Planet MMA Kodi addon: Bör du installera det, är det säkert?

Planet MMA Kodi addon

Letar du efter Planet MMA Kodi addon? Den här guiden tittar på Planet MMA Kodi-tillägget och dess alternativ.

Kodi är ett gratis programvarupaket som gör att du snabbt och enkelt kan inrätta ett hemmediacenter. Det är öppen källkod, lyhörd och bäst av allt, mångsidig. Kodi kan installeras på flera av de mest använda plattformarna inklusive Windows, Mac eller Linux PC, iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Firestick, Raspberry Pi eller till och med en enkel USB-flashenhet.

Naturligtvis är ett mediecenter inte användbart utan innehåll att spela. Kodi tillhandahåller två sätt att importera media. Den första är genom att hitta alla video- eller ljudfiler som du har på ditt systems lagring. Det andra är genom att installera ytterligare plugins, även kallad ”addons.” Dessa tillägg hittar länkar till innehåll som är värd online och levererar dem till användaren.  

En av dessa tillägg heter Planet MMA (tidigare känd som UFC Finest). I den här artikeln förklarar vi vad Planet MMA-tillägget är och hur det fungerar. Vi kommer också att täcka några av de säkerhets- och integritetsproblem som alla officiella Kodi-tillägg delar med.

Kodi har varit på väg mot slutet av en massa negativ press nyligen, trots att de är helt lagliga att använda. Mycket av detta härrör från det faktum att vissa tillägg från tredje part har gett tillgång till olicensierat copyright-innehåll. Det som är lagligt på en plats kanske inte finns på ett annat, och av detta skäl är det absolut nödvändigt att du undersöker lagarna i ditt land innan du försöker använda Kodi för att strömma innehåll online.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal strömning via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Har du alltid egen forskning innan du öppnar någon Kodi-addon, stream eller repository.

Hur man använder Kodi säkert och privat

Många Kodi-användare använder ett VPN för att dölja olagliga strömningsaktiviteter, men ett VPN kan hjälpa användare av legitima Kodi-addon på flera sätt.

Varje Kodi-tillägg, oavsett om det är officiellt eller tredje part, är sårbart för attacker. När det kompromitterat är det mycket lite som en skadlig tredje part inte kan göra med ditt system. De kan fånga all din kommunikation, stjäla dina inloggningsuppgifter eller till och med installera ytterligare skadlig programvara på din dator i hopp om att tvinga dig att betala pengar för att ta bort dem.

Hackare är inte de enda som är intresserade av dina surfvanor. Flera stora Internetleverantörer har erkänt eller har fångats med avsikt att begränsa sina betalande kunders nätverkshastigheter. Detta görs ofta automatiskt när användaren strömmar video online och kan hända oavsett hur mycket pengar du betalar.

En VPN kan skydda dig från båda dessa hot genom att kryptera all trafik till och från din dator. Varje utomstående som tittar in skulle bara se en meningslös sträng krypterad trafik. Detta skyddar dig från hackare som använder Man-in-the-Middle-attacker (MitM), och eftersom din Internet-leverantör inte kan vara säker på om du strömmar eller inte, är det mindre troligt att de automatiskt stegrar dina nätverkshastigheter.

Vi rekommenderar att du använder IPVanish. Det fungerar med varje Kodi-tillägg som vi någonsin har testat och ger en snabb och stabil nätverksanslutning. Detta kan bidra till att minska problem med buffring och stamning och därmed förbättra din upplevelse.

IPVanish värderar deras kunders integritet mycket högt, varför de inte håller loggar över sina användares trafik eller surfhistorik. Du kan till och med installera det på en Amazon Firestick för att förbli skyddad när du är hemifrån.

LÄSERHANDLING: Spara 60% på en IPVanish årsplan här.

Vad är Kodi Planet MMA-tillägget?

Planet MMA-menyn

Planet MMA är ett Kodi-plugin från tredje part som ger tillgång till innehåll relaterat till blandad kampsport (MMA). Det är det som kallas en länkskrapa - ett tillägg som samlar länkar till innehåll från flera källor och presenterar dem för användaren för enklare åtkomst.

Det mest uppenbara problemet med detta tillägg är att det ger tillgång till olicensierat innehåll, särskilt slagsmål per betraktning. Det finns inget sätt att inaktivera illegitima källor, och inget sätt att logga in på en officiell leverantör. Som sådan erbjuder detta tillägg inget för Kodi-användare som vill se MMA på ett legitimt sätt.

För att kunna se några av liveevenemangen måste du också installera och uppdatera SportsDevil. Detta är en annan tillägg från tredje part med liknande fokus på inofficiella källor. Varje tillägg som du installerar ökar något risken för att en av dem kapas, och eftersom det finns flera officiella sätt att titta på live-evenemang, är denna risk helt onödigt.

