15 Bedste netværkstopologi og kortlægningsværktøjer

Bedste guide til netværkstopologi og kortlægningsværktøjer


En af de grundlæggende opgaver, du skal udføre, når du overvåger og administrerer et netværk, er at kortlægge det. De fleste værktøjer til overvågning af netværkspræstation inkluderer netværkskortlægning funktionalitet; procedurer for automatisk opdagelse, der viser dit udstyrsfortegnelse. Det fantastiske ved monitorintegreret topologikort er, at de opdateres automatisk, når konstant overvågning afslører ændringer i opgørelsen.

>>>Gå direkte til værktøjer til netværkstopologi og kortlægning<<<

En automatiseret kortlægning er ikke altid den bedste løsning. Nogle gange ville det være bedre at være i stand til det opret dit eget topologikort gennem et grafikværktøj. Dette er især tilfældet, hvis du designer et nyt netværk eller planlægger at udvide et eksisterende. I disse tilfælde hjælper autodiscovery dig ikke.

Vi får en masse dybde i hvert af de værktøjer, som vi anbefaler nedenfor, men hvis du har kort tid, her er vores liste over de 15 bedste netværkstopologi og kortlægningsværktøjer:

 1. SolarWinds Network Topology Mapper (GRATIS PRØVEVERSION)
 2. Microsoft Visio
 3. Intermapper
 4. Lucidchart
 5. ConceptDraw Pro
 6. Edraw
 7. LANFlow
 8. NetProbe
 9. Netværksnotepad
 10. netTerrain Logisk
 11. D3M
 12. Spiceworks Network Mapping Tool
 13. LANTopoLog
 14. Creately
 15. 10-Strike Network Diagram

Typer af netværkstopologier

I vores relaterede indlæg om netværkstopologier får vi en masse detaljerede oplysninger om hver af de fælles netværkstopologier og deres egnethed til hver situation. Vi diskuterer også fordele og ulemper ved hver type. Dette er de mest almindelige netværkstopologier:

 • Bustopologi - hver netværksenhed er tilsluttet et enkelt kabel, der kører længden på hele netværket med to endepunkter.
 • Ringtopologi - alle netværksenheder er tilsluttet i linje, hver har to naboer, der danner en kontinuerlig løkke uden endepunkter. Typisk er strømmen af ​​data ensrettet.
 • Dobbelt ringtopologi - en ringtopologi, hvor hver enhed har to forbindelser til hver tilstødende enhed, der muliggør tovejs dataflow.
 • Stjernetopologi - alle netværksknuder er forbundet til hinanden via en central knude
 • Trætopologi - typisk en hierarkisk træstruktur med en rodnode og grenforbindelser, der danner forældre-barn hierarkier
 • Mesh-topologi - punkt-til-punkt-tilsluttede enheder, der giver mulighed for forskellige dataruteringsteknikker
 • Hybrid topologi - typisk bestående af to eller flere almindelige typer netværkstopologier nævnt ovenfor

Se også: Netværkstopologier: Fordele og ulemper ved hver

Den bedste netværkstopologi og kortlægningsværktøjer

15 Bedste netværkstopologi og kortlægningsværktøjerEksempel på netværkskort

Du kan bare oprette din egen tegning i enhver grafikpakke, inklusive den gratis maling, der er integreret i Windows. For at blive betragtet som et specifikt netværksdesign supportværktøj skal en grafikpakke have følgende attributter:

 • Et ikonbibliotek, der tydeligt viser forskellige enhedstyper
 • Redigerbare attributter for plottede enheder
 • Skilte linktyper
 • Indstillinger for ikonetiketter

Følgende værktøjer forbedrer din dokumentation og præsentation. Forbedret præsentation forbedrer din evne til at kommunikere med ikke-tekniske interessenter i din organisation og hjælpe dig med at vinde det rigtige budget til netværksoprettelsesprojektet.

