Kodi buffering σε Firestick ή FireTV; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Kodi buffering σε Firestick ή FireTV; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετεΤο Kodi είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δημιουργήσετε το δικό σας κέντρο μέσων οικίας. Πρόκειται για ένα δωρεάν πακέτο λογισμικού ανοικτού κώδικα που έχει γίνει γνωστό για την τεράστια ευελιξία του. Το Kodi μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όπως PC, iPhone, Raspberry Pi, flash drive, Roku, Apple TV και Amazon Fire TV ή Firestick.


Ενώ το Kodi είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις, μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι όταν πρόκειται για αναπαραγωγή μέσων, υπάρχουν ζητήματα αποκατάστασης Kodi που σας εμποδίζουν να αποκτήσετε την πλήρη εμπειρία. Το βίντεο μπορεί να αναπαράγεται για λίγα δευτερόλεπτα πριν σταματήσει ή, ακόμη χειρότερα, ποτέ να τελειώσει τη φόρτωση στην πρώτη θέση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε μερικά από τα πράγματα που προκαλούν ζητήματα ρύθμισης του Kodi και θα σας δείξει πώς να διαγνώσετε και να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε πλήρως το υλικό για το οποίο έχετε πληρώσει. Μερικά από αυτά τα ζητήματα επηρεάζουν αρνητικά το Kodi ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία είναι εγκατεστημένη. Ωστόσο, φορητές συσκευές, όπως το Amazon Firestick ή Fire TV, έχουν λιγότερους πόρους στη διάθεσή τους και ίσως χρειαστούν πρόσθετες ρυθμίσεις για να τις χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Το Kodi έχει πρόσφατα αποκτήσει κάτι με αρνητική φήμη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς νόμιμο να το χρησιμοποιήσει. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων και η ομάδα ανάπτυξης της Kodi είναι ότι ορισμένα πρόσθετα τρίτων προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο με άδεια χρήσης. Πριν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το Kodi, είναι επιτακτική η διερεύνηση της νομοθεσίας της χώρας σας σχετικά με τη διαδικτυακή ροή περιεχομένου. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο τυχαίας εμφάνισης προβλήματος. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ζητήματα ασφάλειας όπως οι επιθέσεις Man in The Middle και θα αποτρέψετε τον ISP σας από το snooping σχετικά με τη δραστηριότητά σας και τον περιορισμό της σύνδεσής σας. Ένα VPN μπορεί επίσης να επιλύσει προβλήματα αποθήκευσης του Kodi αν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας περιορίζει τη σύνδεσή σας, περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα.

Πολλά δίκτυα VPN λειτουργούν με το Kodi, αλλά συστήνουμε IPVanish για πολλούς λόγους. Είναι ένα από τα λίγα VPN αρκετά γρήγορα ώστε να μην επιβραδύνει σημαντικά τις ταχύτητες, είναι εύκολο να εγκατασταθεί σε Fire Stick ή FireTV και δεν καταγράφει τη δραστηριότητά σας, ώστε να αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην ιδιωτικότητα. Θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα στα VPN και πώς μπορούν να αποτρέψουν την προσωρινή αποθήκευση, αργότερα σε αυτό το άρθρο.

BEST VPN ΓΙΑ KODI & FIRESTICK: Το IPVanish είναι εύκολο στη χρήση με το Kodi & Fire Stick. Προσφέρει ισχυρή ιδιωτικότητα και ασφάλεια με τεράστιο αριθμό IP και διακομιστών καθώς και πρόσθετη προστασία από διαρροές DNS. Γρήγορες ταχύτητες. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών.

Πώς να διορθώσετε το buffer της Kodi στο Firestick: Εν συντομία

Μπορείτε να διορθώσετε εύκολα την αποθήκευση του Kodi, αλλά ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε μερικά διαφορετικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος. Για να διορθώσετε το buffer Kodi, δοκιμάστε τα εξής:

  1. Ελέγξτε για προβλήματα δικτύου (ζητήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο)
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμο εύρος ζώνης (εκτελέστε μια δοκιμή ταχύτητας στο Internet)
  3. Χρησιμοποιήστε ένα VPN εάν ο περιορισμός του ISP προκαλεί προβλήματα
  4. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας μπορεί να χειριστεί υψηλότερη ποιότητα streaming
  5. Χρησιμοποιήστε ροές βίντεο χαμηλότερης ποιότητας
  6. Αντιμετώπιση προβλημάτων εγκατάστασης του Kodi (επανεγκατάσταση του Kodi αν χρειαστεί)
  7. Χρησιμοποιήστε έναν οδηγό ρύθμισης για σάρωση για σφάλματα
  8. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό addon για streaming
  9. Σάρωση για ιούς ή κακόβουλο λογισμικό που ενδέχεται να χρησιμοποιούν το εύρος ζώνης σας

Τι προκαλεί ζητήματα ρύθμισης του Kodi?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να δυσκολευτείτε να μεταδώσετε μέσα από το διαδίκτυο. Συνήθως, υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει το Kodi ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και μπορεί να διαγνωστεί γρήγορα μόλις μάθετε τι να αναζητήσετε. Είναι ότι η συσκευή σας δεν είναι αρκετά ισχυρή ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά. Αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο σε φορητές συσκευές όπως το Chromecast ή το Firestick.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες άλλες ανησυχίες που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ζητήματα διακομιστή από τον ιστότοπο που προσφέρει ροές βίντεο, κακόβουλο λογισμικό εξόρυξης κρυπτογράφησης στη συσκευή σας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης σας ή να προκαλεί προβλήματα ρύθμισης προσωρινής μνήμης, άλλα χρησιμοποιώντας το εύρος ζώνης WiFi ή δικτύου ή προβλήματα με τα πρόσθετα Kodi που χρησιμοποιείτε. Είναι επίσης πιθανό ότι χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Kodi που δεν έχει βελτιστοποιηθεί (η τρέχουσα, σταθερή έκδοση του Kodi είναι η έκδοση 18 Leia).

Διάγνωση προβλημάτων δικτύου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η ταχύτητα του δικτύου σας. Αυτό θα σας παρέχει τις μέσες ταχύτητες αποστολής και λήψης κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Η ταχύτητα φόρτωσης δεν είναι σημαντική για streaming, αλλά η μεγάλη ταχύτητα λήψης είναι σημαντική. Γενικά, εάν η ταχύτητα λήψης είναι πολύ χαμηλή, θα παρατηρήσετε προβλήματα ρύθμισης προσωρινής αποθήκευσης σε ιστότοπους ροής σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας.

Τι σημαίνει λοιπόν μια λογική ταχύτητα δικτύου; Η Netflix συνιστά σύνδεση τουλάχιστον 1,5 Megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps) για γενική χρήση στο διαδίκτυο, όπως έλεγχο του Facebook ή ανάγνωση των ειδήσεων. Αυτό διπλασιάζεται σε 3Mbps κατά τη ροή περιεχομένου τυπικής ευκρίνειας (SD) και αυξάνεται στα 5Mbps για περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (HD). Αν θέλετε να δείτε μια εκπομπή σε εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια (γνωστή ως UHD ή 4K), θα χρειαστείτε μια εκπληκτική σύνδεση 25Mbps.

Αν έχετε ήδη εκτελεί έλεγχο ταχύτητας και διαπιστώσετε ότι το δίκτυό σας είναι αρκετά γρήγορο, πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με το υλικό σας, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.

Εάν οι ταχύτητες του δικτύου σας είναι πολύ χαμηλές, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε. Πρώτον, ποιες ταχύτητες διαφημίζει το τρέχον πακέτο διαδικτύου σας; Οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) συχνά χρησιμοποιούν έξυπνη διατύπωση για να σας πουλήσουν χαμηλότερες ταχύτητες από ό, τι ισχυρίζονται, αλλά οι πραγματικές σας ταχύτητες θα πρέπει να είναι περίπου στο ίδιο πάρκο. Εάν λαμβάνετε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από αυτές που πληρώνετε, σημειώστε αυτό και αν οι άλλες προτάσεις σας αποτύχουν, καλέστε τον πάροχο υπηρεσιών σας, καθώς μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τέλος του.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αν κάποιος άλλος στο σπίτι σας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να παρακολουθήσετε βίντεο, να ακούσετε μουσική ή να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις. Αυτές οι δραστηριότητες χρησιμοποιούν πολύ εύρος ζώνης και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα των ροών σας Kodi. Εάν κάποιος κάνει αυτά τα πράγματα, ζητήστε τους να σταματήσουν και να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά το Kodi για να δουν αν αυτό είναι το θέμα.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε πόσο μακριά βρίσκεστε από το δρομολογητή και το μόντεμ. Η ισχύς του σήματος WiFi αποσυντίθεται μακρύτερα από την πηγή που βρίσκεστε και οι παχύιτοι τοίχοι μπορούν να μειώσουν δραστικά την αποτελεσματικότητα των σημάτων ασύρματου διαδικτύου. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα πολύ αδύναμο δίκτυο, ίσως θελήσετε να αγοράσετε έναν επαναλήπτη WiFi ή να συνδεθείτε μέσω καλωδίου Ethernet, αν το επιτρέπει η συσκευή σας.

Υποθέτοντας ότι η ισχύς του δικτύου σας είναι καλή, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το εφεδρικό προσωπικό του παλαιού IT. Δοκιμάστε να σβήσετε τον δρομολογητή και το μόντεμ στον τοίχο, αφήνοντας το για ένα λεπτό και γυρίζοντας το ξανά. Μερικές φορές, συμβαίνουν τεχνικά προβλήματα και για οποιοδήποτε λόγο, το κάνει αυτό μπορεί να τα διορθώσει. Μόλις μπορέσετε να συνδεθείτε ξανά στο Internet, δοκιμάστε να εκτελέσετε μια άλλη δοκιμή ταχύτητας και να κάνετε streaming σε κάτι διαφορετικό από τη συσκευή Kodi για να δείτε αν οι ταχύτητές σας έχουν βελτιωθεί.

Υποθέτοντας ότι οι ταχύτητες δεν έχουν βελτιωθεί και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ISP σας, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να αναβαθμίσετε το ευρυζωνικό σας πακέτο σε ένα που παρέχει υψηλότερες ταχύτητες είτε μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε την ποιότητα του βίντεο που θέλετε να προβάλλετε. Μπορείτε να δείτε γρήγορα αν αυτό συμβαίνει πηγαίνοντας στο YouTube και προσπαθώντας να παίξετε ένα βίντεο με ανάλυση 360p.

Αντιμετώπιση προβλημάτων εγκατάστασης Kodi

Αν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω λύσεις και εξακολουθείτε να μην βλέπετε καμία βελτίωση, υπάρχει πιθανότητα ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις Firestick ή Fire TV. Μην ανησυχείτε. αυτό είναι εύκολο να λυθεί και θα πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Βελτιστοποίηση του Kodi για τη συσκευή σας

Θα ξεκινήσουμε εγκαθιστώντας το addon του Ares Wizard Kodi. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το και κάντε κλικ στο Βελτιώσεις στο πάνω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Οδηγός προχωρημένων ρυθμίσεων επιλογή στην αριστερή πλευρά.

Βελτιστοποίηση του Kodi

Ο Οδηγός Ares θα εξηγήσει τώρα τι είναι μια προσωρινή μνήμη και προτείνετε ένα συνιστώμενο μέγεθος γι 'αυτό με βάση τη συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και κάντε κλικ στο Δημιουργία ρυθμίσεων κουμπί. Θα δείτε το μέγεθος της προσωρινής μνήμης, το χρονικό όριο CURL και τις τιμές συντελεστή απομόνωσης ανάγνωσης που προσαρμόζονται στη συσκευή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος που λέει Εφαρμόστε αυτές τις ρυθμίσεις. Τέλος, κάντε επανεκκίνηση του Kodi και δοκιμάστε ξανά τη ροή για να δείτε αν το ζήτημά σας έχει επιλυθεί.

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για να αποτρέψετε την αποσταθεροποίηση του ISP

Γνωρίζατε ότι ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου περιορίζουν σκόπιμα τις ταχύτητες Internet των πελατών τους για να προσπαθήσουν και να τους αποτρέψουν από τη ροή βίντεο; Αυτός ο περιορισμός μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από το ποσό που πληρώνετε για το πακέτο σας ή αν παρακολουθείτε μόνο περιεχόμενο από επίσημες πηγές. Ουσιαστικά, μπορούν να αναλύσουν την κυκλοφορία του δικτύου σας και αν σας βρουν βίντεο συνεχούς ροής, μπορούν να μειώσουν αυτόματα την ταχύτητά σας.

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να έχετε κολλήσει να πληρώνετε χρήματα για μια υπηρεσία που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε. Συνδέοντας με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), όλη η διαδικτυακή σας κίνηση είναι κρυπτογραφημένη. Αυτό εμποδίζει τον ISP σας να δει ακριβώς τι κάνετε: θα ξέρουν ότι κατεβάζετε κάτι αλλά δεν μπορείτε να μάθετε αν πρόκειται για ένα μεγάλο αρχείο ή δεδομένα βίντεο. Ως αποτέλεσμα, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα αυτοματοποιημένα εργαλεία τους για να περιορίσουν τις ταχύτητες στο Διαδίκτυο.

Υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν VPN, αλλά στο παρελθόν ορισμένα από αυτά έχουν ανακαλυφθεί ότι περιέχουν κακόβουλα προγράμματα. Ακόμα και αν είναι απαλλαγμένο από ιούς, υπάρχει μια πιθανότητα να έρθουν με ανώτατο όριο εύρους ζώνης ή να επιβραδύνουν την ταχύτητα περιήγησής σας σε μια ανίχνευση, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN που να μπορεί να αντιμετωπίσει το υψηλό εύρος ζώνης που απαιτεί το Kodi.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το IPVanish. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή VPN μεταξύ των χρηστών Kodi και για σοβαρούς λόγους: Η IPVanish δημιουργεί και διατηρεί τη δική της υποδομή. Αυτό του επιτρέπει να παρέχει μερικές από τις πιο σταθερές και τις υψηλότερες ταχύτητες Διαδικτύου οποιασδήποτε υπηρεσίας VPN. Προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης σε διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες, έτσι ώστε το γεωγραφικό περιεχόμενο να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα. Απλώς συνδεθείτε με ένα διακομιστή στην απαιτούμενη χώρα και μπορείτε να περιηγηθείτε τα μέσα του στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Το IPVanish είναι σοβαρό για την ιδιωτικότητα των χρηστών τους. Δεν κρατούν κανένα αρχείο καταγραφής της κυκλοφορίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν ο ISP σας τους ρωτούσε τι έχετε κάνει, δεν θα ήταν σε θέση να πουν. Επιπλέον, αυτό είναι το μόνο μεγάλο, αξιόπιστο VPN που περιλαμβάνεται στο κατάστημα προεπιλεγμένων εφαρμογών Amazon Firestick και Fire TV, επομένως δεν υπάρχει καμία δύσκολη ρύθμιση παραμέτρων ή πλευρική φόρτωση. Απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή, πληκτρολογήστε τα στοιχεία σύνδεσης και προστατεύεστε άμεσα.

Γρήγορη και αξιόπιστη: Το IPVanish έχει ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών. Το δίκτυο χωρίς προβλήματα επιτυγχάνει καλές ταχύτητες. Οι ισχυρές δυνατότητες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής κάνουν το IPVanish αγαπημένο για το Kodi και το Amazon Fire Stick. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση του Kodi σε ένα Amazon Firestick ή Fire TV. Ορισμένες από αυτές προκαλούνται από το δίκτυό σας ή την πολιτική θρυμματισμού του ISP, ενώ άλλες οφείλονται στο γεγονός ότι το Kodi δεν έχει βελτιστοποιηθεί για το υλικό σας.

Υπάρχει ένα πράγμα που το καθένα από αυτά τα προβλήματα έχει εν τούτοις κοινό: όλοι μπορούν να επιλυθούν αν είστε πρόθυμοι να επενδύσετε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μόλις αυτά τα θέματα ληφθούν μέριμνα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε περιεχόμενο στο Kodi όσο θέλετε και χωρίς κανένα ενοχλητικό τραύμα ή απομυθοποίηση. Υπάρχει κάποια τεχνική που έχετε χρησιμοποιήσει για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα που δεν έχουμε καταχωρίσει εδώ; Εάν ναι, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και θα το δοκιμάσουμε.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =