8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

Bedste FTP- og SFTP-klienter


FTP og SFTP spiller en stor rolle i administrationen af ​​WordPress-servere, styring af systemer på et netværk og fildeling. Der er en lang række gratis og premium FTP- og SFTP-klientsoftwareløsninger derude for at prøve, så i dette stykke hjælper vi dig med at indsnævre dine valg og finde en løsning, der fungerer bedst for dig.

Vi får en masse detaljer om hvert af værktøjerne nedenfor, men i tilfælde af at du har kort tid, her er vores liste over de bedste FTP- og SFTP-klienter:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS VÆRKTØJ) Gratis filoverførselsværktøj, der inkluderer SFTP FTP og SCP indstillinger
 2. WinSCP Meget brugt gratis sikker filoverførselsværktøj
 3. FileZilla Gratis sikker filoverførselsfacilitet til Windows, Mac OS X og Linux
 4. CyberDuck Gratis sikker filoverførselsværktøj, der kører på Windows og Mac OS og integrerer support til mange populære cloud-lagersystemer
 5. MonstaFTP Onlinetjeneste, der kører gennem din browser. Det udsætter FTP, FTPS, SFTP og SCP. Det fås i gratis og betalte versioner
 6. Kaffekop Gratis FTP Gratis filoverførselsværktøj til Windows, der inkluderer FTP, FTPS og SFTP
 7. Ipswitch WS_FTP-implementering til Windows

Bemærk: Vi dækker klientsoftware her. Hvis du er en administrator leder efter SFTP-serversoftware, tjek De 20 bedste gratis SFTP- og FTPS-servere til Windows og Linux.

Hvad er FTP?

File Transfer Protocol (FTP) er, som navnet antyder, en protokol, der bruges til at overføre filer mellem computere på et netværk. FTP bruger TCP-porte (Transmission Control Protocol) 20 & 21 som standard. FTP giver brugerne mulighed for at downloade, uploade, se, omdøbe, slette filer med mere.

FTP er en relativt gammel protokol. Selvom dette hjælper med at forklare nogle af de uskønheder som at bruge to porte, taler det også til protokollens modenhed. Den originale standard for FTP, RFC 114, blev offentliggjort i 1971. Den nuværende standard, RFC 959, blev udgivet i 1985.

Forbindelsestilstande: Aktiv vs passiv FTP

Der er to diskrete FTP-forbindelsestilstande: aktiv FTP og passiv FTP. I aktiv FTP-tilstand bruges port 21 til at sende kontrolkommandoer, der dikterer, hvad der sker under en FTP-session. Port 20 bruges til den faktiske overførsel af data. I passiv FTP-tilstand bruges en vilkårlig port større end 1023 i stedet for port 20. Slacksite tager et dybt dyb dyk i emnet aktiv vs passiv FTP, hvis du er interesseret i at lære mere.

Overførselstilstande: Binær vs ASCII

Der er også to forskellige FTP-overførselstilstande: binær og ASCII.

Til tekstfiler (dvs. en fil, der kan læses af mennesker med et program som Notepad, vi eller nano), ASCII anbefales. Dette skyldes, at ASCII-overførselstilstand understøtter tegnoversættelse mellem forskellige systemer (f.eks. konvertering af slutning af linjetegn). Dette kan være vigtigt, når du overfører scripts.

For ikke-tekstfiler, som JPEG-billeder, binær overførselstilstand anbefales. Dette skyldes, at tegnoversættelsen i ASCII-tilstand kan ødelægge ikke-tekstfiler. Hvis du nogensinde har overført et billede mellem to computere, og det ikke kunne ses på den modtagende maskine, kan grundårsagen have været brugen af ​​ASCII-overførselstilstand.

Hvis dette bliver lidt svært at følge med, skal du ikke bekymre dig for meget. I de fleste tilfælde kan du bare bruge binær overførselstilstand og ikke tænke over den videre.

Er FTP sikker?

Med et ord, nej. FTP sender filer og legitimationsoplysninger over netværket i klartekst. Det betyder data sendt med FTP er IKKE krypteret.

Af denne grund er det ofte bedre at bruge en krypteret overførselsmetode som FTPS (FTP Secure) eller SFTP (SSH-filoverførselsprotokol).

Hvad er FTPS?

FTPS er effektivt FTP med understøttelse af TLS (Transport Layer Security) -kryptering. Tidligere brugte FTPS også SSL (Secure Sockets Layer). SSL er langt mindre almindeligt med FTPS i dag på grund af en række forskellige sikkerhedsmæssige problemer. Brug af FTPS i stedet for standard FTP giver dig mulighed for at få FTP's funktionalitet plus fordelene ved kryptering og certifikater.

Der er to hovedtyper af FTPS-forbindelser, implicit og eksplicit. Servere, der bruger implicit FTP, lytter til forbindelser på port 990 i stedet for port 21. Som nævnt af FileZilla, implicit FTPS er en arvsprotokol på dette tidspunkt. Dette betyder, at du ikke vil se implicitte FTPS, der bruges så meget som eksplicit FTPS i disse dage. Eksplicit FTPS (f.eks. FTPES) bruger port 21 som standard FTP og gør det muligt for klienten eksplicit at kræve en krypteret forbindelse.

Hvad er SFTP?

SFTP, snarere counterintuitively er IKKE kun en krypteret version af FTP-protokollen. Mens det tjener det samme formål at overføre og administrere filer under hætten SFTP er markant anderledes end FTP og FTPS. Mange af disse forskelle stammer fra det faktum, at SFTP ligger ovenpå SSH-protokollen (Secure Shell).

En væsentlig forskel er brugen af ​​havne. I modsætning til at bruge to diskrete porte bruger SFTP kun en. Som standard er denne port TCP-port 22 (standard SSH-porten). Brug af SSH-porten har den ekstra fordel at gøre SFTP generelt mere "firewall-venlig" og mindre sandsynligt, at den blokeres som standard.

Derudover giver SFTP brugere mulighed for at drage fordel af brugen af ​​SSH-nøgler. Hvis du ikke kender fordelene ved SSH-nøgler og asymmetrisk kryptografi, skal du tjekke ud denne artikel fra Digital Ocean. Kort sagt tilføjer SSH-nøgler et ekstra lag af sikkerhed til godkendelsesprocessen.

Personligt foretrækker jeg SFTP frem for FTP / FTPS / FTPES, men der er brugsargumenter til begge. SFTP's næsten allestedsnærværende på de fleste Linux / Unix-servere, firewallfordele ved at bruge den ene port og sikkerhedsfordelene ved at udnytte SSH er årsagerne til min præference. Dog kan nogle gøre et argument for FTPS baseret på det specifikke for et givet miljø (f.eks. Hvis der allerede er FTP-servere, der kører), understøttelse af X.509-certifikater, eller support til overførsel af server til server fil.

Hvad med SCP og FISH?

Hvis du undersøger filoverførselsprotokoller, er du måske stødt på SCP (Secure Copy) og FISK (Filer overført over Shell-protokol). Disse to protokoller ligner SFTP, idet de bruger SSH til at lette forbindelsen (FISH kan også bruge rsh).

SCP er en populær løsning, der kan vise sig at være nyttig, hvis du blot har brug for at overføre filer. Hvis du imidlertid har brug for at liste eksterne biblioteker, oprette nye mapper, fjerne filer eller udføre andre administrative opgaver, skal du bruge SFTP eller FTP.

FISH er ikke så vidt brugt som SCP eller SFTP, men kan være nyttigt, hvor ressourcer og muligheden for at installere software på serversiden er meget begrænset.

Hvor er FTP & SFTP brugt?

Du kan finde FTP og SFTP brugt i en lang række anvendelsessager. Når som helst du har brug for at overføre filer fra computer A til computer B eller administrere filer på et fjernsystem er en potentiel brugssag for SFTP og FTP. Nogle af de mest populære anvendelsessager inkluderer:

 • Upload af filer til Content Management Systems (CMS) som WordPress.
 • * nix serveradministration. SFTP er 'det' populære valg her.
 • Fildeling. Brug af en protokol som SFTP kan være særligt nyttigt til at opfylde overholdelseskrav (f.eks. Til SOX, hippa, eller FIPS).
 • Firmware-opgraderinger. Mange enheder understøtter firmwareopgraderinger via FTP eller SFTP.

Hvad skal man kigge efter i en FTP / SFTP-klient?

Svaret på dette spørgsmål er virkelig “det afhænger”. Hvis du er en hjemmebruger eller bare administrerer et WordPress-sted eller to, kan du muligvis slippe af sted med en meget enkel filoverførselsklient. Alt hvad du har brug for er en enkel grafisk brugergrænseflade (GUI) og support til en protokol eller to. På den anden side, hvis du er en avanceret bruger eller er underlagt specifikke krav til overholdelse, har du muligvis en meget mere omfattende liste over behov, når det kommer til dine FTP / SFTP-klientsoftwarebehov. Nedenfor er en hurtig gennemgang af nogle af de funktioner, du måske ønsker at holde øje med:

