Hur man avinstallerar en Kodi-baserad på Amazon Fire Stick eller FireTV

kodi 17 logotyp


Har du en Kodi som du bara inte kan stå längre? Den här guiden visar hur du avinstallerar en Kodi-baserad på Amazon Fire TV och alla andra enheter.

Kodi är ett gratis, open source-programvarupaket som ger dig de verktyg du behöver för att enkelt skapa ett hemmabiosystem. Medan den ursprungliga Kodi-inställningen är mycket snabb, kan lokalisering och installation av flera tillägg bli tidskrävande, särskilt om du installerar Kodi på flera enheter.

För att göra saker enklare kan du installera förkonfigurerade versioner av Kodi med namnet builds. Dessa minskar inte bara tiden det tar att få ditt mediecenter igång, utan kan också lägga till ytterligare funktioner eller ändra hur Kodi ser ut. Medan Kodi kan installeras på en mängd olika enheter inklusive Roku och Apple TV, kan build endast installeras på vissa plattformar, t.ex. Amazon Firestick eller Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC eller Nvidia Shield.

Ibland kommer du att upptäcka att en viss byggnad inte är som du vill. Detta är inte ett problem: i den här artikeln visar vi dig hur du avinstallerar en Kodi-baserad på vilket system du använder. Vi kommer också att diskutera några av de risker som följer med att installera Kodi-build.

Tyvärr har Kodi fått mycket negativ press nyligen. Detta beror på tillägg från tredje part som ger obegränsad tillgång till licensierat innehåll, och det finns flera Kodi-byggnader som inkluderar dessa tillägg. Vi uppmuntrar våra läsare att undersöka lagarna om strömning av innehåll online innan de använder något sådant tillägg för att minimera risken för att bli fel på upphovsrättslagstiftningen.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal streaming via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Har du alltid egen forskning innan du öppnar någon Kodi-addon, stream eller repository.

Hur du använder Kodi säkert

Människor använder idag internet för allt från att umgås till företag. Som ett resultat är din integritet av största vikt. Många Kodi-användare använder sig av en virtuell privat nätverk (VPN) -tjänst för att anonymisera sig själva online, och även om pressen skulle få dig att tro att VPN är skuggiga, finns det ett antal helt oskyldiga skäl till att en person kan använda en.

En skadlig tredje part kan använda en Man-in-the-Middle-attack (MitM) för att avlyssna din internettrafik. Din dator behöver inte ens smittas med ett virus; detta kan hända från något så enkelt som att ansluta till ett offentligt WiFi-nätverk. När denna angripare komprometterar ditt system är alla dina onlineaktiviteter, inloggningsuppgifter och sparade data synliga för dem.

Även din egen internetleverantör (ISP) är intresserad av dina surfvanor. Det har förekommit flera fall där ISP: er har visat sig avsiktligt begränsa sina kunders internethastigheter för att avskräcka strömmande video online. Detta kan hända även om du betalar för obegränsad bandbredd och bara strömmar innehåll från officiella källor, så du betalar effektivt för en subpar-tjänst.

En VPN förhindrar dessa problem genom att kryptera all trafik till och från din dator. När den var krypterad skulle alla observatörer bara se en meningslös informationsträng istället för de webbplatser du besöker. Eftersom din internetleverantör inte kan se om du strömmar video, är det mindre troligt att de automatiskt stryker dina nätverkshastigheter. Detta kan hjälpa till att förhindra stam och oändligt buffertvideo, vilket förbättrar din totala Kodi-upplevelse.

Vi rekommenderar att våra läsare använder IPVanish. Det är en av de bästa VPN: n för Kodi eftersom den fungerar med varje tillägg vi har testat och ger en stabil, snabb anslutning till servrar i över 50 länder. Ännu bättre är att de inte har några loggar över din onlinetrafik, så ditt företag förblir just det: ditt företag.

Dessutom är IPVanish för närvarande den enda högprofilerade VPN-tjänsten som erbjuder en dedikerad app för Amazon Fire TV och Firestick. Detta gör att du kan förbli skyddad när och när du känner för att använda Kodi.  

Läsaravtal: spara 60% på en IPVanish årsplan här.

Kodi bygger och deras risker

Att installera en Kodi build är mer bekvämt än att installera flera tilläggs individuellt, men det finns en ökad risk att göra det. När du installerar en Kodi-byggnad finns det ingen garanti för att tillägg som den innehåller kommer från ett väl underhållet förvar, kan lita på eller att de inte har redigerats på något sätt. Det här är inte bara antaganden: det finns dokumenterade fall av tillägg som döljer skadlig kod. Exodus, en av Kodis mest populära tillägg från tredje part, användes till exempel för att förvandla användarnas datorer till ett botnet.

All programvara är sårbar för attacker, och detta inkluderar Kodi-tillägg. Medan officiella tillägg generellt skapas med mer noggranna tester och kvalitetssäkringsförfaranden på plats, brukar tredjepartstillägg (inklusive alla Kodi-byggnader) vanligtvis inte.

Detta innebär att det finns ett potentiellt större antal sändbarheter som inte har skickats ut för en hacker att utnyttja. Det är mycket lite som en angripare inte kan göra när ditt system har komprometterats, och av detta skäl är det viktigt att se till att någon av dina tilläggs väntande uppdateringar har ordentligt kontrollerats och godkänts av gemenskapen innan du installerar dem.

Avinstallera en Kodi build

Avinstallera en Kodi build med Ares Wizard

Majoriteten av människor kommer att installera Kodi på sin PC, men den goda nyheten är att det enklaste sättet att ta bort en build är densamma på alla plattformar inklusive Raspberry Pi, Amazon Fire TV och iPhone.

Du måste installera Ares Wizard-tillägget, men detta sparar dig från att manuellt ta bort specifika filer som finns på olika platser för olika plattformar.

När Ares Wizard har installerats öppnar du den. Det kan ta upp till en minut, så var tålamod. När det öppnas klickar du på Mer -fliken uppe till höger.

ares guiden steg 1

Välj sedan Radera alla data / Ny start alternativet på följande sida.

ares wizard steg 2

Du blir ombedd att bekräfta ditt val. Det här verktyget återställer din Kodi-installation tillbaka till fabriksinställningarna så att alla installerade tillägg och källor kommer att raderas om du inte specifikt väljer att behålla dem på nästa sida. Klick Ja, Klicka sedan Fortsätt.

ares wizard steg 3
Kodi kommer nu att försöka stänga och när du startar om det kommer du att upptäcka att den installerade byggnaden har tagits bort.

Avinstallera en Kodi-konstruktion manuellt

Om du hellre inte vill använda ett tredjeparts addon för att ta bort en Kodi-byggnad, finns det ett annat sätt. Återställning av din Kodi-installation genom den interna inställningsmenyn tar bort tillägg men lämnar en build intakt, så för att ta bort den helt måste du ta bort en specifik mapp som innehåller all information som rör dina Kodi-tillägg, inställningar och builds.

Innan vi börjar kanske du måste instruera din filutforskare att visa dolda filer. För Windows måste du klicka på Se och se till att Dolda artiklar rutan är markerad. Eftersom du inte kan se dolda filer direkt på iOS, måste du ansluta din iPhone till en dator för att komma åt mappen du behöver för att rensa.

visa dolda filer i Windows
I Android måste du öppna standard File Manager-appen, trycka på menyknappen (den finns längst upp till vänster för File Commander men dess plats kan vara annorlunda baserat på filhanteraren du använder) och tryck på inställningar alternativ.

visa dolda filer i Android
Se sedan till att Visa dolda filer och mappar alternativet är markerat. När du har gått ut ur appen kan du se alla dolda filer och mappar på enheten.

Visa dolda filer i Android steg 2

När du kan visa dolda filer och mappar kan du hitta din plattform i listan nedan, navigera till platsen och helt enkelt ta bort alla närvarande filer och mappar.

Windows 7, 8, 8.1: Klistra in “% APPDATA% \ kodi \ userdata” i startrutan utan citattecken.

Windows 10: Klistra in “% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata” i körrutan på startmenyn utan citattecken.

Mac: / Användare // Bibliotek / Applikationssupport / Kodi / userdata /

Linux (inklusive Raspberry Pi): Öppna en terminal och klistra in “~ / .kodi / userdata /” utan citattecken.

Android: För Android måste du ta bort både "userdata" och "addons" -mapparna som finns i Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi /

iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /

Om du installerar en Kodi build som du inte gillar, behöver du inte fastna i den för alltid. Även om Kodi inte har något pålitligt sätt att ta bort en inbyggd inbyggd, med rätt verktyg att ta bort en Kodi build är ett relativt enkelt jobb som kan göras på bara några minuter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 28 =