Kodi Gurzil-tillägg: Bör du installera det? är det säkert att använda?

Gurzil Kodi tillägg


Intresserad av att använda Gurzil Kodi-tillägget? Vi har tittat på det här tillägget för att ta reda på mer om vad det erbjuder, samt erbjuda några anständiga alternativ. Läs vidare för mer.

Kodi är öppen källkodsprogramvara som tar hårt arbete med att skapa ditt eget hemmabiosystem. Det är lätt att använda, mycket mångsidigt och kan installeras på alla typer av enheter inklusive iPhone, Raspberry Pi, Roku, Apple TV, Amazon Fire Stick eller till och med en enkel USB-flashenhet.

Läs mer: Vad är Kodi och hur man kommer igång med det.

Kodi ger sina användare två alternativ för visning av innehåll. För det första kan de få åtkomst till musik- och videofiler som lagras lokalt på sin dator. Det finns också möjlighet att installera ytterligare programvara som kallas tillägg. Dessa ger användaren tillgång till enorma mängder innehåll som är värd online.

Gurzil är ett sådant Kodi-tillägg. I den här artikeln täcker vi exakt Gurzil och hur det fungerar. Även om varje tillägg för Kodi är hypotetiskt sårbar för attack, kommer tredjeparts tillägg som Gurzil med ytterligare risker. Vi förklarar också några av de sekretess- och säkerhetsproblem som alla tillägg delar, oavsett om de är officiella eller tredje part.

Kodi har varit på väg mot slutet av mycket negativ press nyligen. Även om programvaran är helt laglig att använda, har vissa tillägg tillhandahållit tillgång till olicensierat eller på annat sätt inofficiellt innehåll. Av detta skäl är det viktigt för dig att förstå lagarna om strömning av innehåll online i ditt land. Detta hjälper dig att minimera risken för att få problem på grund av strömning online.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal strömning via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Viktigt: Använd ett VPN med Kodi

Många Kodi-användare använder tjänsterna i ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att dölja sina streamingaktiviteter. Det finns emellertid många skäl för en Kodi-användare att använda ett VPN även om de bara har tillgång till officiellt licensierat innehåll.

Medan alla Kodi-addon riskerar att kapa, är tredjepartsad addon som Gurzil mer mottagliga för hacking. VPN skyddar ditt nätverk och strömningsaktiviteter mot många hot som är vanliga för Kodi-addon-strömning, t.ex. Man-in-the-Middle-attacker.

Det är viktigt att använda en VPN-tjänst som är utformad för att fungera med Kodi. Medan varje VPN kommer att bromsa din anslutning på grund av hur de fungerar, är vissa inte avsedda att hantera HD-videoströmning. Och tyvärr lovar vissa VPN-sekretess men behåller loggar över sina kunders surfaktiviteter.

För att säkerställa integritet, säkerhet och höga hastigheter rekommenderar vi IPVanish. Tjänsten underhåller sina egna servrar och infrastruktur, ger en mycket snabbare och mer stabil anslutning än de flesta av deras konkurrenter och håller inga loggar över dina aktiviteter. Dessutom kan du installera det på en Amazon Fire Stick för att förbli skyddad när du använder Kodi hemifrån.

LÄSERHANDLING: Spara 60% på IPVanish-planer här.

Vad är Gurzil-tillägget för Kodi?

Kodi Gurzil-tillägg: Bör du installera det? är det säkert att använda?

Gurzil är en gaffel för det populära exodus-tillägget från tredje part. Den har samma funktionalitet men ett något annorlunda utseende. Gurzil skrapar länkar från flera leverantörer för att leverera innehåll på flera olika språk och genrer.

Det finns ett par stora problem med detta tillägg. Först och främst tillhandahåller ingen av de webbplatser som den samlar länkar från endast licensierat innehåll. Det finns inte heller något sätt att lägga till legitima leverantörer. För Kodi-användare som inte vill titta på piratkopierat innehåll har detta tillägg inget att erbjuda.

För det andra, medan vi uppmanar våra läsare att söka efter legitima källor till innehåll, måste vi erkänna att vissa inte kommer. Faktum är att det redan finns bättre kända Exodus-gafflar, som, även om de är lika dåliga på piratkopieringsfronten, har ett större följande.

Detta innebär att om de blir kapade eller sluta fungera är det mer troligt att du får en tidig varning. Kort sagt, det finns mycket risk och ingenting att vinna genom att installera en lite känd Exodus-klon från ett relativt litet arkiv och utvecklare.

Av orsakerna ovan rekommenderar vi inte att Kodi-användare installerar eller strömmar innehåll med Gurzil.

Alternativ till Gurzil-tillägget

Även om Gurzil och de andra Exodus-gafflarna ger tillgång till ett stort utbud av innehåll, är det mesta piratkopierat. För användare som vill komma åt legitima media finns det flera andra Kodi-tillägg som bättre skulle passa deras behov, och vi täcker några av dessa nedan.

iPlayer WWW Addon

iplayer

BBC iPlayer är populär i Storbritannien, så det är ingen överraskning att det finns ett officiellt Kodi-tillägg för det. Det ger tillgång till on-demand och liveinnehåll från BBC: s TV- och radiostationer och inkluderar både TV-program och filmer.

Detta tillägg är helt gratis att använda. Om du är lokaliserad i Storbritannien behöver du dock en TV-licens för att kunna se lagligt. Det fanns tidigare ett kryphål som gjorde det möjligt för användare att titta på innehåll utan licens så länge det inte var live, men det adresserades förra året. Du blir nu frågad om du har en TV-licens innan du får använda iPlayer, men det ber inte om några specifika inloggningsuppgifter.

Om du är utanför Storbritannien kommer iPlayer-innehållet att vara oåtkomligt för dig. För att komma runt detta måste du bara ansluta din VPN till en stad i Storbritannien. När du är ansluten har du obegränsad tillgång till några av de högsta kvalitativa tillgängliga strömmarna.

iPlayer WWW är tillgängligt från det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

YouTube Addon

bubblar kodi-tillägg

Det finns inget annat tillägg, officiellt eller på annat sätt, som kan konkurrera med storleken på YouTubes innehållsbibliotek. Den har för närvarande så många videor att det skulle ta flera tusen år att titta på dem alla, och fler läggs till varje dag.

Det betyder att oavsett vad du smaker kommer det alltid att finnas något för dig att titta på. YouTube har allt från live eSports-turneringar till 24-timmars nyhetstäckning till korta oberoende filmer. Det bästa är att den stora majoriteten av tillgängligt innehåll är helt lagligt. Videor som innehåller olicensierat upphovsrättsskyddat innehåll tas vanligtvis snabbt av upphovsrättsinnehavarna, så oddsen för att du stöter på något av misstag är låga.

Detta tillägg rekommenderar till och med videor som du kanske gillar baserat på din titthistorik. Du kan betygsätta specifika videor för att öka eller minska risken för att liknande innehåll rekommenderas till dig. YouTube har inte bara mer innehåll än Gurzil, utan gör också de bra videorna lättare att hitta.

YouTube-tillägget är tillgängligt från det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

FilmOn Addon

Filmon

Gurzil erbjuder ett litet urval av live-tv-strömmar, men en av de bästa källorna till live-TV-kanaler är ett helt legitimt tillägg som heter FilmOn.TV.

Detta tillägg tar alla strömmar från www.filmon.tv och gör att de kan ses direkt via Kodi. Det finns en varning: för några av kanalerna kommer du att behöva ett FilmOn-abonnemang, som kostar nästan 20 $ per månad.

Även om detta kan verka lite brant, är det ganska rimligt. FilmOn levererar dussintals live-tv-strömmar från hela världen gratis, och prenumerationen är helt valfri. Den grupperar också innehåll både efter genre och land. Det betyder att om du för närvarande är borta från ditt vanliga hemland, kan du snabbt hitta de program som spelar hemma.

Det ger dig också tillgång till dess kanaler för mycket mindre än ett traditionellt kabelpaket vanligtvis skulle göra, och eftersom Kodi kan installeras på mobila enheter kan du till och med titta på live-tv under resan så länge du har en anständig dataplan.

FilmOn.TV-tillägget finns i SuperRepo-förvaret.

Crackle Addon

Officiell Crackle Kodi addon

För dem som letar efter några AAA-rankade filmer och TV-program gratis är Crackle lite av en dröm som går i uppfyllelse. Crackle är en gratis filmströmningstjänst från Sony Entertainment och erbjuder Sony-märkesfilmer utan på kvällen att be om en krona. Du hittar till och med några filmer och TV-program som inte ägs av Sony, men som Sony har tillåtelse att strömma, till exempel hit-anime-serien Sword Art Online.

Denna tillägg hämtar alla sina strömmar från den officiella Crackle-webbplatsen och hamnar dem genom Kodi. Du kan inte komma åt allt tillgängligt innehåll utan ett konto för webbplatsen. Tyvärr kan du inte lägga till din kontoinformation via Crackle Kodi-tillägget, så du måste ta dig till flera dussin gratis filmer och TV-program som är gratis tillgängliga utan konto.

Ännu är Crackle ett utmärkt, gratis och helt lagligt streamingalternativ för Kodi-användare.

Det finns flera Crackle-tillägg från flera utvecklare. Vi rekommenderar dock Crackle-tillägget som finns i eracknaphobias Addon Repository.

Översikt och sekretessproblem

Gurzil har ett stort innehållsbibliotek, det är obestridligt. Men eftersom det är en klon av Exodus, delar den alla samma problem som vi har nämnt tidigare. Det finns inget sätt att skilja den ringa mängden licensierat innehåll från de andra, mestadels piratkopierade medierna som erbjuds. Både Gurzil och Exodus placerar alla risker på användarens axlar.

Gurzil är en ganska okänd tillägg från tredje part från ett relativt litet förvar. Det har också potential att vara mycket mindre säker än ett officiellt tillägg. Gurzil-utvecklingsgruppen har ingen närvaro på sociala medier. Det ger tillgång till piratkopierat innehåll, officiella Kodi-forum har förbjudit diskussioner om det. Detta innebär att om det skulle kapas skulle det inte finnas något sätt att veta förrän det var för sent.

När du tänker på den enorma mängden risk som detta tillägg medför blir en sak tydlig: Gurzil är långt ifrån det bästa sättet att strömma innehåll med Kodi. Med antalet officiella tillägg som ger en jämförbar eller bättre upplevelse är det säkert att det finns ett mer lämpligt tillägg för dig oavsett vad din smak är.  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 37