1. SolarWinds Network Topology Mapper (GRATIS PRØVE)

SolarWinds Network Topology Mapper

Det SolarWinds Network Topology Mapper inkluderer on-demand enhedens opdagelse og automatisk kortlægning. Dette giver dig et godt udgangspunkt, hvis du tilføjer et eksisterende netværk. Du kan vælge, om opdagelsesproceduren bruger SNMP eller ICMP (Ping og Traceroute) for at finde enheder. Det kan også identificere infrastruktur gennem WMI og CDP (Cisco Discovery Protocol) metoder.

Proceduren for kortlægningsopdagelse kan også plotte den infrastruktur, der komponerer virtualiseringer og kortlægger klienter til værter for VMWare og Hyper-V implementeringer. Kort kan eksporteres til præsentationsformater til distribution, og det er også muligt at eksportere dem til Visio til videre arbejde.

Kortudviklingsmiljøet understøtter forskellige netværksplaner og kan samle flere perspektiver fra en scanning. Ikonbiblioteket har et passende forskelligt sæt enhedsrepræsentationer, så du kan gøre det skelne mellem typer netværksudstyr visuelt på kortet. Du kan også tilpasse eksisterende ikondesign til at oprette dine egne.

Hvis du ikke ønsker at bruge et automatisk genereret kort, kan du indstille opdagerværktøjet til bare at oprette en enhedens opgørelse, hvorfra du kan plotte dit eget topologikort. En automatisk opdateringsfunktion ville ikke være nyttig til en netværksplan for udvidelse. Du kan dog gemme forskellige kort og indstille din nuværende systemtopologi til at opdateres automatisk, når der sker ændringer til det eksisterende netværk.

Netværkskortet overholder PCI- og FIPS-2-standarder. Denne software kører vinduer miljøer, og du kan få adgang til det i en 14-dages gratis prøveperiode.

SolarWinds Network Topology Mapper Download 14-dages GRATIS prøveversion

2. Microsoft Visio

Visio

Visio er et avanceret kort- og kortoprettelsesværktøj og bruges bredt i virksomhederne til en række opgaver. Det er muligt, at mange ledere i din virksomhed allerede bruger Visio. Mange andre applikationer gør det muligt at eksportere netværkskort til Visio, så du kan bruge dette værktøj til at konsolidere information fra en række kilder.

Som et førende designværktøj er Visio lidt dyr. Det indeholder dog it-ikoner og netværksdesignskabeloner for at fremskynde dine topologikortopgaver. Visio kører videre vinduer miljøer og er også tilgængelig online. Det kan købes individuelt eller tilføjes til Microsoft Office 365 mod et ekstra gebyr.

3. Intermapper

Intermapper

Hjælpsystemerne Intermapper er tilgængelig i både en gratis og betalt version. Værktøjet inkluderer en opdagelses- og automatisk kortlægningsfunktion for at komme i gang, eller du kan oprette din egen plan fra bunden. Autodiscovery-systemet er også i stand til at kortlægge virtualisering såvel som fysisk netværkstopologi.

Grafikeditoren inkluderer et bibliotek med ikoner og du kan også oprette dine egne. Andre funktioner i værktøjet omfatter netværksovervågningsfunktioner. Det er også i stand til at gemme netværksdata for at hjælpe med kapacitetsplanlægning og Rapportering om overholdelse af SLA.

Den gratis version af værktøjet begrænser dig til at overvåge 10 enheder. Den betalte version er tilgængelig som abonnementstjeneste, eller du kan købe den mod et engangsgebyr. Der opkræves afgifter pr. Overvåget enhed. Softwaren kører vinduer, MacOS, og Linux. Du kan få den betalte version af værktøjet i en 30-dages gratis prøveperiode.

4. Lucidchart

Lucidchart

Lucidchart er et generelt værktøj til oprettelse af flowdiagrammer, der har specialiserede ikonbiblioteker til en række industrier, herunder netværkstopologi. Du får ikke nogen autodiscovery-funktioner med dette værktøj, men det ville være en fantastisk mulighed, hvis du opretter et netværk fra bunden. Du kan importere og eksportere kort i en række formater, inklusive Visio. Det betyder det du kan importere kort over eksisterende netværk fra ethvert værktøj, der eksporteres i Visio-format.