 • protokoller & understøttelse af krypteringsmetode - Ved du, at du kun nogensinde har brug for SFTP-support? Har du en rolle, hvor en server bruger SFTP, en anden FTPS, en anden HTTPS og en anden FTP? På samme måde er du ligeglad (af overholdelsesårsager eller på anden måde) om sikkerheden i de krypteringsmetoder, som din klientsoftware bruger? Du skal overveje disse punkter, når du vælger klientsoftware.
 • Træk & dråbe - Dette er virkelig en bekvemmelighedsfunktion, men træk og slip med GUI'er til klientsoftware kan virkelig strømline filoverførselsprocessen.
 • Kontroller filintegritet - Hvordan ved du, om den fil, du flyttede fra placering A til placering B, gjorde den der uden nogen korruption? Sammenligning af hash eller kontrolsum kan hjælpe dig med at gøre dette. Nogle klientsoftware tager sig af dette for dig.
 • Planlægning af handlinger - Hvor lang tid sparer du, hvis du eller dit team kan automatisere dine filoverførsler? Hvis du er i en mellemstor eller større virksomhed, kan automatisering af de lette ting hjælpe med at spare på Opex.
 • Forbindelsesgrænser - Har du brug for at være i stand til at oprette ubegrænsede forbindelser, eller kan du slippe af sted med bare en eller to?
 • Logning - Til revision, overholdelse og fejlfinding kan detaljerede logfiler være meget vigtige. Har logning noget for dig?
 • Synkronisering & sikkerhedskopier - Skal du være i stand til automatisk at synkronisere filer på to forskellige placeringer? Ville det at automatisere en backup-proces spare dit team en masse tid? Hvis ja, skal du kigge efter disse funktioner i din klientsoftware.

De bedste FTP- og SFTP-klienter

1. SolarWinds Solar-PuTTY (GRATIS VÆRKTØJ)

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

SolarWinds for nylig frigivet Sol-PuTTY, en software, der tager den populære PuTTY software og bygger det ud yderligere for at tilføje en mere moderne GUI og en række yderligere funktioner. Jeg vil dække denne software mere detaljeret i et stykke i den nærmeste fremtid, så vi vil fokusere på FTP-, SCP- og SFTP-funktionerne i SolarPutty her.

Kort sagt, denne bærbare software er et nyttigt værktøj til ad-hoc-filoverførsler. Det er gratis, understøtter træk-og-slip-overførsler, logning, lagring af legitimationsoplysninger og sessioner med mere. Jeg har brugt Solar-PuTTY i stedet for PuTTY som min go-to SSH-klient lidt, og SFTP-klienten har været et dejligt plus.

Selvom jeg ikke kan sige, at jeg kan lide Solar-PuTTYs interface mere end WinSCP til SFTP / SCP-overførsler, er det faktum, at det også er en SSH-klient, et stort plus. Det og lagring af sessioner gør det let for mig at bruge Solar-PuTTY regelmæssigt. Hvis du leder efter et stykke gratis Windows-software, der kan fungere som en "schweizisk hærkniv" -type af klientsoftware, så prøv Solar-PuTTY en prøve gratis.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% GRATIS værktøj

2. WinSCP

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

WinSCP er en populær filoverførselsklient til Windows med over 114 millioner downloads. Det er gratis, udvideligt og understøttet SFTP, FTP (S), SCP, og WebDav (en udvidelse af HTTP). WinSCP understøtter træk og slip, en række sprog, scripting og inkluderer en integreret teksteditor.

Denne software var min go-to SFTP og SCP software i ganske lang tid. CLI (Kommandolinjegrænseflade), PuTTY-integration og stor brugerbase hjælper alle med at udvide, hvor meget du kan få ud af denne gratis software. Du kan downloade WinSCP her.

3. FileZilla

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

FileZilla er en gratis og open source (frigivet under GNU General Public License) FTP-klientsoftware til Windows, Mac OS X og Linux.

FileZilla er en populær og moden FTP-klientsoftware, der understøtter FTP, FTPS og SFTP. Den "pro" version af FileZilla tilføjer også support til WebDav og en række udbydere af cloud-lagring (Amazon S3, Dropbox osv.). FileZilla understøtter træk og slip, overførsel af filer, der er større end 4 GB, konfigurerbare overførselshastighedsgrænser med mere. En af de største fordele ved FileZilla er dets store brugerfællesskab. Hvis du sidder fast ved at finde ud af tingene på egen hånd og løber ind i problemer, kan dette være en meget nyttig gratis ressource. Du kan downloade FileZilla-klienten gratis her.

En af kritikerne af FileZilla har været, at den forsøger at tilføje “bloatware” under installationen. Selvom dette er forståeligt, da de forsøger at tjene nogle penge, kan det være en ulempe for mange brugere. I det mindste giver FileZilla dig muligheden for at fravælge den ekstra software under installationsprocessen. Det er noget, du skal være opmærksom på, før du blindt klikker gennem installationen af ​​denne software.

4. CyberDuck

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

CyberDuck er en gratis og open source filoverførselsklient med support til en lang række protokoller og cloud-lagringsudbydere. CyberDuck er et solidt alternativ for brugere, der ønsker at bevæge sig væk fra FileZilla, da det tilbyder mange af de samme funktioner og muligheden for at importere bogmærker fra FileZilla (såvel som en række andre apps).

Mens CyberDuck har en respektabel funktion, når det kommer til protokollesupport (FTP, FTPS, SFTP og WebDAV er alle understøttet) og sikkerhed, var det, der virkelig stod ud for mig, dets støtte til en lang række leverandører af cloud-lager. CyberDuck kan prale af support til Amazon S3, OpenStack Swift, Backblaze B2, Microsoft Azure & OneDrive, Google Drive, DRACOON og Dropbox.

GUI standardiserer ikke en træk-og-slip-”to-rude” -visning som mange andre klienter, men jeg havde ikke noget problem med at trække fra Windows Stifinder til CyberDuck GUI. Du kan downloade CyberDuck til Windows eller Mac direkte fra dens startside her.

5. MonstaFTP

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

MonstaFTP er en ny tilgang til FTP. Det er en PHP og Javascript-baseret app, der kører på et websted og effektivt gør din browser til FTP-klient. Selvom dette betyder, at serveradministratoren skulle installere den, og derfor ikke er den ideelle løsning for alle, troede vi, at ideen også var værd at bemærke her.

MonstaFTP understøtter FTP, FTPS, SFTP, og SCP. Det gør det muligt for brugere at uploade .zip-filer og pakke dem ud på serversiden, redigere filer på skærmen, tilpasse brugergrænsefladen og omdirigere softwaren. Dette kan være en interessant løsning, hvis du er en administrator, der ønsker at gøre livet lettere for dine brugere. I modsætning til at få dem til at vælge en klient på egen hånd (hvilket kan medføre en ikke-triviel supportbyrde for dig), kan du give klienten på serversiden. Muligheden for at trække og slippe fra Windows Stifinder er også et dejligt plus.

Der er lite (gratis), erhvervsmæssig ($ 49 / år) og vært ($ 149 / år) versioner af MonstaFTP tilgængelige fra dette tidspunkt. Du kan downloade den gratis version eller købe en licens her. Du kan også tilføje en gratis 45-dages prøveversion af Host Edition, når du downloader lite-versionen. Hvis du gerne vil tage det til et testdrev, før du installerer, kan du demonstrere MonstaFTP fra din browser her.

6. Kaffekop Gratis FTP

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

Kaffekop Gratis FTP er en gratis FTP, FTPS, og SFTP klient til vinduer operativsystemer. Ud over disse filoverførselsprotokoller kan det også understøtte HTTP. GUI understøtter træk og slip, og hvis du har det godt med annoncerne i bunden af ​​vinduet, er det forholdsvis let at bruge.

Den gratis version af Coffee Cup FTP understøtter arkivering, kombinationsbogmærker, historisk filinformation og mere. Den betalte version af denne software, Direct FTP tilføjer funktioner som en indbygget kodeditor med kodeudfyldelsesfunktionalitet. Du kan downloade Coffee Cup Free FTP her. Du kan købe Direct FTP her.

7. IPswitch

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

IPswitch tilbyder en robust WS_FTP Professional Client til Windows med en række avancerede funktioner. Ifølge IPswitch er denne populære filoverførselsklient tillid af over 40 millioner brugere.

WS_FTP Professional Client kan prale af support til en række overførselsprotokoller, herunder FTP, FTPS, SFTP, HTTP og HTTPS. Dette gør IPswitch's klientsoftware meget udvidelig. Hvis en protokol ikke fungerer, behøver du ikke straks at hoppe til en anden software for at få jobbet gjort. Med mange anvendelsessager, der foretrækker HTTP- eller HTTPS-overførsler til FTP eller SFTP, er tilføjelsen af ​​disse to protokoller et stort plus.

WS_FTP Professional Client tager også sikkerhed meget alvorligt. Filoverførsler kan sikres med 256-bit AES-transportkryptering, filintegritet valideres ved hjælp af forskellige metoder, herunder SHA512, PGP filkryptering understøttes, og kryptografien er FIPS 140-2 valideret. Disse funktioner er et stort plus ikke kun for forretningsbrugere, der ønsker at forblive kompatible, men også brugere, der sætter en præmie på sikkerhed.

