Protection System (IPS) die standaardtekens kan genereren dat er iets niet klopt op uw systeem. Traditionele malwarebescherming waarschuwt u voor gevaarlijke processen. De IPS gaat nog een stap verder dan alleen het blokkeren van processen of het verwijderen van een stukje software omdat het ook kwaadwillende gebruikers kan blokkeren.

SolarWinds produceert een reeks hulpprogramma's voor systeembeveiliging. Binnen deze groep producten is een alternatief voor de Bedreigingsmonitor, de Security Event Manager. Deze tool heeft zeer vergelijkbare functionaliteit als de dreigingsmonitor. U zou ook profiteren van de Patch Manager. Het up-to-date houden van uw software is een belangrijke beveiligingstaak omdat softwarehuizen regelmatig updates voor hun producten produceren om nieuw ontdekte hacker-exploits af te sluiten. De Patch Manager maakt een register van al uw software en controleert op updates hiervoor. De updates worden automatisch voor u uitgerold.

Alle SolarWinds-producten zijn beschikbaar voor proeven en demo's. U kunt een 14-daagse gratis proefversie van de dreigingsmonitor krijgen.

BEWERKERS KEUZE

Bewaak realtime beveiligingsbedreigingen en reageer en rapporteer vanuit externe locaties. De interface is eenvoudig maar krachtig, eenvoudig te implementeren en volledig schaalbaar.

Download: SolarWinds-dreigingsmonitor

Officiële site: SolarWinds.com

2. Bitdefender Gravity Zone Business Security

Bitdefender Gravity Zone

Bitdefender is sindsdien een producent van antivirusprogramma's (AV) het begon in 2001. Meer recent heeft het bedrijf zijn verdedigingssystemen verplaatst van het traditionele antivirusmodel naar uitgebreide systeemverdedigingspakketten. Het bedrijf produceert netwerkverdedigingssystemen en eindpuntbeveiliging.

GravityZone bevat een database voor het detecteren van handtekeningen, vergelijkbaar met de traditionele methode om een ​​lijst met viruskenmerken door te nemen. Een andere overeenkomst met traditionele AV-prestaties is dat GravityZone virusprocessen beëindigt en het programma verwijdert. GravityZone voegt inbraakdetectieprocedures toe aan die laag AV-acties.

De tool controleert op pogingen om toegang te krijgen tot het apparaat en blokkeert die communicatiebronnen die kwaadaardige bedoelingen vertonen. Het houdt ook regelmatige activiteiten op het apparaat bij een basislijn opstellen van typisch gedrag. Afwijkende activiteit die afwijkt van die basislijn leidt tot afweermaatregelen. De maatregelen omvatten het volgen van schijnbare exploitactiviteiten die kenmerkend zijn voor 'zero-day"Aanvallen.

Naast het oplossen van bedreigingen, zal de beveiligingssuite de afweer van uw apparaat versterken. Deze module van de suite bevat een patchmanager om automatisch updates voor de software te installeren. Het codeert ook al uw schijven om gegevens onleesbaar te maken voor indringers. Het pakket bevat ook bescherming tegen webbedreigingen, USB-controles en toepassingsmonitors. Het pakket bevat ook een firewall.

Bitdefender biedt een gratis proefversie van GravityZone.

3. Sophos Intercept X

Sophos Intercept X

Sophos is een van de toonaangevende implementeerders van AI-methoden in de cybersecurity-industrie. Intercept X gebruikt machine leren om een ​​basislijn van regelmatige activiteit op een apparaat vast te stellen en genereert vervolgens waarschuwingen wanneer gebeurtenissen worden gedetecteerd die niet in normale werkpatronen passen. Dat element van het beveiligingssysteem detecteert malware en kwaadaardige indringers. Een tweede element automatiseert reacties gedetecteerde problemen.

Andere elementen in het Intercept X-pakket zijn gericht op specifieke typen bedreigingen. CryptoGuard is bijvoorbeeld een ransomware-blokkeersysteem. Andere tools in het pakket voorkomen dat malware uw apparaat binnendringt via een browser. Dit systeem blokkeert de methoden die worden gebruikt door bestandsloze malware, die op een computer lekt van geïnfecteerde webpagina's. Een ander hulpprogramma controleert downloads op virussen en blokkeert de downloads als het virus wordt gesnoven tijdens het downloaden. Op dezelfde manier scant de software alle mappen op malware en verifieert ook alle USB-geheugensticks wanneer deze zijn aangesloten.

