Slik sletter du Kodi addons trygt

slett Kodi addons2


Det er alle slags omstendigheter der du kanskje må slette Kodi-tillegg. Kanskje du trenger å installere et tillegg, eller kanskje du bare aldri bruker det spesifikke tillegget du vil fjerne. I noen tilfeller kan du også oppleve at tillegg du har installert er utrygg, noe som gjør det desto viktigere at du fjerner dem så snart som mulig.

Uansett hvilken grunn du vil fjerne en Kodi-addon, vil denne artikkelen forklare hvordan du gjør det. Dessverre vil noen strategier for å fjerne Kodi-tillegg fortsatt legge igjen skadelige filer på systemet ditt. Disse kan bremse systemet ditt eller til og med forårsake skade på det. Denne artikkelen vil forklare hvordan du kan kvitte seg med disse dvelende filene og slette Kodi-tillegg på en sikker måte.

Hva er Kodi?

Kodi er en gratis programvaremediespiller fra Kodi Foundation. Den kjører apper som heter “addons” som lar brukere streame medier fra et bredt utvalg av gratis og premium nettsteder. Det lar også brukere se innhold som er lagret på enhetene sine. Det kan installeres på Windows-, Mac OSX-, iOS-, Android- eller Linux-enheter, inkludert TV-enheter som Amazon Fire TV, Apple TV og Nvidia Shield.

Advarsel: Kodi skal bare brukes til innhold som du har lovlig rett til tilgang til. Verken Kodi-stiftelsen eller Comparitech tar til orde for bruk av Kodi til piratkopiering.

Bruk alltid en VPN med Kodi

Hver gang du streamer video ved hjelp av Kodi eller annen programvare, er det alltid risikoer for personvernet ditt. Internett-leverandøren din kan lure på strømningsaktiviteten din og se hva du ser på eller hører på. Det kan smøre hastigheten for å spare båndbredde i nettverket hvis den ikke liker at du streamer video. Faktisk har flere store internettleverandører blitt fanget av hastighetene til videostreamere.

Hackere kan også bruke streamingforbindelsen din til å sette i gang mann-i-midten-angrep som brukes til å stjele personopplysninger. Og streamingvideoer kan finne din plassering og blokkere deg fra å se innhold bare fordi du fysisk befinner deg utenfor et bestemt lands grenser.

På grunn av disse grunnene, bør du alltid bruke en VPN for å beskytte personvernet ditt når du streamer video. Men ikke alle VPN-er er bra for streaming av video. De fleste har ikke apper for populære TV-enheter som kjører Kodi. Mange har ikke servere i nok land til å skjule en brukers plassering tilstrekkelig. Noen fører logger over brukernes streamingaktivitet, og beseirer formålet med å ha en VPN i utgangspunktet.

Vi anbefaler IPVanish for Kodi-brukere. Den har en app for både Amazon Fire Stick og Nvidia Shield, noe som gjør det enkelt å installere på en TV-enhet. Den har servere i over 60 land, noe som gir deg maksimal mulighet til å skjule plasseringen din. IPVanish har en streng policy mot å føre logger også, noe som gjør det til en flott måte å beskytte personvernet ditt mens du streamer video.

BESTE VPN FOR KODI: IPVanish er vårt topp valg. Har et stort, ukjent nettverk av servere og oppnår gode hastigheter. Sterk sikkerhet og personvern gjør IPVanish til en favoritt for Kodi og Amazon Fire TV Stick brukere. Prøv det uten risiko med 7-dagers pengene tilbake-garanti.

Slik sletter du Kodi addons trygt

Her er trinnene for å fjerne en Kodi-addon fullstendig fra systemet ditt:

Klikk på Kodis hovedmeny addons

Kodi addons

Velge mine tillegg

Kodi myaddons

Plukke ut alle

Kodi myaddons_all

Bla nedover i listen til du finner den spesielle addon du vil bli kvitt

Kodi velger addon du vil slette

Høyreklikk på tillegget og velg informasjon

Slett kodi addons informasjon

Klikk avinstallere

Slett kodi addon avinstallere

Etter at addon er ferdig med å avinstallere, gå tilbake til hovedmenyen og velg girikonet

Kodi 17-innstillinger

Plukke ut medieinnstillinger

Kodi-mediainnstillinger

Flytt markøren over generell på venstre side av skjermen

Kodi media settings_general

På høyre side av skjermen, sørg for at glidebryteren for Vis skjulte filer og kataloger er satt til “på” -posisjonen

Kodi viser skjulte filer og kataloger

Gå tilbake til hovedmenyen og velg girikonet igjen

Plukke ut filbehandler

Kodi 17 File Manager

Velge profilkatalog

Kodi file manager_profile katalog

Klikk på addon_data

Kodi-profilkatalog_addon-data

Bla nedover i listen til du finner mappen for addonet du nettopp har slettet. I de fleste tilfeller vil tittelen være noe sånt plugin.video.nameofaddon

Høyreklikk på tillegget og velg slett

slett Kodi addons

Det vises en advarselboks for å fortelle deg at dette vil slette mappen fullstendig. Klikk Ja for å fullføre sletting av tillegget

slett kodi addons bekrefte

Relatert artikkel: Kodi ikke fungerer? Hvordan fikse vanlige Kodi-problemer

Slik sletter du separate skript som ikke er i tilleggsmappen

Selv om denne prosessen vil slette alle filene i addon-mappen, kan det fortsatt være andre avhengigheter eller skript som ble installert sammen med dette tillegget. I så fall vil Kodi vanligvis ha varslet deg om dette da du installerte det. Hvis du vil bli kvitt disse ekstra filene, kan du gå tilbake til filbehandleren og finne mappen for hver av dem for å slette alle filene som ble installert..

For eksempel er det mange tredjeparts Kodi-tillegg som er avhengige av at et skript kalt “URLResolver” skal fungere korrekt. Dette skriptet har sin egen mappe som vil forbli på datamaskinen din selv etter at den originale addon-mappen er slettet. For å slette URLResolver fra enheten din, må du slette mappen separat.

Se også: Hvordan bruke Indigo til å feilsøke og vedlikeholde Kodi

Slik sletter du Kodi-repos og kilder

I noen tilfeller kan det ikke være nok å slette addon og filene som er knyttet til det. Hvis du har funnet ut at repoen du installerte tillegget fra er upålitelig, vil du sannsynligvis også få den av datamaskinen din. Dette var tilfellet med det opprinnelige depotet TVADDONS.ag, for eksempel etter at det ble tatt bort fra stedet på grunn av et søksmål. Mange brukere mente depotet ble omgjort til en honningpott ment for å samle informasjon fra Kodi-brukere.

For å slette en repo fra Kodi, følg lignende trinn som for å slette et tillegg.

 • Klikk på hovedmenyen tillegg → mine tillegg → alle
 • Finn navnet på repoen du vil avinstallere
 • Høyreklikk og velg informasjon
 • Klikk avinstallere
 • Klikk på tannhjulikonet, og klikk deretter filbehandler
 • Klikk profilkatalog
 • Plukke ut addon_data
 • Finn mappen for repoen du vil slette
 • Høyreklikk på mappen og velg slette, klikk deretter OK

Etter å ha avinstallert repoen, er det best å også fjerne kilden du brukte til å laste ned den. For å gjøre dette, gå til filbehandler og høyreklikk navnet på kilden. Velg deretter fjern kilde. Når advarseldialogboksen vises, klikker du på OK.

Kodi slette tillegg fjerner kilden

Les mer: Hvordan bruke Ares Wizard til å sjekke Kodi feillogger

Addons og repos du bør slette fra Kodi

Her er en liste over noen Kodi-repos som nylig har gått offline og bør slettes på riktig måte, sammen med noen av de mer populære tilleggene de tidligere har tilbudt. Disse tilleggene bør også slettes.

 • Colossos repo - Denne repoen ble tatt offline i 2017. Populære tillegg som den tidligere hadde med seg: Covenant, CCloud TV, og Dr. Stream
 • Smash Repo - Denne repoen ble også tatt offline i fjor. Tillegg som bør slettes inkluderer: Bennu, Exodus, SALTS, og 1Channel.
 • DandyMedia - Denne repoen ble tatt frakoblet av ukjente grunner. Tillegg fra denne repoen som bør slettes inkluderer: JAFMA, I filmene, og Openload, blant andre.

Vi håper du har funnet denne guiden for å avinstallere Kodi-tillegg som nyttig. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du får mest mulig ut av din Kodi, kan det være lurt å lese noen av våre andre Kodi-artikler. Disse inkluderer hvordan du kan stoppe Kodi-buffering, hva du skal gjøre når Kodi fortsetter å starte på nytt, og hvordan du installerer Kodi-skinn, blant mange andre.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1