Kodi Colossus-repo wordt niet geïnstalleerd of ontbreekt? Hier is waarom en enkele alternatieven.

Colossus repo ontbreekt


Als je naar deze pagina bent gekomen, is dit waarschijnlijk omdat je hebt ontdekt dat de Kodi Colossus-repo niet werkt of niet wordt geïnstalleerd. Als je de URL hebt geprobeerd waarvan iedereen zegt dat deze zich op bevindt, maar een 404-fout hebt ontvangen of een bericht met de melding "Colossal1 heeft nog geen openbare opslagplaatsen", legt dit artikel uit waarom je het niet kunt vinden. 

Het korte antwoord is dat Colossus offline is gehaald omdat een van de hoofdontwikkelaars een brief van de MPA (Motion Picture Association) heeft ontvangen. In deze brief werd Colossus ervan beschuldigd piraterij te faciliteren door add-ons te huisvesten waarmee gebruikers inhoud zonder licentie kunnen streamen.

Lees verder voor meer informatie en een lijst met alternatieven voor Colossus repo.

Kodi is downloadbare software waarmee gebruikers verschillende video's van internet kunnen bekijken. Het kan op de meeste populaire tv-apparaten worden geïnstalleerd, waaronder Apple TV en Nvidia Shield. Het kan ook worden gebruikt op een pc of smartphone of met een Amazon Firestick.

Waarschuwing: Kodi mag alleen worden gebruikt voor inhoud waartoe u wettelijk toegang hebt. Noch de Kodi Foundation noch Comparitech pleit voor het gebruik van Kodi voor piraterij.

Belangrijk: gebruik altijd een VPN met Kodi

Mensen die Kodi-add-ons gebruiken van Colossus of andere repo's om onofficiële streams van shows en films te bekijken, gebruiken vaak VPN's om hun activiteiten geheim te houden. Maar er zijn goede redenen waarom iedereen die video streamt een VPN zou moeten gebruiken.

VPN's beschermen gebruikers tegen MiTM-aanvallen (man-in-the-middle) door gebruikersgegevens te coderen en onleesbaar te maken voor hackers. MiTM-aanvallen zijn met name een probleem voor diegenen die Covenant proberen te gebruiken (ook niet werken) en andere add-ons zoals deze nu de oorspronkelijke repo offline is gehaald. VPN's helpen ook om buffering te voorkomen die wordt veroorzaakt door ISP-snelheidsbeperking en kunnen inhoud ontgrendelen die geografisch is geblokkeerd.

Niet alle VPN's zijn echter gelijk. Sommigen houden logboeken bij van de activiteiten van gebruikers, waardoor nieuwe beveiligings- en privacyrisico's ontstaan. Anderen zijn te traag om HD-video te streamen of zijn moeilijk te installeren.

Om deze redenen raden we Kodi-gebruikers aan om IPVanish te gebruiken wanneer ze video streamen. IPVanish heeft meer dan 850 servers, waardoor snelheden hoog blijven en inhoud voor gebruikers maximaal beschikbaar is. Het houdt ook geen logboeken bij en is eenvoudig te installeren vanwege de native app voor Amazon Fire Stick en Nvidia Shield. Over het algemeen is het een geweldige VPN-keuze voor het streamen van video en het beschermen van de privacy.

LEZERDEAL: Comparitech-lezers kunnen tot 60% besparen op IPVanish-abonnementen.

Waarom Colossus repo ontbreekt

De Colossus-repo ging rond 13:00 uur ten onder. Eastern time, 15 november. Op de officiële github-pagina voor de repo werd een bericht weergegeven met de melding "Colossal1 heeft nog geen openbare repositories.".

Op dezelfde dag kondigde een van de ontwikkelaars achter de Colossus-repo, jsergio123, op zijn twitterpagina aan: 'Sorry dat ik de ontwikkeling van de urlresolver, metahandler en mijn andere add-ons stopzet. Ik ben niet verantwoordelijk voor het verbond en bennu, maar Colossus heeft ermee ingestemd om de repo ook te verwijderen. naar voren wijzen.

TheAlphaP en de MPA

Een tweede ontwikkelaar die op Twitter de naam 'TheAlphaP' heette, tweette ook op de 15e, wat betekende dat hij in juridische problemen verkeerde en niet langer inbreukmakende add-ons zou ontwikkelen. Zijn account verdween toen. Het Twitter-account van een derde Colossus-ontwikkelaar genaamd Echocoder ging ook rond dezelfde tijd offline.

Nadat dit had plaatsgevonden, publiceerde TVAddons een brief aan TheAlphaP van de MPA. Deze groep bestaat uit gigantische contentproviders en streamingdiensten zoals Netflix, Amazon, Sky, Disney en Warner Brothers. De brief beschuldigt AlphaP van het ontwikkelen van "inbreukmakende add-ons" die "onrechtmatige toegang bieden tot beschermde auteursrechtelijk beschermde werken."

Het is onduidelijk of Jsergio en Echocoder ook brieven ontvingen of staken of dat ze gewoon hoorden wat er met AlphaP was gebeurd en besloten de betrokkenheid bij Colossus te beëindigen. Het komt erop neer dat auteursrechthouders nu de identiteit van een of meer ontwikkelaars van de Colossus repo hebben bepaald en juridische stappen tegen hen ondernemen. Als gevolg hiervan is Colossus verdwenen.

Hoewel Colossus down is, zijn er nog steeds veel manieren om tv-programma's en films op Kodi te bekijken met legale add-ons die geen inbreuk maken op het auteursrecht. Hieronder is een lijst met repo's waar u deze add-ons kunt vinden.

Alternatieven voor Kodi Colossus repo

Het volgende is een lijst met repo's die een beleid hebben voor het weigeren van add-ons die streamen van bronnen zonder licentie. Hierdoor zijn deze repo's nog steeds online.

TVAddons

TVAddons repo

TVAddons huisvestte eerder nogal wat inbreukmakende add-ons, waaronder de populaire Exodus-add-on. Het werd echter aangeklaagd door Bell Canada, Videotron, TVA en Rogers. Als gevolg hiervan werd de oorspronkelijke website verwijderd. Maar in plaats van te verdwijnen, heeft TVAddons al zijn auteursrechtinbreuken verwijderd en op een nieuwe locatie geopend.

De nieuwe TVAddons-repository bevat veel waardevolle Kodi-add-ons. Hier zijn een paar die opmerkelijk zijn.

 • USTVCatchup - Hiermee kunnen gebruikers netwerk- en kabel-tv-programma's bekijken nadat ze zijn uitgezonden door ze te streamen vanaf de officiële website van het netwerk.
 • Zwemmen voor volwassenen - Hiermee kunnen gebruikers shows bekijken van de officiële website van het Adult Swim-kanaal, inclusief afleveringen van Aqua Teen Hunger Force, Attack on Titan en The Boondocks.
 • Slechte lip lezen - Hiermee kun je grappige video's bekijken met alternatieve dialogen uit hitfilms en politieke speeches.
 • FilmOn Eenvoudig - Biedt meer dan 600 gratis televisiekanalen van Filmon.com, inclusief kanalen gewijd aan films, extreme sporten, nieuws, muziek en anderen.
 • Indigo - Een app voor het oplossen van problemen waarmee u uw Kodi in topconditie kunt houden. Hiermee kunt u logbestanden bekijken, het cachegeheugen wissen, de fabrieksinstellingen herstellen en vele andere soorten onderhoud uitvoeren.

Gerelateerd artikel: Hoe Indigo Kodi toevoegen en gebruiken

Repo van Eracknaphobia

eracknaphobias repo infoscherm

De repo van Eracknaphobia is waarschijnlijk het best bekend voor het hebben van een Crackle-add-on die echt werkt. Hier zijn enkele anderen die ook belangrijk zijn.

 • AMA Pro Racing - Hiermee kunt u Motocross- en Supercross-evenementen live bekijken, zonder kabelabonnement.
 • FXNOW - Vereist een betaald abonnement. Hiermee kunnen gebruikers FX-shows en films bekijken via Kodi, inclusief afleveringen van Amerikaans horror verhaal, Zonen der wetteloosheid, en De Amerikanen
 • Livestream - speelt video's af van Livestream.com

Lees verder: Hoe de Crackle Kodi-add-on te installeren

BludHavenGrayson

Rep van BludHavenGrayson

Deze repository is niet erg bekend en heeft slechts enkele add-ons. Maar degenen die het heeft, zijn voor sommige gebruikers de moeite van het bekijken waard. Hier zijn enkele van hun beste add-ons.

 • Erering Ring Worstelen - Hiermee kunnen gebruikers elke aflevering van RoHW van het afgelopen jaar bekijken.
 • TVPlayer - Biedt meer dan 60 legale streams van Britse tv-kanalen. Een VPN kan nodig zijn om sommige van hen te bekijken als u verbinding maakt buiten het Verenigd Koninkrijk.
 • TVCatchup.com - Gelijk aan TVAddons ' USTVCatchup, TVCatchup.com geeft u toegang tot netwerk- en kabel-tv-shows nadat deze zijn uitgezonden.

BludHavenGrayson is te vinden op deze github-pagina.

Gerelateerd artikel: De beste Kodi-repo's

Officiële Kodi-addonrepository

Kodi officiële repo

Je hoeft natuurlijk niet online naar een repository te zoeken om geweldige Kodi-add-ons te krijgen. Je kunt gewoon degene gebruiken die vooraf bij je Kodi is geïnstalleerd. Hier zijn enkele van de beste add-ons uit de officiële Kodi-repository.

 • PSVue - Vereist een betaald abonnement. Geeft gebruikers toegang tot een catalogus van netwerk- en kabel-tv-kanalen, waaronder CNBC, CNN, Disney Jr., Fox Sports, Animal Planet en vele anderen.
 • Crunchyroll - Hiermee kun je een enorme verzameling anime-titels van Crunchyroll bekijken.
 • Dailymotion.com - Hiermee kunt u duizenden door gebruikers geüploade video's van Dailymotion.com bekijken.
 • Pluto.tv - Geeft u toegang tot meer dan 100 gratis tv-kanalen, waaronder Bloomberg, IGN, Food TV en meer.

Lees verder: Hoe de Pluto.tv Kodi-add-on te installeren

Conclusie

Nu weet je waarom de Colossus-repo ontbreekt. Aan de repository verbonden ontwikkelaars werden stilgelegd vanwege een rechtszaak die hen beschuldigde van het maken van inbreukmakende auteursrechten. Er zijn echter tal van andere add-ons beschikbaar die u kunt gebruiken om tv en films op Kodi te kijken. Gebruik de bovenstaande lijst met repo's die nog steeds online zijn om te vinden wat u zoekt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 60