Även om det ingår en sökfunktion verkar den inte fungera. Eftersom listan över krigare bara innehåller åtta poster, tvingas användare att bläddra efter kategori. Dessa kategorier är väldigt oorganiserade, med mycket av innehållet som visas på flera platser och mappar som heter saker som "Slumpmässig MMA." , det kan ta lite tid att hitta den titel du letar efter.

Av orsakerna ovan rekommenderar vi inte att Kodi-användare installerar eller strömmar innehåll med Planet MMA.

Alternativ till Planet MMA-tillägget

De flesta tillägg från tredje part har åtminstone ett litet urval av legitimt innehåll, men Planet MMA erbjuder inget. Detta gör det olämpligt för personer som vill strömma officiellt licensierat innehåll. Det betyder dock inte att det finns inget sätt att titta på officiellt licensierat sportinnehåll på Kodi. Det finns flera officiella alternativ som inte bara är säkrare och mer pålitliga, utan också helt lagliga.

UFC Fight Pass

UFC Fight Pass Kodi addon

UFC Fight Pass är UFC: s officiella prenumerationstjänst. Det kostar £ 5,99 (7,94 $) per månad och ger tillgång till mer än 10 000 slagsmål på begäran. Medan de enda tillgängliga live-slagsmålen är UFC Fight Pass Prelims och slagsmål från mindre ligor, läggs UFC-betalnings-per-view-evenemang 30 dagar efter att de sänds utan extra kostnad.

UFC Fight Pass-tillägg skapades av en utvecklare vid namn Portse. Det kräver en giltig UFC Fight Pass-e-postadress och lösenord för att se det mesta av innehållet, även om det finns ett mycket litet urval av gratis videor som du kan titta på utan prenumeration.

Medan du kan registrera dig för UFC Fight Pass utanför USA, är något av dess innehåll regionlåst. Du kan kringgå detta genom att ansluta till en av dina VPN: s amerikanska servrar.

UFC Fight Pass Kodi-tillägget finns exklusivt i Portses förvar.

Sportsnet nu

Hur man installerar Sportsnet Now på Kodi

Sportsnet Now är en prenumerationstjänst som erbjuder tillgång till livehockey, baseball, basket, fotboll, brottning och mer. Även om det inte främst är inriktat på MMA, finns det ett begränsat urval av UFC-innehåll tillgängligt, med möjligheten att betala mer för att titta på pay-per-view-slagsmål live.

Det här tillägget ger inte mycket i vägen för innehåll på begäran. De enda tillgängliga matcherna är från föregående dag, varefter de tas bort. Som sådan är det mer fokuserat på människor som inte har kabel-TV-abonnemang än någon som vill komma ikapp.

Eftersom Sportsnet är en Kanada-baserad tjänst kan en del innehåll vara otillgängligt i ditt land. Detta kan enkelt förbipasseras genom att ansluta din VPN till en kanadensisk server i regionen i det team du vill titta på.

Sportsnet Now Kodi-tillägget finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Fox Sports Go

Fox Sports Go Kodi addon

Fox Sports Go är en prenumerationstjänst som erbjuder tillgång till ett brett spektrum av live och on-demand sportevenemang inklusive UFC och boxning matchups. Det ingår utan extra kostnad för varje Fox Sports-prenumeration.

Medan det finns Fox Sports Go-appar för en mängd olika enheter, låter den inofficiella Kodi-tillägget dig utöka detta ytterligare och titta på live-sport på allt från en mobiltelefon till en Raspberry Pi.

Fox Sports Go-tillägget innehåller inget gratis att titta på innehåll och kräver att du loggar in innan några videor visas.

Fox är ett USA-baserat nätverk och som sådan är det mesta av dess innehåll inte tillgängligt i andra länder. Liksom med de andra officiella sporttilläggarna är det så enkelt som att ansluta din VPN till en amerikansk server.

Fox Sports Go Kodi-tillägget finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Översikt och sekretessproblem

Planet MMA har ett stort urval av innehåll, men inget av det är officiellt licensierat. Om alla tittade på betal-per-view-evenemang gratis skulle de som skapar detta innehåll inte ha något incitament att göra det, så genom att använda en addon som Planet MMA, kan du skada branschen som helhet.

Eftersom det är ett tillägg från tredje part är det osannolikt att Planet MMA har skapats med samma stränga kvalitetssäkringsprocesser och rigorösa testförfaranden än vad en officiell addon skulle ha gjort. Som ett resultat kan det finnas ett större antal unpatchade sårbarheter som en skadlig tredje part kan utnyttja för att få tillgång till ditt system.

Vi har visat att det finns flera officiella tillägg tillgängliga som erbjuder mer pålitlig tillgång till samma innehåll som Planet MMA gör, men med en mycket lägre risk. Det finns inte heller någon chans att deras innehåll kan tas bort av ett upphovsrättsanspråk och ingen risk att bli oroande av lokala upphovsrättslagar själv. Av dessa skäl rekommenderar vi Kodi-användare som letar efter MMA-innehåll använder ett av de legitima alternativen ovan istället för Planet MMA.

Se även: Hur man tittar på UFC på Kodi

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3