Dette er en ren korteditor, så du betaler ikke pr. Enhed, du betaler pr. Brugerkonto. Der er også en gratis version, som ikke inkluderer en import / eksport-funktion. Modellen, der koster, er abonnementsbaseret, og du betaler pr. Måned eller pr. År pr. Bruger. Der er også en Team-plan, der reducerer omkostningerne ved systemet, hvis du har et stort antal mennesker, der sandsynligvis vil bruge værktøjet. Softwaren til tjenesten installeres på vinduer, Linux, MacOS, Chrome OS, iOS, og Android. Du kan prøve den betalte version gratis i syv dage. Systemet kan også fås adgang til via Google Apps.

5. ConceptDraw Diagram

ConceptDraw Diagram

ConceptDraw Diagram er et kortskabende værktøj, der har specialiserede skabeloner og ikoner til netværkskortlægning. Du kan importere og eksportere kort i forskellige formater, inklusive Visio. Værktøjet integreres også med en række produktivitetssoftware, herunder Microsoft Office og Google G Suite.

Dette værktøj kan købes enkeltvis eller som en del af en værktøjspakke, kaldet ConceptDraw Office. Denne pakke inkluderer projektstyrings- og planlægningsværktøjer. Softwaren kan installeres på vinduer eller MacOS.

6. Edraw Max

Edraw

Edraw er et generelt kort, plan og kortoprettelsesværktøj, der indeholder nogle gode formater til kortlægning af netværkstopologi. Editoren har biblioteker med netværk og it-udstyr i forskellige stilarter, herunder Grundlæggende, detaljeret, og 3D. Det har også biblioteker med ikoner, der stammer fra Cisco, AWS, Azure, og Google Cloud Platform, så du kan oprette netværkskort, der ser ud som om de kom lige fra en professionel grafikartist. Forskellige perspektiver tilgængelige i værktøjet inkluderer Rack View, LDAP, og Active Directory kortlægning og et fysisk verdensbillede, der inkluderer ikoner for byer og kontorer, hvis du har brug for at tegne et WAN.

Edraw har en stald af produkter med forskellige specialiseringer. For netværkskortlægning skal du se på Edraw Max, som er tilgængelig i en gratis prøveversion. Softwaren installeres på vinduer, MacOS, og Linux.

7. LanFlow

LanFlow

LanFlow Net Diagrammer er produceret af Pacestar Software. Pakken inkluderer biblioteker med 2D- og 3D-ikoner, så du kan oprette dine egne netværkstopologikort. Du kan også oprette dine egne ikoner eller importere dem fra andre grafiske værktøjer. Redaktøren beskæftiger en Træk og slip metodik, der giver dig mulighed for at vælge ikoner fra et sidepanel og placere dem på designkortet.

Dette er et betalt produkt, men du kan få det til evaluering i en 30-dages gratis prøveperiode. Forsøg ikke at bruge den gratis prøveversion til din virksomhed, fordi den udskriver en meddelelse, der siger, at dette er prøvekopien på alle netværksdiagrammer. Softwaren installeres på vinduer.

8. Net-Probe

Netprobe

Net-Probe er lidt mere end et netværkskortlægningsværktøj - det er virkelig et netværksovervågningssystem, og det vil opdage dit netværk for dig. Netværkskortene for systemet kan overlægges på kort over den virkelige verden, hvis du kører et WAN. Der er også et klassisk netværksdiagramformat inkluderet i værktøjet. Autodiscovery-funktionen sammenstiller en hardwareinventar til dig, så hvis du organiserer dit netværk, kan du ignorere den genererede topologiplan og arbejde fra hardwarelisten. Et live kort viser enhedsstatus på udstyrsikoner og angiv også advarsler i en separat skærm.

Dette er et meget flot lille værktøj, men det har ikke støtte fra et stort selskab, så support er ikke så stor. Softwaren kører vinduer og Standardversionen fås gratis. Dette overvåger op til otte enheder. Dette inkluderer ikke de fleste af funktionerne på værktøjet, såsom Ping, Traceroute og netværksscanning. De betalte versioner er Pro, til at overvåge op til 20 enheder, Deluxe, til at overvåge op til 45 enheder, og Enterprise, der overvåger op til 400 enheder.

9. Netværksnotepad

Netværksnotepad

Network Notepad er tilgængelig både som gratis og betalt version. Softwaren kører vinduer og har et lille fodaftryk. Du kan udvide det betalte kort, der kaldes Netværk Notepad Professional Edition og gør det til en netværksmonitor ved at tilføje på NNMonitor, hvilket er et Ping-værktøj.

Det grundlæggende netværksnotepad inkluderer et rudimentært opdagelsessystem baseret på Cisco Discovery Protocol. Dog vil du sandsynligvis bruge dette værktøj mere som netværkskortdesigner. Redigeringsskærmen giver dig alle de ikoner, du har brug for for at tydeligt skildre dit netværk, og kortet er bygget ved hjælp af træk og slip. Hvis du bruger CDP til at lokalisere alle dine enheder, kan de attributter, der opdages ved denne proces, trækkes ind i beskrivelserne af noderne på dit kort.

10. netTerrain Logisk

netTerrain Logisk

Grafiske netværk producerer en række netværksadministrationssoftware, herunder netTerrain Logisk. Dette er et automatiseret netværksdokumentationssystem, der vil udarbejde en hardware opgørelse og generere netværkstopologikort ved at undersøge netværket. Du behøver ikke at holde sig til de genererede kort, fordi du kan justere topologien til at opfylde dine specifikke projektmål.

NetTerrain-værktøjet understøtter kapacitetsplanlægning og omorganisering af netværket. Ekstra funktioner hjælper dig med at identificere og lukke sikkerhedssvagheder på dit netværk. Dette værktøj er Visio-kompatibelt, hvilket giver dig muligheden for at udveksle data fra netTerrain Logical til en række andre Visio-justerede værktøjer.

Værktøjet installeres på Windows Server 2008 og nyere. Du kan få en gratis demo af systemet for at prøve det, før du køber.

11. D3M

D3M

D3M henvender sig til et unikt nichemarked - fagfolk inden for it-salg. Dette netværkskortlægningsværktøj kan bruges til at planlægge en kundes krav og udarbejde en opgørelse over nødvendigt netværksudstyr, som topologikortet bygger. Hvis du opretter et produktbibliotek med priser, kopieres beholdningen også til et bud med en samlet udstyrsomkostning beregnet automatisk på det. Ikoner brugt på kortet leveres af udstyrsproducenter, så kunderne kan se nøjagtigt, hvilken mærke og model for enhed der går hen.

Du behøver ikke at være salgsmedarbejder for at bruge dette værktøj, så det fungerer lige så godt for en IT-afdeling, der skal planlægge, tilpasse og udvide et travlt netværk for en organisation. Konceptet med at levere en service til arbejdstagere på området betyder, at værktøjet var designet til samarbejde og præsentation. Planer kan gemmes på skyen og mobile apps gør design og hentning muligt overalt.

Værktøjet er dyrt, men du kan få dit første projekt afsluttet gratis. Der er ingen grænse for antallet af projekter, du kan bruge værktøjet til efter den første gratis prøve. Der er tre opladningsbånd til systemet, der fungerer på antallet af brugere, du vil have adgang til værktøjet. Tjenesten debiteres på abonnementsbasis med et månedligt gebyr.

12. Spiceworks Network Mapping Tool

Spiceworks netværk kortlægning

Spiceworks er et gratis netværksovervågningsværktøj. Du kan også bruge et netværkskortværktøj oprettet af Spiceworks til udarbejde en oversigt over alle enheder, der er forbundet til dit netværk, og opret et netværkskort. Designeditoren til Spiceworks Network Mapping-værktøjet giver dig mulighed for at justere det genererede kort. Vær dog forsigtig med at slå den automatiske opdateringsfunktion fra, ellers slettes dine ændringer.

Du kan gemme dit brugerdefinerede kort væk fra standardkortet, så du kan vedligeholde et live-kort over systemet og en fungerende kopi. Opdateringskortet viser brug af netværksbåndbredde på hver enhed, som giver dig mulighed for at identificere flaskehalse i dit eksisterende system. Autodiskiveringsprocessen samler attributoplysninger om hver opdaget enhed; får du adgang til oplysninger om hver enhed, herunder dens mærke og model, dens operativsystem og dens kapacitet.

Dette er et gratis værktøj, der understøttes af annoncen. Du kan installere værktøjet Netværkskortlægning på Debian og Ubuntu Linux og på vinduer og Mac OS. Du kan forbedre værktøjets ydelse ved at tilføje Spiceworks Inventory, som også er gratis.

13. LANTopoLog

LANTopoLog

LANTopoLog er en gratis entusiast-oprettet netværk mapper. Du får ikke et begreb om det fysiske layout på dit netværk fra dette værktøj. Oplysningerne, der vises på kortet, giver dig dog en meget ligefrem repræsentation af alle de netværksdata, du har brug for hurtigt.

Værktøjet inkluderer en netværksopdagelsesfacilitet, der er baseret på SNMP. Det resulterende kort, der tegnes automatisk, viser hver enhed i dit netværk og de enheder, det opretter forbindelse. Resultatet af dette skema er en trestruktur, der giver IP-adresser, portnumre og værtsnavne på hver enhed og dens forbindelser. Dette er et rudimentært netværksovervågningssystem. Dens brug som et netværkskortværktøj ligger på listen over opdagede enheder, som du kan bruge som en opgørelse. Dette giver dig de nuværende forbindelser mellem dine enheder, som du kan bruge som en guide, når du omdanner dit netværk i et grafikværktøj, såsom Visio. Denne software kører vinduer miljøer.

14. Skabeligt

Creately

Creately er et pænt diagramskabende værktøj, der har specialiserede skabeloner og ikoner til netværkskortlægning. Dette er et rent designværktøj og inkluderer ikke autodiscovery-indstillinger. Du kan dog bruge denne designer sammen med en grundlæggende netværksudforsker, f.eks LANTopoLog at få det bedste fra begge verdener.

Pakken inkluderer et stort udvalg af skabeloner, som hver leveres med et sæt ikoner. De tilgængelige layouts inkluderer WAN-visninger, der indeholder by- og skyikoner. Du får også standard LAN-layoutindstillingen, og du kan endda oprette rackvisninger.

Med Creately-systemet kan du oprette konti for medlemmer i dit team, og det er der en samarbejdsfunktion indbygget i værktøjet, som giver dig mulighed for at give redigering eller se adgang til andre brugere. Softwaren kan installeres på vinduer, Linux, og MacOS og adgang kan gives til brugere af mobile enheder, der kører iOS eller Android. Du kan også vælge at få Creately som en cloud-service.

15. 10-Strike Network Diagram

10Strike

Værktøjet 10-Strike Network Diagram er en dedikeret netværkskortskaber med autodiscovery kapaciteter. Du behøver ikke at bruge indstillingen autodiscovery i tilfælde som at starte design af et helt nyt netværk. Pakken indeholder en grafikeditor, som er softwarens vigtigste hjælpeprogram. Editoren indeholder et bibliotek med IT-ikoner, som du kan trække og slippe på designpuden.

Visninger tilgængelige i pakken inkluderer et kort i den virkelige verden, som er baseret på Google maps. Funktionen Autodiskivering vil endda spore dine forbindelser over internettet og kortlægge placeringen af ​​hver router, når den passerer gennem den virkelige verden kort.

Denne software kører vinduer miljøer, og du kan få det i en 30-dages prøveperiode.

Indstillinger for kortlægning af netværk

Som du kan se fra vores liste, er der en bred vifte af kortlægningsværktøjer til rådighed for dig. Disse spænder fra rudimentære kort, der er bakket op af automatisk indsamlede varebeholdninger til sofistikerede grafiske værktøjer, der ikke har nogen autodiscovery-muligheder. Det bedste værktøj til dit projekt afhænger af, om du opretter et nyt netværk eller tilpasser et eksisterende.

Har du et yndlingsværktøj til kortlægning af netværk? Bruger du noget af værktøjerne på vores liste? Efterlad en besked i Kommentarer og del din oplevelse med samfundet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 27