En anden fordel ved WS_FTP Professional Client er muligheden for at automatisere opgaver og sikkerhedskopiere data. Hvis du f.eks. Vil slette en fil fra placering A, når den er overført til placering B, kan du automatisere denne proces sammen med overførslen. Tilsvarende kan du planlægge og komprimere sikkerhedskopier af vigtige data til en række placeringer, inklusive harddiske, netværksdelinger, filservere eller internethostingstjenester. Synkroniseringsfunktionen hjælper dig med at holde forskellige mapper synkroniseret med hinanden og kan hjælpe med at strømline administrationen.

Derudover inkluderer denne software fra IPswitch en række andre premium-funktioner, der hjælper med at gøre dette til en holistisk filoverførselsklientløsning. Disse funktioner inkluderer: e-mail-meddelelser, ubegrænsede forbindelser, proxy-server support, logning, muligheden for at oprette og se miniaturebilleder (tænk WordPress) og mere.

Selvom det er fyldt med funktioner, fandt jeg WS_FTP Professional Client let nok til at komme i gang med. GUI for træk og slip er ret intuitivt og hjælper dig med at dykke lige ind i overførsel af filer. Du kan downloade en gratis prøveversion af IPswitch FTP-klienten her.

8. Indbyggede Linux-, Windows- og macOS CLI-programmer

Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at installere nogen programmer, kan du muligvis slippe af sted med de forskellige kommandolinjemuligheder, der er tilgængelige på de fleste moderne operativsystemer. Her giver vi et hurtigt overblik over, hvad der er tilgængeligt på Linux, macOS og Windows.

For dem af jer, der er komfortable med Linux CLI, den indbyggede SFTP og FTP programmer kan være alt hvad du har brug for. Hvis du er tilpas med at bruge SSH fra en kommandolinje, skal det være let nok at bruge disse to programmer. For en primer på SFTP fra Linux CLI, tjek denne Digital Ocean artikel.

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

I betragtning af at de begge er * nix-baserede operativsystemer, macOS SFTP kommandolinjeprogram ligner det Linux SFTP-program, der er beskrevet ovenfor. Begyndende med High Sierra, faldt macOS dog understøttelse af ren tekst FTP fra kommandolinjen (tjek dette Apple-diskussion for detaljer). Hvis du har brug for CLI almindelig FTP-support og kører en nyere macOS, skal du installere open source inetutils kan være vejen at gå. Kommandoen bryg installere inetutils kan bruges til at installere inetutils-pakken med værktøjer. Bemærk: inetutils inkluderer en række klient- og serverprogrammer, hvoraf mange overfører data i klartekst. Overvej at bruge en krypteret filoverførselsmetode som SFTP eller FTPS i stedet for at installere inetutils.

Windows tilbyder også et indbygget kommandolinjefTP-program, du kan påkalde ved blot at skrive “ftp” ved kommandoprompten. Der er dog ikke noget sådant program for SFTP, så du bliver nødt til at installere et tredjepartsværktøj som PSFTP (fra skaberne af Putty).

8 Bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux

Ærlige omtaler

Der var to klientsoftwareprodukter, der netop gik glip af at lave vores liste (hvis du synes, vi bør overveje, så fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor).

Klassisk FTP er en software, du muligvis vil overveje, hvis du er en Windows Home-bruger, der kun har brug for support til FTP og FTPS (SFTP understøttes ikke). I betragtning af sammenhængen med vores liste besluttede vi at forlade den, da freeware-versionen kun er tilgængelig til ikke-kommerciel brug.

FireFTP er en populær browser, som vi ville have føjet til vores liste, hvis FireFox ikke faldt support. FireFTP anbefaler nu brugere at udnytte den mindre populære WaterFox-browser, så vi besluttede at forlade dem. Begrundelsen bag denne beslutning var ikke, at FireFTP eller WaterFox er subpar, bare at det at ændre browsere bare til FTP-support muligvis ikke er ideelt i betragtning af tilgængeligheden af ​​alternativer.

Fortæl os, hvad du synes!

Det var vores liste over de otte bedste FTP- og SFTP-klienter til Windows og Linux. Har du prøvet nogen af ​​de softwareprodukter, der er nævnt i denne artikel? Tror du, at der er noget, vi udeladte? Har du et spørgsmål om en FTP eller SFTP? Fortæl os det i afsnittet Kommentarer nedenfor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 52