Planet MMA Kodi-add-on: moet u het veilig installeren?

Planet MMA Kodi-add-on


Op zoek naar de Planet MMA Kodi-add-on? Deze gids neemt een kijkje in de Planet MMA Kodi-add-on en zijn alternatieven.

Kodi is een gratis softwarepakket waarmee u snel en eenvoudig een thuismediacentrum kunt opzetten. Het is open source, responsief en het beste van alles, veelzijdig. Kodi kan worden geïnstalleerd op verschillende van de meest gebruikte platforms, waaronder Windows-, Mac- of Linux-pc's, iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Firestick, Raspberry Pi of zelfs een eenvoudige USB-stick.

Natuurlijk heeft een mediacenter geen zin zonder inhoud om te spelen. Kodi biedt twee manieren om media te importeren. De eerste is door video- of audiobestanden op de opslag van uw systeem te vinden. De tweede is door het installeren van extra plug-ins, ook wel "add-ons" genoemd. Deze add-ons vinden links naar inhoud die online wordt gehost en bezorgen deze aan de gebruiker.  

Een van deze add-ons heet Planet MMA (voorheen bekend als UFC Finest). In dit artikel leggen we uit wat de add-on Planet MMA is en hoe het werkt. We zullen ook enkele van de beveiligings- en privacyproblemen behandelen die alle officiële en externe Kodi-add-ons delen.

Kodi heeft de laatste tijd veel negatieve pers ontvangen, hoewel het volledig legaal te gebruiken is. Veel van dit komt voort uit het feit dat sommige add-ons van derden toegang hebben verleend tot niet-gelicentieerde auteursrechtelijk beschermde inhoud. Wat legaal is op de ene locatie, bevindt zich mogelijk niet op een andere, en om deze reden is het noodzakelijk dat u de wetten in uw land onderzoekt voordat u probeert Kodi te gebruiken om online inhoud te streamen.

Comparitech keurt geen inbreuk op auteursrechtbeperkingen, waaronder illegale streaming via Kodi, niet goed. Kodi kan worden gebruikt voor vele uitstekende, legale online streamingdoeleinden. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt. Heeft u altijd eigen onderzoek voordat u toegang krijgt tot een Kodi-add-on, stream of repository.

Hoe Kodi veilig en privé te gebruiken

Veel Kodi-gebruikers gebruiken een VPN om illegale activiteiten te verbergen, maar een VPN kan gebruikers van legitieme Kodi-add-ons op verschillende manieren helpen.

Elke Kodi-add-on, of deze nu officieel is of een derde partij, is kwetsbaar voor aanvallen. Eenmaal aangetast, is er maar weinig dat een kwaadwillende derde partij uw systeem niet kan aandoen. Ze kunnen al uw communicatie onderscheppen, uw online inloggegevens stelen of zelfs verdere malware op uw computer installeren in de hoop u te dwingen geld te betalen voor de verwijdering ervan.

Hackers zijn niet de enige mensen die geïnteresseerd zijn in uw surfgedrag. Verschillende grote ISP's hebben toegegeven of zijn opzettelijk betrapt op het beperken van de netwerksnelheden van hun betalende klanten. Dit wordt vaak automatisch gedaan wanneer de gebruiker online video streamt en dit kan gebeuren ongeacht hoeveel geld u betaalt.

Een VPN kan u tegen beide bedreigingen beschermen door al het verkeer van en naar uw computer te coderen. Elke buitenstaander die binnenkomt, ziet alleen een betekenisloze reeks gecodeerd verkeer. Dit beschermt u tegen hackers met behulp van Man-in-the-Middle (MitM) -aanvallen, en aangezien uw ISP niet zeker kan zijn of u streamt of niet, zullen ze minder snel uw netwerksnelheden vertragen.

We raden aan om IPVanish te gebruiken. Het werkt met elke Kodi-add-on die we ooit hebben getest en biedt een snelle en stabiele netwerkverbinding. Dit kan helpen bij het verminderen van problemen met bufferen en stotteren, waardoor uw kijkervaring wordt verbeterd.

IPVanish hecht veel waarde aan de privacy van hun klanten. Daarom houden ze geen logboeken bij van het verkeer van hun gebruikers of browsegeschiedenis. Je kunt het zelfs op een Amazon Firestick installeren om beschermd te blijven wanneer je niet thuis bent.

LEZERDEAL: Bespaar hier 60% op een IPVanish-jaarplan.

Wat is de Kodi Planet MMA-add-on?

Planet MMA-menu

Planet MMA is een Kodi-plug-in van derden die toegang biedt tot inhoud met betrekking tot mixed martial arts (MMA). Het is een zogenaamde koppelingsschraper, een add-on die koppelingen naar inhoud uit meerdere bronnen verzamelt en deze aan de gebruiker presenteert voor eenvoudigere toegang.

Het meest voor de hand liggende probleem met deze add-on is dat het toegang biedt tot inhoud zonder licentie, met name pay-per-view-gevechten. Er is geen manier om onwettige bronnen uit te schakelen, en geen manier om in te loggen bij een officiële provider. Als zodanig biedt deze add-on niets aan Kodi-gebruikers die MMA op een legitieme manier willen bekijken.

Om live evenementen te bekijken, moet je SportsDevil ook installeren en bijwerken. Dit is een andere add-in van derden met een vergelijkbare focus op niet-officiële bronnen. Elke add-on die u installeert, verhoogt enigszins het risico dat een van hen wordt gekaapt, en omdat er meerdere officiële manieren zijn om live evenementen te bekijken, is dit risico volledig overbodig.

Hoewel er een zoekfunctie is inbegrepen, lijkt deze bovendien niet te werken. Omdat de lijst met jagers slechts acht vermeldingen bevat, moeten gebruikers per categorie bladeren. Deze categorieën zijn zeer ongeorganiseerd, met veel van de inhoud die op meerdere plaatsen en mappen wordt weergegeven met dingen als "Random MMA". Dit werpt de betrouwbaarheid van de hele add-on in twijfel: zelfs als Planet MMA een manier bood om inhoud van officiële bronnen te bekijken , kan het enige tijd duren om de titel te vinden die u zoekt.

Om de bovenstaande redenen raden we Kodi-gebruikers niet aan om content te installeren of te streamen met Planet MMA.

Alternatieven voor de Planet MMA-add-on

De meeste externe add-ons hebben op zijn minst een kleine selectie van legitieme inhoud, maar Planet MMA biedt er geen. Dit maakt het ongeschikt voor mensen die officieel gelicentieerde inhoud willen streamen. Dit betekent echter niet dat er geen manier is om officieel gelicentieerde sportinhoud op Kodi te bekijken. Er zijn verschillende officiële alternatieven die niet alleen veiliger en betrouwbaarder zijn, maar ook volledig legaal.

UFC Fight Pass

UFC Fight Pass Kodi-add-on

UFC Fight Pass is de officiële abonnementsservice van UFC. Het kost £ 5,99 ($ ​​7,94) per maand en biedt toegang tot meer dan 10.000 gevechten op aanvraag. Hoewel de enige beschikbare live gevechten de UFC Fight Pass Prelims en gevechten van kleinere competities zijn, worden UFC pay-per-view-evenementen toegevoegd 30 dagen nadat ze zonder extra kosten zijn uitgezonden.

De add-on UFC Fight Pass is gemaakt door een ontwikkelaar genaamd Portse. Het vereist een geldig UFC Fight Pass e-mailadres en wachtwoord om de meeste inhoud te bekijken, hoewel er een zeer kleine selectie gratis video's is die je zonder abonnement kunt bekijken.

Hoewel je je kunt aanmelden voor de UFC Fight Pass van buiten de VS, is een deel van de inhoud regionaal vergrendeld. U kunt dit omzeilen door verbinding te maken met een van de Amerikaanse servers van uw VPN.

De add-on UFC Fight Pass Kodi is exclusief te vinden in de repository van de Portse.

Sportsnet nu

Hoe Sportsnet Now op Kodi te installeren

Sportsnet Now is een abonnementsservice die toegang biedt tot live hockey, honkbal, basketbal, voetbal, worstelen en meer. Hoewel het niet in de eerste plaats op MMA is gericht, is er een beperkte selectie van UFC-content beschikbaar, met de optie om meer te betalen om pay-per-view-gevechten live te bekijken.

Deze add-on biedt niet veel inhoud op aanvraag. De enige beschikbare wedstrijden zijn van de vorige dag, waarna ze worden verwijderd. Als zodanig is het meer gericht op mensen die geen kabel-tv-abonnement hebben dan iemand die op zoek is naar achterstand.

Aangezien Sportsnet een in Canada gevestigde service is, is sommige inhoud mogelijk niet toegankelijk in uw land. Dit kan eenvoudig worden omzeild door uw VPN te verbinden met een Canadese server in de regio van het team dat u wilt bekijken.

De Sportsnet Now Kodi-add-on is te vinden in de officiële Kodi-addonrepository.

Fox Sports Go

Fox Sports Ga Kodi-add-on

Fox Sports Go is een abonnementsservice die toegang biedt tot een breed scala aan live en on-demand sportevenementen, waaronder UFC en bokswedstrijden. Het is zonder extra kosten inbegrepen bij elk Fox Sports-abonnement.

Hoewel er Fox Sports Go-apps zijn voor een groot aantal verschillende apparaten, kunt u met de onofficiële Kodi-add-on dit nog verder uitbreiden en live sport bekijken op alles, van een mobiele telefoon tot een Raspberry Pi.

De Fox Sports Go-add-on bevat geen gratis te bekijken inhoud en vereist dat u zich aanmeldt voordat video's worden getoond.

Fox is een in de VS gevestigd netwerk en daarom is de meeste inhoud niet beschikbaar in andere landen. Net als bij de andere officiële sport-add-ons, is dit omzeilen net zo eenvoudig als het verbinden van je VPN met een Amerikaanse server.

De Fox Sports Go Kodi-add-on is te vinden in de officiële Kodi-addonrepository.

Overzicht en privacyoverwegingen

Planet MMA heeft een grote selectie inhoud, maar geen van deze is officieel gelicentieerd. Als iedereen gratis pay-per-view-evenementen zou bekijken, zouden de mensen die deze inhoud maken hier geen reden toe hebben, dus door een add-on zoals Planet MMA te gebruiken, kan je de industrie als geheel schaden.

Omdat het een add-in van derden is, is het onwaarschijnlijk dat Planet MMA is gemaakt met dezelfde stringente kwaliteitsborgingsprocessen en rigoureuze testprocedures dan een officiële add-on zou hebben. Als gevolg hiervan kan er een groter aantal niet-gepatchte kwetsbaarheden zijn die een kwaadwillende derde partij kan misbruiken om toegang tot uw systeem te krijgen.

We hebben aangetoond dat er verschillende officiële add-ons beschikbaar zijn die betrouwbaardere toegang bieden tot dezelfde inhoud als Planet MMA, maar met een veel lager risico. Er is ook geen kans dat hun inhoud kan worden verwijderd door een auteursrechtclaim en er is geen risico om zelf de lokale auteursrechtwetten te overtreden. Om deze redenen raden we Kodi-gebruikers die op zoek zijn naar MMA-inhoud aan om een ​​van de legitieme alternatieven hierboven te gebruiken in plaats van Planet MMA.

Zie ook: Hoe UFC op Kodi te bekijken

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 63