Den ultimative guide til Cisco switches

Ultimate guide til Cisco switches


Cisco er uden tvivl en af ​​de mest berømte IT-løsningsudbydere i verden i dag. Dette selskab har udviklet et ry ikke bare som en pioner inden for moderne computing men også for netværk. Switches er et hardwareområde, hvor du kan se Cisco's dominans fra første hånd. Den store mængde af tilgængelige switches og de forskellige leverede tjenester er et vidnesbyrd om Ciscos relevans som virksomhed.

I denne artikel skal vi se på alt hvad du har brug for at vide om Cisco-switches. Dette inkluderer en grundlæggende gennemgang af, hvordan de fungerer, og en guide til nogle af de mest populære serier af switches, der er tilgængelige i dag.

Cisco-switche: Det grundlæggende

Før man dybere ned i selve switchene, er det vigtigt at bemærke, at Cisco tilbyder en række forskellige switches afhængigt af brugerens krav. To af hovedkategorierne af switches kaldes Katalysator og Nexus. Katalysatorafbrydere er designet til campusnetværk og Nexus-switches er rettet mod datacentre. I denne artikel vil vi fokusere på switches på campusnetværket, men vi vil også diskutere Nexus-serien af ​​switches.

Campus-netværkskontakter

Der er to hovedtyper af netværkskontakter, der bruges af Cisco; faste konfigurationsafbrydere og modulære afbrydere. Forskellen mellem disse to forklares nedenfor:

  • Faste konfigurationsafbrydere - Denne type switch giver dig ikke mulighed for at bytte eller tilføje et ekstra modul.
  • Modulære afbrydere - En modulær switch giver dig mulighed for at bytte og tilføje yderligere moduler.

Den switch, du støder på i et netværksmiljø, afhænger af netværkets krav. Vi har inkluderet en liste over nogle af de mest populære Cisco campus-switches nedenfor. For øjeblikket vil vi begrænse diskussionen til de øverste par switches. I kernelaget er du mest sandsynligt, at du finder Cisco Catalyst 6500 eller Catalyst 6800-serien. Alternativt kan net med høj trafik bruge switches som Cisco Catalyst 4500-X-serien i distributionslaget.

Administrerede switches

Et antal netværkskontakter er klassificeret som 'administreret'. Håndterede switches giver brugeren mulighed for at konfigurere en IP-adresse på enheden. Kontakterne 2960-X, 3850-X, 4500-X og 6800-X er alle typer styrede switches. Fordelen ved disse switches er, at du kan bruge din administrerede IP-adresse til at oprette forbindelse ved hjælp af Secure Shell eller Telnet.

Cisco Catalyst 3850-X-serien (modulær switch)

Cisco Catalyst 3850-X-serien af ​​switches giver dig mulighed for at vælge netværksmoduler (Ethernet eller fiberoptisk) og strømforsyningsmoduler. Denne serie er alsidig, fordi den kan implementeres i både små og store organisationer. Mindre organisationer kan placere kontakten i kernelaget, hvis de ikke har et distributionslag og i større virksomhedsnetværk i adgangslaget.

Programmerbare kontakter

En af de nyeste typer af switches, der tilbydes af Cisco, er dens række programmerbare switches (set i linien med Catalyst 9000-switches). Programmerbare switches er blevet brugt som en måde for Cisco at implementere intentionbaseret netværk. Disse switches har en brugerdefineret ASIC, der er designet til at være kompatibel med nye teknologier langt ind i fremtiden.

Disse programmerbare switches fungerer med en intention-baseret netværksplatform. Programmering af netværksinfrastruktur gennem disse switches giver administratorer mulighed for at skræddersy deres infrastruktur i henhold til de tjenester og oplevelser, de søger at give. Hvis et team for eksempel skulle være vært for et videoopkald hos en klient, ville en videoapplikation forme netværket omkring opkaldets behov for at give den bedste ydelse.

I sin kerne handler intensionsbaseret netværk om at kombinere administratorer og udviklernes indsats sammen i synergi. Hensigten er at skabe og opretholde tjenester, der tilbyder en bedre oplevelse for slutbrugeren. Programmerbare switches tilbyder imidlertid netværksadministratorer muligheden for at automatisere rutinemæssige netværksadministrationsopgaver.

