Kodi loopt langzaam? Hier is hoe Kodi snelheden te verhogen!

Hoe Kodi te repareren die traag werkt


Kodi is gratis, open source software waarmee u eenvoudig uw eigen thuisbioscoopsysteem kunt opzetten. Het is zeer veelzijdig en kan op een breed scala aan platforms worden geïnstalleerd, waaronder pc (Windows, Mac en Linux), Amazon Fire TV, Firestick, Android, iPhone, Roku, Raspberry Pi, Apple TV en zelfs USB-stick.

Hoewel Kodi gemakkelijk is in te stellen, kan het moeilijk zijn om de oorzaak van sommige problemen te vinden. Een van de meest voorkomende problemen die Kodi-gebruikers tegenkomen, is vertraging in de app en vertragingen. Dit kan gebeuren wanneer u probeert verbinding te maken met media, of in sommige gevallen alleen wanneer u door de menu's navigeert. In dit artikel laten we u zien hoe u de oorzaak van de Kodi-problemen kunt vinden en verhelpen. Dit zou je Kodi-software sneller dan ooit moeten maken en je in staat stellen om Kodi te gebruiken zoals het oorspronkelijk was bedoeld.

Comparitech keurt geen inbreuk op auteursrechtbeperkingen, waaronder illegale streaming via Kodi, niet goed. Kodi kan worden gebruikt voor vele uitstekende, legale online streamingdoeleinden. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt.

Waarom loopt Kodi langzaam?

Er zijn verschillende redenen waarom uw Kodi-installatie langzaam kan worden uitgevoerd. We zullen beginnen met het behandelen van enkele van de meest voorkomende problemen, zodat we de oorzaak snel kunnen isoleren.

Netwerk problemen

Langzame downloadsnelheid

Als Kodi inhoud langzaam of in korte bursts laadt, is er waarschijnlijk een probleem met uw internetverbinding. Zorg er ten eerste voor dat iedereen in uw huishouden stopt met het gebruik van internet en een netwerksnelheidstest uitvoert. Hier ziet u de gemiddelde upload- en downloadsnelheden van uw netwerk gedurende een korte periode.

Let op je downloadsnelheid. Netflix beveelt een snelheid aan van minimaal 3 megabits per seconde (Mbps) voor content met standaarddefinitie, 5 Mbps voor HD-content en 25 Mbps voor 4K-content. Als je merkt dat je snelheden lager zijn dan wat je internetprovider (ISP) beweert dat je zult ontvangen, probeer dan een bekabelde verbinding te gebruiken of dichter bij de router te komen en voer de test opnieuw uit om te zien of ze verbeteren. Het is ook vermeldenswaard dat netwerkrepeaters of extenders de snelheid van uw verbinding kunnen verminderen, dus probeer verbinding te maken met het oorspronkelijke netwerk in plaats van het versterkte netwerk.

Verwant: 10 tips om het bereik en de sterkte van uw draadloze netwerk te verbeteren

Als uw internetsnelheden zijn zoals geadverteerd, hebt u twee opties: betaal voor een breedbandpakket met hogere netwerksnelheden of verminder de kwaliteit van de video die u bekijkt. Probeer een YouTube-video op 360p af te spelen om te zien of deze correct laadt. Zelfs de langzaamste internetverbindingen zouden dit vrijwel onmiddellijk moeten kunnen bufferen.

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en je internetsnelheid niet is verbeterd, probeer uw router uit te schakelen, een paar minuten te wachten en hem weer aan te zetten. Probeer vervolgens inhoud van een andere bron te bekijken. Als Netflix bijvoorbeeld perfect werkt, maar Sling TV niet, ondervindt de oorspronkelijke provider mogelijk veel verkeer. Als beide providers langzaam laden, is er mogelijk een storing in de service of een hardwareprobleem aan het einde van uw ISP dat ze kunnen verhelpen als onze andere oplossingen mislukken.

Kodi configuratieproblemen

Hoewel Kodi op veel verschillende platforms kan worden geïnstalleerd, heeft niet elk apparaat op elk platform dezelfde specificaties. Sommige Android-telefoons zijn bijvoorbeeld minder krachtig dan andere. Als uw buffergrootte te groot is of uw cachegrootte te klein, kan dit leiden tot een aanzienlijke vertraging op uw apparaat. Gelukkig is er een manier om de instellingen van Kodi te optimaliseren om beter tegemoet te komen aan de hardware van je apparaat.

Beperkt computergeheugen (dit is vaak een probleem voor degenen die Kodi op mobiele apparaten en streaming-apparaten zoals Fire Stick gebruiken, dus als je dit noemt, praat dan ook over en koppel het verwijderen van Kodi-builds en ongebruikte add-ons,

Hoe uw Kodi-installatie te versnellen

De bovenstaande tips hadden je een idee moeten geven over de oorzaak van je vertragingsprobleem, dus het enige dat overblijft is om het te verhelpen. Netwerkproblemen zijn moeilijker aan te pakken, omdat u een beperkte hoeveelheid controle hebt, maar buiten het uitbreiden van uw wifi-routerbereik of betalen voor meer bandbreedte van uw ISP, kunnen problemen met configuratie of cache in slechts een paar minuten worden opgelost.

Kodi configureren voor uw apparaat

Allereerst moet u de Ares Wizard Kodi-add-on installeren. Het duurt een paar seconden om te openen, maar zodra dit het geval is, klikt u op tweaks optie boven aan het scherm. Je ziet een menu aan de linkerkant - klik Geavanceerde instellingenwizard.

Kodi loopt langzaam? Hier is hoe Kodi snelheden te verhogen!

Ares Wizard vertelt je wat een cache is en analyseert je systeem. Zodra dit is gebeurd, wordt een cachegrootte op basis van de hardware van uw apparaat aanbevolen. Klik op de Genereer instellingen knop onderaan de pagina. U ziet de aanbevolen cachegrootte van uw apparaat, CURL-time-out en leesbufferfactor. Klik op de Pas deze instellingen toe knop, start Kodi opnieuw en probeer een video te laden. Hiermee kunt u zien of de systeemoptimalisatie uw vertragingsprobleem heeft opgelost.

Het cachegeheugen van Kodi wissen

Een cache is een verzameling eerder geopende gegevens. Als er bepaalde stukjes informatie zijn die vaak nodig zijn, is het logisch om deze ergens op te slaan voor een snellere toegang. Problemen kunnen optreden wanneer de cache vol is (wat betekent dat trage toegang tot belangrijke bestanden) of wanneer software wordt bijgewerkt maar nog steeds afhankelijk is van oudere, in de cache opgeslagen bestanden. Het cachegeheugen wissen kan in deze gevallen helpen, en dit doen op Kodi is vrij eenvoudig.

Wanneer u regelmatig video via Kodi streamt, wordt een cache met gegevens op uw computer opgeslagen. Die cache kan vrij snel worden gevuld, wat leidt tot bufferproblemen en andere vertragingen voor uw Kodi-app.

Je kunt de cache van Kodi wissen met de Ares Wizard en Indigo-add-ons. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe.

Ares Wizard

Kodi loopt langzaam? Hier is hoe Kodi snelheden te verhogen!

Klik in het hoofdscherm op Onderhoud tab bovenaan. Klik vervolgens op de Cache verwijderen \ Temp knop in het gedeelte Cache. Er verschijnt een venster met de melding hoeveel bestanden zijn verwijderd. Sluit nu Kodi, open het opnieuw en probeer video opnieuw te streamen om te zien of dit heeft geholpen.

Indigo

Kodi loopt langzaam? Hier is hoe Kodi snelheden te verhogen!

Klik eerst op de Onderhoudstools optie op het hoofdscherm. Klik nu gewoon op Cache wissen. Als je klaar bent, start je Kodi opnieuw en probeer je opnieuw te streamen om te zien of het probleem is opgelost.

Een VPN gebruiken om ISP-beperking te voorkomen

Veel ISP's beperken opzettelijk de netwerksnelheden van hun klanten. Ze doen dit om mensen te ontmoedigen om te streamen, maar houden geen rekening met degenen die alleen officiële bronnen gebruiken. In sommige gevallen richten ISP's zich actief op klanten die legitieme streamingplatforms gebruiken. Ze doen dit door het netwerkverkeer van hun gebruikers te analyseren en netwerksnelheden automatisch af te dekken op basis van verkeerspatronen.

Wanneer u een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruikt, al uw verkeer is gecodeerd. Dit maakt het voor uw ISP onmogelijk om uw activiteiten te volgen. Zonder dat u kunt vertellen wat u doet, zal uw ISP uw netwerksnelheden waarschijnlijk minder snel verlagen. Dit kan de eindeloze buffering voorkomen die optreedt bij het streamen van video via een langzame verbinding.

Het is belangrijk om een ​​VPN te kiezen die kan worden vertrouwd om uw privacy te behouden. Er zijn verschillende gratis VPN-services gevonden die malware bevatten, en Hola, een populaire gratis VPN, werd betrapt op de verkoop van de bandbreedte van zijn gebruikers voor gebruik in botnets.

Wij bevelen IPVanish aan. In tegenstelling tot de meeste andere VPN-providers bouwt en onderhoudt IPVanish zijn eigen serverinfrastructuur. Dit betekent dat het enkele van de snelste, meest stabiele verbindingen biedt die beschikbaar zijn. Met servers in meer dan 50 landen vormt regio-vergrendelde inhoud geen probleem meer voor Kodi-gebruikers.

IPVanish neemt de privacy van hun klanten zeer serieus. Ze houden geen gegevens bij over de verkeersgeschiedenis van hun gebruikers, dus u bent volledig beschermd tegen ISP-rondneuzen. Het is ook een van de meest draagbare VPN-services met apps voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS en de Amazon Firestick.

BESTE VPN VOOR KODI: IPVanish is onze topkeuze. Heeft een groot niet-bestaand netwerk van servers en behaalt goede snelheden. Sterke beveiligings- en privacyfuncties maken IPVanish een favoriet voor gebruikers van Kodi en Amazon Fire TV Stick. Probeer het zonder risico met de geld-terug-garantie van 7 dagen.

Conclusie

Er zijn verschillende redenen waarom Kodi mogelijk langzaam voor je werkt. Het goede nieuws is dat omdat Kodi is ontworpen om op zoveel apparaten te worden gebruikt, het zeer lage systeemvereisten heeft. Dit betekent dat u nooit uw systeem hoeft te upgraden om Kodi te gebruiken. In plaats daarvan zullen de problemen waarschijnlijk veel gemakkelijker worden opgelost. Door de bovenstaande stappen te volgen, zou je in staat moeten zijn om Kodi-vertragingsproblemen op te lossen en terug te gaan naar het bekijken van inhoud zoals het zou moeten worden gezien: in de hoogst mogelijke kwaliteit, zonder stotteren.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =