Το Kodi τρέχει αργά; Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες Kodi!

Πώς να διορθώσετε αργά το Kodi


Το Kodi είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε γρήγορα το δικό σας σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των PC (Windows, Mac και Linux), Amazon Fire TV, Firestick, Android, iPhone, Roku, Raspberry Pi, Apple TV,.

Ενώ το Kodi είναι εύκολο να εγκατασταθεί, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί η ρίζα ορισμένων προβλημάτων που συμβαίνουν. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Kodi είναι η επιβράδυνση της εφαρμογής και η υστέρηση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε με μέσα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο κατά την πλοήγηση στα μενού. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να βρείτε τη ρίζα των προβλημάτων Kodi και να τα διορθώσετε. Αυτό θα πρέπει να κάνει το λογισμικό Kodi σας πιο γρήγορο από ποτέ και να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Kodi όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η συγκριτική δεν εγκρίνει ή ενθαρρύνει οποιαδήποτε παραβίαση των περιορισμών πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης ροής μέσω του Kodi. Το Kodi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς άριστους, νόμιμους online streaming σκοπούς. Παρακαλώ εξετάστε το νόμο, τα θύματα και τους κινδύνους της πειρατείας πριν από τη λήψη ή τη ροή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια.

Γιατί το Kodi τρέχει αργά?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η εγκατάσταση Kodi μπορεί να λειτουργεί αργά. Θα ξεκινήσουμε με την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απομονώσουμε γρήγορα την αιτία.

Προβλήματα δικτύου

Αργή ταχύτητα λήψης

Εάν το Kodi φορτώνει περιεχόμενο αργά ή σε σύντομες εκρήξεις, είναι πιθανό ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Πρώτον, καλέστε όλους στο νοικοκυριό σας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να εκτελούν μια δοκιμή ταχύτητας δικτύου. Αυτό θα σας δείξει τις μέσες ταχύτητες αποστολής και λήψης του δικτύου σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δώστε προσοχή στην ταχύτητα λήψης. Το Netflix συνιστά ταχύτητα τουλάχιστον 3 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) για περιεχόμενο τυπικής ευκρίνειας, 5Mbps για περιεχόμενο HD και 25 Mbps για περιεχόμενο 4K. Εάν διαπιστώσετε ότι οι ταχύτητές σας είναι χαμηλότερες από αυτές που υποστηρίζει ο παροχέας υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) που έχετε λάβει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση ή να μετακινηθείτε πιο κοντά στον δρομολογητή και στη συνέχεια εκτελέστε ξανά τη δοκιμή για να δείτε αν βελτιώνονται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι επαναλήπτες δικτύου ή οι συσκευές επέκτασης μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα της σύνδεσής σας, οπότε προσπαθήστε να συνδεθείτε στο αρχικό δίκτυο αντί για το ενισχυμένο.

Σχετιζομαι με: 10 συμβουλές για τη βελτίωση της εμβέλειας και της αντοχής του ασύρματου δικτύου σας

Εάν οι ταχύτητες του διαδικτύου σας είναι τόσο διαφημισμένες, έχετε δύο επιλογές: είτε πληρώστε ένα πακέτο ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτερες ταχύτητες δικτύου είτε μειώστε την ποιότητα του βίντεο που παρακολουθείτε. Δοκιμάστε να κάνετε αναπαραγωγή ενός βίντεο YouTube σε 360p για να δείτε εάν φορτώνεται σωστά. Ακόμα και οι πιο αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο θα πρέπει να καταφέρουν να το αποτρέψουν σχεδόν αμέσως.

Αν έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω βήματα και η ταχύτητα του Internet σας δεν έχει βελτιωθεί, προσπαθήστε να σβήσετε τον δρομολογητή, περιμένετε λίγα λεπτά και γυρίστε τον ξανά. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο από διαφορετική πηγή. Εάν, για παράδειγμα, το Netflix λειτουργεί τέλεια, αλλά η Sling TV δεν το κάνει, ο αρχικός πάροχος μπορεί να βιώνει μεγάλη κίνηση. Εάν και οι δύο πάροχοι φορτώνουν αργά, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα διακοπής υπηρεσίας ή ζήτημα υλικού στο τέλος του ISP που μπορούν να αντιμετωπίσουν εάν οι άλλες μας λύσεις αποτύχουν.

Προβλήματα διαμόρφωσης Kodi

Παρόλο που το Kodi μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, δεν είναι όλες οι συσκευές σε κάθε πλατφόρμα να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Για παράδειγμα, μερικά κινητά τηλέφωνα Android είναι λιγότερο ισχυρά από άλλα. Εάν το μέγεθος του buffer είναι πολύ μεγάλο ή το μέγεθος της προσωρινής μνήμης είναι πολύ μικρό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική επιβράδυνση στη συσκευή σας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων του Kodi για την καλύτερη προσαρμογή του υλικού της συσκευής σας.

Περιορισμένη μνήμη υπολογιστών (αυτό είναι συχνά ένα ζήτημα για όσους τρέχουν το Kodi σε κινητές συσκευές και συσκευές ροής όπως το fire stick, οπότε όταν αναφέρετε αυτό το θέμα, μιλάτε επίσης και συνδέστε με την αφαίρεση των Kodi builds και των αχρησιμοποίητων addons,

Πώς να επιταχύνετε την εγκατάσταση του Kodi

Οι συμβουλές παραπάνω θα έπρεπε να σας δώσουν μια ιδέα για τη βασική αιτία του προβλήματος της επιβράδυνσής σας, οπότε το μόνο που απομένει είναι να το διορθώσετε. Τα προβλήματα δικτύου είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αφού έχετε περιορισμένο έλεγχο, αλλά πέρα ​​από την επέκταση της γκάμας του δρομολογητή WiFi ή την πληρωμή για μεγαλύτερο εύρος ζώνης από τον ISP σας, τα προβλήματα διαμόρφωσης ή μνήμης μπορούν να επιλυθούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ρύθμιση του Kodi για τη συσκευή σας

Πρώτον, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το add-on του Ares Wizard Kodi. Χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξει, αλλά μόλις το κάνει, κάντε κλικ στο Βελτιώσεις επιλογή στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα δείτε ένα μενού στην αριστερή πλευρά Οδηγός προχωρημένων ρυθμίσεων.

Το Kodi τρέχει αργά; Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες Kodi!

Ο Οδηγός Ares θα σας πει τι είναι μια προσωρινή μνήμη και αναλύστε το σύστημά σας. Μόλις γίνει αυτό, θα συστήσει μέγεθος μνήμης cache με βάση το υλικό της συσκευής σας. Κάνε κλικ στο Δημιουργία ρυθμίσεων στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα δείτε το συνιστώμενο μέγεθος της προσωρινής μνήμης της συσκευής σας, το χρονικό όριο CURL και το συντελεστή προσωρινής ανάγνωσης. Κάνε κλικ στο Εφαρμόστε αυτές τις ρυθμίσεις , κάντε επανεκκίνηση του Kodi και δοκιμάστε να φορτώσετε ένα βίντεο. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε αν η βελτιστοποίηση του συστήματος επιλύει το πρόβλημα της επιβράδυνσής σας.

Εκκαθάριση της κρυφής μνήμης του Kodi

Μια προσωρινή μνήμη είναι μια συλλογή δεδομένων που είχαν προηγουμένως προσπελάσει. Εάν υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που χρειάζονται συχνά, είναι λογικό να τα αποθηκεύσετε κάπου βολικά για ταχύτερη πρόσβαση. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν η μνήμη cache είναι πλήρης (δηλαδή αργή πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία) ή όταν το λογισμικό ενημερώνεται, αλλά εξακολουθεί να βασίζεται σε παλαιότερα αρχεία προσωρινής μνήμης. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, και κάνοντας αυτό στο Kodi είναι αρκετά απλή.

Όταν μεταδίδετε τακτικά βίντεο μέσω του Kodi, αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας μια προσωρινή μνήμη δεδομένων. Αυτή η μνήμη cache μπορεί να γεμίσει μάλλον γρήγορα, οδηγώντας σε προβλήματα buffering και άλλες επιβραδύνσεις για την εφαρμογή σας Kodi.

Μπορείτε να διαγράψετε την κρυφή μνήμη του Kodi με τα πρόσθετα του Ares Wizard και Indigo. Παρακάτω, θα σας εξηγήσουμε πώς, βήμα-βήμα.

Ares Wizard

Το Kodi τρέχει αργά; Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες Kodi!

