10 beste IT-automatiseringstools

10 beste IT-automatiseringstools


Automatisering van werkbelasting en taakplanning helpen IT-afdelingen om een ​​hoog werkvolume te bereiken. IT-automatisering verspreidt efficiëntie naar alle afdelingen van een organisatie en zorgt voor de vervelende taken die niemand wil doen.

IT-automatisering is een breed veld en varieert van kleine batchbestanden die elke slimme IT-medewerker samenstelt om systeemonderzoeksroutines en reguliere beheertaken te versnellen. Het veld bevat ook een aantal zeer uitgebreide hulpprogramma's voor systeembeheer en software voor gegevensverwerking op kantoor.

We gaan dieper in op elk van de oplossingen die we hieronder bespreken, maar als je alleen een samenvatting wilt, hier is onze lijst van de tien beste IT-automatiseringssoftware:

  1. ActiveBatch Flexibele automatisering van werklast en taakplanning.
  2. Controle-M Algemene taakplanner en batchbestandsbeheer voor IT-afdelingen.
  3. Redwood RunMyJobs Taakautomatisering voor ERP's, rapportagemotoren en migratieprojecten.
  4. JAMS Enterprise-taakplanner Cross-platform batchjobmanager.
  5. Turbonomic Application Resource Management Geautomatiseerde tool voor systeemoptimalisatie die de levering van software via een netwerk of vanuit de cloud verbetert.
  6. ConnectWise Automatiseren Netwerkbeheer automatiseringssysteem gericht op MSP's.
  7. Atera Cloud-gebaseerde software die MSP ondersteunt en workflow-automatisering omvat.
  8. BMC TrueSight-automatisering voor servers Deze tool automatiseert vele monitoring- en onderhoudstaken van serverbeveiliging voor on-site, remote en cloudservers.
  9. Ansible Automatiseert infrastructuurbeheertaken.
  10. automatiseren Een taakplanningssysteem voor eindpunten en servers.

Geautomatiseerde IT-processen

Veel tools kunnen worden ingesteld uitvoeren volgens een getimed schema. Door standaardrapporten 's nachts uit te voeren, hoeft u niet te wachten op de uitvoer en wordt de belasting van het systeem tijdens de werkuren ook verminderd. Taakschema's zijn meestal zeer eenvoudig in te stellen en bestaan ​​uit het geven van een starttijd aan een batchtaak.

Veel gegevensverwerkingstaken, zoals importeren, indexeren en sorteren, kunnen alleen effectief door computers worden uitgevoerd. Echter, deze gegevensverwerkingstaken hebben meestal een mens nodig om ze te starten. Overweeg het proces om gegevens vanuit een tekstbestand in een database te laden. De taak vereist dat verschillende processen in serie worden gestart, waarbij de menselijke operator moet wachten tot elke fase is voltooid voordat de volgende wordt uitgevoerd.

Een IT-technicus voor een computer laten zitten wachten totdat elke fase is voltooid verspilling van middelen. Het is gewoon beter om die opdrachten in een batchbestand te plaatsen en dat bestand te laten wachten tot elk proces is voltooid voordat het verder gaat met het uitvoeren van de volgende opdracht in het bestand.

Geautomatiseerde bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen zijn onderling verbonden. De afdeling Debiteuren moet weten of een taak is afgemeld voordat een factuur wordt uitgegeven; het gedeelte Accounts Payable moet de ontvangen goederennota's en inkooporders zien voordat de inkomende facturen worden betaald. Door de gegevensstromen tussen afdelingen te automatiseren, worden tijdrovende taken voor het invoeren van gegevens voorkomen dat kan leiden tot menselijke fouten bij gegevensoverdrachten.

Door repetitieve, saaie taken over te zetten naar geautomatiseerde verwerking komen dure personele middelen vrij voor meer winstgevend werk.

IT-automatiseringsstrategieën

Het concept van IT-automatisering varieert van eenvoudige batchtaken en technicushulpmiddelen tot tijdplanning en -planning complete zakelijke ERP-systemen. Omdat alle software tot op zekere hoogte een automatiseringspakket vertegenwoordigt, zal dit rapport zich richten op slechts één niche op het gebied van IT-automatisering: die van hulpmiddelen voor systeembeheer.

Automatiseringssoftware bestaat in alle uithoeken van de IT-afdeling. De afdeling heeft een diepe pool van technische kennis en meestal, als de baas niet de automatiseringssoftware levert die elke technicus wil, zal hij deze waarschijnlijk gewoon zelf schrijven. U hebt dus waarschijnlijk veel meer automatiseringssoftware in uw bedrijf dan u weet.

Als u professionele IT-automatiseringssoftware levert, zijn uw technici minder geneigd malafide te gaan en hun eigen te schrijven.

De beste software en tools voor IT-automatisering

Kijkend naar het veld van automatisering voor IT-afdelingen, de markt is nog steeds erg breed. We hebben echter de beschikbare opties onderzocht en enkele real-time besparingen geïdentificeerd die de moeite waard zijn om voor te betalen. Deze lijst bevat complete systeemautomatiseringssystemen en kleinere hulpmiddelen voor taakautomatisering.

1. ActiveBatch

ActiveBatch

ActiveBatch heette oorspronkelijk Batch Queue Management System, wat een taakplanner was. De ontwikkelaar van ActiveBatch, Advanced Systems Concepts, ontwikkelde de software verder en voegde eraan toe platformoverschrijdende mogelijkheden, de mogelijkheid om taken in gedistribueerde omgevingen te plannen en een grafische gebruikersinterface.

Met de frontend kan de beheerder maken een workflow. De ActiveBatch-software interpreteert die workflow in opdrachtregelinstructies voor elk van de applicaties die bij de workflow betrokken zijn. Dit batchscript is vervolgens beschikbaar om de workflow te implementeren en de beheerder kan een tijd en datum opgeven voor uitvoering en of de workflow periodiek of slechts één keer moet worden uitgevoerd.

Een van de belangrijkste voordelen die ActiveBatch heeft, is het makkelijk te gebruiken. De software is ook in staat om op cloudservers te werken en kan virtualisatie van VM naar server-allocaties dynamisch optimaliseren. Met een rapportagefunctie in de interface kunt u zien hoeveel bronnen elke batchrun nodig heeft, zodat u weet welke belasting uw geautomatiseerde processen op uw serverprocessors en netwerkapparaten zetten.

2. Controle-M

Controle-M

Controle-M is een workflow-orkestratietool van BMC Software. De beheerder bouwt een geautomatiseerd script door een procesworkflow in de interface van Control-M te maken. Het systeem interpreteert vervolgens die grafische weergaven van vereiste taakstappen in een script. Dat script kan vervolgens worden opgeslagen en uitgevoerd op aanvraag of gepland voor latere uitvoering. De workflow kan ook worden ingesteld als een repetitief proces dat met regelmatige tussenpozen wordt gestart, bijvoorbeeld elke nacht om middernacht.

Workflows kunnen worden uitgevoerd over besturingssystemen. Ze kunnen ook worden toegepast op externe systemen en cloudservers. Twee belangrijke IT-beheertaken waarvoor Control-M geschikt is, zijn de geautomatiseerde overdracht van bestanden tussen verschillende bronnen en het beheer van virtualisaties.

De software voor Control-M wordt geïnstalleerd op Windows- en Unix-hosts. BMC biedt een gratis proefversie van Control-M.

3. Redwood RunMyJobs

Redwood RunMyJobs

Redwood Workload Automation is een cloudgebaseerde service die workflows op verschillende platforms en ook kan automatiseren opdrachten uitvoeren op cloudservers. De tool kan communiceren met ERP-systemen om veel van de handmatige datamanagementtaken te automatiseren die hun dataflowprocessen weglaten.

RunMyJobs is ook een handig hulpmiddel om te helpen bij migratieprojecten. De overdracht van gegevens van het ene systeem naar het andere kan bijzonder arbeidsintensief zijn, hoewel het proces zeer weinig vaardigheden vereist. RunMyJobs is een ideaal hulpmiddel voor het automatiseren van dergelijke taken.

Andere taken die RunMyJobs vaak uitvoert, zijn onder andere regelmatig bestandsoverdrachten voor toepassingen zoals Syslog-server en infrastructuuroptimalisatie om de ondersteunende infrastructuur te verbeteren die software en services levert aan eindpunten. Het is ook in staat om te implementeren verkeer vormgeven om prioriteit te geven aan applicaties op het netwerk, zoals VoIP, die extra snelheid vereist.

In plaats van een maandelijks abonnement te vragen, hanteert Redwood een op verbruik gebaseerd prijsmodel, net als AWS. Redwood Software biedt een gratis proefperiode van 30 dagen van RunMyJobs.

4. JAMS Enterprise-taakplanner

JAMS Enterprise-taakplanner

JAMS Enterprise-taakplanner is in staat om scripts op verschillende platforms te starten en kan zelfs taken uitvoeren waarvoor regels op verschillende hosts moeten worden uitgevoerd.

De interface voor JAMS is zeer eenvoudig in gebruik. Het maakt gebruik van natuurlijke taalopdrachten en voorwaarden, zodat zelfs niet-technisch personeel de tool kan gebruiken start batch-scripts. De taakstarter kan ook PowerShell-scripts uitvoeren.

Het systeem registreert statistieken over de uitvoering van elk script en waarschuwt een operator door een bericht in de interface achter te laten als processen niet normaal worden voltooid. EEN JAMS-proces is in staat om taken samen te voegen, waardoor ze afhankelijk zijn van de voltooiing van andere taken of taken kunnen starten die parallel kunnen worden uitgevoerd. Alle meldingen die tijdens de uitvoering van een proces optreden, worden in een logboek opgeslagen, samen met operationele details zoals de start- en eindtijden van elke taak in de batch en elk script in de taak.

JAMS is meer gericht op taakplanning en beschikt niet over de uitgebreide monitoring- en herstelfuncties die sommige andere tools op deze lijst kunnen uitvoeren.

5. Beheer van Turbonomic-applicatiebronnen

Turbonomic Application Resource Management

Turbonomic is een zeer goede monitor voor cloudgebaseerde bronnen en virtualisaties. De tool volgt de prestaties van externe WAN-sites op de infrastructuur en hybride architecturen. Turbonomic wordt zelf geleverd als Cloud-gebaseerde Software-as-a-Service.

De monitor gebruikt een autodiscovery-proces om een ​​lijst van infrastructuur, services en software samen te stellen. het registreert ook alle bronnen die virtualisaties ondersteunen en maakt een kaart van elke VM-implementatie. Turbonomic creëert een workflow op basis van de relatie tussen VM-bronnen en houdt elk in de gaten, met kleurgecodeerde statussen in het systeemdashboard.

De monitor is compatibel met VMWare, Hyper-V, en XenServer. Na het beoordelen van de virtualisaties, produceert Turbonomic een lijst met configuratieaanbevelingen die middelen beter zouden kunnen inzetten om die VM's te leveren.

Turbonomic houdt de status van bronnen in de gaten en waarschuwingen waar zich problemen voordoen. De beheerder kan geautomatiseerde herstelacties instellen die Turbonomic uitvoert voor elk potentieel probleem.

Deze tool is geschikt voor gebruik door beheerde serviceproviders evenals IT-afdelingen. Hogere plannen van het systeem omvatten zelfbedieningssjablonen, die het aantal Helpdesk-oproepen van de gebruikersgemeenschap aanzienlijk zullen verminderen. Turbonomic is beschikbaar voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

6. ConnectWise Automatiseren

ConnectWise Automatiseren

ConnectWise Automatiseren is een ondersteuningspakket voor managed service providers. De tool is een RMM-platform (Remote Monitoring and Management) dat, zoals de naam al doet vermoeden, veel procesautomatisering omvat. De tool begint met een systeemonderzoek om alle apparatuur op het netwerk van de klant te ontdekken en te loggen.

Het systeem automatiseert technicus actie volgen en omvat een bibliotheek met scripts die workflows automatiseren voor standaard ondersteuningstaken. Deze strekken zich uit tot database-waarde-updates en ook wachtwoordresets. Bewakingstaken, zoals het scannen van statussen op apparatuur, zijn ook geautomatiseerd.

Software-updates en patching worden ook geautomatiseerd met deze tool en het is mogelijk om automatisch nieuwe eindpunten aan boord te nemen met een bibliotheek van vereiste software. Dit wordt gevolgd door een eindpuntprofiel, waarmee u groepen van vereiste softwaresuites kunt maken per gebruikersrol.

ConnectWise Automate is een cloud-gebaseerd pakket, dus u hoeft geen software te installeren om deze te gebruiken - toegang tot de console is via elke browser en het dashboard kan worden aangepast per technicusrol. Alle communicatie tussen de MSP-kantoren, de ConnectWise-server en de clientsite is versleuteld voor privacy.

7. Atera

Atera

Atera is een andere cloudgebaseerde systeemautomatiseringsservice gericht op MSP's. Dit is het complete softwarepakket dat elke MSP nodig zou hebben, inclusief een RMM suite en ook de professionele services automatisering (PSA) software die MSP-beheer nodig heeft om de prestaties van het personeel te bewaken en het bedrijf te runnen.

Als een closed-loop systeem bevat Atera veel dataflow automatisering. Het omvat echter ook specifiek systeemonderzoek en taakautomatisering. Het systeem start met zijn bewakingsservice wanneer een nieuwe client wordt aangemeld door het systeem van die client te scannen een netwerkdetectieprocedure. Dit registreert automatisch alle apparatuur en genereert een netwerkkaart.

De netwerkmappingsprocessen blijven gedurende de hele levensduur van Atera actief en bewaken een externe clientsite. Dit wordt opgemerkt wanneer apparatuur wordt toegevoegd, verwijderd of verplaatst.

Het RMM-pakket omvat een bibliotheek met scripts. Deze scripts voeren de routinematige en alledaagse taken van systeembeheer uit, waardoor personele middelen worden vrijgemaakt voor meer gecompliceerde taken. Atera biedt een 30-dagen gratis proefversie van de volledige RMM- en PSA-bundel.

8. BMC TrueSight-automatisering voor servers

BMC TrueSight-automatisering voor servers

De TrueSight systeem richt zich op server monitoring en onderhoud. Het kan servers beheren ter plekke, Bij externe sites, en op de wolk. Het hulpprogramma voor serverautomatisering implementeert scripts die periodiek en automatisch worden uitgevoerd om statusinformatie over serverattributen te verzamelen. Deze tool is vooral geïnteresseerd in beveiligingslekken.

Het TrueSight-systeem controleert op software- en besturingssysteemupdates en -patches en past deze automatisch toe. De tool bevat ook configuratiebeheer dat een back-up maakt van configuraties en deze herstelt als ongeautoriseerde wijzigingen worden gedetecteerd. De tool functioneert ook als een systeem voor het herstellen van bedreigingen, het identificeren van kwetsbaarheden en deze nauwlettend volgen op verdachte activiteiten.

TrueSight Automation for Servers bewaakt servers, lost problemen op, voorkomt geknoei en inbraak en herstelt waar nodig geautoriseerde statussen zonder menselijke tussenkomst. Met deze software kunnen bedrijven hun servers veilig beveiligen en bedienen zonder gespecialiseerde technici in te huren.

9. mogelijk

Ansible

Ansible is een product van Red Hat, Inc. dat is de organisatie achter Red Hat Enterprises Linux (RHEL). Ansible draait op dat besturingssysteem. Het wordt ook geïnstalleerd op CentOS en Ubuntu Linux. De tool is in staat om de monitoring en het beheer van infrastructuur, inclusief netwerken, applicaties en servers op locatie en in de cloud, te automatiseren.

De automatiseringsprocessen van Ansible zullen dat doen afdwingen van systeembeveiliging en containers en virtualisaties beheren. De tool heeft een aantrekkelijk dashboard met status- en prestatievisualisaties. De systeembeheerder hoeft echter niet te veel tijd te besteden aan het kijken naar de console, omdat Ansible automatisch alle problemen moet oplossen die worden gedetecteerd.

De tool werkt op Linux, maar kan wel processen starten op servers met andere besturingssystemen. Het is een handig hulpmiddel voor netwerken optimaliseren en internetverbindingen door verkeersvormende maatregelen. Het zal de levering van software en applicaties op tijd houden en het zal uw firewall en IDS- en SIEM-beveiligingssystemen bewaken en ondersteunen. Ansible is beschikbaar via een gratis proefperiode.

10. Automatiseer

HelpSystemen automatiseren

HelpSystems produceert drie edities van zijn Automate-systeem. Dit zijn Automatiseer Desktop, Automatiseer Plus, en Automatiseer Ultimate. Alle drie hebben betrekking op 'robotprocesautomatisering'.

Desktopautomatisering omvat het instellen van software, het lokaliseren van gegevens, bestandsoverdracht en automatisering van de webbrowser. Bedrijven zijn eerder geïnteresseerd in de Plus en Ultieme versies van Automate. Die versies omvatten beveiligingsprocedures, actielogging en systeemcontrole. Ze omvatten ook de mogelijkheid om te creëren workflows die acties samenvoegen en die worden geïnterpreteerd in automatiseringsscripts.

Het automatiseringssysteem is gemakkelijk te gebruiken en het gebruikt natuurlijke taal in zijn schermen in plaats van technisch jargon. Dit betekent dat het systeem kan worden beheerd door personeel dat niet over technische expertise beschikt.

Ga in automatisering

Door routinematige taken te automatiseren, komt personeel vrij voor belangrijker en intelligenter werk. De dagelijkse taken van het overbrengen van logbestanden, het doorspoelen van geheugen en het opschonen van schijven hebben geen menselijke geest nodig om dit uit te voeren.

Gebruikt u automatiseringstools voor uw IT-ondersteuningstaken? Gebruik je een van de tools op deze lijst? Laat een bericht achter in de Comments sectie hieronder om uw ervaringen te delen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 5