Hur man tittar på BBC iPlayer på Kodi (från vilken plats som helst)

BBC iPlayer är en skattkista med bra brittiskt innehåll. Det olyckliga för oss utanför Storbritannien är dock att iPlayer endast erbjuds personer i Storbritannien. Men BBC iPlayer Kodi addon (iPlayer WWW) låter dig få åtkomst till iPlayer på Kodi ganska mycket var du än kan få en internetanslutning.


BBC iPlayer är endast tillgängligt för dem som har en giltig BBC TV-licens. Men med en giltig licens, om du är bosatt i Storbritannien som reser utomlands, kommer du inte att ha tillgång till innehåll. BBC använder geografiskt innehållsblockering för att förhindra att någon utan en brittisk IP-adress får åtkomst.

Som sagt, om du har din giltiga TV-licens och du är bosatt i Storbritannien som reser utomlands kan du komma åt BBC iPlayer med en VPN som ExpressVPN. Om du har glömt din inloggningsinformation kan du fortfarande komma åt iPlayer eftersom inloggningsinformation begärs men inte krävs.

Kodi v17.6 “Krypton” är den senaste stabila versionen av Kodi som kan laddas ner

Installera BBC iPlayer Addon (iPlayer WWW) i Kodi

Innan vi kan avmarkera iPlayer-tillägget måste vi först installera det. BBC iPlayer-tillägget, iPlayer WWW, är tillgängligt via det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

För att hitta den väljer du först Add-ons och välj sedan Paketsymbol uppe till vänster.

bbc iplayer www

Därifrån väljer du Installera från förvaret.

Kodi17 Krypton installerar från förvaret

Nästa, leta reda på Kodi addon-arkiv och välj det. Välj sedan Videotillägg. Rulla ner för att hitta iPlayer WWW-tillägget. Hur man tittar på BBC iPlayer på Kodi (från vilken plats som helst)

Därifrån, klicka på Installera. Knapp. Du ser ett framgångsrikt installationsmeddelande uppe till höger på skärmen.

Gå till om du vill hitta ditt BBC iPlayer WWW-tillägg addons > Video-tillägg från din Kodi-hemskärm.

Använd ExpressVPN för att kringgå Storbritanniens begränsning

Om du försöker spela en show med iPlayer WWW utanför Storbritannien, hälsas du med ett felmeddelande som varnar om att BBC iPlayer TV-program endast är tillgängliga i Storbritannien..

iplayer www-felmeddelande

Tack och lov kan du använda ExpressVPN för att komma runt detta. Förutom att vara en effektiv lösning för att titta på BBC iPlayer, ExpressVPN fungerar ett stort antal tjänster, inklusive Netflix, och kommer att hålla din aktivitet krypterad och anonym från nyfikna ögon.

Hur man tittar på BBC iPlayer på Kodi (från vilken plats som helst)

Välj Skaffa ExpressVPN, som markeras i ovanstående bild och slutföra alla följande steg.

iplayer expressvpn

När du har slutfört registreringsprocessen laddar du ner ExpressVPN-klienten för Windows.

Du kan ladda ner rätt klient från din användarkontosida.

expressvpn iplayer

När du har laddat ner programvaran installerar du den och startar sedan ExpressVPN-klienten. Logga in med användarinformationen som du skapade när du registrerade dig för tjänsten.

När du är inloggad hittar du ett enkelt gränssnitt med menyalternativ tillgängliga med menyknappen till vänster (de horisontella linjerna)

expressvpn iplayer

För att ansluta till en UK-server, gå till “Välj plats”.

expressvpn platser

Dubbelklicka på önskad plats. Du kommer automatiskt att vara ansluten. Det huvudsakliga användargränssnittet på appen kommer inte att indikera att VPN är “ON” och det kommer att visa din plats längst ner på skärmen.

expressvpn uk-servrar

Gå nu till iPlayer WWW  igen och välj en show du vill titta på.

bbc iplayer www

Voila! Du kan nu komma ikapp dina favoritavsnitt av The Graham Norton-showen!

BBC iPlayer Kodi Addon fungerar inte? Här är några tips

Det finns en chans att du kan upptäcka att din BBC iPlayer Addon inte kommer att ansluta ordentligt. Det finns några anmärkningsvärda skäl till detta, som vi kommer att gå igenom här.

1. Du använder ett VPN som inte fungerar med iPlayer

Säg inte att vi inte varnade dig i förväg! Vi har genom testning upptäckt att BBC effektivt blockerar de flesta VPN-enheter där ute. Så om du använder ett gratis VPN (som vi starkt rekommenderar att du inte gör av säkerhetsskäl) kommer du troligtvis ha anslutningsproblem. På samma sätt fungerar inte många betalda VPN-tjänster inte med iPlayer Kodi-tillägget eller någon version av iPlayer. IPVanish är ett anmärkningsvärt exempel här.

Om du får ett misslyckande med att ansluta ett meddelande kan du försöka registrera dig för ett gratis konto med ExpressVPN och testa igen.

2. Din iPlayer WWW-tillägg är föråldrad

Det finns flera versioner av iPlayer WWW som flyter runt, liksom andra versioner av BBC iPlayer Kodi addon också. Vi rekommenderar iPlayer WWW eftersom det är den version vi hittade fungerar, men du måste också se till att du har laddat ner den senaste versionen från källan som vi rekommenderade ovan.

3. Dina referenser fungerar inte

Om du har angett ditt BBC iPlayer-användarnamn och lösenord i tillägget, dubbelkontrollera att båda är korrekta. Gör följande för att ange ditt användarnamn och lösenord:

  • Högerklicka eller tryck länge på iPlayer WWW addon-brickan
  • Klicka på Konfigurera
  • Ange eller fixa dina inloggningsuppgifter

4. Dina inställningar är felaktiga

Alternativt kan du använda BBC iPlayer Kodi-tillägget utan att ange dina inloggningsuppgifter. Du måste dock bara se till att båda Aktivera BBC iD och Logga in automatiskt är vända  i konfigurationsinställningarna.

Slutgiltiga tankar

Även om denna självstudie singlar ut Windows 8 och 10, kan ExpressVPN också användas på många andra enheter i samband med Kodi som de som kör Mac OSX och Android.

Så länge enheten kan köra Kodi och ExpressVPN kommer den här metoden att fungera. Du kan få en uppfattning om vilka enheter du kan ladda ner ExpressvPN här och du kan se vilka enheter du kan få Kodi här. Observera att installationsprocessen för ExpressVPN kan variera överallt.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 8