Kodi bufferen op Firestick of FireTV? Hier is hoe het te repareren

Kodi bufferen op Firestick of FireTV? Hier is hoe het te reparerenKodi is een van de gemakkelijkste manieren om uw eigen thuismediacentrum op te zetten. Het is een gratis, open source softwarepakket dat bekend staat om zijn enorme veelzijdigheid. Kodi kan worden geïnstalleerd op een breed scala aan apparaten, waaronder pc, iPhone, Raspberry Pi, flashdrive, Roku, Apple TV en Amazon Fire TV of Firestick.


Hoewel Kodi heel eenvoudig te installeren en configureren is, zul je soms merken dat er bij het afspelen van media problemen met Kodi-buffering zijn die verhinderen dat je de volledige ervaring krijgt. De video kan enkele seconden worden afgespeeld voordat deze stopt, of erger nog, wordt nooit helemaal geladen.

In dit artikel leggen we enkele dingen uit die Kodi-bufferproblemen veroorzaken en laten we u zien hoe u deze problemen kunt diagnosticeren en oplossen, zodat u volledig kunt genieten van de hardware waarvoor u hebt betaald. Sommige van deze problemen hebben een negatieve invloed op Kodi, ongeacht het platform waarop het is geïnstalleerd. Draagbare apparaten zoals de Amazon Firestick of Fire TV hebben echter minder middelen tot hun beschikking en vereisen mogelijk wat extra configuratie om ze zo effectief mogelijk te gebruiken.

Kodi heeft recentelijk iets van een negatieve reputatie in de media gekregen, maar het is eigenlijk volledig legaal om te gebruiken. Het probleem dat auteursrechthouders en het Kodi-ontwikkelingsteam delen, is dat sommige add-ons van derden onbeperkte toegang hebben tot gelicentieerde inhoud. Voordat u Kodi probeert te gebruiken, is het noodzakelijk dat u de wetgeving van uw land bestudeert met betrekking tot online streaming inhoud. Dit vermindert het risico dat u per ongeluk in de problemen komt. U moet ook een VPN gebruiken die kan helpen beveiligingsproblemen zoals Man in The Middle-aanvallen te voorkomen en voorkomt dat uw ISP snuffelt over uw activiteit en uw verbinding vernauwt. Een VPN kan ook Kodi-bufferproblemen oplossen als uw ISP uw verbinding verlaagt, daarover later meer.

Veel VPN's werken met Kodi, maar we raden IPVanish aan om een ​​aantal redenen. Het is een van de weinige VPN's die snel genoeg zijn, het zal de snelheden niet significant vertragen, het is eenvoudig te installeren op een Fire Stick of FireTV en het registreert uw activiteit niet, dus scoort het goed voor privacy. We zullen later in dit artikel meer in detail ingaan op VPN's en hoe deze buffering kunnen voorkomen.

BESTE VPN VOOR KODI & FIRESTICK: IPVanish is gemakkelijk te gebruiken met Kodi & Vuurstok. Biedt sterke privacy en beveiliging met een groot aantal IP's en servers plus extra bescherming tegen DNS-lekken. Hoge snelheden. 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Hoe Kodi-buffering op Firestick op te lossen: kortom

U kunt Kodi-buffering eenvoudig oplossen, maar mogelijk moet u een aantal verschillende stappen voor probleemoplossing volgen om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Probeer het volgende om Kodi-buffering op te lossen:

  1. Controleer op netwerkproblemen (problemen met de internetverbinding)
  2. Zorg voor beschikbare bandbreedte (voer een internetsnelheidstest uit)
  3. Gebruik een VPN als ISP-throttling problemen veroorzaakt
  4. Controleer of uw apparaat een hogere streamingkwaliteit aankan
  5. Gebruik videostreams van lagere kwaliteit
  6. Problemen met uw Kodi-installatie oplossen (installeer Kodi opnieuw indien nodig)
  7. Gebruik een installatiewizard om op fouten te scannen
  8. Probeer een andere add-on om te streamen
  9. Scan op virussen of malware die mogelijk uw bandbreedte gebruiken

Wat veroorzaakt Kodi-bufferproblemen?

Er zijn verschillende redenen waarom u het misschien moeilijk vindt om media van internet te streamen. Meestal is er een probleem met uw internetverbinding. Dit probleem is van invloed op Kodi, ongeacht welk apparaat u gebruikt en kan snel worden gediagnosticeerd zodra u weet waarnaar u moet zoeken. Het is dat uw apparaat niet krachtig genoeg is of niet correct is geconfigureerd. Dit is meestal alleen een probleem op draagbare apparaten zoals de Chromecast of Firestick.

