Kuinka käyttää Kodi Web Interface -sovellusta ja käyttää tiedostoja mistä tahansa laitteesta

Kodi web-käyttöliittymä2


Kodi-verkkoliittymä antaa sinun hallita ja käyttää Kodi-asennustasi ja tiedostojasi mistä tahansa verkon laitteesta.

Jos käytät Kodia säännöllisesti, voi joskus joutua hallitsemaan sen kopioita yhdestä laitteesta käyttämällä toista kotiverkon laitetta. Ehkä sinulla on esimerkiksi Kodi Amazon Fire Stickilläsi, mutta et löydä kaukosäädintä siihen. Tässä tapauksessa sinun on pystyttävä hallitsemaan sitä matkapuhelimelta tai kannettavalta tietokoneelta.

Tai ehkä, että sinulla on Kodi tietokoneeseen kytkettynä televisioon, mutta työskentelet erillisellä tietokoneella ja haluat toistaa musiikkia television kaiuttimien kautta.

Mistä tahansa syystä haluat hallita Kodia erilliseltä laitteelta, Kodi-verkkoliittymä antaa sinun tehdä sen. Tässä artikkelissa selitetään, miten Kodi-verkkoliittymä määritetään ja käytetään.

Mikä on Kodi?

Kodi on ilmainen ohjelmistomediasoitin Kodi-säätiöltä. Sen avulla käyttäjät voivat suoratoistaa televisio-ohjelmia, musiikkia, elokuvia ja muita medioita käytännössä mistä tahansa Internetistä. Sen voi asentaa Apple TV-, PC-, Mac-, Android-älypuhelimeen, Nvidia Shield-, iOS-älypuhelimeen, Amazon Fire Stick- tai Linux-laitteisiin..

Varoitus: Kodia tulisi käyttää vain sisältöön, johon sinulla on laillinen oikeus käyttää. Kodi-säätiö tai Comparitech eivät kannata Kodin käyttöä piratismiin.

Käytä aina VPN: ää Kodin kanssa

Jos käytät Kodi-ohjelmaa tai jotain muuta ohjelmistoa videon suoratoistoon, Internet-palveluntarjoajasi voi kuristaa Internet-nopeutta estääksesi ruuhkia sen verkossa. Tämä voi aiheuttaa videoidesi puskuroinnin ja pilata ohjelmien ja elokuvien nautinnon. Videoiden suoratoistosivustot voivat myös estää sinua katselemasta sisältöä sijaintisi perusteella.

Näistä syistä sinun on aina käytettävä virtuaalista yksityistä verkkoa (VPN) aina, kun suoratoistat videota. VPN: n käyttö estää Internet-palveluntarjoajaasi tietämästä, että virtaat videoita ja suoratoistosivustoja, tietämästä sijaintiasi. Seurauksena on, että puskurointi pysyy minimissä ja mahdollisuus valita enemmän nimikkeitä.

Kaikki VPN: t hidastavat Internet-nopeuttasi jonkin verran, joten on tärkeää valita nopea.

Ja kaikki VPN: t eivät ole hyviä Kodi-käyttäjille. Joillakin ei ole palvelimia tarpeeksi maissa peittääksesi sijaintisi oikein. Toiset saattavat pitää online-aktiviteettien lokit, mikä aiheuttaa yksityisyyden riskin. Suurimmalla osalla ei ole sovelluksia suosituille TV-laitteille, jotka käyttävät Kodia.

Näiden ongelmien takia me Comparitechissä suosittelemme IPVanishia Kodi-käyttäjille. Testauksessamme havaitsimme, että se suoratoisti 1080p: n videota puskuroimatta. Sillä on palvelimia yli 60 maassa, sillä on sovellus Nvidia Shieldille ja Amazon Fire TV: lle, eikä se pidä lokkeja.

KODIN PARAS VPN: IPVanish on paras valinta. Hänellä on suuri ruuhkamaton palvelinverkko ja saavuttaa hyvät nopeudet. Vahvat turvallisuus- ja yksityisyysominaisuudet tekevät IPVanishista suosion Kodi- ja Amazon Fire TV Stick -käyttäjille. Kokeile sitä riskittömästi 7 päivän rahat takaisin -takuulla.

Kuinka Kodi-web-käyttöliittymä asennetaan

Jotta voit ohjata Kodia erilliseltä laitteelta, sinun on ensin määritettävä se vastaanottamaan komentoja verkkoselaimesta. Näin voit tehdä sen.

