Hur du laddar ner filmer på Kodi lagligt och säkert

Det finns många webbplatser som Kodi kan strömma från filmer från, men vad händer om du vill ladda ner filmer och behålla dem för alltid? Den här artikeln kommer att undersöka hur du laddar ner filmer på Kodi lagligt och säkert.


ladda ner filmer på Kodi

Hur man laddar ner filmer med Kodi-tillägg

För att ladda ner filmer på Kodi måste du göra följande:

  1. Ladda ner Kodi
  2. Installera ett tillägg som tillåter nedladdning av Kodi (t.ex. B&W filmer)
  3. Sök efter en film i addon
  4. Högerklicka på filmen
  5. Klicka på "Ladda ner"

Därifrån kommer din video att ladda ner till platsen du väljer. Vi kommer att utforska mer i detalj om processen, samt vilka tillägg du kan räkna med för att låta dig ladda ner filmer konsekvent.

Varför ladda ner filmer på Kodi?

Katalogen över streamingwebbplatser förändras alltid, och filmer du älskar idag kanske inte är tillgängliga från samma webbplats i framtiden. Dessutom kanske du ibland vill titta på en film på en plats där det inte finns internet, vilket gör nedladdning en nödvändighet. Och om du tenderar att älska att titta på en film om och om igen kan du spara data genom att ladda ner filmen istället för att strömma den varje gång. Eftersom HD-filmer kan använda upp till 1–3 GB i timmen under strömning är sparande på data en särskilt viktig punkt för många konsumenter.

De flesta streamingwebbplatser tillåter inte nedladdningar, så vissa användare vänder sig till peer-to-peer-nätverk för att försöka hitta inofficiella kopior som kan laddas ner. Detta kan orsaka användare av alla typer av problem, inklusive skadlig programvara och andra hot mot integritet och säkerhet. Så vart kan du gå för att hitta lagliga och säkra nedladdningar av filmer?

Läs vidare för att ta reda på det.

Se även: Är Kodi lagligt?

Vad är Kodi?

Kodi är en gratis mediaspelare från Kodi Foundation. Den kommer att spela många olika videofilformat, inklusive MPEG 4, MJPEG, RealVideo, WMV och mer. Det kan också strömma video från webbplatser med appar som kallas "tillägg." Kodi kan installeras på Windows, Mac OSX, Android, iOS, Linux och populära TV-enheter som Amazon Fire Stick, Nvidia Shield och Apple TV.

Varning: Kodi ska endast användas för innehåll som du har den lagliga rätten till åtkomst till. Varken Kodi Foundation eller Comparitech förespråkar användningen av Kodi för piratkopiering.

Använd alltid ett VPN med Kodi

När du laddar ner filmer för att spela på din Kodi bör du alltid använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att skydda din integritet och säkerhet.

Både internetleverantörer och tillägg kan orsaka en risk för Kodi-användare. Tack vare förlusten av lagarna om Neutralitet kan din internetleverantör skanna din internettrafik, samla in uppgifterna och sälja den eller ge bort dem till dem som ber om den.

Under tiden kan både tredjeparter och till och med officiella Kodi-tillägg hackas för att installera skadlig programvara, till exempel DDoS och gruvbrytare för cryptocurrency. Båda har hänt tidigare, och tyvärr vet Kodi-användare ofta inte att de är smittade förrän efter det faktum.  

En bra VPN kan skydda dina data från att bli kapade av både din Internetleverantör och hackare. Dessutom hjälper VPN: er att skydda användare mot attacker mellan människor i mitten och kan låsa upp geografiska innehållsblock som uppställts av strömmande webbplatser.

Av dessa skäl rekommenderar vi hos Comparitech IPVanishIPVanish för Kodi-användare. IPVanish har appar för Amazon Fire TV-enheter och Nvidia Shield, har servrar i över 60 länder, strömmade 1080p video utan buffring i våra tester och håller inga loggar.

Baserat på de senaste skadliga attackerna mot Kodi-användare rekommenderar vi också att alla Kodi-användare installerar och kör en virusscanning för att säkerställa att deras system är säkra.

LÄSERHANDEL: Spara upp till 60% IPVanish-planer här.

Guide till nedladdningar av Kodi-filmer

Vissa Kodi-tillägg hävdar att de tillåter nedladdning av filmer från Kodis gränssnitt utan att behöva använda en webbläsare eller någon annan extern programvara. Det finns emellertid bara ett Kodi-tillägg som strömmar från juridiska källor där vi har hittat den här funktionen faktiskt fungerar: Svartvita filmer från MetalChris-arkivet.

Vi förklarar nedan hur du använder detta tillägg för att ladda ner filmer. Senare förklarar vi också några alternativa metoder som ger dig fler alternativ om du är villig att använda extern programvara.

Hur man laddar ner filmer med Black and White Movies Kodi addon

Svartvita filmer Kodi addon

Black and White Movies Kodi-tillägget innehåller länkar till hundratals klassiska filmer i det offentliga området. Det är officiellt en del av MetalChris-lagret. Emellertid fungerar zip-filen på MetalChris github-sidan för närvarande inte, så det enda sättet vi har hittat att installera detta tillägg är att använda installationsprogrammet Indigo addon.

För att installera svartvita filmer för Kodi, ladda Indigo och klicka på addon installer → video addons → B → svartvita filmer → installera. Du får en fråga som frågar dig om du är säker på att du vill installera både det här tillägget och repo det är en del av. Klick ja att slutföra installationen. Om du inte har någon Indigo ännu, följ dessa anvisningar för att installera den.

När du har installerat svartvita filmer öppnar du tillägget och bläddrar till filmen du vill ladda ner. Högerklicka på filmen och välj ladda ner. Detta öppnar inställningsmenyn för tillägget.

ladda ner filmer på Kodi

Inställningar för svartvita filmer

Det första fältet överst är för ladda ner plats. Klicka på den här posten och navigera till mappen du vill använda för att lagra dina filmer och klicka sedan på OK. Skjutreglaget som är näst uppifrån (strax under ladda ner plats fältet) är visa pågående nedladdningsstatusmeddelande reglaget. Klicka på detta för att skjuta det till höger. Detta gör att du kan få aviseringar från Kodi om framstegen med din nedladdning.

Den tredje (nedre) inställningen är för ladda ner buffertstorlek. Vi rekommenderar att du skjuter detta åt höger. Om den här skjutreglaget är för långt till vänster kommer din video inte att ladda ner. Klick OK för att avsluta inställningarna och börja nedladdningen.

svartvita filmer ladda ner

När du är redo att spela din film navigerar du till mappen som innehåller den, högerklickar och väljer öppna med → Kodi. Kodi laddas och videon börjar spela.

Se även: Hur man tittar på HD-filmer på Kodi

Hitta gratis filmer att spela på Kodi med en webbläsare

Eftersom de flesta Kodi-tillägg inte tillåter nedladdningar, kanske du vill ha fler alternativ för att hitta gratis, nedladdningsbara filmer som du kan spela på den. Här är två alternativ med en webbläsare.

Gratis klassiska filmer

Gratis klassiska filmer erbjuder ett brett utbud av klassiska filmer, public domain. Detta inkluderar populära sci-fi, komedi, dramaer och andra filmgenrer från 1920 - 1960-talet.

För att ladda ner en film, navigerar du först till webbplatsen Gratis klassiska filmer. Bläddra igenom samlingen med menyknapparna på vänster sida. Du kan bläddra efter tidsperiod, få en lista över fanfavoriter eller söka efter nyckelord. När du hittat en titel du vill ladda ner klickar du på för att få fram informationssidan. I stället för att klicka på uppspelningsknappen på videon som är inbäddad på sidan, bläddrar du ner tills du kommer till en röd ruta som säger "gratis nedladdning."

Det bör finnas två länkar. Högerklicka på någon av dem och välj öppna i ny flik. När videon börjar spela klickar du på nedladdningsknappen i det nedre högra hörnet av skärmen.

gratis klassiska filmer ladda ner 3

gratis klassiska filmer ladda ner 4

När videon är klar med nedladdningen, spela den i Kodi genom att högerklicka och välja öppna med Kodi. 

Läs mer: De bästa Kodi-tilläggarna för att hitta lagliga, gratis filmer

Internetarkiv

Internetarkivet är mest känt för att vara ett arkiv av gamla webbplatser, men det innehåller också en omfattande samling publika filmer. Det finns över 400 sci-fi- och skräckfilmer, mer än 200 komediefilmer och över 1 000 tystfilmer på sajten.

För att börja ladda ner filmer, gå till den officiella filmsidan av Internetarkivet. Bläddra igenom titlarna, som sorteras efter typ eller genre. Klicka på en film för att öppna informationssidan. Rulla neråt tills du hittar ett avsnitt med titeln "nedladdningsalternativ" på höger sida av sidan. Klicka på vilket filformat du vill ha. Filmen börjar spela. Klicka på nedladdningsknappen i det nedre högra hörnet av skärmen.

Internetarkivfilmer ladda ner 1

Internetarkivfilmer ladda ner 2

När videon har laddats ner kan den spelas upp via Kodi genom att högerklicka på filen och välja öppna med → Kodi.

Se även: De 8 bästa Kodi-lagren, och några att hålla sig borta från

Använd PlayOn för att få ännu fler webbplatser att ladda ner filmer från

De två tidigare webbplatserna erbjuder helt gratis filmer. Men de bär bara mycket gamla filmer som har fallit i allmänhetens ägare. Så vad kan du göra om du vill ladda ner nyare filmer som fortfarande är under upphovsrätt?

Det är här PlayOn kommer in. PlayOn är en tjänst som låter dig lagligt spela in filmer och show från många olika gratis och premiumströmningssidor. Dessa inspelningar finns på din enhet som en permanent fil. Du kan flytta dem till en annan enhet, titta på dem på en plats utan internet eller till och med avbryta tjänsten som tillhandahöll dem och fortfarande titta på dem i framtiden.

PlayOn kostar $ 30 / år. Dessutom kan du bara använda PlayOn för att spela in från en premiumtjänst om du också har ett prenumeration på tjänsten. Du kan registrera dig på den officiella PlayOn-webbplatsen.

När du har laddat ner en film med PlayOn kan du spela den genom att högerklicka på titeln och välja öppna medKodi eller genom att öppna PlayOn-inspelningar från PlayOn Kodi-tillägget och välja titel.

Klicka här för en guide för installation och användning av PlayOn Kodi-tillägget.

Ladda ner filmer från Netflix och spela på Kodi

Netflix bär en av de största samlingarna av filmer och shower på någon streamingwebbplats i världen. Förutom högkvalitativa Netflix-originalfilmer har den också filmfilmer från Hollywood som bara har varit ute i teatern i ett år eller två.

Ett Netflix-abonnemang kostar mellan $ 8 och $ 14, beroende på om du vill ha HD-upplösning och hur många skärmar du vill kunna strömma på samtidigt.

Det finns vanligtvis ett litet antal Netflix-titlar som inte kan spelas in via PlayOn på grund av licensbegränsningar. Till exempel hittade jag tretton titlar som inte kan spelas in från och med den 16 maj 2018, inklusive Zootropolis, Våghals, Arthur, Jessica Jones, och några andra. Dessa titlar representerar emellertid en liten bråkdel av den totala Netflix-katalogen.

Förutom denna begränsning är Netflix helt kompatibel med PlayOn.

Relaterad artikel: Hur man ändrar Netflix-regionen och titta på valfri landsversion var som helst

Ladda ner filmer från Hulu och spela på Kodi

Hulu är en annan streaming videosida med en stor samling. Det innehåller över 5 000 filmer, inklusive action- och äventyrsfilmer, dramatiska filmer, barnfilmer, familjefilmer och mer

Ett Hulu-abonnemang kostar $ 7,99 per månad om du är villig att ta fram begränsade reklamfilmer eller $ 11.99 om du vill bli av med reklam helt..

Hela Hulu-katalogen kan laddas ner och förvaras för alltid med PlayOn. När de har laddats ner kan dess videor spelas upp via Kodi med PlayOn Kodi-tillägget eller genom att högerklicka och välja öppna med → Kodi.

Notera: IPVanish-servrar blockeras av Hulu. Så om du tittar på mycket Hulu-innehåll rekommenderar vi att du använder ExpressVPN istället.

Relaterad artikel: Använda Playto Kodi för Hulu på Kodi, Kodi Animelab och mer

Ladda ner filmer från HBO NU och spela på Kodi

Idag är HBO känd för sina ursprungliga serier, t.ex. Game of Thrones. Men HBO är fortfarande ett bra ställe att hitta filmer som bara nyligen har lämnat teatrar. Det finns över 400 spelfilmer tillgängliga på HBOs streamingtjänst, HBO NU. Alla kan laddas ner / inspelas med PlayOn och spela med Kodi.

En HBO-NU-prenumeration kostar $ 14,99 / månad.

Ladda ner filmer från andra PlayOn-associerade webbplatser

Förutom dessa streaming-webbplatser finns det också många andra webbplatser med omfattande filmsamlingar som kan användas med PlayOn, inklusive Showtime Anytime, Max Go, PBS, Amazon Video, Crackle och mer.

Se även: Hur man installerar och använder PlayOn Kodi addon

Lägga till dina filmer i Kodi för enkel åtkomst i framtiden

Om du slutar ladda ner en hel del filmer kan du så småningom nå en punkt där du tröttnar på att behöva högerklicka och välja öppna med → Kodi varje gång du vill se en film. Om så är fallet kan du lägga till alla dina filmer till en lista inom Kodi som gör det enkelt att hitta och spela den specifika titel du letar efter.

För att göra det, ladda Kodi och klicka videor → filer → lägg till videor ... → bläddra, navigera sedan till mappen som innehåller videon. När du är i rätt mapp klickar du på OK, Klicka sedan OK igen. När dialogrutan med titeln "ställa in innehåll" visas klickar du på den här katalogen innehåller och välj bio. Klick OK två gånger igen. Kodi skannar mappen och lägger till alla filmer i den till en lista för enkel åtkomst senare.

När detta är gjort kan du hitta en viss film genom att klicka videor → filmer från Kodi-huvudmenyn. Detta gör att du kan bläddra igenom dina filmer efter genre, titel, år och andra egenskaper. När du hittar den titel du letar efter klickar du bara på för att börja spela.

Vi hoppas att du har haft den här guiden för att ladda ner filmer på Kodi lagligt och säkert. För mer information om hur du hittar de bästa filmerna och programmen med Kodi, kolla in våra andra Kodi-guider, inklusive de 114 bästa fungerande Kodi-addonna, de sex bästa Kodi-addonna för live-TV och de fem bästa Kodi-addonna för sport.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 21 =