Από την κύρια οθόνη, κάντε κλικ στο Συντήρηση καρτέλα στην κορυφή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Διαγραφή της προσωρινής μνήμης \ Temp στην ενότητα Cache. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ειδοποιεί για το πόσες αρχεία έχουν διαγραφεί. Τώρα κλείστε το Kodi, ανοίξτε το ξανά και δοκιμάστε να προβάλλετε βίντεο ξανά για να δείτε αν αυτό βοήθησε.

Ινδικό

Το Kodi τρέχει αργά; Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες Kodi!

Πρώτα, κάντε κλικ στο Εργαλεία Συντήρησης επιλογή στην κύρια οθόνη. Τώρα, απλά κάντε κλικ Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης. Όταν τελειώσετε, κάντε επανεκκίνηση του Kodi και δοκιμάστε ξανά τη ροή για να δείτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για να αποφύγετε τον περιορισμό του ISP

Πολλοί ISP περιορίζουν σκόπιμα τις ταχύτητες δικτύου των πελατών τους. Το κάνουν αυτό για να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από τη ροή, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη εκείνους που χρησιμοποιούν μόνο επίσημες πηγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στοχεύουν ενεργά πελάτες που χρησιμοποιούν νόμιμες πλατφόρμες ροής. Το κάνουν αυτό αναλύοντας την κυκλοφορία δικτύου των χρηστών τους και περιορίζοντας αυτόματα τις ταχύτητες του δικτύου με βάση τα πρότυπα κυκλοφορίας.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), όλη η επισκεψιμότητά σας είναι κρυπτογραφημένη. Αυτό καθιστά αδύνατον ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Με κανένα τρόπο να λέτε τι κάνετε, ο ISP σας είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μειώσει αυτόματα τις ταχύτητες του δικτύου σας. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ατελείωτη ρύθμιση buffering που συμβαίνει όταν προσπαθείτε να μεταδώσετε βίντεο σε αργή σύνδεση.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα VPN που μπορεί να είναι αξιόπιστο για να διατηρηθεί το απόρρητό σας. Αρκετές δωρεάν υπηρεσίες VPN έχουν βρεθεί ότι περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό και η Hola, ένα δημοφιλές δωρεάν VPN, πιάστηκε για να πουλήσει το εύρος ζώνης των χρηστών για χρήση σε botnets.

Σας συνιστούμε το IPVanish. Σε αντίθεση με τους περισσότερους παρόχους VPN, η IPVanish δημιουργεί και διατηρεί τη δική της υποδομή διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει μερικές από τις ταχύτερες, πιο σταθερές διαθέσιμες συνδέσεις. Με διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες, το περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο σε περιφέρειες σταματά να αποτελεί πρόβλημα για τους χρήστες του Kodi.

Η IPVanish παίρνει πολύ σοβαρά την ιδιωτική ζωή των πελατών της. Δεν τηρούν αρχεία για το ιστορικό της κυκλοφορίας των χρηστών τους, ώστε να προστατεύεστε πλήρως από την παρακολούθηση του ISP. Είναι επίσης μια από τις πιο φορητές υπηρεσίες VPN με εφαρμογές για Windows, Mac, Linux, Android, iOS και το Amazon Firestick.

BEST VPN FOR KODI: Η IPVanish είναι η κορυφαία επιλογή μας. Έχει ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών χωρίς προβλήματα και επιτυγχάνει καλές ταχύτητες. Οι ισχυρές λειτουργίες ασφάλειας και ιδιωτικότητας καθιστούν το IPVanish αγαπημένο για τους χρήστες Kodi και Amazon Fire TV Stick. Δοκιμάστε την χωρίς κινδύνους με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών.

συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Kodi μπορεί να τρέχει αργά για εσάς. Τα καλά νέα είναι ότι επειδή το Kodi έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε τόσες συσκευές, έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αναβαθμίσετε το σύστημά σας για να χρησιμοποιήσετε το Kodi. Αντ 'αυτού, τα προβλήματα είναι πιθανό να επιλυθούν πολύ πιο εύκολα. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να διορθώσετε τυχόν προβλήματα επιβράδυνσης του Kodi και να επιστρέψετε στην παρακολούθηση του περιεχομένου πώς θα έπρεπε να το δείτε: στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα, χωρίς τραύλισμα.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 12