Πώς να απεγκαταστήσετε ένα Kodi χτίσει Amazon Fire Stick ή FireTV

κωδικό 17 λογότυπο


Έχετε ένα Kodi χτίζετε απλά δεν μπορεί να σταθεί πλέον; Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να απεγκαταστήσετε ένα Kodi που βασίζεται στην τηλεόραση Amazon Fire και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Το Kodi είναι ένα δωρεάν πακέτο λογισμικού ανοιχτού κώδικα που σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εύκολα ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Ενώ η αρχική εγκατάσταση του Kodi είναι πολύ γρήγορη, ο εντοπισμός και η εγκατάσταση πολλαπλών addons μπορεί να γίνει χρονοβόρος, ειδικά εάν εγκαθιστάτε το Kodi σε πολλές συσκευές.

Για να κάνετε τα πράγματα απλούστερα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις προεπιλεγμένες εκδόσεις των Kodi named builds. Αυτά όχι μόνο μειώνουν τον χρόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει το κέντρο πολυμέσων σας, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες ή να αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης του Kodi. Ενώ το Kodi μπορεί να εγκατασταθεί σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των Roku και Apple TV, οι κατασκευές μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε ορισμένες πλατφόρμες, όπως το Amazon Firestick ή Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC ή Nvidia Shield.

Μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι μια συγκεκριμένη κατασκευή δεν σας αρέσει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα: σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να απεγκαταστήσετε ένα Kodi που βασίζεται σε οποιοδήποτε σύστημα χρησιμοποιείτε. Θα συζητήσουμε επίσης μερικούς από τους κινδύνους που σχετίζονται με την εγκατάσταση οποιασδήποτε κατασκευής Kodi.

Δυστυχώς, το Kodi έχει πρόσφατα λάβει πολλή αρνητική τύχη. Αυτό οφείλεται σε πρόσθετα τρίτων που παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο με άδεια χρήσης και υπάρχουν αρκετές κατασκευές Kodi που περιλαμβάνουν αυτά τα πρόσθετα. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να διερευνήσουν τους νόμους σχετικά με το online streaming περιεχομένου πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε τέτοιο addon για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η συγκριτική δεν εγκρίνει ή ενθαρρύνει οποιαδήποτε παραβίαση των περιορισμών πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης ροής μέσω του Kodi. Το Kodi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς άριστους, νόμιμους online streaming σκοπούς. Παρακαλώ εξετάστε το νόμο, τα θύματα και τους κινδύνους της πειρατείας πριν από τη λήψη ή τη ροή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια. Πάντα διαθέτετε έρευνα πριν από την πρόσβαση σε οποιοδήποτε addon, ροή ή αποθήκη Kodi.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Kodi με ασφάλεια

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τα πάντα, από την κοινωνικοποίηση προς τις επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, η ιδιωτική σας ζωή στο διαδίκτυο είναι υψίστης σημασίας. Πολλοί χρήστες του Kodi χρησιμοποιούν μια υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) για να κάνουν ανωνυμοποίηση στο διαδίκτυο και ενώ ο Τύπος θα θεωρούσε ότι τα VPN είναι σκιερά, υπάρχουν ορισμένοι εντελώς αθώοι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα.

Ένα κακόβουλο τρίτο μέρος μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επίθεση Man-in-the-Middle (MitM) για να υποκλέψει την κίνηση στο Διαδίκτυο. Ο υπολογιστής σας δεν χρειάζεται καν να μολυνθεί από ιό. αυτό μπορεί να συμβεί από κάτι τόσο απλό όσο τη σύνδεση με ένα δημόσιο δίκτυο WiFi. Μόλις ο επιτιθέμενος αυτός συμβιβαστεί με το σύστημά σας, όλες οι δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι ορατά σε αυτά.

Ακόμη και ο δικός σας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ενδιαφέρεται για τις συνήθειες περιήγησής σας. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις όπου οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ έχουν διαπιστωθεί ότι περιορίζουν σκόπιμα τις ταχύτητες του διαδικτύου των πελατών τους για να αποθαρρύνουν τη ροή βίντεο online. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν πληρώνετε για απεριόριστο εύρος ζώνης και απλά μεταδώστε περιεχόμενο από επίσημες πηγές, οπότε πληρώνετε αποτελεσματικά για μια υπηρεσία υπο.

Ένα VPN αποτρέπει αυτά τα ζητήματα κρυπτογράφοντας όλη την κίνηση προς και από τον υπολογιστή σας. Αφού κρυπτογραφηθεί, οποιοσδήποτε παρατηρητής θα βλέπει μόνο μια άσχετη σειρά πληροφοριών, αντί για τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Επειδή ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν μπορεί να πει εάν κάνετε streaming βίντεο, είναι λιγότερο πιθανό να αυτομάτως ρυθμίσει τις ταχύτητες του δικτύου σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον τραυματισμό και την απεριόριστη αποθήκευση βίντεο, γεγονός που βελτιώνει την εμπειρία σας στο Kodi.

Συνιστούμε στους αναγνώστες μας να χρησιμοποιούν το IPVanish. Είναι ένα από τα καλύτερα VPN για το Kodi καθώς συνεργάζεται με κάθε addon που δοκιμάσαμε και παρέχει σταθερή και γρήγορη σύνδεση με διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες. Ακόμη καλύτερα, δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής της διαδικτυακής σας κίνησης, επομένως η επιχείρησή σας παραμένει ακριβώς αυτή: η επιχείρησή σας.

Επιπλέον, η IPVanish είναι αυτή τη στιγμή η μόνη υπηρεσία VPN υψηλού προφίλ που προσφέρει μια ειδική εφαρμογή για την τηλεόραση Amazon Fire και το Firestick. Αυτό σας επιτρέπει να παραμείνετε προστατευμένοι όποτε και όπου θέλετε να χρησιμοποιείτε το Kodi.  

Αντιμετώπιση του αναγνώστη: εξοικονομήστε 60% σε ετήσιο σχέδιο IPVanish εδώ.

Το Kodi χτίζει και τους κινδύνους τους

Η εγκατάσταση μιας κατασκευής Kodi είναι πιο βολική από την εγκατάσταση πολλαπλών addons μεμονωμένα, αλλά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Όταν εγκαθιστάτε ένα build Kodi, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα addons που περιέχει είναι από ένα καλά διατηρημένο αποθετήριο, μπορούν να εμπιστευθούν ή ότι δεν έχουν επεξεργαστεί με κανέναν τρόπο. Αυτό δεν είναι μόνο εικασίες: υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις πρόσθετων που κρύβουν κακόβουλο κώδικα. Για παράδειγμα, η Exodus, ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών του Kodi, χρησιμοποιήθηκε για να μετατρέψει τους υπολογιστές των χρηστών σε ένα botnet.

Όλο το λογισμικό είναι ευάλωτο σε επίθεση, και αυτό περιλαμβάνει τα πρόσθετα Kodi. Ενώ τα επίσημα addons γενικά δημιουργούνται με διεξοδικότερες διαδικασίες δοκιμών και διασφάλισης ποιότητας, τα addons τρίτων (συμπεριλαμβανομένων όλων των κατασκευών Kodi) συνήθως δεν είναι.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δυνητικά μεγαλύτερος αριθμός αδυναμιών χωρίς αφαίρεση για να γίνει εκμετάλλευση ενός χάκερ. Υπάρχει πολύ λίγα πράγματα που ο εισβολέας δεν μπορεί να κάνει αφού έχει παραβιαστεί το σύστημά σας και γι 'αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εκκρεμείς ενημερώσεις των προσθέτων σας έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την κοινότητα πριν εγκατασταθούν.

Κατάργηση της εγκατάστασης ενός Kodi

Κατάργηση της εγκατάστασης ενός Kodi με τον Ares Wizard

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα εγκαταστήσει το Kodi στον υπολογιστή τους, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια κατασκευή είναι ο ίδιος σε όλες τις πλατφόρμες, όπως η Raspberry Pi, η Amazon Fire TV και το iPhone.

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το add-on του Wizard Ares, αλλά αυτό σας εξοικονομεί από τη μη αυτόματη διαγραφή συγκεκριμένων αρχείων που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες για διαφορετικές πλατφόρμες.

Αφού εγκατασταθεί ο Οδηγός Ares, ανοίξτε τον. Μπορεί να χρειαστούν έως και ένα λεπτό, οπότε να είστε υπομονετικοί. Όταν ανοίξει, κάντε κλικ στο Περισσότερο καρτέλα στην επάνω δεξιά γωνία.

ares wizard step 1

Στη συνέχεια, επιλέξτε το Διαγράψτε όλα τα δεδομένα / Fresh Start στην επόμενη σελίδα.

ares wizard 2ο βήμα

Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Αυτό το εργαλείο επαναφέρει την εγκατάσταση Kodi σας πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, έτσι ώστε όλα τα εγκατεστημένα addons και πηγές να διαγραφούν, εκτός αν επιλέξετε να τα κρατήσετε στην επόμενη σελίδα. Κάντε κλικ Ναί, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Προχωρώ.

ares wizard step 3
Το Kodi θα προσπαθήσει τώρα να κλείσει και όταν το κάνετε επανεκκίνηση, θα διαπιστώσετε ότι η εγκατεστημένη έκδοση έχει αφαιρεθεί.

Απεγκατάσταση μιας κατασκευής Kodi με μη αυτόματο τρόπο

Εάν προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο τρίτου μέρους για να καταργήσετε ένα build Kodi, υπάρχει ένας άλλος τρόπος. Η επαναφορά της εγκατάστασης Kodi μέσω του μενού εσωτερικών ρυθμίσεων συχνά αφαιρεί τα πρόσθετα αλλά αφήνει μια κατασκευή ανέπαφη, οπότε για να την καταργήσετε, θα πρέπει να διαγράψετε ένα συγκεκριμένο φάκελο που περιέχει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα πρόσθετα, τις ρυθμίσεις και τις κατασκευές σας Kodi.

Πριν ξεκινήσουμε, ίσως χρειαστεί να καθοδηγήσετε τον εξερευνητή αρχείων σας να εμφανίσει κρυφά αρχεία. Για τα Windows, πρέπει να κάνετε κλικ στο Θέα και βεβαιωθείτε ότι το Κρυμμένα αντικείμενα ελέγχου. Επειδή δεν μπορείτε να προβάλετε κρυφά αρχεία απευθείας στο iOS, θα πρέπει να συνδέσετε το iPhone σας σε έναν υπολογιστή για να έχετε πρόσβαση στο φάκελο που θέλετε να καθαρίσετε.

προβολή κρυφών αρχείων στο WIndows
Στο Android, θα πρέπει να ανοίξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή Διαχείριση αρχείων, πατήστε το κουμπί μενού (το οποίο βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του αρχείου Commander, αλλά η θέση του ενδέχεται να είναι διαφορετική με βάση τον διαχειριστή αρχείων που χρησιμοποιείτε) και πατήστε Ρυθμίσεις επιλογή.

προβολή κρυφών αρχείων στο Android
Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων επιλογή. Μόλις γυρίσετε πίσω από την εφαρμογή, θα μπορείτε να προβάλετε όλα τα κρυφά αρχεία και φακέλους στη συσκευή.

Προβολή κρυφών αρχείων στο βήμα 2 του Android

Αφού μπορέσετε να δείτε κρυφά αρχεία και φακέλους, βρείτε την πλατφόρμα σας στην παρακάτω λίστα, μεταβείτε στην τοποθεσία και απλά διαγράψτε κάθε υπάρχον αρχείο και φάκελο.

Windows 7, 8, 8.1: Στο πλαίσιο εκτέλεσης στο μενού έναρξης, επικολλήστε το "% APPDATA% \ kodi \ userdata" χωρίς τα εισαγωγικά.

Windows 10: Στο πλαίσιο ελέγχου στο μενού έναρξης, επικολλήστε το "% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata" χωρίς τα εισαγωγικά.

Μακ: / Χρήστες // Υποστήριξη βιβλιοθήκης / εφαρμογών / Kodi / userdata /

Linux (συμπεριλαμβανομένου του Raspberry Pi): Ανοίξτε ένα τερματικό και επικολλήστε το "~ / .kodi / userdata /" χωρίς τα εισαγωγικά.

Android: Για το Android, πρέπει να διαγράψετε και τους φακέλους "userdata" και "addons" που βρίσκονται στο Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi /

iOS: / private / var / mobile / Βιβλιοθήκη / Προτιμήσεις / Kodi / userdata /

Εάν εγκαταστήσετε μια κατασκευή Kodi που δεν σας αρέσει, δεν χρειάζεται να κολλήσετε με αυτήν για πάντα. Ενώ το Kodi δεν διαθέτει αξιόπιστο τρόπο για να αφαιρέσει ένα built-in build, με τα σωστά εργαλεία που αφαιρούν ένα build Kodi είναι μια σχετικά απλή δουλειά που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 9 =