Valitse Kodin päävalikosta rataskuvake näytön vasemmasta yläkulmasta

Kodi 17 -asetukset

valita Palvelut

Kodi-palveluasetukset

Siirrä kohdistin ohjaus

Kodi-asetuspalveluiden hallinta

Siirrä liukusäädintä eteenpäin Salli etäohjaus HTTP: n kautta päälle-asentoon

Kodi sallii kaukosäätimen

Ota huomioon luettelossa oleva portin numero. Tämä on yleensä oletuksena 8080

Olit sitten julkisessa tai yksityisessä verkossa, sinun tulee antaa käyttäjänimi ja salasana tälle näytölle, jotta muut eivät voi hallita Kodiasi ilman lupaasi. Voit kuitenkin jättää käyttäjänimen nimellä “Kodi” ja salasanan väliaikaisesti tyhjäksi, jos haluat vain testata yhteyden

Etsi sen laitteen IP-osoite, jossa on Kodi. Älä käytä Kodissa lueteltua IP-osoitetta, koska testauksemme paljasti, että se poikkesi usein laitteen IP-osoitteesta. Jos et tiedä miten löytää laitteesi IP-osoite, lue alla oleva kohta, jonka otsikko on laitteen IP-osoitteen löytäminen.

Avaa laitteen selain, jota haluat käyttää Kodin hallintaan

Kirjoita URL-osoitteeseen sen laitteen IP-osoite, jossa on Kodi, seuraa kaksoispiste ja porttinumero. Esimerkiksi, jos laitteen IP-osoite on 10.0.0.110 ja alla olevan portin numero palvelut → hallinta on 8080, kirjoita 10.0.0.110:8080 ja paina Enter

Jos määrität käyttäjänimen ja salasanan sisältä palvelut → hallinta, selaimesi kysyy sinulta sitä. Kun olet antanut nämä tiedot, Kodi-verkkoliitäntä latautuu. Muutoin käyttöliittymä latautuu heti, kun painat Enter

Katso myös: Parhaat Kodi-nahat ja kuinka vaihtaa ihoa Kodalla

Kuinka löytää laitteen IP-osoite

Tarvitset laitteen IP-osoitteen suorittaaksesi yllä olevat vaiheet. Ja valitettavasti kohdassa IP luetellut IP-osoitteet asetukset → järjestelmätiedot Kodissa ei näytä toimivan. Joten tässä on kuinka löytää useiden suosittujen laitteiden IP-osoite.

  • Valitse Amazon Fire TV: lle asetukset → laite → tietoja
  • Valitse Apple TV: lle asetukset → yleinen → noin
  • Valitse Nvidia Shield -sovellukselle asetukset → tallennus ja nollaus → paikallisen verkon kautta
  • Valitse Windows 10 -tietokoneelle Asetukset → Verkko & Internet. Valitse jompikumpi Wi-Fi tai Ethernet. Valitse Ethernet kytketty tai Wi-Fi kytketty kuvaketta. Vieritä alas kohtaan ominaisuudet nähdäksesi IP-osoitteen
  • Napsauta Mac OS X: n vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-kuvaketta. Napsauta sitten Järjestelmäasetukset → Verkko → Lentokenttä tai Ethernet

Aiheeseen liittyvä artikkeli: Kuinka käyttää Playto Kodi -selaimen lisäosaa

Kuinka käyttää Kodi-verkkoliittymää

Kun avaat Kodi-verkkokäyttöliittymän, näytön vasemmalla puolella näkyy luettelo kuvakkeista.

Kodi-web-käyttöliittymän valikkokuvakkeet

Nämä ovat samanlaisia ​​kuin Kodi-päävalikon vaihtoehdot. Niiden avulla voit selata laitteellesi tallennettuja ohjelmia, elokuvia ja musiikkia tai käyttää laitteen Kodi-lisäosia.

Napsauttamalla lisät -kuvake näyttää luettelon laitteen lisäyksistä tavallisten luokkien mukaan lajiteltuina.

Kodi web-käyttöliittymän lisäykset

Napsauta yhtä näistä lisäyksistä tuottaaksesi luettelon otsikoista.

Kodi web-käyttöliittymä luettelo nimikkeistä

Videota toistettaessa otsikko näkyy alareunassa, ja voit keskeyttää, kelata eteen- tai taaksepäin vasemmalla alakulmassa olevilla säätimillä. Videota edustava taustakuva voi myös näkyä.

Toista videon kodi-verkkoliitäntä

Lue lisää: 112 parasta Kodi-lisäosaa

Kuinka käyttää Kodi-verkkoliittymää musiikin suoratoistoon paikallisesti

Jos Kodi-laitteeseesi on tallennettu musiikkia, jota haluat kuunnella hallintalaitteella, voit määrittää “paikallisen” soittolistan. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi, jos haluat kuunnella musiikkia kannettavien kuulokkeiden kautta, jotta et häiritse toisia.

Napsauta -painiketta tehdäksesi tämän paikallinen -näytön oikeassa yläkulmassa ja valitse + -painike jokaiselle kappaleelle, jonka haluat lisätä soittolistaan. Kun aloitat soittolistan soittamisen, se virtaa paikallisen laitteen kautta sen sijaan, että Kodi on asennettu.

Huomautus: Tämä ominaisuus ei toimi videoissa tai edes musiikkilisäyksissä. Vain Kodi-laitteeseesi tallennetut musiikkitiedostot voidaan suoratoistaa langattoman verkon kautta tämän ominaisuuden kautta.

Katso myös: Kuinka kuunnella Pandoraa kaikkialla maailmassa

Arch: Vaihtoehtoinen Kodi-verkkoliitäntä

Edellä annetut ohjeet koskevat Kodi-oletuskoodin ”Chorus2” verkkoliitäntää, mutta Kodi tarjoaa myös vaihtoehtoisen verkkoliittymän käyttäjille, jotka eivät pidä oletusasetuksesta. Tätä vaihtoehtoista käyttöliittymää kutsutaan “Arch”.

Ota Arch käyttöön napsauttamalla päävalikosta rataskuvaketta ja valitsemalla sitten Palvelut → Ohjaus → Verkkokortti → Arch.

Toisin kuin Chorus2, Arch ei tarjoa pääsyä kaikkiin lisäosiin etäyhteydellä. Se tarjoaa kuitenkin etäkäytön kaikkeen laitteeseen tallennettuun sisältöön. Joten jos käytät vain web-käyttöliittymää itse lataamasi tai tuottamasi sisällön toistamiseen, Arch voi olla yhtä hyvä sinulle kuin Chorus2.

Lisäksi Arch tarjoaa ”löydä” -ominaisuuden, joka kaappaa sisältöä valitsemastasi lisäosasta käyttämällä Pulsarin otsikkotietoja. Raaputtamiseen valittu lisäosa on oletuksena YouTube.

Omassa testissäni huomasin, että tämä ominaisuus tarjosi luettelon uusimmista muotokuvafilmeistä.

Kodi Arch löytää

Kun napsautin elokuvaa, Arch antoi tietoja siitä.

Kodi Arch löytää 2

kuitenkin, napsauttamalla “toista” tuotettiin vain traileri, ei varsinainen elokuva.

Kaari voida määritetty käyttämään muuta lisäosaa kuin YouTube. Ja jos tämä lisäosa tarjoaa pääsyn uusimpien Hollywood-elokuvien streamiin, “löydä” -toiminto antaa sinun toistaa näitä elokuvia. Tätä ei todennäköisesti tapahdu, ellet käytä kolmannen osapuolen lisäosaa, joka tarjoaa luvattomia sisältövirtoja. Emme suosittele lisäysten käyttöä, jotka virtaavat lisensoimatonta sisältöä.

Kodi-verkkoliittymän tietoturvaongelmat

Riippumatta siitä, käytätkö Chorus2 vai Arch Kodi -verkkoliittymänä, sinun tulee aina suojata tämä käyttöliittymä luomalla oma käyttäjätunnus ja salasana Kodin sisällä Palvelut → Ohjaus valikko. Jos et suojaa salasanaa tällä käyttöliittymällä, Kodi-ohjaimet ovat Internetissä kaikkien maailman päästävissä.

Yksityinen, salasanalla suojattu Wi-Fi-verkko ei suojaa sinua tältä ongelmalta, koska verkkoliittymä julkaisee Internetissä samalla tavalla kuin verkkosivusto. Luo omat Kodi-verkkoliittymän kirjautumistietosi yksityisyyden suojaamiseksi ja pidä ne aina yksityisinä.

Toivomme, että nautit tästä oppaasta Kodi-verkkoliittymään. Jos haluat lisätietoja siitä, miten saat parhaan hyödyn Kodi-tuotteeltasi, tutustu muihin oppaihimme, mukaan lukien viisi parasta urheilun Kodi-lisäosaa, miten katsella uutisia Kodissa ja parhaat Kodi-lisäosat elokuviin ja televisioon..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 60