P2P πρόσθετα Kodi: Τι είναι αυτά; Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε;

Εξηγούμε τι είναι τα πρόσθετα του Kodi P2P, πώς λειτουργούν και αν πρέπει να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε. Θα εκτελέσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα P2P για το Kodi και θα εξηγήσουμε μερικούς από τους κινδύνους απορρήτου και ασφάλειας που σχετίζονται με αυτές και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε.


p2p1

Το Kodi είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δημιουργήσετε το δικό σας κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε μια τεράστια ποικιλία συσκευών, είτε πρόκειται για ένα iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Windows PC, USB flash drive ή άλλα. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο P2P Kodi, ένα πρόσθετο μουσικής ή οποιονδήποτε άλλο τύπο μέσων Kodi, όλα μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα μέσω σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής.

Σχετιζομαι με: Τι είναι το Kodi και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε?

Το Kodi επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με δύο τρόπους. Μπορούν να δουν τα αρχεία πολυμέσων που αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκτεταμένες βιβλιοθήκες πολυμέσων αποθηκευμένες με αυτόν τον τρόπο. Για ευρύτερη επιλογή, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν πρόσθετα πακέτα λογισμικού που ονομάζονται add-ons. Αυτές παρέχουν πρόσβαση σε τεράστιες βιβλιοθήκες περιεχομένου που φιλοξενείται στο διαδίκτυο.

Ως επί το πλείστον, τα πρόσθετα που λειτουργούν το περιεχόμενο του ρεύματος απομακρύνοντας συνδέσμους από διάφορους διαφορετικούς ιστότοπους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί που λειτουργούν διαφορετικά χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer (P2P) για την παροχή πρόσβασης στο περιεχόμενο.

Αντί ο υπολογιστής σας να κάνει λήψη δεδομένων από μια μόνο πηγή, ανακτά τα δεδομένα από άλλους χρήστες που έχουν το αρχείο που αναζητάτε. Όσο περισσότεροι άνθρωποι φορτώνουν το αρχείο, τόσο πιο γρήγορα θα μεταφορτώσει καθώς τα διάφορα μέρη του αρχείου μεταφορτώνονται από μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Ουσιαστικά, τα πρόσθετα αυτά παρέχουν στον Kodi τη δυνατότητα πρόσβασης σε torrents χωρίς την ανάγκη για εξωτερικό πελάτη.

Το Torrenting έρχεται με μια μικτή τσάντα θετικών και αρνητικών, ειδικά πάνω από το Kodi. Αναλύουμε τι σημαίνει αυτό πιο λεπτομερώς παρακάτω.

Η συγκριτική δεν εγκρίνει ή ενθαρρύνει οποιαδήποτε παραβίαση των περιορισμών πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης ροής μέσω του Kodi. Το Kodi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς άριστους, νόμιμους online streaming σκοπούς. Παρακαλώ εξετάστε το νόμο, τα θύματα και τους κινδύνους της πειρατείας πριν από τη λήψη ή τη ροή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια. Πάντα διαθέτετε έρευνα πριν αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε πρόσθετο, ροή ή αποθετήριο Kodi.

Πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας όταν χρησιμοποιείτε πρόσθετα P2P Kodi

Πριν βρεθούμε στις λεπτομέρειες των πρόσθετων P2P, μια λέξη προσοχής. Το Torrenting δεν είναι εγγενώς παράνομο. Ωστόσο, ο νόμος στη χώρα σας μπορεί να κάνει τη χρήση του για να δει το υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα παράνομο. Λόγω του επιπολασμού της κοινής χρήσης αρχείων P2P, οι διανομείς έχουν αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε άτομα που κάνουν λήψη του περιεχομένου τους χωρίς να πληρώνουν.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε κάνει κάτι τέτοιο, υπάρχει πιθανότητα να λάβετε μια απειλητική επιστολή ή ακόμα και να επιταχύνετε τις ταχύτητες του δικτύου σας από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP). Ακόμα χειρότερα, δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που έχουν αυτά τα πρόσθετα.

