P2P Kodi-tillägg: Vad är de? Ska du använda dem?

Vi förklarar vad Kodi P2P tillägg är, hur de fungerar och om du ska installera och använda dem. Vi kommer att gå igenom några av de mest populära P2P-tilläggena för Kodi och förklara några av de sekretess- och säkerhetsrisker som är förknippade med dessa och hur du kan undvika dem.


p2p1

Kodi är ett av de enklaste sätten att inrätta ditt eget mediecenter. Det är öppen källkodsprogramvara som kan installeras på en mängd olika enheter oavsett om det är en iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Windows PC, USB Flash-enhet eller mer. Oavsett om du vill använda ett P2P Kodi-tillägg, musiktillägg eller någon annan typ av Kodi-media, kan allt spelas enkelt genom nästan vilken enhet som helst.

Relaterad: Vad är Kodi och hur kan du börja använda den?

Kodi tillåter sina användare att komma åt innehåll på två sätt. De kan visa alla mediefiler som lagras lokalt på sin dator, men de flesta har inte omfattande mediebibliotek sparade på det här sättet. För ett bredare urval kan användare installera extra programvarupaket som kallas tillägg. Dessa ger tillgång till stora bibliotek med innehåll som är värd online.

För det mesta tillägg som strömmar innehåll fungerar genom att skrapa länkar från flera olika webbplatser. Det finns dock vissa som fungerar annorlunda med hjälp av ett peer-to-peer (P2P) fildelningssystem för att ge tillgång till innehåll.

Istället för att din dator laddar ner data från en enda källa hämtar den informationen från andra användare som har filen du letar efter. Ju fler människor som laddar upp filen, desto snabbare kommer den att ladda ner eftersom de olika delarna av filen laddas ner från ett större antal människor. I huvudsak ger dessa tillägg ett sätt för Kodi att komma åt torrenter utan behov av en extern klient.

Torrenting kommer med en blandad påse med positiva och negativa, särskilt över Kodi. Vi undersöker vad det betyder mer detaljerat nedan.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal streaming via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Har du alltid egen forskning innan du går till något Kodi-tillägg, ström eller förvar.

Hur du skyddar dig när du använder P2P Kodi-tillägg

Innan vi går in på detaljerna i P2P-tillägg, ett försiktighetsord. Torrentering är inte i sig olagligt. Dock kan lagen i ditt land göra det att använda det för att visa upphovsrättsskyddat material olagligt. På grund av förekomsten av P2P-fildelning har distributörer börjat ägna mer uppmärksamhet åt personer som laddar ner sitt innehåll utan att betala.

Om det visar sig att du har gjort detta, finns det en chans att du kan få ett hotande brev eller till och med få dina nätverkshastigheter strypade av din internetleverantör (ISP). Värre är att det inte är den enda risken dessa tillägg har.

När du bidrar till ett P2P-nätverk, oavsett om du laddar upp eller laddar ner, är din IP-adress synlig för alla att se. Detta gör det väldigt enkelt att ta reda på vem din Internetleverantör är, och till och med en approximation av var du bor.

Med alla ytterligare risker som P2P-tillägg medför är det viktigare än någonsin att vidta åtgärder för att skydda dig själv. Du kan göra detta genom att installera och använda en ansedd tjänst för virtuella privata nätverk (VPN). Detta kommer inte bara att maskera din riktiga IP-adress utan också förhindra din internetleverantör från att övervaka dina aktiviteter. En VPN kan till och med bidra till att förhindra Man-in-the-Middle-attacker (MitM) från personer som vill stjäla din privata information. MitM-attacker är lätta att genomföra genom Kodi-tillägg, eftersom till och med officiella tillägg kan hackas av tredje part eller användas för onda handlingar av sina egna skapare.

Vi föredrar en VPN som heter IPVanish. Hittills har vi ännu inte hittat ett Kodi-tillägg som det inte fungerar med. Om din Internetleverantör stryker dina nätverkshastigheter kan den stoppa detta och kan till och med förbättra kvaliteten på strömmarna du får åtkomst till följd av detta. Det är också en av de snabbaste VPN-enheterna som finns med servrar i mer än 60 länder.

Bäst av allt, teamet på IPVanish bryr sig om din integritet. Även om någon skulle begära dina surfaktiviteter från dem skulle de inte kunna hjälpa eftersom de inte har några trafikloggar. Du kan till och med installera detta VPN på en Amazon Firestick så att du aldrig behöver gå oskyddad.

Läsaravtal: spara upp till 60% på en IPVanish här.

IPVanish är vår bästa recommednaiton men om du vill kolla in några andra alternativ, se vår lista över de bästa VPN: n för Kodi.

Vad är P2P Kodi-tillägg?

p2p2Av Scott Martin [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons Kort sagt, P2P-tillägg för Kodi ger ett sätt att få tillgång till innehåll som är mer motståndskraftigt än en traditionell länkskrapa.

Med en länk som skraper tillägg, om många användare vill visa samma innehåll på samma gång, finns det en chans att servern som är värd för det kommer att överbelastas. Detta får servern att gå ner, vilket innebär att ingen får åtkomst till innehållet förrän det är mindre trafik.

Däremot är värdarna i ett P2P-nätverk användarna själva. Även om en värd tar bort filen eller stänger av datorn så länge en annan användare har den färdiga filen förblir innehållet tillgängligt. Användare som fortsätter att dela filen efter att ha laddat ner den kallas seeders. Ju fler seeders en fil har desto snabbare kommer den att ladda ner.

Det största problemet med P2P-tillägg och torrenter i allmänhet är att de allra flesta tillgängliga filer är olicensierade. Kodi-tillägg tenderar bara att få åtkomst till torrenter från skumma källor, och det finns ofta inget sätt att lägga till några av de mer ansedda torrentförvar, till exempel Internetarkivet.

P2P-tillägg har säkerhetsproblem utöver de sårbarheter som alla Kodi-tillägg delar. För att de ska fungera måste du låta andra enheter komma åt din version av Kodi direkt. Detta är bara ytterligare en öppning för en skadlig tredje part att utnyttja. Även om du använder ett VPN kommer det inte att skydda dig om din personliga information och inloggningsuppgifter äventyras.

Populära inofficiella P2P Kodi-tillägg

Det finns flera Kodi-tillägg som använder P2P-nätverk för att leverera innehåll. Medan vi uppmanar våra läsare att hitta officiella innehållskällor, är det möjligt att andra forum eller användare kan rekommendera vissa tillägg som erbjuder olagligt innehåll. Som sådan har vi hittat några av de mest populära P2P-tilläggarna och diskuterat några av de nackdelar de har.

kvasar

p2p3

Vad är det? Quasar är ett tredjeparts tillägg som lokaliserar filer från några av världens största torrentplatser inklusive The Pirate Bay och RARBG. Leverantörer läggs inte till manuellt, utan kräver snarare ett extra tillägg för att installeras: antingen Quasar Burst eller Magnetic.

Varför ska du undvika det?? Det faktum att specifika leverantörer inte kan läggas till gör detta tillägg nästan värdelöst för användare som letar efter legitimt innehåll. Dessutom ökar varje tillägg du installerar risken för kapning; det finns verkligen ingen anledning att listan över leverantörer inte kunde ha installerats direkt med Quasar.

Kodi-användare som letar efter tillgång till filmer och TV-program skulle bättre kunna betjäna av några av de officiella tillägg som vi har rekommenderat i den här artikeln.

SportsDevil

p2p 4

Vad är det? Kodi SportsDevil är ett tillägg som samlar levande och on-demand sportinnehåll. Även om det inte tekniskt är ett P2P-tillägg, förlitar det sig på en som heter Plexus för att tillhandahålla några av dess strömningsfunktioner.

Varför ska du undvika det?? Först och främst är innehållet SportsDevil erbjuder olicensierat. Om ingen betalar för att titta på idrottare kommer TV-stationerna att ha mindre incitament att visa sport. För det andra kräver detta tillägg att Plexus ska fungera. Plexus i sin tur kräver SopCast, vilket innebär att du måste öka risken för att kapa tre gånger bara för att titta på sport.

Det finns mycket lättare sätt att göra detta. Vi har tidigare skrivit om ett antal Kodi-sporttillägg som ger tillgång till ett brett utbud av sporter och som inte kräver att du öppnar ditt system för externa enheter.

P2P-strömmar

p2p 5

Vad är det? P2P-strömmar är ett tillägg från tredje part som hittar torrentfiler från olika webbplatser och gör att Kodi-användare kan komma åt dem. Det är mest fokuserat på sport, men det finns ett antal andra kategorier att välja mellan.

Varför ska du undvika det?? Återigen är innehållet som detta tillägg tillhandahåller olicensierat. Dessutom är bara cirka hälften av det på engelska. Till och med att sätta den frågan åt sidan har P2P-strömmar andra problem. Det är inte användarvänligt: ​​tilläggets startsida är full av förvirrande alternativ och om du inte känner till Acestream eller Sopcast kanske det inte är klart för dig vad de är för.

Kort sagt, P2P-strömmar erbjuder en sub-par upplevelse samtidigt som du ökar mängden risk du står inför som Kodi-användare. Att hitta en bra källa till sportinnehåll är enkelt och vi har tidigare täckt flera av de bästa tilläggarna för sport.

Pulsar

p2p 6

Vad är det? Pulsar är ett annat Kodi-tillägg som använder P2P-protokoll för att hitta och leverera innehåll. Den söker på flera av de största torrentwebbplatserna och väljer automatiskt den bästa torrent för användaren.

Varför ska du undvika det?? Pulsar har inga legitima leverantörer av innehåll, och det finns inget sätt att lägga till något. Dessutom kräver detta tillägg installation av en annan, med namnet Pulsar MC: s leverantörshanterare. P2P-tillägg är redan höga risker, och varje ytterligare tredjepartstillägg du installerar ökar risken för kapning. Helt enkelt, varför ta en chans? Det finns gott om legitima källor till innehåll som inte kräver att du gör ditt system lika sårbart.

Ska du använda P2P-tillägg för Kodi?

Om du vill komma åt licensierade medier med Kodi behöver du inte använda ett P2P-tillägg. De officiella tilläggarna får tillgång till källor till innehåll som valideras av professionella organisationer och som troligen kan hantera en enorm mängd trafik.

I slutändan, medan P2P-tillägg kan tillhandahålla innehåll som är motståndskraftigt mot den stress som förorsakas av tung trafik, ger de inte tillräckligt skydd för sina användare. Faktum är att alla tillägg för Kodi potentiellt kan kapas, så att dina konfidentiella data och filer visas på en inkräktare.

Detta är tillräckligt oroande, men det blir värre. P2P-tillägg skapas av tredje parter och kanske inte har haft samma tekniska vettingprocesser som officiella tillägg går igenom, vilket gör dem mer öppna för att bli attackerade i första hand.

Det faktum att P2P-tillägg kräver att du tillåter fjärråtkomst till din installation betyder att du är ännu mindre säker än med ett traditionellt tillägg. Helt enkelt finns det bättre, enklare och säkrare sätt att komma åt innehåll än genom att använda ett P2P-tillägg för Kodi.

Av orsakerna ovan rekommenderar vi INTE att våra läsare använder P2P-tillägg för att strömma eller dela innehåll.

Alternativ till P2P Kodi-tillägg

P2P-tillägg ber dig att handla säkerhet för bekvämlighet, men faktum är att de webbplatser som traditionella länkar skrapa tilläggstillgångar kan hantera en enorm mängd trafik och har mycket mindre risk. Det betyder att det verkligen inte är nödvändigt att använda P2P-tillägg alls. Nedan hittar du några legitima tillägg som ger liknande innehåll utan att använda torrenter.

PlayOn Browser

p2p 7

PlayOn Browser är ett officiellt Kodi-tillägg som gör att du kan se innehåll från flera olika prenumerationstjänster på ett ställe för enklare åtkomst. Några av de mest populära tjänsterna som Netflix och Hulu stöds. Eftersom det inte finns något officiellt Netflix-tillägg hindrar PlayOn Browser dig från att behöva installera potentiellt skissiga lösningar från tredje part.

Det kostar några dollar per månad, men det låter dig också spela in bilder om du använder en Windows-dator. Dessutom kommer det med en funktion som låter dig hoppa över annonser automatiskt.

Du hittar PlayOn Browser i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Vimeo

p2p 8

Vimeo är en webbplats för delning av video som liknar YouTube. Men medan YouTube har miljoner videor av låg kvalitet, innehåller Vimeo innehåll som mest skapats av artister, indiefilmskapare och musiker.

Detta gör Vimeo till en överlägsen plattform om du är intresserad av pris nominerade dokumentärer, experimentell film eller konsten i allmänhet. Det har ett mindre innehållsbibliotek, men de videor som Vimeo erbjuder tenderar att ha högre produktionsvärden.

Vissa av innehållet på Vimeo behöver betalas för, men den stora majoriteten av det gör det inte. I allmänhet betalar användare bara för innehåll från uppladdare som de verkligen gillar, så att du kan hjälpa skaparna om du vill, men det är helt valfritt.

Kodi Vimeo-tillägget finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Vevo

p2p 9

Om du letar efter musik är Vevo en av de bästa platserna att hitta den. Vevo innehåller musikvideor från några av världens största musiker och bäst av allt, det är helt officiellt och ovanstående.

Du måste skapa ett Vevo-konto innan du kan använda detta tillägg, men det tar bara en minut eller så. När du har gjort det kan du bläddra bland videor efter musikalgenre, artist eller bara visa nyutgivna videor direkt. Med Vevo kan du också skapa spellistor, vilket är bra för den tiden då du inte vill välja varje låt individuellt.

Kodi Vevo-tillägget är tillgängligt från det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =