Quasar Kodi-tillegget: Bør du installere det? Er det trygt, og er det alternativer?

Vi tar en titt på det populære Kodi Quasar Addon, inkludert hva det er og om du skulle installere det. Vi vil lede deg gjennom personvern- og sikkerhetsproblemer du bør være klar over hvis du vurderer å installere dette tillegget og vise deg noen gode alternativer.


Kodi quasar addon

Kodi er en åpen kildekode-programvarepakke som lar deg lage ditt eget hjemmekinoanlegg på få minutter. En del av appellen er det faktum at det kan installeres på en rekke forskjellige plattformer. Tradisjonelle Windows-, Linux- og Mac-datamaskiner er ivaretatt, og det samme er mindre konvensjonelle strømmenheter som iPhone, Roku, Raspberry Pi, USB Flash-stasjoner, Apple TV og Amazon Fire Stick.

De fleste av Kodis mest kjente tredjeparts tilleggsprogrammer fungerer på lignende måte. Generelt skraper de koblinger fra forskjellige nettsteder og leverer dem til brukeren for enklere tilgang. Når mange mennesker prøver å se på det samme samtidig, kan det imidlertid føre til at innholdet buffer oftere og forstyrrer seeropplevelsen.

Quasar-tillegget for Kodi fungerer annerledes. Den lar brukeren laste ned torrenter fra flere forskjellige leverandører, som ligner på et program som BitTorrent eller Frostwire. Siden disse filene lastes ned raskere når mange mennesker bruker dem, lider de ikke av de samme problemene som standard streaming-nettsteder gjør.

Avhengighet er ikke ulovlig i seg selv, men avhengig av lovene i landet ditt, kan det være torrents for å laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold. Det er viktig at du har en solid forståelse av de juridiske problemene rundt streaming av innhold der du er for å beskytte deg mot noen av risikoene streaming innhold kan føre til.

Comparitech ikke godkjenner eller oppfordrer til brudd på copyrightbegrensninger, inkludert ulovlig streaming gjennom Kodi. Kodi kan brukes til mange utmerkede, lovlige online streamingformål. Vennligst vurder loven, ofrene og risikoen for piratkopiering før du laster ned eller streamer copyright-materiale uten tillatelse.

Før vi begynner: Slik bruker du Kodi trygt

Det første du bør vite er at Quasar er et tredjeparts tillegg. Dette betyr at det kanskje ikke er opprettet med de strenge og intensive valideringsprosessene som offisielle tillegg har en tendens til å være. Når det er sagt, er det ikke noe som heter ugjennomtrengelig programvare.

Mange av Kodis brukere bruker et virtuelt privat nettverk (VPN) for å hindre at internettleverandøren deres (ISP) oppdager at de får tilgang til piratkopiert innhold. Når det er sagt, er det en rekke helt legitime grunner til at alle Kodi-brukere bør bruke en VPN.

Selv offisielle tillegg er for eksempel sårbare for å bli kapret av ondsinnede tredjeparter. Hvis dette skulle skje, kunne en angriper potensielt få tilgang til nettleserloggen, innholdet på harddisken og til og med passordene dine for hver online tjeneste du bruker..

Selvfølgelig er hackere ikke de eneste som er interessert i aktivitetene dine på nettet. Noen av verdens største Internett-leverandører har vært kjent for å øke hastigheten til brukere som streamer innhold på nettet. Dette kan skje selv om du har en antatt ubegrenset bredbåndsplan og betyr at du kanskje ikke får internetthastighetene du betaler for.

Ettersom de fleste av oss bruker internett for alt fra bank til virksomhet, er personvernet vårt av største betydning. Heldigvis er det en måte å holde dine online aktiviteter skjult for nysgjerrige øyne. Ved å laste ned og installere en VPN, kan du sikre at all Internett-trafikken din er kryptert. Dette betyr at alle som ser ikke vil være i stand til å fortelle hva du gjør, noe som ikke bare beskytter deg mot ISP-snooping, men også gjør at Man-in-the-Middle (MitM) angrep er ubrukelig.

Imidlertid er ikke alle VPN-er opprettet like. Det er noen der ute som fører detaljerte logger over aktivitetene dine, noen som inneholder ondsinnede skript, og noen som ikke engang krypterer dataene dine. Når sikkerheten din er på nettet, er det viktig å ha et VPN du kan stole på

Vi anbefaler å bruke IPVanish. Det er en VPN-tjeneste som ikke holder rede på aktivitetene dine, ikke selger dataene dine og har ekstremt sikker kryptering. Bedre ennå, de bygger og vedlikeholder sin egen infrastruktur, noe som betyr at internetthastighetene dine ikke blir negativt påvirket.

Videre fungerer det på alle Kodi-tilleggene vi har testet. Hvis Internett-leverandøren din kobler tilkoblingen din på grunn av strømming av innhold via Kodi eller et lignende program, kan den stoppe dette, og gi deg en jevnere, uavbrutt, bufferingsfri tilgang til innholdet ditt.

Leseravtale: Du kan spare opptil 60% på en IPVanish-plan her.

Hva er Quasar Kodi-tillegget?

kvasar 2

Quasar er et tredjeparts tillegg for Kodi som tar midtmannen ut av å laste ned og se torrent innhold. Den får tilgang til flere av verdens største torrent-nettsteder og lar brukeren streame innhold når torrent-nedlastingen.

Imidlertid er torrent-nettsteder beryktet for hosting av copyright-innhold. De aller fleste tilgjengelige innhold er ulisensiert og uekte, og det er ingen måte å se bare de offisielt lisensierte torrentene på. Dette er en av grunnene til at disse nettstedene ofte blir nedlagt eller beslaglagt, og som sådan er det ingen garanti for at de til og med vil være pålitelige kilder.

Det er ikke å si at alle torrent-nettsteder er ulisensiert innhold. Noen fokuserer utelukkende på medier som er i det offentlige. Mens de mer beryktede nettstedene også er vert for utvalgte filmer fra offentlig eiendom, representerer disse en liten del av det totale innholdet de tilbyr. Det er heller ingen enkel måte å legge til en torrent-leverandør som ikke allerede er i Quasar Burst- eller Magnetic-leverandørlistene..

Installering av Quasar har også større risiko enn å bruke et standard streamingtillegg. For at det skal fungere, må du la andre systemer fjernstyre Kodi på datamaskinen din. Dette er bare en annen vei for noen som ønsker å kompromittere systemet ditt, og kan ende veldig dårlig for deg.

Av grunnene ovenfor anbefaler vi ikke at Kodi-brukere installerer eller streamer innhold med Quasar.

Alternativer til Quasar Kodi-tillegget

Mens Quasar gir tilgang til et stort utvalg medier, er det et dårlig valg for folk som ønsker å streame innhold legitimt. Selve naturen til torrenting betyr at den også er mindre sikker. Heldigvis har Kodi en rekke tilleggskvaliteter av høy kvalitet med store innholdsbiblioteker som har full lisens.

ESPN-spiller

kvasar 3

Hvis det er sportslig innhold du leter etter, er det få Kodi-tillegg som er bedre enn ESPN Player. Ikke bare lar dette se spill på forespørsel, det lar deg også se direktesendinger, noe som en torrent rett og slett ikke kan gjøre.

Dette tillegget krever abonnement på ESPN Select, men dette koster under $ 10 i måneden, og 24-timers passeringer er enda rimeligere. Det er to alternativer tilgjengelig, ett for høyskolesport og et annet på profesjonelt nivå, og det er et alternativ i tillegg som lar deg skjule innholdet som ikke dekkes i abonnementet ditt.

Innholdet som er tilgjengelig varierer imidlertid etter land, og både USA og Canada støttes ikke i det hele tatt. Til tross for dette, hvis du bruker en VPN, er tilgang til innholdet i dette tillegget så enkelt som å koble til en server i et av ESPN Player-støttede områder som Europa eller Afrika.   

ESPN Player er tilgjengelig i det offisielle Kodi add-on repository.

Crunchyroll

kvasar 4

Anime er en annen høyt torrent type innhold. Ofte er klassiske serier ikke tilgjengelige for å strømme lovlig, eller tjenesten du bruker laster ikke opp episodene når de blir utgitt. Crunchyroll derimot slipper episoder bare timer etter at de har sendt ut i Japan og har flere hundre show inkludert Angrep på Titan og Sverd kunst online.

Mens Crunchyroll-nettstedet lar deg se utvalgte titler gratis, krever Kodi-tillegget et premiummedlemskap for å fungere. Dette kommer med noen få ekstra fordeler, inkludert strømmer av høyere kvalitet, fjerning av annonser og ingen begrensninger for hva du kan se på . Medlemskap koster rundt $ 7 i måneden, så det er en kostnadseffektiv måte å se på alt det anime du ønsker.

Det skal bemerkes at det store flertallet av innholdet som er tilgjengelig på Crunchyroll, er på japansk med teksting, men hvis du leter etter dubbet innhold, kan du prøve Funimation - de tilbyr en lignende opplevelse, men har bare engelskspråklige medier. Det er også et tillegg for Daisuki, men siden denne tjenesten stenger i oktober, er det kanskje ikke det beste valget.

Crunchyroll finner du i det offisielle Kodi add-on depotet.

Reddit Viewer

kvasar 5

Reddit Viewer-tillegget for Kodi er perfekt for de gangene du ikke er sikker på hva du vil se. Den henter videoer fra noen av de mest populære video- og bildebaserte subreddits, og lar deg til og med tilpasse hvilke som er tilgjengelige.

Du kan til og med legge brukere til denne listen, noe som gjør det en enkel måte å bla gjennom tråder som vennene dine har lagt ut i. Innstillingsmenyen gir mulighet for noen ganske dyptgående tilpasninger; den lar deg skjule innlegg basert på innholdet deres, nettstedet de lenker til eller subreddit de ble lagt ut på.

Det har ikke all funksjonaliteten til Reddit-nettstedet (du kan for eksempel ikke sende meldinger eller kommentere), dette tillegget gir en mer mediesentervennlig måte å få tilgang til et av internett største nettsted for brukerinnleverte innholdssamlinger.

Reddit Viewer finner du i det offisielle Kodi add-on repository.

YouTube

kvasar 6

Alle har hørt om YouTube, og med god grunn. Det er verdens største plattform for videodeling, med tusenvis av nye videoer lastet opp hver dag. For øyeblikket er det over en milliard videoer på nettstedet, så det er mange valg når du ikke kan bestemme hva du er i humør til å se.

Tidligere hadde YouTube bare innhold på forespørsel. Men med økningen i populariteten til strømmetjenester som Twitch, har de oppfordret brukere til å starte livestreaming også. Du kan finne alt fra live eSports-turneringer til nyhetsdekning her, så det er alltid noe som passer din smak.

YouTube-samfunnet er ganske årvåken når det kommer til opphavsrettsbeskyttet innhold. Selv om du kan finne klipp av nylig utgitte filmer, er de eneste filmene som er lastet opp i sin helhet, i det offentlige.

YouTube-tillegget finner du i det offisielle Kodi-tillegget.

FilmRise - Youtube

kvasar 7

Filmrise er et selskap som distribuerer hundrevis av uavhengige filmer og til og med noen mer kjent TV-serier som America's Dumbest Criminals. Det er to Kodi-tillegg som leverer FilmRises innhold, det ene heter FilmRise og det andre Filmrise - Youtube.

Den første av disse tilleggene tilbyr bare seks TV-serier, men sistnevnte henter også innholdet fra YouTube-kanalene sine, så det har et langt større innholdsbibliotek. Selv om du ikke finner noen storfilmer her, er innholdet av en overraskende høy kvalitet og spenner over flere sjangre.

Hvis du synes at FilmRises innhold ikke er etter din smak, ikke bekymre deg. Vi har laget en guide til noen av de beste Kodi-tilleggene som fokuserer spesielt på film.

Det eneste virkelige problemet med dette tillegget er at det ikke er noen søkefunksjonalitet. Siden noe av innholdet eksisterer i flere kategorier, betyr det noen ganger å bla gjennom flere sider med resultater til du finner noe du vil se. Du kan imidlertid alltid sortere resultatene etter forskjellige kriterier hvis du synes dette er irriterende.

FilmRise - Youtube finner du i enten installasjonsprogrammet Indigo eller i MetalChris depot.

BBC iPlayer

kvasar 8

iPlayer WWW er et Kodi-tillegg som lar deg få tilgang til både live og on-demand innhold fra BBCs iPlayer. Brukere i Storbritannia vil kreve en TV-lisens for å kunne se på lovlig vis, men annet enn det er det ingen krav (for eksempel tilleggsavgifter eller oppretting av kontoer) for å hindre deg i å fange opp noen av BBCs mest elskede show.

Hvis du er utenfor Storbritannia, vil du ikke kunne se noe av dette innholdet med mindre du bruker en VPN. Det vil fortsatt spørre deg om du har en TV-lisens, men det er helt valgfritt å oppgi informasjonen din.

Alle strømmer på iPlayer er av veldig høy kvalitet. De laster raskt, stopper sjelden for å buffe, og best av alt er det et bredt utvalg av forskjellige sjangre. Det er ikke bare for streaming av video, det er flere titalls regionale radiostasjoner du kan høre på.

iPlayer WWW finner du i det offisielle Kodi add-on repository.

Oversikt og personvernhensyn

Quasar tilbyr tilgang til et stort spekter av medier, men selv å legge til side bekymringer for mengden av det som er piratkopiert, er måten den får tilgang til dette innholdet bekymringsfull på. Når du laster ned eller til og med frø en torrent, blir du en fildeler, som har potensial til å få deg i trøbbel.

Hvis du har tenkt å bruke torrentbaserte tillegg for Kodi, er det viktigere å bruke en VPN enn noen gang før. Uten VPN, når du laster ned en torrent, vil IP-adressen din være synlig for alle som bryr seg om å se. Vi har dekket risikoen for å torrent før, men en ting er tydelig: det er enklere og tryggere måter å få tilgang til legitimt innhold ved å bruke Kodi enn ved å bruke Quasar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =