12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer


Software til overvågning af server- og applikationspræstation kan variere fra hjemmebryggede løsninger kastet sammen med et par kodelinjer, helt op til implementering af virksomhedsskalaer designet til at blive brugt på tværs af et globalt netværk til store tjenesteudbydere.

Med store netværk, der har potentiale til hundretusinder eller endda millioner af forespørgsler hver dag, kan selv de mest mindre forsinkelser udgøre timer med samlet tabt tid. Det er vigtigt at vælge de rigtige værktøjer til overvågning af ydeevnen.

Har du ikke tid til at læse hele indlægget? Her er vores liste over den bedste server og applikationspræstationskontrol tilgængelige:

 1. SolarWinds Server og applikationsmonitor (GRATIS PRØVE) En premium server og applikationsmonitor, der integreres på en fælles platform med andre SolarWinds infrastrukturstyringsværktøjer.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS PRØVE) En integreret netværks-, server- og applikationsmonitor. Kører på Windows Server.
 3. Site24x7 serverovervågning (GRATIS PRØVE) Et skybaseret infrastrukturstyringsværktøj, der overvåger netværk, servere og applikationer.
 4. Atera (GRATIS prøve) En systemovervågningstjeneste, der dækker servere, applikationer og netværk. Målrettet mod MSP'er
 5. LibreNMS Gratis open source netværksovervågningssystem, der kan tilpasses.
 6. ManageEngine OpManager Netværksstyringsværktøj, der installeres på Windows Server og Linux.
 7. Åbn NMS Gratis open source tilgængelig i stabile og Beta-udgaver.
 8. WhatsUp Gold En omfattende netværksmonitor, der kan udvides med specielle tilføjelser. Kører på Windows Server.
 9. OP5 Integreret infrastrukturovervågningssystem, der inkluderer server- og applikationsstyring.
 10. Icinga Gratis open source netværksovervågningsværktøj med community-skrevne tilføjelser tilgængelige.
 11. Anturis Skybaseret infrastrukturovervågningssystem findes i både gratis og betalte versioner.
 12. LogicMonitor En onlinetjeneste, der debiteres ved abonnement. Inkluderer procesautomation.

Hver administrator vil have lidt anderledes overtagelse af det, der er ideelt til præstationsovervågning. Nogle vil gerne se hver eneste detalje i ressourceforbruget og optimere alle deres applikationer, så de passer til det behov. Andre er rent interesserede i service respons og oppetid. De fleste vil have en blanding af begge dele. Ingen af ​​disse tilgange er forkerte og finde den rigtige servermonitor, der passer til dine behov er en enorm del af netværksoptimering.

Hvad skal man kigge efter i et serverovervågningsværktøj

Ydeevne og ressourceforbrug af selve applikationen

Gode ​​overvågningsapplikationer vil brug et minimum af ressourcer at gøre deres job. Selv omfattende netværkssuiter sætter normalt et stærkt fokus på at minimere mængden af ​​system- og netværksressourcer, de bruger til at udføre deres job. Det bedste skærmbillede brug lige nok ressourcer til effektivt at holde nøje øje med knudepunkterne de er tildelt.

Alsidighed

Før du springer ind i et program, er det godt at vide nøjagtigt, hvad det skal gøre i et givet netværk. Nogle ydelsesmonitorer er meget basale, og sporer kun systemressourceforbrug på en server. Andre er mere robuste og sporer alt fra båndbredde til systembrug og udfører en dybdegående analyse på node-for-node-basis. Disse systemer findes ofte i større pakker designet eller beregnet til at blive brugt sammen med andre applikationer til at skabe et komplet netværksadministrationssystem. Beslutning om hvilke funktioner der er behov for på dit netværk vil hjælpe dig med at indsnævre hvilke stykker software, der potentielt fungerer for dig.

Præsentation og brugervenlighed

Mange ydelser til overvågning af ydeevne leveres med detaljerede grafer, diagrammer og statistiske oplysninger for at hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan dit netværk fungerer. Det hvordan disse oplysninger vises, spiller en stor rolle i, hvor nyttige de i sidste ende vil være. Den måde, disse oplysninger præsenteres og organiseres på, er også en enorm faktor i, hvor let softwaren er at bruge. At være i stand til hurtigt at identificere, hvilke dele af en brugsrapport, der er værdifulde for dit netværk, vil øge effektiviteten og hjælpe dig med at få mere ud af din software.

Deployment

Skal softwaren installeres på et centralt kontrolsted, eller på hver knude, den overvåger? Er det en skybaseret service? Installeres agenter let, hvis de skal placeres på flere noder i hele netværket? Selv små netværk bør tage dette i betragtning, som let installation på en given enhed kan variere meget fra netværk til netværk.

De bedste overvågningsværktøjer til server og applikation

Der er ingen "én størrelse passer alle" -løsning til serverprestationsovervågning, så vi har udarbejdet en liste, der indeholder en række platforme og applikationer. Denne liste inkluderer alt fra open source, gratis løsninger, til enterprise-grade betalte implementeringer, der bruges af nogle af de største netværksgiganter på planeten. Hver har sine egne fordele og ulemper, og målet er at hjælpe med at finde den rigtige, der fungerer til dit netværk.

1. SolarWinds Server og applikationsmonitor (GRATIS PRØVE)

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

Den første post på denne liste, SolarWinds Server og applikationsmonitor, er et selvstændigt produkt i den overordnede Orion-platformfamilie udviklet af SolarWinds. En ekstremt alsidig applikationsmonitor der er designet til at skalere med dit netværk, server og applikationsmonitor kan indstilles til at være en one-stop-shop til forskellige netværksbehov.

Takket være det hurtig og nem opsætning, Server- og applikationsmonitor kan hurtigt implementeres for at overvåge store og komplekse netværksmiljøer. SolarWinds leverer en udtømmende liste over applikationsovervågningsskabeloner så det kan skræddersys til at passe til næsten ethvert miljø.

Det giver mulighed for infrastrukturovervågning på både AWS og Azure skybaserede IaaS-konfigurationer, giver administratorer den kontrol, de har brug for over hele deres netværk, uanset fysisk placering eller opsætning. Virtualiseringsovervågning er også tilgængelig, hvilket giver Server- og applikationsovervågning den alsidighed, den har brug for for at passe ind i langt de fleste netværks- og servicedesign.

Automatisk aktiv opdagelse og en aktiv opgørelse hjælpe med at gøre selv komplekse netværk til en leg at etablere i softwaren, og SolarWinds produkt muliggør overvågning af lagringspræstation for at sikre glat datatilgang på tværs af store lagerplatforme. Softwaren er i stand til at hjælpe diagnosticere og identificere den grundlæggende årsag til applikationsproblemer til hurtige løsninger på potentielle problemer.

Som en del af den større Orion-platform, SolarWinds Server og applikationsmonitor kan kombineres med andre produkter for at give omfattende administrationsdækning over webpræstationer, netværk, database og virtualiseret ressourcekonfiguration og -overvågning. SolarWinds tilbyder en gratis 30-dages download til evaluering på deres side.

SolarWinds Server og applikationsovervågningDownload 30-dages GRATIS prøveversion

2. Paessler PRTG Network Monitor (GRATIS PRØVE)

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

Paessler PRTG Network Monitor er en yderst tilpasselig ydelsesovervågningsløsning, der udvider dens fleksibilitet helt ned til sit prissystem. Med en freeware-version, der tilbyder op til 100 gratis “sensorer”, kan dette være en god mulighed for netværk, der skalerer over tid uden at bryde banken.

Hver overvåget ressource på en given enhed betragtes som en “sensor.” Som et eksempel ville overvågning af CPU-brugen på en server være en enkelt sensor. PRTG estimerer, at de fleste enheder ville kræve overalt fra fire til syv sensorer hver selv dens freeware-version kan fungere til små til mellemstore netværk.

Automatisk enhedsopdagelse muliggør hurtig implementering, og PRTG kan overvåge på stedet eller skybaserede ressourcer. Tilpassede alarmer og båndbreddeovervågning give kritiske detaljer om netværk og applikationsafbrydelser. En bred række indstillinger for datapræsentation hjælpe med analysen af ​​vigtige præstationsoplysninger på en måde, der giver mening for brugerne.