Er zijn echter nog enkele andere problemen waarmee u rekening wilt houden. Dit kunnen serverproblemen zijn van de website die de videostreams aanbiedt, cryptocurrency mining-malware op uw apparaat die mogelijk uw bandbreedte gebruikt of bufferproblemen veroorzaakt, anderen die uw wifi- of netwerkbandbreedte gebruiken, of problemen met de Kodi-add-ons die u gebruikt. Het is ook mogelijk dat u een oudere versie van Kodi gebruikt die niet is geoptimaliseerd (de huidige, stabiele versie van Kodi is versie 18 Leia).

Diagnose van netwerkproblemen

Het eerste dat u moet testen, is uw netwerksnelheid. Hiermee krijgt u uw gemiddelde upload- en downloadsnelheden in de loop van de test. De uploadsnelheid is niet belangrijk voor streaming, maar een sterke downloadsnelheid is cruciaal. Over het algemeen zult u, als uw downloadsnelheid te laag is, bufferproblemen ondervinden op streaming-sites op alle apparaten die op uw netwerk zijn aangesloten.

Dus wat is een redelijke netwerksnelheid? Netflix beveelt ten minste een verbinding van 1,5 Megabits per seconde (Mbps) aan voor algemeen internetgebruik, zoals het controleren van Facebook of het lezen van het nieuws. Dit verdubbelt tot 3 Mbps bij het streamen van SD-inhoud (Standard Definition) en stijgt tot 5 Mbps voor HD-inhoud (High Definition). Als je een programma in ultrahoge definitie (UHD of 4K) wilt bekijken, heb je maar liefst 25 Mbps verbinding nodig.

Als je al een snelheidstest hebt uitgevoerd en hebt vastgesteld dat je netwerk snel genoeg is, is dit waarschijnlijk een probleem met je hardware, dus je kunt doorgaan naar de volgende sectie.

Als uw netwerksnelheden te laag zijn, zijn er een paar dingen die u moet controleren. Ten eerste, welke snelheden adverteert uw huidige internetpakket? Internetproviders (ISP's) gebruiken vaak slimme bewoordingen om u lagere snelheden te verkopen dan ze beweren, maar uw werkelijke snelheden moeten ongeveer in dezelfde marge liggen. Als u veel lagere snelheden ontvangt dan waarvoor u betaalt, noteert u dit en als onze andere suggesties mislukken, neemt u contact op met uw serviceprovider, want er kan een probleem zijn.

Controleer vervolgens of iemand anders in uw huis internet gebruikt om video's te bekijken, naar muziek te luisteren of videogesprekken te voeren. Deze activiteiten gebruiken veel bandbreedte en kunnen de kwaliteit van je Kodi-streams ernstig beïnvloeden. Als iemand deze dingen doet, vraag hem dan om te stoppen en probeer Kodi opnieuw te gebruiken om te zien of dit het probleem is.

Je moet ook controleren hoe ver je weg bent van je router en modem. WiFi-signaalsterkte vervalt verder weg van de bron en dikke muren kunnen de effectiviteit van draadloze internetsignalen drastisch verminderen. Als u bent verbonden met een zeer zwak netwerk, kunt u overwegen een WiFi-repeater te kopen of verbinding te maken via een Ethernet-kabel als uw apparaat dit toestaat.

Ervan uitgaande dat de sterkte van uw netwerk goed is, is het tijd om de fallback van de oude IT-medewerker te gebruiken. Probeer uw router en modem aan de muur uit te schakelen, laat hem een ​​minuutje staan ​​en schakel hem weer in. Soms treden technische problemen op en om welke reden dan ook kan dit worden opgelost. Zodra je weer verbinding met internet kunt maken, probeer je een andere snelheidstest en stream je op iets anders dan je Kodi-apparaat om te zien of je snelheden zijn verbeterd.

Ervan uitgaande dat de snelheden niet zijn verbeterd en er geen probleem is met uw ISP, hebt u twee opties. Je kunt je breedbandpakket upgraden naar een pakket met hogere snelheden of je kunt proberen de kwaliteit van de video die je wilt streamen te verlagen. Je kunt snel zien of dit werkt door naar YouTube te gaan en een video af te spelen met een resolutie van 360p.

Problemen met uw Kodi-installatie oplossen

Als je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en nog steeds geen verbetering ziet, is er waarschijnlijk een probleem met je Firestick- of Fire TV-instellingen. Maak je geen zorgen; dit is eenvoudig op te lossen en duurt slechts enkele minuten.

Kodi optimaliseren voor uw apparaat

We beginnen met het installeren van de Ares Wizard Kodi-add-on. Eenmaal geïnstalleerd, open het en klik op tweaks tabblad boven aan het scherm. Klik vervolgens op de Geavanceerde instellingenwizard optie aan de linkerkant.

Kodi optimaliseren

De Ares-wizard legt nu uit wat een cache is en stelt een aanbevolen grootte voor op basis van het apparaat dat u momenteel gebruikt. Blader naar beneden op de pagina en klik op Genereer instellingen knop. U ziet de cachegrootte, CURL-time-out en de waarden van de bufferfactor lezen die zijn afgestemd op uw apparaat. Klik op de knop onderaan die zegt Pas deze instellingen toe. Start ten slotte Kodi opnieuw op en probeer opnieuw te streamen om te zien of uw probleem is opgelost.

Een VPN gebruiken om ISP-beperking te voorkomen

Wist je dat sommige ISP's opzettelijk de internetsnelheid van hun klanten beperken om te voorkomen dat ze video streamen? Deze beperking kan gebeuren ongeacht hoeveel u betaalt voor uw pakket of als u alleen inhoud van officiële bronnen bekijkt. In wezen kunnen ze uw netwerkverkeer analyseren en als ze u vinden die video streamen, kunnen ze automatisch uw snelheid verlagen.

Afhankelijk van waar je woont, kan het zijn dat je geld moet betalen voor een dienst die niet aan je verwachtingen voldoet. Gelukkig hoef je het niet te verdragen. Door verbinding te maken met een virtueel particulier netwerk (VPN), wordt al uw internetverkeer gecodeerd. Dit voorkomt dat uw ISP precies ziet wat u doet: ze weten dat u iets aan het downloaden bent, maar weten niet of het een groot bestand of videogegevens zijn. Als gevolg hiervan zullen ze minder snel hun geautomatiseerde tools gebruiken om uw internetsnelheid te beperken.

Er zijn gratis VPN's beschikbaar, maar in het verleden is ontdekt dat sommige hiervan malware bevatten. Zelfs als het virusvrij is, is er een kans dat ze met bandbreedtecaps komen of uw browsersnelheid vertragen tot een crawl, dus het is belangrijk om een ​​VPN-service te kiezen die de hoge bandbreedte aankan die Kodi vereist.

We raden aan om IPVanish te gebruiken. Het is een van de meest populaire VPN's onder Kodi-gebruikers en niet voor niets: IPVanish maakt en onderhoudt zijn eigen infrastructuur. Hierdoor kan het enkele van de meest stabiele, hoogste internetsnelheden van elke VPN-service bieden. Ze bieden ook de mogelijkheid om verbinding te maken met servers in meer dan 50 landen, dus geo-vergrendelde inhoud is geen probleem meer. Maak eenvoudig verbinding met een server in het gewenste land en u kunt naar hartenlust door de media bladeren.

IPVanish neemt de privacy van hun gebruikers serieus. Ze houden geen logboeken bij van uw verkeer, wat betekent dat zelfs als uw internetprovider hen vroeg wat u aan het doen bent, ze het niet kunnen zeggen. Bovendien is dit de enige grote, gerenommeerde VPN die is opgenomen in de standaard app store van Amazon Firestick en Fire TV, dus er is geen moeilijke configuratie of side-loading nodig. Installeer de app, voer uw inloggegevens in en u bent direct beschermd.

SNEL EN BETROUWBAAR: IPVanish heeft een groot netwerk van servers. Niet-betwist netwerk bereikt goede snelheden. Sterke beveiligings- en privacyfuncties maken IPVanish een favoriet voor Kodi en Amazon Fire Stick. 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Conclusie

Er zijn veel verschillende redenen waarom u een bufferprobleem kunt tegenkomen tijdens het gebruik van Kodi op een Amazon Firestick of Fire TV. Sommige hiervan worden veroorzaakt door uw netwerk of het beperkingsbeleid van uw ISP, terwijl andere te wijten zijn aan het feit dat Kodi niet is geoptimaliseerd voor uw hardware.

Elk van deze problemen heeft echter één ding gemeen: ze kunnen allemaal worden opgelost als u bereid bent een kleine hoeveelheid tijd te investeren. Zodra deze problemen zijn opgelost, kun je zoveel inhoud op Kodi bekijken als je wilt en zonder lastig stotteren of bufferen. Is er een techniek die u hebt gebruikt om deze problemen op te lossen die we hier niet hebben vermeld? Zo ja, laat hieronder een reactie achter en we zullen het proberen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 54