Kodi Covenant addon fungerer ikke eller vil ikke installere? Her er grunnen

Pakt og flere tillegg som den har plutselig sluttet å virke. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor pakt-addon mangler og hva som skjer videre.


Colossus-depotet er veldig kjent og inneholder flere ulisensierte streaming addons inkludert Covenant, Bennu og SportsDevil. 15. november ble dette depotet tømt, noe som gjorde addonene utilgjengelige med mindre de allerede er installert. Denne artikkelen vil utdype faktorene som fikk Kolossus til å gå offline.

Vi har konsekvent oppfordret leserne våre til å bruke bare offisielle Kodi-tillegg, men vi føler at det nå ville være et godt tidspunkt å gjenta dette igjen. Offisielle tillegg har langt færre sikkerhetsproblemer og risikerer ikke å bli tatt offline uventet slik Covenant var.

Advarsel: Kodi skal bare brukes til innhold som du har lovlig rett til tilgang til. Verken Kodi-stiftelsen eller Comparitech tar til orde for bruk av Kodi til piratkopiering.

Viktig: Bruk alltid en VPN med Kodi

Virtuelle private nettverk (VPN) brukes ofte av folk som ønsker å skjule ulisensiert streaming fra internettleverandøren (ISP). Til tross for dette er det mange måter en VPN kan være til fordel for en Kodi-bruker, selv om de bare bruker offisielle kilder.

Fordi en VPN for eksempel krypterer nettverkstrafikken din, kan den ikke brukes til å rettferdiggjøre tilkoblingstottling av Internett-leverandøren. Dette betyr også at de fleste Man-in-the-Middle-angrep ikke vil fungere, noe som hjelper deg og dine personlige opplysninger å være trygge.

Hver VPN vil redusere forbindelsen din til en viss grad, og noen VPN-leverandører fører detaljerte logger over dine online aktiviteter. Dette beseirer formålet med å bruke en VPN i utgangspunktet, så det lønner seg å undersøke forskjellige leverandører til du finner en som tilfredsstiller dine behov.

Vi anbefaler IPVanish. IPVanish holder ikke oversikt over aktivitetene dine og tilbyr sikre, stabile forbindelser til mer enn 50 forskjellige land. Det er også en av de mest bærbare VPN-ene, med dedikerte Android-, iOS- og Amazon Firestick-apper.

LESERHANDLING: spar 60% på en årlig IPVanish-plan her.

Hva skjedde med pakt?

15. november kunngjorde Jsergio123, en Kodi-utvikler som var ansvarlig for å opprette URLResolver-tillegget, at han ville stoppe arbeidet med alle tilleggene deres. Han bemerket også at Colossus-teamet hadde sagt ja til å gjøre det samme. Opprinnelig var det spekulasjoner om juridiske trusler, men omfanget av situasjonen ble ikke tydeliggjort før noen timer senere.

Den Storbritannia-baserte Kodi-utvikleren kjent som The_Alpha hadde tidligere jobbet med Bennu-tillegget og ryktes å være involvert i Colossus-depotet. Rett etter at nyheten om jsergio123s pensjonisttilværelse brøt, fikk The_Alpha et håndleverert brev på hans hjemmeadresse.

The_Alpha opphører og avstår brev fra MPA

Dette brevet viste seg å være en opphør og desist sendt av juridiske representanter for Motion Picture Association (MPA), en organisasjon som inkluderer tunge møtere som Disney, Paramount Pictures og Twentieth Century Fox. En kopi av dette brevet ble lekket til TVAddons, et annet Kodi-utviklingsteam som for tiden står overfor sine egne pågående juridiske problemer. Like etter deaktiverte The_Alpha sin Twitter-konto.

Dette er de eneste to bekreftede mottakerne av trusler fra MPA, men det har ikke stoppet andre utviklere fra å ta ekstra forholdsregler. Echo Coder, som tidligere hadde jobbet på Bennu, slettet Twitter-kontoen sin uten noen forklaring. I tillegg er Origin repo og Smash repository alle tatt offline. Når det gjelder Smash's, ble depotet frakoblet for å fjerne de ny-døde addonene nevnt over. Ares Wizard Twitter-kontoen ble tatt frakoblet, men teamet etterlot en melding i deres Pulse CCM-bygg, der de ba brukerne om å "sitte tett".

Jsergio123 Kodi oppsigelse

Jsergio123 har siden bekreftet på Twitter at hvis han noen gang kom tilbake, ville han bare utvikle juridiske tillegg. Caz Wallace, mannen bak Simply Caz-repo, har sagt det samme, og avslørt at også han fikk et brev fra MPA.

Caz Wallace Legal Only Kodi Development

Gracies reperteam har tilbudt tilflyttede tilføyelser et hjem, og har flyttet til en ny URL. Teamet har sagt at den gamle nettadressen vil være frakoblet om kort tid, hvoretter både den gamle repoen og dens tillegg vil være utilgjengelige.

Lucifer, Kodi-addon-utvikleren som er ansvarlig for Cartoon Crazy og KissPanda-tilleggene, har også kunngjort pensjonisttilværelsen og lagt ut bevis for at han har slettet GitHub-kontoen sin. Noen av Lucifers tillegg er imidlertid blitt plukket opp av andre utviklere og omlagt. For eksempel er Cartoon Crazy nå Spinz Cartoon Crazy og vil bli vedlikeholdt av Chris Spez, et nytt tilskudd til Noobsandnerds-teamet. Dandy Media, en annen ganske populær utvikler, har også slettet både Kodi-depotet og Twitter-kontoen.

Hva skjer etterpå?

Det er uklart om Covenant kommer tilbake på nettet. Selv om gjenopplasting eller forking av Covenant ville åpne utviklere for lignende juridiske konsekvenser som The_Alpha og jsergio123 møtte, da Exodus gikk offline tidligere i år, ble den raskt plukket opp av andre utviklere før Covenant kom rundt og erstattet den.

Det skal bemerkes at de eneste som mottok juridiske trusler var utviklere av addons som gir ulisensiert tilgang til innhold. Som sådan har responsen fra offisielle addon-utviklere vært mye mer behersket, med Gracie Green, skaperen av Gracies repo, som ba om ro.

Siden URLResolver-tillegget har bruk utenfor piratkopiering, har TVAddons-teamet bestemt seg for å fortsette å opprettholde det, selv om de nevner at uten jsergio123 for å hjelpe, kan oppdateringer komme saktere en stund.

Slik holder du systemet trygt

Fordi minst en Kodi-utvikler har slettet GitHub-kontoen sin, er navnet nå gratis for alle å ta. Vi har sett dette skje før når en Exodus-utvikler slutter, så det er viktig å ta grep.

Først må du vurdere tilleggene du har installert. Hvis du har noen av tilleggene fra Colossus- eller Alpha-depotene, kan det være lurt å vurdere å avinstallere dem. Selv om disse tilleggene for øyeblikket fungerer, er det ingen garanti for at de vil fortsette med det, og det er usannsynlig at de vil bli støttet fra nå av.

Siden situasjonen pågår og vi ikke har en klar idé om hvilke utviklere som er borte for godt ennå, er det vanskelig å gi konkrete råd. Når det er sagt, anbefaler vi på det sterkeste alle Kodi-brukere å slå av automatiske oppdateringer hvis de ikke allerede har gjort det. Dette skyldes at hvis en utviklers server eller GitHub-konto er kompromittert, kan en angriper installere ondsinnede oppdateringer uten noen bekreftelse fra brukeren.

Slå av automatiske oppdateringer trinn 4

Hvis du vil slå av automatiske oppdateringer, klikker du på girikon på Kodis hovedside. Klikk deretter Systeminnstillinger og bla ned til Add-ons fane til venstre. Til høyre velger du Varsle, men ikke installer oppdateringer alternativ. Dette vil gi deg beskjed når en ny oppdatering er tilgjengelig, slik at du kan undersøke den mer fullstendig og se om den er legitim eller ikke.

Alternativer til pakt-addon

Husk at Kodi har et bredt utvalg av helt lovlige tillegg å velge mellom. Vi har dekket de beste depotene før, og vi har til og med spesifikke anbefalinger for sport, filmer og direktesendte TV-tillegg.

Crackle

Offisiell Crackle Kodi addon

Crackle-tillegget lar Kodi-brukere få tilgang til innhold fra Crackle-streamingplattformen. Mens lignende tillegg vanligvis bare tilbyr lite kjente titler, inneholder Crackle flere kritikerroste filmer som Inception og Shutter Island.

Det beste med Crackle er at det er helt gratis og lovlig å bruke. Det skal bemerkes at Crackle-regionen låser innholdet, så du må koble til en av VPNs amerikanske servere før du kan se noe.

Crackle-tillegget er tilgjengelig fra Eracknaphobia-depotet.

BigStar-filmer & TV

BigStar Filmer og TV Kodi addon

BigStar-filmer & TV har et omfattende bibliotek med gratis-å-se-filmer og TV-serier. Mens den nettbaserte versjonen krever at brukere registrerer et kredittkort, gjør ikke Kodi-tillegget det. Dette for å tillate brukere å kjøpe spesifikke titler, men siden dette ikke kan gjøres gjennom Kodi, er det ikke noe behov.

Dette tillegget inneholder tusenvis av titler å velge mellom. Selv om de fleste av dem ikke er godt kjent, tilbyr det også hele sesonger med TV-serier som Inbetweeners. Innholdet er gruppert etter kategori og ganske godt organisert, så det er aldri vanskelig å finne akkurat det du leter etter.

BigStar-filmer & TV er tilgjengelig fra MetalChris depot, og du kan finne flere Kodi-filmer her.

PlayOn Browser

Playon Kodi addon

PlayOn Browser lar deg integrere innhold fra flere andre abonnementstjenester i Kodi. Selv om en gratis versjon er tilgjengelig, inkluderer dette bare en håndfull gratis å se kilder. Fullservicen koster 2,50 dollar i måneden, og lar deg koble til Netflix-, Hulu- og Amazon Prime Video-kontoene sammen med mange andre.

Betalt medlemskap låser også opp DVR-funksjonaliteten og muligheten til å hoppe over annonser, så det er absolutt en verdig investering.

PlayOn Browser-tillegget finner du i det offisielle Kodi-addon-depotet.

Snagfilms

SnagFilms Kodi addon

Snagfilms er et gratis og lovlig Kodi-tilskudd med et bibliotek på mer enn 5000 uavhengige filmer og dokumentarer. Disse er tilgjengelige i 720p og er gruppert i kategorier for enklere surfing. Disse kategoriene dekker alt fra sci-fi til politikk, så vi er sikre på at du finner noe interessant å se på.

Det er ingen søkefunksjonalitet, men siden Snagfilms henvender seg til relativt ukjente titler, er det bedre å finne nytt innhold enn å se på ting du allerede har sett.

Snagfilms-tillegget finner du i det offisielle Kodi-tillegget.

Kodi-utviklingsscenen er fremdeles avhengig av den siste utviklingen, og foreløpig er skjebnen til ulisensiert strømming på Kodi usikker. Når det er sagt, vil vi fortsette å overvåke situasjonen og holde deg informert om videre utvikling når situasjonen skrider frem.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

90 − 88 =

map