Cisco skiftemetoder

Der er tre forskellige metoder, som Cisco IOS-baserede routere bruger til at videresende pakker på tværs af et netværk. Disse tre metoder er som følger:

  • Process switching - Router-processor bruger software til at rute og omskrive pakker. Dette er den langsomste af de tre metoder, fordi den ikke er skalerbar.
  • Hurtig skift (eller rutecachen) - Det er her den første pakke i en pakkestrøm dirigeres og omskrives af en ruteprocessor, og de følgende pakker behandles i stedet for hardware.
  • Cisco Express-videresendelse - Cisco Express Forwarding bruger speditionstabel til hardware til de mest almindelige strømme. Dette frigør ruteprocessoren til at arbejde med andre opgaver.

Cisco routere er beregnet til at prioritere Cisco Express-videresendelse hvor det er muligt. Hvis denne eller hurtig omskiftning ikke er mulig, kan processkiftning bruges. De fleste Cisco-switches har ruteprocessorer, der ikke er designet til processkiftning og vil derfor opleve dårlig ydeevne, når dette bruges. Men det meste af tiden bruger du Cisco Express-videresendelse eller Hurtig skift.

Switch LED-indikatorer: Performance Monitoring

Hvis du tidligere har brugt Cisco Catalyst-afbrydere, ved du, at de har en række LED-lys, der bruges til at fungere som indikatorer for ydeevne. Afhængig af kontakten er der forskellige lysdioder fra produkt til produkt. På alle produkter har disse lys en forskellig række betydninger. Vi har listet nogle af de vigtigste LED-indikatorer i dette afsnit nedenfor til Cisco Catalyst 2960-afbryderen.

Cisco switch LED lys

1. System-LED

Det System LED vises øverst på LED-lysene og viser ganske enkelt, at kontakten er tilsluttet en strømkilde og fungerer korrekt. En switch i arbejdsoperation betegnes med farven grøn, mens en ravfarve angiver, at der er en problematisk forbindelse, og kontakten ikke er korrekt tilsluttet. Når LED-lampen er slukket, er dette en indikation af, at brugeren skal kontrollere, om kontakten er tilsluttet en strømkilde korrekt.

2. LED (Redundant Power System)

Denne LED viser dig status for din Redundant Power System (RPS). RPS er en funktion, som Cisco bruger til at beskytte din switch mod strømfejl, der kan beskadige enheden. En grøn LED indikerer, at RPS'en er i gang. Hvis RPS-lampen er slukket, er forbindelsen ikke tilsluttet backup-strømforsyningen. Hvis du ser en blinkende grøn LED, betyder det, at RPS er tilsluttet, men leverer strøm til en anden enhed. En gul lysdiode fortæller dig, at enheden er i standbytilstand. Hvis dette lys imidlertid blinker, betyder det, at enheden er mislykkedes, og RPS leverer sikkerhedskopiering.

3. LED-status for portstatus

Det LED-status for portstatus lys bruges til at fortælle dig hvornår portstatus tilstand er valgt. Når lysdioden er grøn, betyder det, at portstatustilstand er i drift. Dette er standardtilstanden for kontakten. Et grønt LED-lys indikerer, at porten er i færd med at sende eller modtage data. Når LED'en er slukket helt og inaktiv betyder det, at der ikke er nogen forbindelse. Ligeledes, hvis LED'en skifter mellem grønt og gult, er der en forbindelsesfejl. I tilfælde af at porten er blokeret, får du besked med rav.

4. Port Duplex LED

Det Port Duplex LED lys bruges til at indikere hvornår port duplex-tilstand er aktiveret. Hvis du ser et grønt lys, er alle porte, der er slukket, i halv duplex-tilstand. En grøn LED betyder også, at porten betragtes som i fuld duplex-tilstand.

5. LED for porthastighed

Det Port hastighed LED bruges til at indikere, hvor godt din switch fungerer med hensyn til hastighed. Når der ikke er nogen aktiv LED, ved du, at porten fungerer ved 10 Mb / s. En grøn LED-lampe fortæller dig, at porten fungerer med en hastighed på 100 Mb / s. En blinkende grøn LED-port fortæller dig, at en port fungerer hurtigt med 1000 Mb / s.

6. Power over Ethernet (PoE) -tilstand

Når PoE-tilstand er valgt, lyser LED-lampen. Hvis der imidlertid ikke er nogen LED, betyder det, at PoE-tilstand ikke er valgt til brug. En grøn LED betyder, at PoE er valgt, og der vises også yderligere displayfarver på port-LED'er, der indeholder yderligere information. Hvis lysdioden skifter mellem grønt og rav, betyder det, at PoE nægtes. Dette skyldes, at strømforsyningen til enheden tager mere strøm, end kontakten kan give. Et blinkende gult LED-lys betyder, at PoE ikke er tilgængelig på grund af en fejl.

Cisco Catalyst switches

Cisco Catalyst-switches er specifikt designet til virksomhedsnetværksmiljøer. Cisco har et omfattende udvalg af disse campusnetværks switches, så vi har givet dig en guide til de mest fremtrædende switches nedenfor.

Cisco Catalyst 9000-serie

Cisco Catalyst 9000-serien er en serie af switches, der er blevet positioneret som Ciscos næste generation af netværkskontakter. Disse switches er designet ved hjælp af Cisco Unified Access Data Plane (UADP) og Application-Specific Integrated Circuit (ASIC). Slutresultatet er switches, der tilbyder Software-Defined Access (SD-Access). SD-Access er fordelagtigt, fordi det giver brugeren mulighed for hurtigt at oprette og levere tjenester.

Cisco Catalyst 9500-serie

Disse switches er campus switches med fast-core switching platforme specifikt designet til IoT og skyen. De tilbyder support til MPLS, MVPN, NAT og Layer 2/3 VPN'er. De har også deres egne SD-Access-evner og er virtualiseret Cisco StackWise Virtual-teknologi.

Cisco Catalyst 9400-serie

Cisco Catalyst 9400-serien af ​​switches er Ciscos svar på modulær virksomhedsskift. De tilbyder support til op til 9 Tbps systembåndbredde og kan skalere op til 384 adgangsporte. Dette er en sikker skiftindstilling, der også tilbyder Cisco DNA og SD-Access. 9400-serien er et godt valg for organisationer, der leder efter skalerbarhed og evnen til at stige i størrelse.

Cisco Catalyst 9300-serie

Cisco Catalyst 9300-switches omtales som en stabelbar virksomhedsskifteplatform. 9300 switches tilbyder support til 802.11ax og 802.11ac Wave 2 adgangspunkter. Dette er også et godt valg med hensyn til fleksibel implementering på grund af dens anvendelse af virtuel StackWise-teknologi, der understøtter NSF / SSO-arkitektur. Det mest unikke ved disse kontakter er, at det er den eneste switchplatform med stabling af front foran og bagpanel.

Cisco Catalyst 6800-serien

Cisco Catalyst 6800-serien er campuskontakter, der er specifikt optimeret til sikre 1, 10 og 40 Gbps-tjenester. De tilbyder support til Cisco DNA og SD-Access samt er fuldt kompatible med Cisco Catalyst 6500-E-serien. Det modulære design af denne serie gør den ideel til organisationer, der leder efter en sikker og skalerbar løsning.

Cisco Catalyst 6500-serie

Cisco Catalyst 6500-serien anses for at være sammensat af rygradsafbrydere. Dette er en populær serie på grund af dens robuste ydeevne og skalerbarhed. Det tilbyder op til 44 havne 40 GE og 534 1GE. Der er også komplet support til Cisco DNA og SD-Access.

Cisco Catalyst 3650 og 3850 Series

Både Cisco Catalyst 3650 og 3850-serien er stabelbare switches designet til data, stemmevideo, kablet og trådløs ydeevne. Der er en integreret trådløs controller sammen med adgang til lag 2 og 3. Der er fuld support til Cisco DNA og SD-Access. Denne serie bruger multigigabit Ethernet-teknologi til at holde ydeevnen høj.

Cisco Catalyst 2960-X / XR-serien

Cisco Catalyst 2960-X / XR-seriekontakter er skalerbare kontakter designet til data, tale og video. Denne serie har lag 2 og 3 adgang sammen med op til 80 Gbps stabling. Der er også 10 Gbps SFP + uplinks. De har dobbelt redundante strømforsyninger med indbyggede ventilatorer for at sikre serviceens stabilitet.

Cisco Catalyst 4500E-serie

Cisco Catalyst 4500-serien af ​​switches er fast-core switches med modulær adgang designet til organisationer på jagt efter skalerbarhed. Denne serie af switches er specifikt designet til 1 Gbps og 10 Gbps tjenester. Der er også komplet support til Cisco DNA og SD-Access.

Cisco Catalyst 3560-CX og 2960-CX serien

Cisco Catalyst 3560-CX og 2960 CX switches er faste konfigurations switches rettet mod virksomhedsbrugere. De er designet til 8 og 12 Gbps-tjenester. Disse switches har kapacitet til at understøtte Cisco FlexStack-Plus. Disse kontakter er designet til at forbinde computere, trådløse adgangspunkter, IP-telefoner og overvågningskameraer.

Cisco Catalyst 2960-L-serie

En anden populær type faste konfigurationsomskiftere er Cisco Catalyst 2960-L-serien. Cisco Catalyst 2960-L-serien af ​​switches er en af ​​de mere pålidelige linjer i Catalyst-samlingen. Denne serie er tilgængelig i 8 port til 48 portkonfigurationer. 8, 16 og 24 portversioner tilbyder et fanløst design. Alle versioner understøtter Power Over Ethernet (PoE).

Cisco Catalyst Digital Building Series

Cisco Catalyst Digital Building er en fast konfigurationsserie af switches. De er designet med hensyn til letvægtsinstallation og netværksadministration. Ligesom Cisco Catalyst 2960-L-serien fungerer denne serie lydløst med et ventilationsløst design, der reducerer risikoen for hardwarefejl.

Nexus Data Center-switches

Som nævnt i begyndelsen af ​​denne artikel var Nexus-serien designet med datacentre i tankerne. I dette afsnit vil vi se på nogle af de vigtigste datacenterafbrydere, som Cisco har at tilbyde.

Cisco Nexus 9000-serien

Cisco Nexus 9000-serien blev oprettet for at give datacentre høj ydeevne og lav latenstid. Disse switches fungerer i to tilstande: Cisco NX-OS-software og Application Centric Infrastructure (Cisco ACI). Cisco ACI fungerer meget som en SDN-løsning og placerer selve applikationen som et af centrene. Konsekvensen er en switch, der er tilgængelig, gennemsigtig og sikker.

Cisco Nexus 9200-serien

Nexus 9200-serien-platformen er bygget med switches med fast konfiguration designet til at understøtte en række tilslutningsmuligheder. For eksempel understøtter disse kontakter 1, 10, 25, 40, 50 og 100 Gbps-forbindelse. Cisco Nexus 9200-serien bruger også operativsystemet Cisco NX-OS-software.

Skift til datacenter til blade og adgang; Cisco Nexus 9300 og 9300-EX, FX og F2

Disse switches er tilfældigvis nogle af de mest avancerede, der er til rådighed for Cisco. Cisco Nexus 9300-platformen bruger ASIC og er blevet oprettet med det udtrykkelige formål at oprette skybaserede implementeringer. Arkitekturen er meget skalerbar med support til både Cisco ACI og Cisco NX-OS.

Cisco Nexus 9500-serien

Cisco Nexus 9500-serien er en af ​​de mest alsidige kontakter, som Cisco tilbyder. Der er tre modulære muligheder: Cisco Nexus 9504-kontakten (inkluderer fire slots), Cisco Nexus 9508-kontakten (inkluderer otte slots) og Cisco Nexus 9516-kontakten (inkluderer 16 slots). Hver af disse switches tilbyder support til 1, 10, 25, 40, 50 og 100 gigabit Ethernet-grænseflader.

Cisco Nexus 7000-serien

Cisco Nexus 7000-serien er en række modulopbrydere, der inkluderer Cisco NX-OS. Det, der virkelig gør denne serie speciel, er, at den inkluderer open source-værktøjer, der kan programmeres og struktureres i overensstemmelse med en softwareplatforms behov. En af fordelene ved denne serie er, at den distribuerede stofarkitektur gør den til en af ​​de mere skalerbare kontakter på markedet.

Cisco Nexus 5000-serien

Disse switches var designet til at bringe 10/40 Gigabit Ethernet til lag 2 og lag 3. Denne serie inkluderer Cisco NX-OS og en skalerbar oplevelse. 5000-serien inkluderer både Cisco Nexus 5500 og 5600 platforme. Denne serie kan også understøtte imponerende 2304 porte gennem et enkelt administrationsdomæne.

Cisco Nexus 3000-serien

Cisco Nexus 3000-serien er kendt for sin evne til at levere en lav latenstjeneste. Hovedformålet med disse switches er at give dig en pålidelig skifteoplevelse af lag 2 og 3. De er især ideelle til skalerbare datacentre og skytjenester.

Cisco-switches: Cisco Catalyst Series

Det afslutter vores guide til Cisco-switches. Som du kan se, er der masser af valg i både Catalyst og Nexus-serien. Hvis du gerne vil finde flere oplysninger om Cisco-switches, kan du gøre det ved at klikke på dette link her. På Cisco-webstedet kan du vælge mellem følgende switches: LAN Access, LAN Digital Building, LAN Core and Distribution, Data Center, Cloud-Scale Data Center, Industrial Ethernet og Small Business.

Der er noget crossover i, hvad disse switches gør, men hvis du arbejder inden for et virksomheds- eller kontormiljø, anbefaler vi, at du især ser på Catalyst-serien. Disse switches er bygget specifikt til det miljø, og de er ikke for komplekse.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 44 =