Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο LibreELEC

Λογότυπο LibreELEC


Θέλετε να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Raspberry Pi, HTPC, κουτί WeTek, Φέτα της Fiveninja, Odroid ή Cubox; Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε συσκευές LibreELEC ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια και ιδιωτικά. Θα εξετάσουμε επίσης το καλύτερο VPN για το LibreELEC και θα εξηγήσουμε πώς να διαμορφώσετε και να δοκιμάσετε την εγκατάστασή σας.

Τι είναι το Kodi?

Το Kodi είναι ένα πακέτο λογισμικού που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε γρήγορα και εύκολα το δικό σας σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Είναι πολύ ευπροσάρμοστο και μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιαδήποτε δημοφιλής συσκευή, όπως το PC (Windows, Mac και Linux), Android, iPhone, Amazon Fire TV ή Firestick, Raspberry Pi, Roku, Apple TV, Nvidia Shield ή USB flash drive. Ακόμα καλύτερα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία λειτουργική ανισότητα μεταξύ των συσκευών, έτσι εάν κάτι λειτουργεί στον υπολογιστή, θα λειτουργήσει και στις περισσότερες κινητές πλατφόρμες.

Το Kodi είναι πολύ απλό στην εγκατάσταση, αλλά χρειάζονται μερικά επιπλέον βήματα για να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. Σε αυτό το άρθρο, θα σας οδηγήσουμε στη διαδικασία εγκατάστασης ενός VPN σε συστήματα LibreELEC έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τις δραστηριότητές σας ιδιωτικές και τα δεδομένα σας ασφαλή.

Ενώ το Kodi είναι απολύτως νόμιμο, έχει δει τη φήμη του να αμαυρωθεί από πρόσθετα τρίτων που παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο με άδεια χρήσης. Η νομοθεσία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ποικίλλει από τη μια περιοχή στην άλλη, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος νομικών ζητημάτων, συνιστούμε ένθερμα στους αναγνώστες μας να διερευνήσουν τους νόμους της χώρας τους σχετικά με τη διαδικτυακή ροή περιεχομένου πριν επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το Kodi για το σκοπό αυτό.

Τι είναι το LibreELEC?

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Kodi είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές με πολύ περιορισμένους πόρους του συστήματος. Ωστόσο, αυτό απαιτεί συνήθως κάποιο είδος λειτουργικού συστήματος. Το LibreELEC διακόπτει τον μεσάζοντα εγκαθιστώντας μόνο ό, τι χρειάζεται για να τρέξει το Kodi.

Το LibreELEC είναι ελαφρώς πιο περίπλοκο για την σωστή ρύθμιση και ρύθμιση παραμέτρων από άλλες πλατφόρμες Kodi, λόγω της έλλειψης ενός εξερευνητή αρχείων που δεν είναι Kodi GUI. Τούτου λεχθέντος, μόλις μάθετε πώς να εκτελέσετε βασικές εντολές Linux, η εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού όπως VPNs και αποθετηρίων καθίσταται πολύ απλή.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με το Kodi

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) χρησιμοποιούνται συχνά για να αποκρύψουν τις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο από τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του χρήστη. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας χρήστης του Kodi μπορεί να επωφεληθεί από ένα VPN ακόμα και αν χρησιμοποιεί μόνο επίσημες πηγές.

Τα δίκτυα VPN αυξάνουν την ασφάλεια του συστήματός σας, κρυπτογράφοντας την επισκεψιμότητα του δικτύου σας. Αυτό εμποδίζει τα τρίτα μέρη να δουν τι κάνετε, καθιστώντας τις περισσότερες επιθέσεις Man-in-the-Middle άχρηστες. Επίσης, σταματάει ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου να πουλήσει το ιστορικό της κυκλοφορίας ή να περιορίσει τη σύνδεση στο διαδίκτυο βάσει των συνηθειών σας.

Ενώ όλα τα δίκτυα VPN θα επιβραδύνουν το δίκτυό σας σε κάποιο βαθμό, ορισμένα έχουν μεγαλύτερη επίπτωση από άλλα. Το βίντεο συνεχούς ροής απαιτεί μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα VPN που έχει ελάχιστη επίδραση στις ταχύτητές σας. Επίσης, ορισμένοι παροχείς VPN διατηρούν αρχεία καταγραφής των δραστηριοτήτων σας, τελικά δεν σας προστατεύουν περισσότερο από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί VPN.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το IPVanish. Παρέχει αξιόπιστες, γρήγορες συνδέσεις με διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες και δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής της κίνησης στο διαδίκτυο. Είναι επίσης το πιο εύκολο VPN για εγκατάσταση σε πολλές πλατφόρμες χάρη στις εφαρμογές Android, iOS και Amazon Firestick.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: εξοικονομήστε 60% σε ετήσιο σχέδιο IPVanish εδώ.

Εγκατάσταση ενός VPN σε συστήματα LibreELEC

Επειδή η LibreELEC είναι μια μινιμαλιστική διανομή Linux, δεν μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε λογισμικό VPN απευθείας. Αντ 'αυτού, θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρόσθετο Kodi που ονομάζεται VPN Manager για το OpenVPN. Αυτό το addon είναι διαθέσιμο από το Zomboided repo, οπότε το πρώτο βήμα είναι να πάρετε αυτό το repo στο σύστημα LibreELEC. Θα χρησιμοποιούμε το IPVanish καθ 'όλη, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια για τους περισσότερους άλλους γνωστούς παρόχους VPN.

Εγκαθιστώντας τον αποθετήριο Zomboided

Ίσως σκέφτεστε ότι η εγκατάσταση του repo θα ήταν τόσο εύκολη όσο η πληκτρολόγηση της διεύθυνσής του στον διαχειριστή αρχείων του Kodi, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα λειτουργήσει στην περίπτωση αυτή. Αντίθετα, πρέπει να συνδεθούμε μέσω άλλου υπολογιστή χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο secure shell (SSH). Αυτό ακούγεται πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, οπότε μην ανησυχείτε.

Πρώτα, κατεβάστε το PuTTY εδώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-πελάτη Secure Shell (SSH) που κάνει πολύ απλό να συνδεθεί με άλλες συσκευές ενός δικτύου. Θα το χρησιμοποιήσουμε για τη μεταφορά αρχείων στη συσκευή LibreELEC. Εγκαταστήστε το PuTTY, ανοίξτε το και βεβαιωθείτε Τύπος σύνδεσης έχει οριστεί σε SSH.

Στη συσκευή σας LibreELEC, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο γραναζιού στην αρχική οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις συστήματος. Κάνε κλικ στο Πρόσθετα καρτέλα στα αριστερά, στη συνέχεια Αγνωστες πηγές. Το κουμπί προς τα δεξιά θα πρέπει να μετατραπεί σε λευκό για να επιβεβαιωθεί ότι η ρύθμιση αυτή είναι ενεργοποιημένη.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο Ρυθμίσεις μενού. Αυτή τη φορά, επιλέξτε το Πληροφορίες συστήματος θα δείτε τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί η συσκευή σας.

LibreELEC IP πληροφορίες

Καταχωρίστε αυτή τη διεύθυνση στο Όνομα κεντρικού υπολογιστή πεδίου στο PuTTY και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ανοιξε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο LibreELEC

Ένα τερματικό θα εμφανιστεί και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε. Από προεπιλογή, το όνομα χρήστη για σύνδεση SSH του LibreELEC είναι "root" και ο κωδικός του είναι "libreelec", γι 'αυτό χρησιμοποιήστε αυτά για να συνδεθείτε, εκτός αν έχετε αλλάξει προηγουμένως σε κάτι άλλο. Το Linux δεν εμφανίζει αστερίσκους καθώς πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά είστε βέβαιοι ότι εισάγεται.

Μόλις συνδεθείτε, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο, χωρίς τα λόγια ομιλίας:

"Wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip"

Στη συσκευή σας LibreELEC, κάντε κλικ στο Πρόσθετα καρτέλα στην αρχική οθόνη και κάντε κλικ στο εικονίδιο κουτιού στο επάνω αριστερό μέρος. Επιλέγω Εγκαταστήστε από αρχείο zip, έπειτα Αρχική φάκελο, και τελικά, master.zip. Ο διαχειριστής VPN για το add-on OpenVPN θα πρέπει να εγκατασταθεί και θα δείτε μια ειδοποίηση να εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία, αν όλα πάνε καλά.

Διαμόρφωση του διαχειριστή VPN για addon του OpenVPN

Πριν μπορέσουμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ένα VPN, πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του διαχειριστή VPN για το OpenVPN και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Από εδώ, επιλέξτε τον πάροχο VPN και καταχωρίστε τα στοιχεία σύνδεσης. Το Kodi θα σας στείλει ξανά στη σελίδα του προγράμματος περιήγησης πρόσθετου ενώ συγκεντρώνει τις πληροφορίες διακομιστή για το VPN σας, αλλά θα πρέπει να σας επιστρέψει αργότερα στη σελίδα ρυθμίσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο LibreELEC

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συνδέσεις VPN στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε μέχρι δέκα VPN servers για εναλλαγή μεταξύ. Αυτοί οι διακομιστές μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, οπότε μην αισθάνεστε ότι πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο για να αποφασίσετε για τους καλύτερους. Μόλις επιλέξετε τους διακομιστές σας, το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσετε τη σύνδεση.

LibreELEC Επιλέξτε διακομιστή

Εισαγωγή ενός VPN με τον Οδηγό καθορισμένο από τον χρήστη

Εάν ο πάροχος VPN δεν βρίσκεται στη λίστα του Διαχειριστή VPN, μπορείτε να τον εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να κάνετε λήψη συγκεκριμένων αρχείων από τον πάροχο VPN που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε αυτόν. Θα χρειαστούμε το αρχείο .crt και τουλάχιστον ένα αρχείο διακομιστή με τον τύπο αρχείου .ovpn. Μπορείτε συνήθως να βρείτε αυτά τα αρχεία που συνδέονται με τους οδηγούς εγκατάστασης Linux του παρόχου VPN.

Από το κύριο μενού Kodi, κάντε κλικ στο εικονίδιο γραναζιού στο επάνω αριστερό μέρος. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Διαχείριση αρχείων επιλογή και πατήστε Προσθήκη πηγής. Στο πλαίσιο που εμφανίζεται, προσθέστε τη θέση των αρχείων ρυθμίσεων του VPN και δώστε στην πηγή ένα όνομα. Στο παράδειγμά μας, χρησιμοποιήσαμε τη θέση των αρχείων του IPVanish, αλλά αυτό θα διαφέρει από τον πάροχο στον παροχέα.

Προσθέστε την πηγή IPVanish

Στη συσκευή σας LibreELEC, ανοίξτε τη σελίδα VPN Manager για τις ρυθμίσεις του OpenVPN. Κάτω από το VPN Provider επιλέξτε Ορισμένο από τον χρήστη. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ Ο οδηγός εισαγωγής καθορίζεται από το χρήστη.

Ο οδηγός εισαγωγής καθορίζεται από το χρήστη

Οδηγός εισαγωγής που καθορίζεται από τον χρήστη LibreELEC

Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώσουμε τον Διαχειριστή VPN πού θα βρείτε αυτά τα αρχεία. Από προεπιλογή, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί στον αρχικό φάκελο, ώστε να πλοηγηθείτε εκεί και να μεταφορτώσετε και τα δύο. Θα σας ρωτήσω αν θέλετε να ενημερώσετε τα αρχεία διακομιστή - αυτό προσπαθεί να διορθώσει αυτόματα τυχόν σπασμένους συνδέσμους και μπορεί να σας εξοικονομήσει από τη χειροκίνητη επεξεργασία τους, οπότε σας συνιστούμε.

Η εισαγωγή του LibreELEC VPN ολοκληρώθηκε

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Συνδέσεις VPN και προσθέστε τους διακομιστές σας κατά σειρά προτεραιότητας.  

Δοκιμάστε το VPN σας στο LibreELEC

Συνήθως, η δοκιμή μιας σύνδεσης VPN είναι τόσο απλή όσο η εισαγωγή της διεύθυνσης IP σε έναν ιστότοπο παρακολούθησης IP. Ωστόσο, επειδή το LibreELEC δεν διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πρέπει να δοκιμάσουμε το VPN με έναν άλλο τρόπο.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σας σύνδεση VPN είναι ένας αμερικανικός διακομιστής και ο δεύτερος είναι ένας βρετανικός διακομιστής.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο Πρόσθετο πρόγραμμα περιήγησης σελίδα. Αυτή τη φορά κάντε κλικ στο Εγκαταστήστε από το χώρο αποθήκευσης και επιλέξτε το Αποθήκη πρόσθετου Kodi. Μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να βρείτε το πρόσθετο iPlayer WWW και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε.

BBlock iPlayer regionlock

Επειδή η περιοχή του BBC κλειδώνει το περιεχόμενό τους, το iPlayer συνήθως δεν μπορεί να παρακολουθείται από το εξωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνδέοντας με έναν αμερικανικό διακομιστή VPN, το iPlayer πιστεύει ότι βρισκόμαστε στις ΗΠΑ. Υποθέτοντας ότι το VPN λειτουργεί σωστά, το iPlayer πρέπει να σας εμποδίσει να βλέπετε κάποιο από τα περιεχόμενά του.

Τέλος, συνδεθείτε με τον βρετανικό διακομιστή και εκκινήστε πάλι το addon του iPlayer. Αν τα πάντα λειτουργούν όπως προβλέπεται, αυτή τη φορά θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του iPlayer χωρίς προβλήματα.

συμπέρασμα

Παρόλο που η εγκατάσταση ενός VPN στο LibreELEC μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντική από την αρχή, είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να γίνει αυτό μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση πρόσθετων αποθηκών στο μέλλον. Το καλύτερο από όλα, επειδή το VPN σας είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί σωστά, θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Kodi με ασφάλεια και ιδιωτικότητα όπου κι αν βρίσκεστε.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN στο Firestick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 53 =