5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer


Hvad er et Wake-on-LAN-værktøj?

Wake-on-LAN (forkortet WoL) er en branchestandard netværksprotokol, der bruges til eksternt at bringe en computer ud af tilstanden med lav effekt - det vil sige, Sov eller dvale tilstande.

Et Wake-On-LAN-værktøj er derfor et netværksadministrationsværktøj, der bruges til at vække maskiner på et lokalt netværk (LAN) af sender WoL-protokollen eller "magi-pakken" til at vælge maskiner, der har Wake-On-LAN-funktionen aktiveret i deres BIOS-konfigurationer. Som vi lige ved at se, skulle selvfølgelig netværkskortet (NIC) også understøtte funktionen og få den aktiveret.

Se også: 11 bedste LAN-skærme

Imens, det magi pakke er en enkel, let udsendt ramme der holder sin nyttelast på 102B: 6 bytes af alle-255 undernetmasker (FF FF FF FF FF FF FF i hexadecimal) og målcomputerens 48-bit MAC-adresse gentages seksten gange.

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

Ovenstående billede er et diagram, der repræsenterer en WoL-magi-pakke, der sendes fra 192.168.2.26 til 255.255.255.255:9.

Hvis du bare ønsker et hurtigt overblik, her er vores resume liste over de 5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers værktøjssæt (GRATIS prøve) Genererer magiske pakker til at vække eksterne netværksforbundne computere fra dvale eller dvaletilstand. Et af 60 netværksværktøjer i sættet.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Giver adgang til WoL-funktionen i en intuitiv GUI, der viser netværksforbundne pc'er og status efter MAC-adresse.
 3. EMCO WakeOnLan God til netværksopdagelse kan registrere computere i domæner og arbejdsgrupper ved at udføre en omfattende netværksscanning.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Kan scanne dele af et netværk og registrere computere med WoL-funktion aktiveret og vise MAC- og IP-adresser.
 5. Vågn op på LAN X Inkluderer batch-genstartfunktioner, som er fantastisk til at arbejde med opdateringer.

Opsætning af Wake-on-LAN på en pc

Lad os se på, hvordan du kan aktivere WoL på en pc-computer og gøre det tilgængeligt til fjernstart:

 1. Gå ind i BIOS - undertiden kendt som opsætningsmenuen - ved hjælp af den metode, der er specifik for din computer.

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

 1. Aktivér WoL- du bliver sandsynligvis nødt til at grave lidt dybere for at finde den nøjagtige undermenu, der indeholder indstillingerne (det er normalt under avancerede strømindstillinger, og standardindstillingen er "Deaktiveret").

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

 1. Aktivér derefter NIC's indstillinger for fjernvåkning - gå til Enhedshåndtering, udvid "Netværkskort" højreklik på din NIC, gå til Egenskaber, klik på fanen "Avanceret" og aktiver "Wake on Magic Packet".

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

 1. OS skal også konfigureres til kun at tillade WoL - På fanen "Strømstyring" aktiveres "Tillad denne enhed at vække computeren" og "Tillad kun en magisk pakke at vække computeren."

5 bedste Wake-on-LAN-værktøjer

Og det er det; din pc er nu klar til at acceptere WoL-pakker og tænde eller slukke, afhængigt af instruktionerne. Glem ikke, indstillingerne på MAC- eller Linux-maskiner er lidt forskellige fra det, vi har set her. Og husk også at aktivere transmission af pakkehåndtering på dine routere.

BEMÆRK: Du kan installere en WoL-pakkesniffer fra tredjeparter på dine computere for at holde styr på WoL-pakker.

Hvorfor har du brug for Wake-on-LAN-værktøjer?

Her er to scenarier, der kræver tjenester af et WoL-værktøj:

 • Måske kan du ikke komme ind på kontoret, men har brug for nogle data fra din computer; den nemmeste måde at omgå dette problem ville være at slå det til ved hjælp af et WoL-værktøj og derefter få adgang til det eksternt.
 • Administratorer kan arbejde på en computer eller server, der er et andet sted, som om de var ved siden af ​​det - selvom de var på et andet kontinent.

Alt det kræver i begge tilfælde er at vække computere med et par klik på et godt WoL-værktøj.

Så hvad er de bedste Wake-on-LAN-værktøjer?

Nedenfor har vi de 5 værktøjer, som vi har fundet at være de bedste-i-klasse WoL-værktøjer, der er effektive, nemme at bruge og har et let fodaftryk.

1. SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers værktøjssæt (GRATIS PRØVE)

SolarWinds - WoL-menu

SolarWinds Wake-on-LAN er et af de mest populære WoL-værktøjer derude og får konstant gode anmeldelser af tilfredse netværksadministratorer. Det, der gør det tiltrækkende for de fleste af sine fans, er måske det faktum, at det leverer på, hvad det skal - fjernbetjening til en netværks-pc; ingen muss, ingen ståhej.

Men en ting er sikkert, værktøjet tager sit job alvorligt: ​​Det sender flere WoL-pakker - med intervaller - for at sikre sig, at de når deres destination. Dette kan værdsættes på større netværk eller dem med høj trafik, hvor administratoren endda kan oprette batchfiler, der automatiserer jobbet.

SolarWinds Wake-On-LAN er et behageligt værktøj at bruge med en let at navigere interface, der kan bruges til at kontrollere de computere, der er på det samme LAN som administratorens computer. Det kan fungere såvel som fjerntliggende, der kan fås fjernadgang - også over Internettet.

Dette WoL-værktøj kan downloades som et enkeltstående værktøj eller kan købes som en del af SolarWinds 'kraftfulde premium-værktøjssæt: Ingeniørens værktøjssæt og fås på en 14-dages gratis prøveperiode til download og evaluering.

SolarWinds Wake-on-LAN med Engineers værktøjssætDownload 14-dages GRATIS prøveversion

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

AquilaWOL WoL-menu

Fra Aquila Technology vi får et WoL-værktøj, der er rig med funktioner, der virkelig kan hjælpe administratorer ved for eksempel at pinge computere og udføre fjernskrivebordsadgang og nødstop.

Ved hjælp af sin enkle GUI kan administratorer også sende WoL-pakker til MAC-adresser via IP-transmission eller til et fuldt kvalificeret domænenavn. Det modtagne svar kan derefter hjælpe med at finde og føje computere til værktøjets bibliotek, og det kan også lytte til WoL-pakker - hvilket betyder, at der ikke er behov for yderligere software for at holde styr på pakkerne.

Konfigurationen kan eksporteres og gemmes offline til fremtidig brug, mens Aquilas begivenhedslogfiler kan hjælpe med fejlfinding af problemer.

Aquilas WoL tillader både CLI (Command Line Interface) og GUI-grænseflader og kan bruges på både DHCP og statiske IP-adresse netværk og kan endda bruges til at lukke Linux-maskiner.

3. EMCO WakeOnLan

emco WoL-menu

Selvom Beskæftigelsesudvalget tilbyder gratis og premium-versioner af deres WoL-værktøj, det tidligere vil ikke skuffe administratorer. Faktisk var dette værktøj målrettet designet til at være et tungt værktøj, der er rettet mod større netværk eller virksomhedsnetværk med stor trafikstrøm gennem.

Et unikt salgspunkt for EMCO WoL er, at netværksadministratorer kan vække flere fjerncomputere på én gang og på en tidsplan; dette sparer tid.

Du kan bruge netværksscanningsværktøjet til at registrere computere i domæner og arbejdsgrupper. Når den først er fundet, kan den finde deres MAC-adresser ved hjælp af en af ​​fire metoder - Neighbour Discovery (ND), NetBIOS, WinAPI eller WMI.

En anden ekstraordinær funktion, som dette værktøj bringer til bordet, er dets evne til at overvåge netværk i realtid og dets velbeskrivende e-mail-advarsler. Og det overvejer ikke engang dens webbaserede rapporterings-API og korrelationer af sikkerhedsbegivenheder.

4. NirSoft WakeMeOnLan

NirSoft WoL Menu

Med NirSofts WoL, administratorer har beføjelse til at vælge, hvilket afsnit - eller undernet - af et netværk, de vil scanne og derefter arbejde med. Dette skyldes, at værktøjet tillader indstillinger af IP-adresser, der kan indstilles, inden scanning begynder.

Når det er gjort, kan resultatet af det scannede netværk gemmes på en liste, der indeholder relevante oplysninger som MAC- og IP-adresser. Det er ved hjælp af denne liste, at værktøjet sender WoL-pakker, næste gang det kræves af tjenester - alt hvad der kræves for at vække computere er et klik på en knap. Der er selvfølgelig også muligheden for at køre det fra en CLI.

NirSoft sørger for, at det regelmæssigt opdaterer sit værktøj, der er tilgængeligt til Windows 8 og Windows 10, og det er også helt gratis.

5. Vågn op på LAN X

WakeOnLANx WoL-menu

Vågn op LAN X er et værktøj designet med administratorer i tankerne og er en ganske robust pakke med funktioner, der lader dig udføre opgaver som at tænde eller slukke pc'er og endda genstarte dem i batches om nødvendigt.

Dette er et WoL-værktøj, der kan køres ved hjælp af GUI- og CLI-tilstande, som let kan konfigureres til bedre ydelse og dybdegående resultater.

En unik funktion, der følger med høflighed af dette værktøj, er, at det kan fortælle administratorer, sidste gang en computer blev startet. Hvis det ikke imponerer dig, hvad med det faktum, at det kan fortælle, hvor meget diskplads der er til rådighed på en computer, og hvilke systemtjenester der er indstillet til "Automatisk" eller simpelthen er inaktiv.

Stadig ikke imponeret? Hvad med det faktum, at det kan bruges til fjernadgang? Alt dette gratis, og du får et billede af, hvorfor det er på denne liste.

Selvom vi lovede at give dig fem af de bedste Wake-On-LAN-værktøjer, har vi et par flere "godbidder" til dig:

Bedste CLI WoL

For dem af os, der foretrækker at gøre ting ved kun at bruge kommandolinjegrænseflader, har vi:

 • MatCode MC-WOL - denne er til administratorer, der ønsker et WoL-værktøj, der ikke er nonsense, der kan tænde pc'er, selvom de er på samme eller forskellige LAN-segmenter.
 • Gammadyne WOL - dette WoL-værktøj kan bruges på computere, der kræver adgangskoder, før de kan tændes og kan fås adgang via en bestemt port.

Våg op-LAN fra din smartphone

Bortset fra at bruge en computer eller bærbar computer til at sende WoL-pakker, kan administratorer også bruge deres telefoner til at kontrollere maskinerne på deres netværk. Den følgende video viser, hvordan det er muligt, mens det også viser, hvordan man konfigurerer en computer til at arbejde med WoL-pakker.

Ting, du skal tage i betragtning med de bedste Wake on LAN-værktøjer

Før vi overlader dig med vores valg af de bedste Wake On LAN-værktøjer, lad os gennemgå nogle vigtige punkter, du skal overveje, før du begynder at bruge dem:

 • En WoL-pakke "unikt" adresseres til hver computer og kan kun vække en enkelt maskine. Pakkens nyttelast holdes bevidst let med korte instruktioner, så den let kan udføres af kredsløbene, der findes på NIC - som normalt kører på minimale effektbehov. Dette betyder, at du muligvis skal sende mere end en pakke ud for at sikre, at den leveres og udføres.
 • Minimumskravet for at sende en WoL-pakke er den målte MAC-adresse. Faktisk er IP-adresser og DNS-navne ikke så vigtige, da pakken fungerer på et niveau, der er uafhængigt af protokollag.
 • Da WoL-pakken dybest set er en UDP-pakke, er der ingen leveringsbekræftelser sendt tilbage efter levering; der er faktisk ingen garanti for, at pakken overhovedet leveres. Dette kræver derfor, at flere pakker (ved hjælp af batchfiler) sendes ud for at sikre, at målcomputeren faktisk er op - ved måske ved hjælp af ping-kommandoen.
 • WoL magiske pakker er kringkastede pakker (på grund af 'FFFFFFFFFFFF' nodenummer), som normalt er rynket på et LAN. I større, routede netværk er det derfor konfigurationer, der skal laves for at give UDP-pakker mulighed for at krydse over routere og vække computere i andre segmenter.

Når disse punkter er taget i betragtning, er det bare et spørgsmål om at vælge et af de bedste Wake on LAN-værktøjer, der er nævnt ovenfor og implementere det.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 77