Sports World Kodi Addon: Vad är det, ska du installera det och är det säkert?

Är du intresserad av Sports World Kodi addon? I den här guiden förklarar vi vad Sports World-tillägget är, hur det fungerar och om det är värt att installera.


Sportsworld Kodi addon

Kodi är gratis, öppen källkodsprogramvara som låter dig enkelt konfigurera ditt eget hemmabiosystem. En av Kodis största attraktioner är dess portabilitet: den kan installeras över ett stort utbud av olika enheter inklusive PC (Windows, Mac och Linux), Android, iPhones, Raspberry Pi, Roku, Amazon Fire TV, Firestick och USB flash-enheter . Ännu bättre är det ingen skillnad mellan stationära och mobila plattformar; om något fungerar på en dator fungerar det troligtvis också på en mobiltelefon eller surfplatta.

Se även: Bästa Kodi-tillägg 2017

Kodi tillhandahåller två sätt att få tillgång till innehåll. För det första kan du importera ljud- eller videofiler som är lagrade på din enhet. Detta är bekvämt eftersom de kan ses utan internetuppkoppling, men är inte perfekt för mobila enheter eftersom de har begränsat lagringsutrymme. Kodi-användare kan också installera plugins som kallas tillägg. Dessa tillägg samlar bibliotek med innehåll som är värd online och har vanligtvis en relativt liten installationsstorlek. De kräver dock en internetanslutning för att fungera.

I den här artikeln diskuterar vi en tredjeparts Kodi-tillägg som heter Sports World. Det ger tillgång till liveströmmar från olika sportfokuserade TV-kanaler. Vi ska utforska lagligheten och funktionaliteten i Sports World och beskriva några av de sekretessproblem som alla officiella Kodi-tilläggsdelar delar med.

Kodi har sett mycket negativ medieuppmärksamhet de senaste månaderna, även om det är helt lagligt att använda. Mycket av denna uppmärksamhet härrör från det faktum att vissa tredje parts tillägg har gett obegränsad tillgång till licensierat innehåll. Detta kanske inte är lagligt att titta på, beroende på vilket land du bor i. För att minimera risken för att komma i juridiska problem rekommenderar vi Kodi-användare att undersöka lagarna om strömning av innehåll online innan de försöker använda Kodi för detta ändamål.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal streaming via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Har du alltid egen forskning innan du öppnar någon Kodi-addon, stream eller repository.

Viktigt: Använd alltid ett VPN med Kodi

VPN används ofta tillsammans med Kodi för att dölja individers identitet och aktiviteter från ISP: er. Det finns dock många legitima skäl att använda ett VPN med Kodi.

VPN skyddar din integritet genom att förhindra din Internet-leverantör från att snoka på din online-aktivitet eller bromsa din anslutning och buffra Kodi så att den blir oanvändbar. En VPN kan också skydda dig mot säkerhetshot kopplade till Kodi som Man in The Middle-attacker.

Inte alla VPN är lämpliga för Kodi-användare. Varje VPN-tjänst bromsar din internetanslutning men vissa mycket mer än andra. Utan en snabb VPN-leverantör kommer du att vara frustrerad över en långsam anslutning. Dessutom har många VPN-filer loggar över sina kunders aktivitet, vilket besegrar syftet med att använda ett VPN för att hålla sig privat online.

Vi rekommenderar IPVanish. Det fungerar sömlöst med Kodi, är en av de snabbaste VPN: erna och till skillnad från många VPN: er loggar inte din surfaktivitet. IPVanish fungerar med alla populära enheter och är den enklaste VPN att installera på en Firestick som vi har testat.

LÄSERHANDEL: spara 60% på en IPVanish årsplan här.

Vad är Sports World Kodi addon?

Sportsworld-menyn

Sports World är en tredjeparts addon som ger tillgång till olika live-TV-kanaler. Det fungerar genom att hitta dessa länkar på flera olika streamingwebbplatser och samla dem på ett ställe för enklare åtkomst.

Den största frågan med Sports World är att inget av dess innehåll är korrekt licensierat. Det finns ett menyalternativ med titeln “Sports Channels”, men det gör att du inte faktiskt kan välja en enskild kanal att titta på. Istället söker den efter nya kanaler och lägger dem till rätt kategori. Detta leder till skillnader, till exempel när allmänna sportnyhetskanaler tilldelas en viss sportkategori.

Sports World har inga tillgängliga användaralternativ och kan inte konfigureras alls. Det finns inget sätt att lägga till legitima källor till innehåll, och inget sätt att inaktivera de leverantörer som erbjuder olicensierade strömmar. Under våra tester hittade vi flera otillgängliga leverantörer och de som fungerade tog lång tid att ladda eftersom de erbjöd så många spel.

Sports World är för närvarande endast tillgängligt från ett enda lite känt förvar. Dessutom verkar utvecklaren inte ha någon närvaro på sociala medier. Detta innebär att om repo eller addon skulle kapas är det mycket troligt att Sports World-användare inte får någon varning. Det finns flera officiella Kodi-tillägg som kan ge mycket av samma funktionalitet som Sports World med mycket mindre risk.

Av orsakerna ovan rekommenderar vi inte att Kodi-användare installerar eller strömmar innehåll genom Sports World.

Alternativ till Sports World-tillägget

Sports World erbjuder ingenting till Kodi-användare som vill strömma officiellt licensierade medier. Det finns dock många Kodi-tillägg som erbjuder legitima källor för ett brett utbud av sportinnehåll. Dessa tillägg är inte bara säkrare utan är mer pålitliga eftersom de inte riskerar att få meddelanden om borttagning från upphovsrättsinnehavaren.

Sportsnet nu

Sportsnet Nu på Kodi

Sportsnet Now är en tjänst som erbjuder live och on-demand kanadensiskt sportinnehåll. Det täcker ett brett utbud av sporter inklusive hockey, curling och baseball.

Du kan använda tillägget Sportsnet Now för att se Sportsnet-innehåll direkt via Kodi. Det finns inget gratis att titta på innehåll, så du behöver ett Sportsnet-konto. Detta kostar $ 24.99 per månad, men kan redan ingå i ditt kabelpaket.

Sportsnet-regionen låser sitt innehåll, så om du bor utanför Kanada måste du ansluta ditt VPN till en kanadensisk server för att titta på någonting. Vissa hockeyspel har ytterligare begränsningar, men du kan titta på dessa genom att ansluta till en server i regionen Kanada som ett av de spelande lagen kommer från.

Sportsnet Now-tillägget är tillgängligt i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

USTV nu

USTV Nu Kodi addon

USTV Now är en onlinetjänst utformad för att låta medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna titta på amerikansk TV medan de är utomlands. Det kräver dock ingen typ av identitetsverifiering och vem som helst kan registrera sig för ett konto.

USTV har nu tre olika medlemsalternativ. Ett gratis medlemskap ger åtkomst till sju nätverk TV-stationer, men genom att betala $ 19 per månad kan du låsa upp 25 extra kanaler. Dessa inkluderar ESPN och ESPN 2 och NBC Sports, så USTV Now är ett bra val för sportfans.

USTV Now Kodi-tillägget inkluderar TV-guide och DVR-funktionalitet (för betalda abonnemang). Medan USTV säger att deras innehåll endast är tillgängligt för amerikanska medborgare, låser de inte sina strömmar i regioner och som ett resultat kan de ses överallt i världen.

USTV Now-tillägget är tillgängligt i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

FOX Sports GO

Fox Sports Go addon

FOX Sports GO-tillägget låter dig titta på live och on-demand sportinnehåll inom Kodi. Det kräver ett Fox Sports-abonnemang, men det kan redan ingå i ditt kabel-TV-abonnemang eller ett av dina andra strömningsabonnemang som PlayStation Vue eller Sling TV.

Denna tillägg täcker alla de mer populära sporter som fotboll och baseball, men också några som är mindre vanligt sett, som NASCAR och college basketboll. Valt innehåll är tillgängligt utanför USA, men för att se allt som erbjuds måste du ansluta ditt VPN till en amerikansk server.

FOX Sports GO-tillägget finns tillgängligt i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Översikt och sekretessproblem

Sports World kan verka attraktivt, men det har en betydande risk och inkluderar inte någon form av anpassningsfunktioner. Ingen av dess strömmar är auktoriserade av upphovsrättsinnehavaren, och med inget sätt att lägga till eller ta bort specifika innehållsleverantörer är det omöjligt att se om något officiellt licensierat innehåll är tillgängligt.

Eftersom Sports World är ett tillägg från tredje part, var det mindre troligt att det har utvecklats med samma stränga tekniska valideringsprocesser som de flesta officiella tillägg. Detta innebär att den sannolikt innehåller fler sårbarheter för en angripare att utnyttja och utgör en större risk än sina officiella konkurrenter.

Vi har nämnt några alternativ till Sports World-tillägget ovan och i andra artiklar, och vi är övertygade om att det finns en addon där ute som skulle passa dig bättre. De officiella sporttillägg som vi har rekommenderat tidigare är inte bara säkrare, utan tillåter dig att stödja de idrottare och programföretag som gör detta innehåll tillgängligt i första hand.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 32 =