Όταν συμβάλλετε σε ένα δίκτυο P2P, είτε ανεβάζετε είτε μεταφορτώνετε, η διεύθυνση IP σας είναι ορατή για οποιονδήποτε βλέπει. Αυτό καθιστά πολύ εύκολο να μάθετε ποιος είναι ο ISP σας, και ακόμη και μια προσέγγιση για το πού ζείτε.

Με όλους τους πρόσθετους κινδύνους που προσθέτουν τα πρόσθετα P2P, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εγκαθιστώντας και χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Αυτό όχι μόνο θα αποκρύπτει την πραγματική σας διεύθυνση IP, αλλά θα εμποδίσει τον ISP σας να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Ένα VPN μπορεί να βοηθήσει ακόμη και να αποτρέψει τις επιθέσεις Man-in-Middle (MitM) από άτομα που θέλουν να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Οι επιθέσεις MitM είναι εύκολο να επιτευχθούν μέσω πρόσθετων Kodi, καθώς ακόμη και τα επίσημα add-ons μπορούν να χαραχτούν από τρίτους ή να χρησιμοποιηθούν για κακοήθεις πράξεις από τους δικούς τους δημιουργούς.

Προτιμούμε ένα VPN που ονομάζεται IPVanish. Μέχρι σήμερα, έχουμε βρει ακόμα ένα πρόσθετο Kodi με το οποίο δεν λειτουργεί. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας περιορίζει τις ταχύτητες του δικτύου σας, μπορεί να σταματήσει αυτό και ίσως ακόμη και να βελτιώσει την ποιότητα των ροών που έχετε πρόσβαση ως αποτέλεσμα. Είναι επίσης ένα από τα ταχύτερα διαθέσιμα VPN με διακομιστές σε περισσότερες από 60 χώρες.

Το καλύτερο από όλα, η ομάδα της IPVanish ενδιαφέρεται για το απόρρητό σας. Ακόμα κι αν κάποιος θα ζητούσε από εσάς τις δραστηριότητές σας περιήγησης, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει, καθώς δεν διατηρεί κανένα ημερολόγιο κυκλοφορίας. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε αυτό το VPN σε ένα Amazon Firestick έτσι ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να πάτε απροστάτευτα.

Αντιμετώπιση του αναγνώστη: εξοικονομήστε έως και 60% σε ένα IPVanish εδώ.

Το IPVanish είναι ο κορυφαίος συγγραφέας μας, αλλά αν θέλετε να δείτε μερικές άλλες επιλογές, δείτε τη λίστα με τα καλύτερα VPN για το Kodi.

Τι είναι τα πρόσθετα P2P Kodi?

p2p2Από το Scott Martin [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], μέσω του Wikimedia CommonsΕις συντομία, τα πρόσθετα P2P για το Kodi παρέχουν έναν τρόπο πρόσβασης σε περιεχόμενο που είναι πιο ανθεκτικό από ένα παραδοσιακό ξύστρα.

Με ένα link scraping add-on, εάν πολλοί χρήστες επιθυμούν να δουν το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα, υπάρχει πιθανότητα η φιλοξενία του διακομιστή να υπερφορτωθεί. Αυτό προκαλεί την πτώση του διακομιστή, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέχρι να υπάρξει λιγότερη κίνηση.

Αντίθετα, οι κεντρικοί υπολογιστές σε ένα δίκτυο P2P είναι οι ίδιοι οι χρήστες. Ακόμη και αν ένας κεντρικός υπολογιστής διαγράψει το αρχείο ή απενεργοποιήσει τον υπολογιστή του, εφόσον ένας άλλος χρήστης έχει το ολοκληρωμένο αρχείο, το περιεχόμενο παραμένει προσβάσιμο. Οι χρήστες που συνεχίζουν να μοιράζονται το αρχείο μετά τη λήψη τους είναι γνωστοί ως σπαρτικές μηχανές. Όσο περισσότεροι αρχάριοι ένα αρχείο έχει τόσο πιο γρήγορα θα κατεβάσει.

Το κύριο πρόβλημα με τα πρόσθετα P2P και τα torrents γενικά είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των διαθέσιμων αρχείων δεν έχουν άδεια χρήσης. Τα πρόσθετα Kodi τείνουν να έχουν πρόσβαση μόνο σε torrents από σκιερά πηγές και συχνά δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε μερικά από τα πιο αξιόπιστα αποθετήρια torrent, όπως το Αρχείο Internet.

Τα πρόσθετα P2P έχουν ζητήματα ασφαλείας εκτός από τα τρωτά σημεία που μοιράζονται όλα τα πρόσθετα Kodi. Προκειμένου να λειτουργήσουν, πρέπει να επιτρέψετε σε άλλες συσκευές να έχουν άμεση πρόσβαση στην έκδοση του Kodi. Αυτό είναι ένα ακόμη άνοιγμα για να εκμεταλλευτεί κάποιος κακόβουλο τρίτο μέρος. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε VPN, αυτό δεν θα σας προστατεύσει εάν διακυβεύονται τα προσωπικά σας στοιχεία και τα διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Δημοφιλή ανεπίσημα πρόσθετα P2P Kodi

Υπάρχουν διάφορα πρόσθετα Kodi που χρησιμοποιούν δίκτυα P2P για την παροχή περιεχομένου. Ενώ παροτρύνουμε τους αναγνώστες μας να βρουν επίσημες πηγές περιεχομένου, είναι πιθανό άλλα φόρουμ ή χρήστες να προτείνουν ορισμένα πρόσθετα που προσφέρουν παράνομο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, βρήκαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα P2P και συζητήσαμε μερικά από τα μειονεκτήματα που έχουν.

Quasar

p2p3

Τι είναι αυτό? Το Quasar είναι ένα πρόσθετο τρίτου μέρους το οποίο εντοπίζει αρχεία από κάποιες από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες του κόσμου, όπως το The Pirate Bay και το RARBG. Οι πάροχοι δεν προστίθενται με το χέρι, αλλά χρειάζονται πρόσθετο πρόσθετο για εγκατάσταση: είτε Quasar Burst είτε Magnetic.

Γιατί πρέπει να το αποφύγετε? Το γεγονός ότι δεν μπορούν να προστεθούν συγκεκριμένοι πάροχοι καθιστά αυτό το πρόσθετο σχεδόν άχρηστο για χρήστες που αναζητούν νόμιμο περιεχόμενο. Επιπλέον, κάθε πρόσθετο που εγκαθιστάτε αυξάνει τον κίνδυνο αεροπειρατείας. δεν υπάρχει κανένας λόγος ότι ο κατάλογος των παρόχων δεν θα μπορούσε να εγκατασταθεί απευθείας με την Quasar.

Οι χρήστες Kodi που αναζητούν πρόσβαση σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές θα εξυπηρετούνται καλύτερα από ορισμένα από τα επίσημα πρόσθετα που έχουμε συστήσει σε αυτό το άρθρο.

SportsDevil

p2p 4

Τι είναι αυτό? Kodi Το SportsDevil είναι ένα πρόσθετο που συγκεντρώνει ζωντανά και αθλητικά περιεχόμενα κατά παραγγελία. Παρόλο που δεν είναι τεχνικά ένα add-on P2P, βασίζεται σε ένα όνομα Plexus για να παρέχει κάποιες από τις δυνατότητες streaming του.

Γιατί πρέπει να το αποφύγετε? Πρώτα απ 'όλα, το περιεχόμενο που προσφέρει το SportsDevil δεν έχει άδεια. Αν κανείς δεν πληρώνει για να παρακολουθήσει τους αθλητές, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν λιγότερα κίνητρα για να δείξουν αθλήματα. Δεύτερον, αυτό το πρόσθετο απαιτεί να λειτουργεί το Plexus. Το Plexus με τη σειρά του απαιτεί SopCast, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσετε τον κίνδυνο τερματοφυλακής απλά για να παρακολουθήσετε αθλήματα.

Υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι τρόποι να το κάνετε αυτό. Έχουμε γράψει στο παρελθόν σχετικά με ορισμένα αθλητικά πρόσθετα Kodi τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων και δεν απαιτούν από εσάς να ανοίξετε το σύστημά σας σε εξωτερικές συσκευές.

P2P-ρεύματα

p2p 5

Τι είναι αυτό? Οι ροές P2P είναι ένα πρόσθετο τρίτου μέρους το οποίο βρίσκει αρχεία torrent από διάφορους ιστότοπους και επιτρέπει στους χρήστες της Kodi να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Έχει ως επίκεντρο κυρίως τον αθλητισμό, αλλά υπάρχουν και άλλες κατηγορίες για να διαλέξετε.

Γιατί πρέπει να το αποφύγετε? Και πάλι, το περιεχόμενο που παρέχει αυτό το πρόσθετο δεν έχει άδεια χρήσης. Επιπρόσθετα, μόνο τα μισά από αυτά είναι στα αγγλικά. Ακόμα και να θέσει αυτό το ζήτημα στο πλάι, οι ροές P2P έχουν άλλα προβλήματα. Δεν είναι φιλικό προς το χρήστη: η αρχική οθόνη του προσθέτου είναι γεμάτη από λύσεις που προκαλούν σύγχυση και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Thisream ή το Sopcast, ενδέχεται να μην είναι σαφές σε τι απευθύνονται.

Με λίγα λόγια, τα ρεύματα P2P προσφέρουν μια υπο-par εμπειρία αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζετε ως χρήστης του Kodi. Η εύρεση μιας καλής πηγής αθλητικού περιεχομένου είναι απλή και έχουμε καλύψει αρκετά από τα καλύτερα πρόσθετα για τον αθλητισμό πριν.

Pulsar

p2p 6

Τι είναι αυτό? Το Pulsar είναι ένα άλλο πρόσθετο Kodi που χρησιμοποιεί πρωτόκολλα P2P για να βρει και να παραδώσει περιεχόμενο. Αναζητά αρκετές από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες torrent και επιλέγει αυτόματα το καλύτερο torrent για το χρήστη.

Γιατί πρέπει να το αποφύγετε? Ο Pulsar δεν έχει νόμιμους παρόχους περιεχομένου και δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε κανένα. Επιπλέον, αυτό το πρόσθετο απαιτεί την εγκατάσταση ενός άλλου, που ονομάζεται Pulsar MC's Provider Manager. Τα πρόσθετα P2P είναι ήδη υψηλού κινδύνου και κάθε πρόσθετο πρόσθετο τρίτων που εγκαθιστάτε αυξάνει τον κίνδυνο αεροπειρατείας. Απλά, γιατί να πάρετε μια ευκαιρία; Υπάρχουν πολλές νόμιμες πηγές περιεχομένου που δεν απαιτούν από εσάς να κάνετε το σύστημά σας ευάλωτο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πρόσθετα P2P για το Kodi?

Αν ψάχνετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μέσα με άδεια χρήσης χρησιμοποιώντας το Kodi, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο P2P. Οι επίσημες πηγές πρόσβασης του πρόσθετου περιεχομένου που επικυρώνονται από επαγγελματικές οργανώσεις και οι οποίες είναι πιθανόν να διαχειριστούν τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας.

Τελικά, ενώ τα πρόσθετα P2P μπορούν να παρέχουν περιεχόμενο που είναι ανθεκτικό στο άγχος που προκαλείται από τη βαριά κυκλοφορία, δεν παρέχουν επαρκή προστασία στους χρήστες τους. Το γεγονός είναι ότι κάθε πρόσθετο για το Kodi μπορεί ενδεχομένως να πειραματιστεί, αφήνοντας τα εμπιστευτικά σας δεδομένα και αρχεία στην οθόνη σε έναν εισβολέα.

Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό, αλλά χειροτερεύει. Τα πρόσθετα P2P δημιουργούνται από τρίτους και ενδέχεται να μην είχαν τις ίδιες τεχνικές διαδικασίες ελέγχου με τις επίσημες προσθήκες, καθιστώντας τους πιο ανοιχτές στην επίθεση στην πρώτη θέση.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα πρόσθετα P2P απαιτούν να επιτρέψετε απομακρυσμένη πρόσβαση στην εγκατάστασή σας σημαίνει ότι είστε ακόμα λιγότερο ασφαλείς από ό, τι με ένα παραδοσιακό πρόσθετο. Απλά, υπάρχουν καλύτεροι, ευκολότεροι και πιο ασφαλείς τρόποι πρόσβασης στο περιεχόμενο από το να χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο P2P για το Kodi.

Για τους παραπάνω λόγους, ΔΕΝ συνιστούμε στους αναγνώστες μας να χρησιμοποιούν πρόσθετα P2P για τη ροή ή την κοινή χρήση περιεχομένου.

Εναλλακτικές λύσεις για τα P2P Kodi Add-ons

Τα πρόσθετα P2P σας ζητούν να εμπορεύεστε την ασφάλεια για λόγους ευκολίας, αλλά το γεγονός είναι ότι οι ιστότοποι που διαθέτουν παραδοσιακή σύνδεση απομάκρυνσης πρόσθετων προσθέτων είναι ικανοί να χειριστούν ένα τεράστιο όγκο κίνησης και έρχονται με πολύ μικρότερο κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα πρόσθετα P2P. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια νόμιμα πρόσθετα που παρέχουν παρόμοιο περιεχόμενο χωρίς τη χρήση torrents.

PlayOn Browser

p2p 7

Το πρόγραμμα περιήγησης PlayOn είναι ένα επίσημο πρόσθετο Kodi που σας επιτρέπει να βλέπετε περιεχόμενο από πολλές διαφορετικές συνδρομητικές υπηρεσίες σε ένα μέρος για ευκολότερη πρόσβαση. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu υποστηρίζονται. Εφόσον δεν υπάρχει επίσημο πρόσθετο Netflix, το πρόγραμμα περιήγησης PlayOn σας εμποδίζει να εγκαταστήσετε δυνητικά σκανδαλώδεις λύσεις τρίτου μέρους.

Θα κοστίσει μερικά δολάρια το μήνα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εγγράφετε footage εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows. Επιπλέον, έρχεται με μια λειτουργία που σας επιτρέπει να παρακάμψετε αυτόματα τις διαφημίσεις.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα περιήγησης PlayOn στο επίσημο αποθετήριο πρόσθετων Kodi.

Vimeo

p2p 8

Το Vimeo είναι ένας ιστότοπος κοινής χρήσης βίντεο παρόμοιο με το YouTube. Ωστόσο, ενώ το YouTube διαθέτει εκατομμύρια βίντεο χαμηλής ποιότητας, το Vimeo περιέχει περιεχόμενο που δημιουργείται κυρίως από καλλιτέχνες, ανεξάρτητους κινηματογραφιστές και μουσικούς.

Αυτό καθιστά το Vimeo μια εξαιρετικά ανώτερη πλατφόρμα εάν ενδιαφέρεστε για βραβευμένα ντοκιμαντέρ, πειραματικές ταινίες ή γενικά για τέχνες. Έχει μια μικρότερη βιβλιοθήκη περιεχομένου, αλλά τα βίντεο που προσφέρει το Vimeo τείνουν να έχουν υψηλότερες τιμές παραγωγής.

Μερικά από τα περιεχόμενα του Vimeo πρέπει να πληρώνονται, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δεν το κάνει. Γενικά, οι χρήστες πληρώνουν μόνο για το περιεχόμενο από τους μεταφορτωτές που τους αρέσουν πραγματικά, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε τους δημιουργούς εάν θέλετε, αλλά είναι εντελώς προαιρετικό.

Το πρόσθετο Kodi Vimeo μπορεί να βρεθεί στο επίσημο αποθετήριο Kodi add-on.

Vevo

p2p 9

Αν ψάχνετε για μουσική, το Vevo είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το βρείτε. Το Vevo περιέχει μουσικά βίντεο από μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς στον κόσμο και το καλύτερο από όλα, είναι εντελώς επίσημο και πάνω από το σκάφος.

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Vevo για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο, αλλά αυτό διαρκεί μόνο ένα λεπτό περίπου. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να περιηγηθείτε σε βίντεο με μουσικό είδος, καλλιτέχνη ή απλά να δείτε απευθείας τα πρόσφατα κυκλοφορήσει βίντεο. Το Vevo σας επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής, το οποίο είναι εξαιρετικό για εκείνους τους χρόνους, όταν δεν θέλετε να επιλέξετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Το πρόσθετο Kodi Vevo διατίθεται από το επίσημο αποθετήριο Kodi add-on.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 6