Hvordan avinstallere et Kodi-bygg på Amazon Fire Stick eller FireTV

kodi 17 logo


Har du en Kodi som du bare ikke tåler lenger? Denne guiden viser deg hvordan du avinstallerer en Kodi-bygning på Amazon Fire TV og andre enheter.

Kodi er en gratis, åpen kildekode-programvarepakke som gir deg verktøyene du trenger for å enkelt lage et hjemmekinoanlegg. Selv om det første Kodi-oppsettet er veldig raskt, kan det være tidkrevende å finne og installere flere tillegg, spesielt hvis du installerer Kodi på flere enheter.

For å gjøre ting enklere kan du installere forhåndskonfigurerte versjoner av Kodi navngitte builds. Disse reduserer ikke bare tiden det tar å få mediesenteret i gang, men kan også legge til flere funksjoner eller endre hvordan Kodi ser ut. Mens Kodi kan installeres på en lang rekke enheter inkludert Roku og Apple TV, kan build bare installeres på visse plattformer, for eksempel Amazon Firestick eller Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC eller Nvidia Shield.

Noen ganger vil du oppdage at et bestemt bygg ikke er til din smak. Dette er ikke noe problem: i denne artikkelen viser vi deg hvordan du avinstallerer en Kodi som bygger på hvilket system du bruker. Vi vil også diskutere noen av risikoene som følger med å installere Kodi-build.

Dessverre har Kodi fått mye negativ press den siste tiden. Dette skyldes tredjeparts tillegg som gir ubegrenset tilgang til lisensiert innhold, og det er flere Kodi-bygg som inkluderer disse tilleggene. Vi oppfordrer leserne våre til å undersøke lovene om streaming av innhold på nettet før de bruker noe slikt tillegg for å minimere risikoen for å falle for lov om opphavsrett..

Comparitech ikke godkjenner eller oppfordrer til brudd på copyrightbegrensninger, inkludert ulovlig streaming gjennom Kodi. Kodi kan brukes til mange utmerkede, lovlige online streamingformål. Vennligst vurder loven, ofrene og risikoen for piratkopiering før du laster ned eller streamer opphavsrettsbeskyttet materiale uten tillatelse. Har du alltid egen forskning før du får tilgang til Kodi-tillegg, strøm eller depot.

Slik bruker du Kodi trygt

Folk bruker i dag internett for alt fra sosialt samvær til forretninger. Som et resultat er ditt personvern online av største viktighet. Mange Kodi-brukere bruker en virtuell privat nettverk (VPN) -tjeneste for å anonymisere seg selv på nettet, og mens pressen vil ha deg til å tro at VPN-er er skyggefulle, er det en rekke helt uskyldige grunner til at en person kan bruke en.

En ondsinnet tredjepart kan bruke et Man-in-the-Middle-angrep (MitM) for å avskjære internetttrafikken din. Datamaskinen din trenger ikke en gang å være smittet med et virus; dette kan skje fra noe så enkelt som å koble til et offentlig WiFi-nettverk. Når denne angriperen kompromitterer systemet ditt, er alle dine online aktiviteter, påloggingsinformasjon og lagrede data synlige for dem.

Selv din egen internettleverandør (ISP) er interessert i nettleservanene dine. Det har vært flere tilfeller der det har vist seg at Internett-leverandører med vilje begrenser kundenes internetthastigheter til å motvirke strømming av video på nettet. Dette kan skje selv om du betaler for ubegrenset båndbredde og bare strømmer innhold fra offisielle kilder, slik at du effektivt betaler for en subpar-tjeneste.

En VPN forhindrer disse problemene ved å kryptere all trafikk til og fra datamaskinen din. Når den var kryptert, vil enhver observatør bare se en meningsløs informasjonsstreng i stedet for nettstedene du besøker. Fordi Internett-leverandøren din ikke kan se om du streamer video, er det mindre sannsynlig at de automatisk stenger nettverkshastighetene dine. Dette kan bidra til å forhindre stamming og uendelig buffering av video, noe som forbedrer din totale Kodi-opplevelse.

Vi anbefaler at leserne våre bruker IPVanish. Det er en av de beste VPN-ene for Kodi, da den fungerer med hver addon vi har testet og gir en stabil, rask forbindelse til servere i over 50 land. Bedre er det at de ikke holder noen logger over nettrafikken din, så virksomheten din forblir nettopp det: din virksomhet.

I tillegg er IPVanish for tiden den eneste høyprofilerte VPN-tjenesten som tilbyr en dedikert app for Amazon Fire TV og Firestick. Dette lar deg forbli beskyttet når og hvor du måtte ønske å bruke Kodi.  

Leseravtale: spar 60% på en IPVanish årsplan her.

Kodi bygger og deres risiko

Å installere en Kodi build er mer praktisk enn å installere flere tillegg hver for seg, men det er en økt risiko ved å gjøre det. Når du installerer en Kodi build, er det ingen garanti for at tilleggene den inneholder kommer fra et godt vedlikeholdt depot, kan stole på, eller at de ikke har blitt redigert på noen måte. Dette er ikke bare formodning: det er dokumenterte tilfeller av tilføyelser som skjuler ondsinnet kode. For eksempel ble Exodus, en av Kodis mest populære tredjeparts addons, brukt til å gjøre datamaskinene til brukerne om til et botnet.

All programvare er sårbar for angrep, og dette inkluderer tillegg til Kodi. Selv om offisielle tillegg er vanligvis laget med grundigere tester og kvalitetssikringsprosedyrer på plass, er tredjeparts tillegg (inkludert alle Kodi-bygg) vanligvis ikke.

Dette betyr at det potensielt er et større antall utsendte sårbarheter for en hacker å utnytte. Det er veldig lite som en angriper ikke kan gjøre når systemet ditt har blitt kompromittert, og av denne grunn er det viktig å sørge for at noen av dine påvente oppdateringer er korrekt kontrollert og godkjent av samfunnet før du installerer dem..

Avinstallere en Kodi build

Avinstallere en Kodi build med Ares Wizard

Flertallet av mennesker vil installere Kodi på PC-en, men den gode nyheten er at den enkleste måten å fjerne en build er den samme på alle plattformer inkludert Raspberry Pi, Amazon Fire TV og iPhone.

Du må installere Ares Wizard-tillegget, men dette sparer deg for å slette spesifikke filer manuelt på forskjellige steder for forskjellige plattformer manuelt..

Når Ares Wizard er installert, åpner du den. Det kan ta opptil ett minutt, så vær tålmodig. Når det åpnes, klikker du på Mer fanen øverst til høyre.

ares wizard trinn 1

Velg deretter Slett alle data / Ny start alternativet på neste side.

ares wizard trinn 2

Du blir bedt om å bekrefte valget ditt. Dette verktøyet gjenoppretter Kodi-installasjonen tilbake til fabrikkinnstillingene slik at alle installerte tillegg og kilder blir slettet med mindre du spesifikt velger å beholde dem på neste side. Klikk Ja, klikk deretter Fortsette.

ares wizard trinn 3
Kodi vil nå prøve å lukke, og når du starter den på nytt, vil du oppdage at den installerte byggingen er fjernet.

Avinstallere en Kodi-bygg manuelt

Hvis du heller ikke vil bruke et tredjeparts addon for å fjerne en Kodi build, er det en annen måte. Å tilbakestille Kodi-installasjonen gjennom den interne innstillingsmenyen fjerner ofte tillegg, men etterlater en build intakt, så for å fjerne den fullstendig må du slette en bestemt mappe som inneholder alle dataene relatert til dine Kodi-tillegg, innstillinger og builds.

Før vi begynner, kan det hende du må instruere filutforskeren din om å vise skjulte filer. For Windows må du klikke på Utsikt fanen og sørg for at Skjulte elementer er avkrysset. Ettersom du ikke kan se skjulte filer direkte på iOS, må du koble iPhone til en datamaskin for å få tilgang til mappen du trenger for å tømme.

se skjulte filer i Windows
I Android må du åpne standard File Manager-appen, trykke på menyknappen (denne ligger øverst til venstre for File Commander, men plasseringen kan være forskjellig basert på filbehandleren du bruker), og trykk på innstillinger alternativ.

se skjulte filer i Android
Neste, sørg for at Vis skjulte filer og mapper alternativet er merket av. Når du har kommet deg ut av appen, vil du kunne se alle skjulte filer og mapper på enheten.

Vis skjulte filer i Android trinn 2

Når du kan se skjulte filer og mapper, finner du plattformen din i listen nedenfor, navigerer til stedet og sletter ganske enkelt alle filer og mapper som er til stede.

Windows 7, 8, 8.1: Lim inn “% APPDATA% \ kodi \ userdata” i startfeltet på startmenyen uten anførselstegn.

Windows 10: Lim inn “% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata” i startboksen på startmenyen..

Mac: / Brukere // Bibliotek / Søknadsstøtte / Kodi / userdata /

Linux (inkludert Raspberry Pi): Åpne en terminal og lim inn “~ / .kodi / userdata /” uten anførselstegn.

Android: For Android må du slette både “userdata” og “addons” -mappene som finnes i Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi /

iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /

Hvis du installerer en Kodi build som du ikke liker, trenger du ikke sitte fast med den for alltid. Selv om Kodi ikke har noen pålitelig måte å fjerne en innebygd innebygd, er de riktige verktøyene å fjerne en Kodi build en relativt enkel jobb som kan gjøres på bare noen få minutter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6