Softwarens prisfastsættelse er baseret på, hvor mange af disse sensorer, der vil blive implementeret på tværs af et netværk, med forskellige prisniveauer baseret på samlede sensorer. Du kan downloade og evaluere PRTG Network Monitor på en gratis 30-dages prøveversion fra Paesslers websted.

Paessler PRTG Network MonitorDownload 30-dages GRATIS prøveversion

3. Site24x7 serverovervågning (GRATIS prøve)

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

Site24x7 er en skybaseret infrastrukturovervågning, der er tilgængelig i skræddersyede pakker til webstedsovervågning, infrastrukturovervågning og applikationspræstationsovervågning.

Da denne overvågningssoftware er baseret i skyen, behøver du ikke at installere den på stedet, og du øger ikke dine serverpladsbehov ved at bruge dette system. Du behøver heller ikke at være i den samme bygning som dine servere for at bruge 24 × 7, så det er et kabel til overvågningsaktivitet på fjernsider og på cloud-servere. Systemet overvåger servere, der kører vinduer, Windows Server, Linux, FreeBSD, og Mac OS. Det kan også fungere med virtualiseringer oprettet af Microsoft Hyper-V og VMware, og det kan også overvåge Docker-containere. Cloud-server kører Microsoft Azure og Amazon Web Services (AWS) kan også overvåges af Site24x7.

Serverstatusser, der overvåges af Site24x7, inkluderer CPU-ydelse, hukommelseskapacitet, brug af diskplads, og netværksgrænsefladeaktivitetshastigheder. Det kan integreres med Active Directory og administrere Syslog og Windows-hændelseslog optegnelser.

Applikationsmonitoren i Site24x7 er i stand til at spore ydelsen for databaser, webservere og e-mail-servere. Det er også i stand til at analysere ydelsen for al software, der kører på en server, og komme ned til kodeniveau. Kodeanalysatoren ser efter ineffektive processer, der er skrevet ind til Java, node.js, Ruby on Rails, og PHP. Tærskelværdier for applikationsydelsesalarmer revideres konstant af Site24x7 gennem en AI-baseret maskinlæringsproces.

Site24x7 debiteres på abonnementsbasis månedligt eller årligt. Pro-pakken inkluderer både server- og applikationsovervågning, og du kan få en 30-dages gratis prøveperiode.

Site24x7 Server MonitoringStart 30-dages GRATIS prøveversion

4. Atera (GRATIS prøve)

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

Atera er en systemmonitor, det er designet til brug af administrerede tjenesteudbydere (MSP'er). Dette er en skybaseret platform, der kombinerer begge dele fjernovervågning og styring (RMM) tjenester og automatisering af professionelle tjenester (PSA) funktioner, som MSP'er bruger til at køre deres forretninger.

Atera audits servere så snart det tages i brug for en ny klient. Det overvåger serverens CPU, hukommelse og porte for at sikre, at de ikke rammer deres fulde kapacitet og forringer ydeevnen. Værktøjet vil også tage en oversigt over al den software, der er installeret på servere, og matche dem op med de licenser, som klienten har. Softwarebeholdningen understøtter også softwareopdateringer og styring af systemrettelser.

Atera-skærme overvåger applikationernes handlinger og ydeevne, f.eks databasestyringssystemer og web- og e-mail-servere. Kombinationen af ​​netværk, server og applikationsmonitorer gør dette værktøj til et ideelt system til at holde styr på virtualiseringsydelsen. Atera er især dygtig og overvågning Hyper-V implementeringer.

Atera-platformen er leveret fra skyen - MSP behøver ikke at installere nogen software. MSP's teknikere får adgang til Atera-betjeningspanelet gennem en standard webbrowser eller en speciel mobilapp. Da den er beregnet til at overvåge fjernsystemer, er Atera-tjenesten i stand til at betjene netværk på flere sider og kan også overvåge sky-servere.

Atera er en abonnementstjeneste, der opkræves pr. Tekniker pr. Måned. Der er også en årlig abonnementsrate, der fungerer billigere. Du kan få en 30-dages gratis prøveperiode at teste Atera før du abonnerer.

AteraStart 30-dages GRATIS prøveversion

5. LibreNMS

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

En populær open source NMS-software, LibreNMS er den første helt gratis indgang på denne liste. Den har en detaljeret og omfattende vidensbase for at hjælpe nye brugere med at vænne sig til softwaren. År med kombineret samfundssamarbejde og tinkering har ført til adskillige plugins, variationer og implementeringer af LibreNMS.

Automatisk netværksopdagelse understøttes af et stort udvalg af plugins designet til enhedskonfiguration, præstationsovervågning, og jævn ydeevne. oxideret, rancid, og Nisen er bare et par stykker populære plugins der nemt parres med LibreNMS til et omfattende netværksstyringssystem.

LibreNMS understøtter også adgang til platformen fra en mobilenhed med en tilgængelig Android- og iOS-app. Dette giver administratorer kontrol over deres netværk, selv når de er væk fra kontoret. Distribueret polling giver LibreNMS muligheden for at skalere og give en løsning, selv for store netværk.

Som open source-software, LibreNMS har en enorm mængde dybde og fleksibilitet, men de fleste af dens fordele kommer fra erfarne brugere, der har tid til at dykke ned i de pittige grise indersider af LibreNMS. Mens dykning i LibreNMS 'codebase ikke er et krav på nogen måde, skinner de fleste af dens styrker, når det betjenes af personer, der ikke er bange for at få deres hænder beskidte. Læs installationsdokumenterne for at komme i gang.

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager-billede

ManageEngines OpManager er et dedikeret værktøj til ydeevne og infrastrukturovervågning. Det giver skalering af præstationsovervågning på tværs af en række enheder og inkluderer alle de standardistiske overvågningsstatistikker, herunder CPU-brug, hukommelse, opbevaring og mere.

ManageEngines største salgsargument for OpManager er dens inkludering i den større ManageEngine-produktfamilie, hvilket gør det en enkelt tandhjul i et større hjul af netværksprodukter. Det kan fungere perfekt som et selvstændigt produkt, men blev designet med den hensigt at blive brugt sammen med anden ManageEngine-software til omfattende at styre større netværk.

OpManager indeholder også PGSQL-databasestatistik, giver DBA'er detaljeret information om ydeevne og forespørgselstider på tværs af store netværk. Dette værktøj hjælper med at give dataintensive netværk, der er meget afhængige af databaser, som et værdsat værktøj er i reducere forespørgselstider og forbedring af effektiviteten.

OpManager inkluderer et rimeligt beløb på tilpasning med hensyn til overvågningskonfigurationer og tilpassede alarmer, hjælper med at give administratorer kun de oplysninger og advarsler, de har brug for for at køre deres netværk effektivt. ManageEngine tilbyder en 30-dages gratis prøveperiode download til evaluering.

7. OpenNMS

12 bedste værktøjer til overvågning af server og applikationer

Den anden open source-post på denne liste, OpenNMS er et netværksadministrationssoftware med en masse hjælpeprogrammer og en dedikeret brugerbase. Der er to forgreningsfordelinger af OpenNMS, hver med deres egne unikke fordele.

Den første, meridian, er standard OpenNMS distribution. Det er i det væsentlige den "stabile udgivelse" af OpenNMS og indeholder mest produkt- og samfundsstøtte af de to udgivelser. Størstedelen af ​​OpenNMS-brugere vil vælge at køre Meridian.

Den anden distribution er Horisont. Det kunne løst beskrives som en beta-platform til nye teknologier, ideer og implementeringer. Der er betydeligt mindre dokumentation og samfundsstøtte til Horizon, da de fleste brugere vil kode og dokumentere for Meridian. Det illustrerer den blødende kant af OpenNMS open source-rammer.

OpenNMS-funktioner konfigurerbar serviceovervågning, præstationsstyring via en række standardprotokoller og tillader det tilpassede alarmer. Automatisk opdagelse af netværk kombineret med topologi opdagelse hjælper til hurtig og nem opsætning sammen med yderligere indsigt i rammen for dets tildelte netværk.

OpenNMS integreres også let i eksisterende infrastruktur med en betydelig mængde dokumentation fra dets samfund for at hjælpe med let installation og integration i en eksisterende platform. Læs installationsdokumenterne for at komme i gang.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp Gold Network Map

WhatsUp Gold er en dedikeret ydelsesovervågningsplatform med et væld af tilpasningsmuligheder i sit interface. Det har en let at bruge, intuitiv interface der kan tilpasses til at vise forskellige mængder information. Denne skærm kan også konfigureres, så information er inddelt i rum og kun tilgængelig for dem, der har brug for det. Du kan let konfigurere specifikke typer information, der skal vises til de teams, der har mest brug for det.

WhatsUp Gold har også automatisk lag 2/3 netværkskortlægning for at hjælpe let med at opsætte et omfattende billede af det aktuelle arbejdsnetværk. Dette netværkskort vises i en praktisk display det gør opdage potentielle fejl eller præstationsflaskehalse en simpel opgave.

En af WhatsUp Gulds vigtigste funktioner er dens evne til proaktivt at overvåge og advare hvornår potentielle problemområder bag deres grimme hoveder. Smart arbejdsgangsdesign hjælper med at holde disse advarsler bragt på forkant, når det er nødvendigt, så potentielle problemer kan løses hurtigt og uden serviceafbrydelse. Download en gratis prøveversion fra deres side.

9. OP5

OP5 skærm

Specielt designet til at blive brugt som enterprise-skala løsning til overvågning af netværkspræstation, OP5 håndterer ekspansive netværksmiljøer yderst godt. Alt fra dets dashboard, til dets netværkskortdisplay, til den tilpasning, der findes inden for softwaren, peger på OP5s tilsigtede brug som en tjenesteudbyder skala overvågningsplatform.

Et godt eksempel på dette er OP5'er makrovisning af overvågede netværksknuder. En tilgængelig kortwidget giver et reelt, globalt billede af, hvordan hvert system er sammenkoblet baseret på geografisk placering.

OP5's fleksibilitet kommer fra dens inkludering af widgets, der kan tilføjes eller fjernes fra det centrale betjeningspanel, giver administratorer fuld kontrol over mængden af ​​vist information. Disse widgets kan konfigureres til Vis opdelte oplysninger til forskellige afdelinger for at hjælpe personale med at fokusere på kritiske data.

Visuel rapportering giver detaljerede oplysninger om potentielle flaskehalse eller problemområder. Disse visuelle repræsentationer inkluderer grafer og diagrammer at få et klart billede af hvornår og hvor et problem kan opstå.

Yderligere overvågning af redundans hjælper yderligere med at forstærke OP5 s designmål for at være en one-stop-shop til overvågning af netværk i stor skala har brug for. Find ud af mere om priser på deres downloadside.

10. Icinga 2

Icinga

Et andet open source ydeevneovervågningsværktøj, Icinga 2 er designet til at give robust ydeevneovervågning mens du bruger en minimal mængde systemressourcer. Tilgængelig i en række forskellige varianter og distributioner, Icinga giver en enorm mængde fleksibilitet i en helt gratis pakke.

Kan integreres med andre populære open source-værktøjer, Icinga 2 kan omfatte en del af en komplet løsning til overvågning af netværkets ydeevne, det er skalerbar til næsten enhver størrelse. Dynamisk tilpasning inden for selve softwaren sammen med regler-baserede ydelseskonfigurationer tillader administratorer at finpusse Icingas installation for at imødekomme deres behov.

Icinga 2 bruger systemressourcer effektivt til at skabe et fodaftryk med bare knogler på ressourcerne og samtidig levere virksomhedskvalitetsovervågning og statistik. Detaljerede ydelsesdata hjælper med at guide brugerne til potentielle problemområder, og et omfattende alarmsystem advarer administratorer om forestående katastrofe.

Som et open source-værktøj kommer meget af Icingas fleksibilitet i adskillige varianter og plugins der kan bruges med applikationen. Selv uden omfattende finjustering og research, Icinga 2 er utroligt kapabel som en out-the-box ydelsesovervågningsløsning, men open source-entusiaster glæder sig over den ekstra alsidighed, som designfilosofi giver. Besøg deres lagre på Github for at downloade og installere oplysninger.

11. Anturis

Anturis server monitor

Anturis tilbyder en ydelsesovervågningsplatform en SaaS skybaseret implementering. Dette giver det nogle unikke upsides for netværksadministratorer, der søger en mere mobil overvågningsplatform at arbejde med. Anturis har muligheder for både agent og agentfri implementeringer, hvilket gør det utroligt nyttigt i meget mobile netværksmiljøer eller som en broplatform til at arbejde ud fra mere flydende netværksopsætninger.

Som en skybaseret service selv giver det mening for Anturis at være i stand til overvåge skybaserede tjenester, og det er i stand til at gøre det med minimal opsætning. Det kan overvåge på tværs af flere geografiske placeringer, hvilket yderligere styrker sin designfilosofi om at være i stand til at håndtere meget komplekse, ekstremt mobile netværksinfrastrukturer. Dette giver det også gode karakterer som en skaleringsprestationssoftware, der er i stand til at håndtere stor netværksovervågning.

En række af tilpassede underretninger og leveringsmetoder holde administratorer opmærksomme på de vigtigste detaljer og kritiske systemer, der skal være opmærksomme for ensartet service. Anturis kan spore standardpræstationmålinger på servere og overvåge netværk for trafik for at forbedre båndbredden og hjælpe med at identificere problemområder, hvor der kan være behov for ændringer. Anturis tilbyder en række gratis og betalte planer der passer til dit netværks behov.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

En anden SaaS skybaseret ydelse overvågning løsning, LogicMonitor giver de samme fleksible fordele til dynamiske netværksmiljøer, der kan bruge en mere mobil overvågningsapplikation. Kunne være hurtigt implementeret og drage fordel af automatisk opdagelse af enheden, LogicMonitor kan analysere ressourceforbrug på både on-site og cloud-baseret infrastruktur.

EN tilpasset instrumentbræt kan have informationsafdeling for at give information til grupper eller personale, der har mest brug for det. Med en bred vifte af indstillinger for datapræsentation, disse oplysninger kan tilpasses, så de hurtigt giver vigtige detaljer om brugsstatistik, systembelastninger, og applikationsydelse.

Fleksibel alarmering og muligheden for at overvåge og analysere netværkskonfigurationer i realtid giver yderligere hjælp til LogicMonitor. Det kan aktivt overvåge konfigurationsændringer og se efter ydelseseffekter for at hjælpe med at give stadigt skiftende netværk værdifuld indsigt i netværkets generelle sundhed. LogicMonitor tilbyder en 14-dages gratis prøveversion på deres hjemmeside.

Valg af et værktøj til overvågning af server og applikationer

SolarWinds Server og applikationsmonitor og PRTG Network Monitor er to af de højeste ydelsesværktøjer på denne liste. De forskellige infrastrukturer, de kan overvåge, har gjort dem to af de bedste ydelsesovervågningsværktøjer i verden.

SolarWinds Server og applikationsmonitor kan overvåge hardware såvel som AWS og Azure IaaS infrastruktur.

PRTG Network Monitor har sin egen unikke sensorer som du kan downloade for at overvåge individuelle værktøjer. For mindre organisationer, PRTG Network Monitor er et særligt godt valg. Årsagen er, at der er en gratis version, der understøtter op til 100 sensorer. 100 sensorer vil dække mange mindre netværk uden den heftige prismærke, der er forbundet med netværksovervågningsprodukter.

Det er værd at nævne, at begge værktøjer også bringer bekvemmelighed på bordet. PRTG Network Monitor og SolarWinds Server og applikationsmonitor hver har en autodiscovery-funktion til automatisk at identificere enheder i dit netværk. Autodiscovery sørger for, at du altid arbejder med den mest opdaterede version af dit netværksmiljø.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =