Hur man installerar SPMC på Amazon Fire Stick eller Fire TV

Är du intresserad av att installera SPMC på en Amazon Fire Stick eller Fire TV? Den här guiden leder dig steg för steg genom att installera och konfigurera SPMC.


SPMC-logotyp

Semper Media Center (SPMC) är ett program som bygger på Kodis källkod. Det skapades av en medlem av Kodi-teamet men är utformad för att ge bättre prestanda på Android-enheter än Kodi gör. Programmet ger ett alternativ för dem som kanske inte vill uppdatera Kodi på en Fire TV-enhet, men ändå vill ha något nytt. Tyvärr finns det ingen särskild SPMC-app i Amazon Fire-appbutiken. Som ett resultat är det inte direkt uppenbart hur du kan installera SPMC på Fire Stick eller Fire TV.

I den här artikeln visar vi dig det enklaste sättet att installera SPMC på dessa enheter. På grund av Fire TV och Fire Sticks begränsade systemresurser finns det också några justeringar som kan göras för att göra SPMC mer smidigt. Vi förklarar också vilka inställningar du bör ändra, vad de gör och deras påverkan på ditt systems prestanda.

SPMC är, precis som Kodi, helt lagligt att använda. Det finns emellertid vissa tillägg tillgängliga som ger tillgång till olicensierat innehåll. Vi uppmuntrar våra läsare att använda officiella källor och undersöka deras lands lagar om strömning innan de försöker använda Kodi eller SPMC för detta ändamål.

Varning: SPMC ska endast användas för innehåll som du har den lagliga rätten till åtkomst till. Inte heller SPMC-utvecklare inte heller Comparitech förespråkar användning av SPMC för piratkopiering.

Viktigt: Använd alltid ett VPN med SPMC

Virtuella privata nätverk (VPN) används ibland för att dölja olicensierad strömning från en användares internetleverantör (ISP). Som sagt, VPN har många legitima applikationer och kan till stor fördel även de som strömmar från officiella källor.

VPN: er fungerar genom att dirigera din nätverkstrafik genom en krypterad tunnel. Detta förhindrar att den läses av någon utanför observatören. Detta skyddar inte bara dig från hackare. det hindrar också din internetleverantör från att sälja dina surfvanor eller använda dem för att motivera att begränsa dina nätverkshastigheter.

Det är dock viktigt att du väljer rätt VPN-leverantör. Tidigare har skrupelfria VPN: er fångats som säljer sin användares bandbredd eller använder sina system för att skapa botnät. Även utan dessa problem är vissa VPN bara för långsamma för att de ska kunna användas för att strömma video.

Vi rekommenderar IPVanish. Det ger stabila, konsekventa anslutningar till servrar i mer än 50 länder och har minimal inverkan på dina nätverkshastigheter. Dessutom är det en av de mest bärbara VPN: erna med dedikerade versioner för alla populära enheter inklusive Amazon Fire TV och iPhone.

BÄSTA VPN FÖR KODI: IPVanish är vårt bästa val. Har ett stort okongesterat nätverk av servrar och uppnår bra hastigheter. Stark säkerhets- och sekretessfunktioner gör IPVanish till en favorit för Kodi och Amazon Fire TV Stick-användare. Prova det riskfritt med 7-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Vad är SPMC?

SPMC är en Kodi-gaffel. Detta innebär att den använder Kodis kod som bas för framtida förbättringar. Till skillnad från de flesta gafflar, som skapats av hobbyister, var SPMC: s skapare Chris Browet faktiskt en del av det officiella Kodi-teamet tidigare. Efter att ha lämnat denna roll återupptog han utvecklingen på SPMC.

Som du kan förvänta dig är SPMC mycket lik Kodi. Den använder samma Confluence-hud och menystruktur som Kodi 16, om än med några få ändringar som är avsedda att göra SPMC lättare att använda på pekskärmsenheter. Men eftersom Browet främst är en Android-utvecklare, kunde han göra mer än bara göra estetiska förändringar.

Den största skillnaden mellan Kodi och SPMC är att den senare är bättre optimerad för Android-enheter. Det finns också flera användarfunktioner som Kodi för närvarande inte har, till exempel röstsökningsfunktioner och möjligheten att visa 3D Bluray ISO-filer. SPMC inkluderar också möjligheten att använda HD-ljudsträckning, som för närvarande endast stöds på Windows- och Linux-versionerna av Kodi.

Installera SPMC på Amazon Fire Stick

Även om SPMC inte finns tillgängligt från Fire Store-appbutiken, är det ganska enkelt att installera det. Först måste du tillåta Fire Stick att installera appar från okända källor. För att göra detta, gå till Hemskärm. Bläddra längs den översta raden och öppna Inställningsfliken.

Fire Stick Okända källor

Härifrån klickar du på Enhet och klicka sedan på Utvecklaralternativ. Klicka på Appar från okända källor alternativ. Texten under bör nu läsa ”PÅ”. Om det inte gör det klickar du på det igen. Håll nu röstsökningsknappen på fjärrkontrollen och säg ”Downloader”. Du bör omdirigeras till Downloader-appen av AFTVNews. Du kan också söka efter det manuellt i app store om du vill.

Installera det och öppna sedan tillägget. Det finns en ruta mitt på skärmen där du kan ange en URL. I den här rutan anger du följande adress utan citattecken och klickar sedan på knapp.

”Https://github.com/koying/SPMC/releases/tag/16.7.4-spmc”

Nedladdning av SPMC på Fire Stick

När filen har laddats ner ser du de behörigheter som SPMC kräver. Klicka på Installera -knappen längst ner på sidan och öppna sedan appen.

SPMC Android-behörigheter

Konfigurera SPMC

SPMC är nu installerat men det finns fortfarande några ändringar att göra för att säkerställa att du får bästa möjliga prestanda på din Fire TV. Vi kommer att följa Browets egna rekommendationer för Fire Stick, som du kan se här och här.

Börja med att navigera till Systemflik och klicka på inställningar. Välj Systemet längst ner i listan och bläddra sedan ner till Inställningsnivå alternativet på följande skärm. Klicka på detta tills det står Expert.

Ljudinställningar

Bläddra nu tillbaka till Ljudingång flik. Ändra Ljudutgångsenhet till “Android, RAW Passthrough”. Ställ in Antal kanaler till 7.1. Detta gör att du kan använda 7.1 surroundljudhögtalare om du har dem men borde inte orsaka problem även om du använder din TV: s standard stereohögtalare.

Utgångskonfiguration bör ställas in på "Bäst matchning". Detta innebär att om du byter utdataenhet (till exempel genom att ansluta hörlurar under en film), bör ljudet automatiskt omdirigera till den nya enheten.

Klicka på Aktivera genomgång alternativ. Detta gör att din TV kan känna till kodat ljud (DTS, Dolby Digital, etc.) direkt istället för att lita på SPMC för att göra det. Din Utgångsanordning för genomströmning alternativet ska vara inställt på "Android, RAW Passthrough".

Videoinställningar

Gå tillbaka från den aktuella menyn och bläddra upp till Videoflik. Klicka på Inställningsnivå längst ner tills det står ”Expert”, gå sedan in i Uppspelningsflik. Uppsättning Justera skärmens uppdateringsfrekvens till “Vid start / stopp”, sedan Pausa under uppdateringsfrekvensändring till tre sekunder.

SPMC-inställningar

Dessa alternativ säkerställer att din TV kommer att visa innehåll med rätt uppdateringsfrekvens, och tar bort soap-opera-effekten på nyare TV-apparater samtidigt som du ser till att video på 60 bilder per sekund ser så smidig ut som möjligt. Det bör noteras att Phillips och Sony TV: n inte stöder den här funktionen så användare med dessa enheter bör ställa in Justera skärmens uppdateringsfrekvens till “Av”.

Gå in i Accelerationsfliken. Browet rekommenderar att du aktiverar maskinvaruacceleration, men detta kan ibland orsaka stamande problem. Om du upplever något liknande kan du försöka inaktivera maskinvaruacceleration för att se om detta löser problemet. Du bör inte ha några problem med Accelerera MPEG2 och Accelerera h264 alternativ inställda på "Alltid" på grund av den relativt låga inverkan detta har på modern hårdvara.

Slutsats

Även om den officiella versionen av Kodi är lättare att installera på en Amazon Fire Stick än SPMC, är processen fortfarande ganska enkel. Att installera ditt föredragna mediecenter är dock bara början. Du kanske är intresserad av att läsa våra guider för att påskynda din Fire Stick, minska mängden buffring som Kodi gör eller överföra en anpassad Kodi build till din Fire Stick.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =