Sports World Kodi Addon: Wat is het, moet je het installeren en is het veilig?

Ben je geïnteresseerd in de Sports World Kodi-add-on? In deze gids leggen we uit wat de Sports World-add-on is, hoe het werkt en of het de moeite waard is om te installeren.


Sportsworld Kodi-add-on

Kodi is gratis, open source software waarmee u eenvoudig uw eigen thuisbioscoopsysteem kunt opzetten. Een van de grootste attracties van Kodi is de draagbaarheid: het kan worden geïnstalleerd op een groot aantal verschillende apparaten, waaronder pc (Windows, Mac en Linux), Android, iPhones, Raspberry Pi, Roku, Amazon Fire TV, Firestick en USB-flashstations . Sterker nog, er is geen verschil tussen desktop- en mobiele platforms; als iets op een pc werkt, werkt het waarschijnlijk ook op een mobiele telefoon of tablet.

Zie ook: Beste Kodi-add-ons van 2017

Kodi biedt twee manieren om toegang te krijgen tot inhoud. Ten eerste kunt u audio- of videobestanden importeren die op uw apparaat zijn opgeslagen. Dit is handig omdat ze kunnen worden bekeken zonder internetverbinding, maar het is niet ideaal voor mobiele apparaten omdat ze beperkte opslagruimte hebben. Kodi-gebruikers kunnen ook plug-ins installeren die add-ons worden genoemd. Deze add-ons verzamelen bibliotheken met inhoud die online wordt gehost en meestal een relatief kleine installatiegrootte heeft. Ze hebben echter wel een internetverbinding nodig om te werken.

In dit artikel bespreken we een Kodi-add-on van derden genaamd Sports World. Het biedt toegang tot livestreams van verschillende sportgerichte tv-kanalen. We zullen de legaliteit en functionaliteit van Sports World onderzoeken en enkele privacykwesties beschrijven die alle officiële en externe Kodi-add-ons delen.

Kodi heeft de afgelopen maanden veel negatieve media-aandacht gezien, hoewel het volledig legaal is om te gebruiken. Veel van deze aandacht komt voort uit het feit dat sommige add-ons van derden onbeperkte toegang hebben tot gelicentieerde inhoud. Dit kan al dan niet legaal zijn om te bekijken, afhankelijk van het land waar je woont. Om het risico op juridische problemen te minimaliseren, raden we Kodi-gebruikers ten zeerste aan om de wetten voor het online streamen van inhoud te onderzoeken voordat ze Kodi voor dit doel proberen te gebruiken.

Comparitech keurt geen inbreuk op auteursrechtbeperkingen, waaronder illegale streaming via Kodi, niet goed. Kodi kan worden gebruikt voor vele uitstekende, legale online streamingdoeleinden. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt. Heeft u altijd eigen onderzoek voordat u toegang krijgt tot een Kodi-add-on, stream of repository.

Belangrijk: gebruik altijd een VPN met Kodi

VPN's worden vaak gebruikt met Kodi om de identiteit en activiteiten van individuen te verbergen voor ISP's. Er zijn echter veel legitieme redenen om een ​​VPN met Kodi te gebruiken.

VPN's bewaken uw privacy door te voorkomen dat uw ISP snuffelt over uw online activiteit of uw verbinding vertraagt ​​en Kodi buffert zodat het onbruikbaar wordt. Een VPN kan u ook beschermen tegen beveiligingsrisico's die zijn gekoppeld aan Kodi, zoals Man in The Middle-aanvallen.

Niet alle VPN's zijn geschikt voor Kodi-gebruikers. Elke VPN-service vertraagt ​​uw internetverbinding, maar sommige veel meer dan andere. Zonder een snelle VPN-provider blijf je gefrustreerd door een trage verbinding. Bovendien houden veel VPN's logs bij van de activiteiten van hun klanten, waardoor het doel van het gebruik van een VPN om online privé te blijven wordt verslagen.

Wij bevelen IPVanish aan. Het werkt naadloos samen met Kodi, is een van de snelste beschikbare VPN's en registreert, in tegenstelling tot veel VPN's, uw browse-activiteit niet. IPVanish werkt met alle populaire apparaten en is de eenvoudigste VPN om te installeren op een Firestick die we hebben getest.

LEZERDEAL: bespaar hier 60% op een IPVanish-jaarplan.

Wat is de Sports World Kodi-add-on?

Sportsworld-menu

Sports World is een add-in van derden die toegang biedt tot verschillende live sport-tv-kanalen. Het werkt door deze koppelingen op verschillende streaming-sites te vinden en ze op één plek samen te voegen voor eenvoudigere toegang.

Het grootste probleem met Sports World is dat geen van de inhoud correct is gelicentieerd. Hoewel er een menuoptie is met de naam 'Sportkanalen', kunt u hiermee niet een afzonderlijk kanaal selecteren om te bekijken. In plaats daarvan zoekt het naar nieuwe kanalen en voegt deze toe aan de juiste categorie. Dit leidt tot verschillen, bijvoorbeeld wanneer algemene sportnieuwskanalen worden toegewezen aan een bepaalde sportcategorie.

Sports World heeft geen voor gebruikers toegankelijke opties en kan helemaal niet worden geconfigureerd. Er is geen manier om legitieme inhoudsbronnen toe te voegen en geen enkele manier om die providers uit te schakelen die streams zonder licentie aanbieden. Tijdens onze tests vonden we verschillende ontoegankelijke providers en degenen die werkten duurde lang om te laden omdat ze zoveel games aanboden.

Sports World is momenteel alleen verkrijgbaar bij een enkele weinig bekende repository. Ook lijkt de ontwikkelaar geen aanwezigheid op sociale media te hebben. Dit betekent dat als de repo of add-on zou worden gekaapt, het zeer waarschijnlijk is dat Sports World-gebruikers geen waarschuwing zouden ontvangen. Er zijn verschillende officiële Kodi-add-ons die veel van dezelfde functionaliteit als Sports World kunnen bieden met veel minder risico.

Om de bovenstaande redenen raden we Kodi-gebruikers niet aan om content te installeren of te streamen via Sports World.

Alternatieven voor de Sports World-add-on

Sports World biedt niets aan Kodi-gebruikers die officieel gelicentieerde media willen streamen. Er zijn echter veel Kodi-add-ons die legitieme bronnen bieden voor een breed scala aan sportieve inhoud. Deze add-ons zijn niet alleen veiliger, maar ook betrouwbaarder omdat ze geen risico lopen op verwijdering van kennisgevingen van de auteursrechthouder.

Sportsnet nu

Sportsnet Nu op Kodi

Sportsnet Now is een service die live en on-demand Canadese sportinhoud aanbiedt. Het omvat een breed scala aan sporten, waaronder hockey, curling en honkbal.

U kunt de Sportsnet Now-add-on gebruiken om Sportsnet-content rechtstreeks via Kodi te bekijken. Er is geen gratis te bekijken inhoud beschikbaar, dus u heeft een Sportsnet-account nodig. Dit kost $ 24,99 per maand, maar is mogelijk al inbegrepen in uw kabelpakket.

Sportsnet-regio vergrendelt hun inhoud, dus als je buiten Canada woont, moet je je VPN verbinden met een Canadese server om iets te bekijken. Bepaalde hockeywedstrijden hebben extra beperkingen, maar je kunt deze bekijken door verbinding te maken met een server in de regio van Canada waar een van de spelende teams vandaan komt.

De Sportsnet Now-add-on is beschikbaar in de officiële Kodi-addonrepository.

USTV nu

USTV Nu Kodi-add-on

USTV Now is een online service die is ontworpen om leden van de Amerikaanse strijdkrachten in staat te stellen om naar het buitenland te kijken. Het vereist echter geen enkele vorm van identiteitsverificatie en iedereen kan zich aanmelden voor een account.

USTV Now heeft drie verschillende lidmaatschapsopties. Een gratis lidmaatschap biedt toegang tot zeven netwerk-tv-zenders, maar door $ 19 per maand te betalen, kunt u 25 extra zenders ontgrendelen. Deze omvatten ESPN en ESPN 2 en NBC Sports, dus USTV Now is een solide keuze voor sportfans.

De USTV Now Kodi-add-on bevat tv-gids en DVR-functionaliteit (voor betaalde abonnementen). Hoewel USTV zegt dat hun inhoud alleen beschikbaar is voor Amerikaanse burgers, vergrendelen ze hun streams niet en als gevolg daarvan kunnen ze overal ter wereld worden bekeken.

De add-on USTV Now is beschikbaar in de officiële Kodi-addonrepository.

FOX Sports GO

Fox Sports Go addon

Met de FOX Sports GO-add-on kunt u live en on-demand sportinhoud bekijken in Kodi. Het vereist een Fox Sports-abonnement, maar dit is mogelijk al opgenomen in uw kabel-tv-abonnement of een van uw andere streaming-abonnementen zoals PlayStation Vue of Sling TV.

Deze add-on omvat alle meer populaire sporten zoals voetbal en honkbal, maar ook sommige die minder vaak worden gezien, zoals NASCAR en college basketball. Geselecteerde inhoud is beschikbaar buiten de VS, maar om alles wat wordt aangeboden te bekijken, moet u uw VPN verbinden met een Amerikaanse server.

De FOX Sports GO-add-on is beschikbaar in de officiële Kodi-addonrepository.

Overzicht en privacyoverwegingen

Sports World lijkt misschien aantrekkelijk, maar brengt een aanzienlijk risico met zich mee en bevat geen enkele aanpassingsmogelijkheden. Geen van de streams is geautoriseerd door de auteursrechthouder en het is onmogelijk om te zien of er officieel gelicentieerde content beschikbaar is en er geen manier is om specifieke contentproviders toe te voegen of te verwijderen..

Omdat Sports World een add-in van derden is, was het minder waarschijnlijk dat het met dezelfde stringente technische validatieprocessen was ontwikkeld als de meeste officiële add-ons. Dit betekent dat het waarschijnlijk meer kwetsbaarheden bevat voor een aanvaller om te exploiteren en een groter risico inhoudt dan zijn officiële concurrenten.

We hebben hierboven en in andere artikelen enkele alternatieven voor de Sports World-add-on genoemd, en we zijn ervan overtuigd dat er een add-on is die beter bij je past. De officiële sportaddons die we eerder hebben aanbevolen, zijn niet alleen veiliger, maar stellen je ook in staat om de atleten en omroepen te ondersteunen die deze inhoud in de eerste plaats beschikbaar stellen.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1