4. Trend Micro Apex One

Trend Micro Apex One

Trend Micro is een prominente AV-producent die is overgestapt op meer geavanceerde oplossingen voor eindpuntbescherming. Apex One is een mix van oud en nieuw. Het heeft nog steeds een traditioneel anti-malware systeem, maar die database met bedreigingen geeft een lijst van systeemkwetsbaarheden in plaats van virussignaturen. Apex One heeft gedragscontrole toegevoegd om te verbeteren verdediging tegen zero-day-aanvallen.

De bedreiging jagen element van dit pakket is een host-gebaseerd inbraakdetectiesysteem met geautomatiseerde verdedigingsacties. De tool zal kwaadaardige processen identificeren. Het doodt dat programma en isoleert het programma waarmee het is gestart. Het bedrijf noemt dit 'virtuele patching'. Het zal de mogelijkheden van het problematische programma opschorten totdat er een patch beschikbaar is om de exploit te sluiten. Dat proces verwijdert automatisch malware, omdat die schadelijke programma's nooit een update krijgen om het lastige gedrag te verwijderen.

Apex One biedt verdediging tegen cryptomining, ransomware en fileless malware evenals de traditionele Trojaanse paarden en virussen. Dit is een cloudgebaseerde service, maar u moet een agent op uw computer installeren om het systeem te kunnen controleren. Dit draait op Windows en Windows Server.

5. ESET Endpoint Security

ESET Endpoint Security

ESET Endpoint Security beschermt de computers van uw bedrijf tegen schadelijke activiteiten die via uw netwerk kunnen binnendringen. Het blokkeert ook dat schadelijke software verbinding maakt met uw netwerk. Dit wordt een "tweerichtingsfirewall" genoemd en het is de tweede verdedigingslinie. De eerste verdedigingslinie is een Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) dat gebeurtenisberichten in de logbestanden op uw computers bewaakt.

De HIPS methodologie zoekt naar patronen van kwaadaardig gedrag. De reacties op elke ontdekking kunnen worden geautomatiseerd, zodat schade niet zal voortduren gedurende de tijd dat het dashboard van het beveiligingssysteem onbeheerd is. Sommige van de acties waarnaar het detectiesysteem zoekt, zijn botnetberichten die worden gegenereerd DDoS-aanvallen op andere computers en ransomware.

Deze beveiligingsservice wordt on-site uitgevoerd en kan op Windows en Linux worden geïnstalleerd. Er is een cloudversie beschikbaar. ESET produceert ook software voor bescherming tegen netwerkaanvallen.

6. Symantec Endpoint Detection and Response

Symantec Endpoint Detection and Response

De eindpuntdetectie en -respons van Symantec maakt gebruik van AI-methoden om kwaadaardige activiteit op te sporen - dit wordt 'bedreigingsjacht' genoemd. Het systeem is beschikbaar als een softwaremodule, als een apparaat en als een cloudgebaseerde service. Als u kiest voor de Cloud-versie, moet u nog steeds agentsoftware op uw site installeren. Dit draait op Windows en Windows Server. De lokale software werkt op Windows, Windows Server, Mac OS en Linux. Endpoint Protection and Response is een upgrade van de standaard Endpoint Protection-service van Symantec.

Het systeem implementeert SIEM-procedures om te controleren op verontrustende gebeurtenissen die in logbestanden zijn geschreven. Het vestigt ook een normaal gedragspatroon op het apparaat en waarschuwt wanneer processen op de computer afwijken van dit record. De bedreiging jager scant het geheugen ook continu op schadelijke activiteiten. Het houdt alle activiteitenpatronen bij voor analyse op lange termijn. Naast het genereren van waarschuwingen, kan het systeem ook geautomatiseerde acties activeren om kwaadaardige processen af ​​te sluiten zodra ze worden opgemerkt. U kunt het Endpoint Detection and Response-systeem gratis proberen.

7. Panda Endpoint Protection

Panda Endpoint Protection

Endpoint Protection van Panda Security centraliseert de bescherming van alle computers die op uw netwerk zijn aangesloten. Dat wil zeggen dat u alle beveiligingsgebeurtenissen op alle computers in uw netwerk kunt zien op één enkele console, die wordt geleverd vanuit de Cloud. De bescherming werkt op desktopcomputers, laptops, mobiele apparaten en servers; die beveiligde eindpunten kunnen Windows, Windows Server, Mac OS, Linux of Android zijn. Het bedrijf noemt dit 'collectieve intelligentie'.

Het systeem controleert zowel de status van randapparatuur als de direct aangesloten apparaten. Het stelt een beleidsbasis vast en verwijdert vervolgens automatisch processen die niet voldoen aan het profiel.

8. CounterTack GoSecure ESL

CounterTack GoSecure ESL

GoSecure is het belangrijkste merk van cybersecurity startup, CounterTack. ESL staat voor Endpoint Security Lifestyle. Dit is een kwetsbaarheidsmonitor en bevat geen antivirusmodule. Het controleert echter elk AV-systeem van derden dat op uw netwerk-aangesloten eindpunten draait.

De functies van deze tool zijn onder meer asset discovery, patchbeheer, AV-monitoring, configuratiebeheer en kwetsbaarheidsbeoordeling.

Het uitgangspunt van deze tool is dat u gewoon uw systeem strak moet houden met alle software up-to-date om te beschermen tegen malware. Deze service wordt geleverd vanuit de cloud.

9. Malwarebytes Endpoint Protection

Malwarebytes Endpoint Protection

Het beveiligingssysteem Malwarebytes beschermt eindpunten met Windows en Mac OS. Dit is een cloudgebaseerd systeem, dus het heeft toegang tot uw netwerk nodig via uw firewall.

Het externe systeem communiceert met een agent die op een van uw servers is geïnstalleerd. De agent doorzoekt de computers op uw systeem om lijsten van te lezen actieve processen, logboekactiviteit. Vervolgens wordt elke ongewone activiteit gecontroleerd die niet in overeenstemming is met dit patroon van normaal gedrag. Het malwaredetectiesysteem vertrouwt ook op de traditionele AV-methode van een dreigingsdatabase waarin het karakteristieke gedrag van wordt opgeslagen bekende virussen.

Reacties op gedetecteerde bedreigingen worden automatisch gestart. De bescherming strekt zich uit tot het blokkeren van botnetactiviteit en de weigering van browsers om geïnfecteerde webpagina's te laden.

Malwarebytes biedt een gratis proefversie van Endpoint Protection.

10. Cylance Protect

Cylance Protect

Cylance Protect is een op AI gebaseerd eindpuntbeschermingssysteem dat de noodzaak van een dreigingsdatabase. U hebt de keuze om de Cylance Protect-software op uw eigen server te installeren of om deze als een cloudgebaseerde service te gebruiken met een agentprogramma dat op een van uw sites is geïnstalleerd.

De service controleert de bestandsbewerkingen op uw computers en blokkeert de installatie van schadelijke programma's. Het zal ook geheugen scannen voor ongeautoriseerde activiteit, die de werking van bestandsloze malware blokkeert. Al met al is de Cylance-strategie ontworpen om zero-day-aanvallen te voorkomen door de noodzaak van malware-analyse en distributie van dreigingsreacties te voorkomen.

Dreigingsherstel vindt onmiddellijk plaats. Dit heeft de vorm van het blokkeren van inkomend verkeer vanaf een verdacht adres, het opstarten van indringers en het doden van kwaadaardige processen.

Eindpuntbeveiliging in context

Als zakelijke gebruiker zul je beheren veel eindpunten binnen uw kantoren en ook externe computers die eigendom zijn van telewerkende freelancers en thuiswerknemers. Een open netwerk met externe apparaten en apparaten die eigendom zijn van gebruikers, is kwetsbaarder voor grotere risico's dan een ingesloten kantoor-LAN.

Eindpuntbeveiliging is zeker noodzakelijk. Dit moet echter niet uw enige verdedigingslinie zijn tegen malware en indringers. U moet uw IT-infrastructuur als een geheel beschouwen bij het implementeren van beveiligingsmaatregelen en ervoor zorgen dat uw netwerk wordt beschermd door sterke beveiliging en door de introductie van eindpuntbeveiliging.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 41