Hur du installerar YouTube Kodi-tillägget

De flesta strömningsenheter har fristående YouTube-appar, men det är obekvämt att växla mellan Kodi och en annan app. YouTube Kodi-tillägget låter dig titta på YouTube-videor utan att behöva lämna Kodi, och till och med låter dig undvika Youtube irriterande reklam.


Vad är Kodi?

Kodi är en streaming media-app som ansluter till din tv eller körs på en mobil enhet. Det är kompatibelt med alla större telefon-, surfplattor- och strömmande hårdvara runtom Kodi är en utmärkt lösning, oavsett om du har anslutit din dator till din tv med en HDMI-kabel eller vill låsa upp den verkliga kraften i din Firestick.

Från detta skrivande är den senaste stabila utgåvan av Kodi 17.4. Den senaste versionen är tillgänglig för nedladdning här.

Viktigt: Hur du använder Kodi säkert

Innan du börjar rekommenderar jag verkligen att installera ett VPN. YouTube är ökänt för att begränsa ditt innehåll baserat på var du råkar bo. Om du är i USA betyder det att du missar BBC, inklusive alla deras sporttäckningar och extra från populära shower som Dr. Who.

Och personligen har jag oro över ISP: s övervakning av strömmande innehåll. Jag tycker att det är ganska uppenbart att internetleverantörer bara dör för att anta lagstiftning mot netneutralitet, så att de kan börja uppmärksamma hur mycket bandbredd du använder på strömmande video - och sedan ladda dig extra för det.

Att ansluta till ett VPN krypterar den trafiken, så din internetleverantör har ingen aning om vad du gör med din internetanslutning, vilket är så det borde vara.

IPVanish är det enda VPN som vi har testat som ger den hastighet du behöver för strömning, med anslutningar med låg latens över hela världen. Det fungerar också med det bredaste utbudet av enheter, inklusive FireTV och Firesticks, vilket ingen annan VPN kan göra just nu.

Du behöver inte ändra några inställningar, bara registrera dig för IPVanish, installera klienten på din enhet och anslut till en server var som helst i världen. Jag har använt IPVanish i några månader och jag tycker bekvämligheten, integriteten och hastigheten är värt att betala för.

Installera YouTube Kodi-tillägget

YouTube Kodi-tillägget är tillgängligt att ladda ner från det officiella Kodi-tilläggsförvaret. För att kunna installera det måste du bläddra igenom listans videotillägg. Så här gör du.

YouTube Kodi Addon - Install 1

Börja med att klicka på addons menyalternativ på Kodis huvudskärm. Du kanske har fler poster i din meny än jag, eftersom jag har gömt många av de som jag inte använder för att minska röran. Det är vanligtvis längst ner på listan.

YouTube Kodi Addon - Install 2

Klicka sedan på Ladda ner menypost.

YouTube Kodi Addon - Installera 3

Bläddra till Videotillägg och klicka på den för att öppna listan över tillgängliga videotillägg.

YouTube Kodi Addon - Install 4

Bläddra sedan ner tills du hittar Youtube menypost och klicka på det.

YouTube Kodi Addon - Install 5

Klicka sedan på Installera knappen längst ner till vänster för att påbörja installationsprocessen.

YouTube Kodi Addon - Install 6

När YouTube Kodi-tillägget har börjat ladda ner framgångsrikt kommer ikonen i listan att ändras.

YouTube Kodi Addon - Install 7

Ikonen kommer att ändras till en kontroll när YouTube Kodi-tillägget är klar med installationen.

YouTube Kodi Addon - Install 8

Nu kan du starta YouTube från addons meny.

Ställa in YouTube Kodi-tillägget

YouTube Kodi-tillägget fungerar utanför rutan, men det finns några inställningar du vill titta efter när installationen är klar.

Installationsguiden

Första gången du startar YouTube Kodi-tillägget blir du frågad om du vill köra installationsguiden eller inte.

YouTube Kodi Addon - installationsguiden

Att köra guiden är valfritt, men jag gillar att klicka på Ja knappen och gå igenom den för att ställa in mitt språk och land. Du kan ändra dessa inställningar senare i menyn YouTube Kodi addon.

YouTube Kodi Addon - installationsguiden

Välj ditt språk från listan och klicka på det för att gå till nästa steg.

YouTube Kodi Addon - installationsguiden

Välj sedan ditt land och klicka på det. Det är allt som finns i installationsguiden.

Tänk på att dessa inställningar bara styr vilka föreslagna videor du ser och språket på YouTube-gränssnittet. Om du vill ha tillgång till YouTube-innehåll från andra länder, måste du fortfarande installera ett VPN för att kontrollera vilket innehåll du har rätt att visa.

Länka ett YouTube-konto

De flesta vill länka sitt befintliga konto till YouTube Kodi-tillägget. När ditt konto är länkat kan du bläddra igenom dina prenumererade kanaler, få tillgång till dina favoriter och titta på spellistor som du redan har gjort.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Börja med att välja Logga in menyalternativ längst upp på huvudmenyn.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Du blir varnad om att du måste upprepa den här processen två gånger. Det är normalt och det är lätt att göra. Klicka på Ok för att gå till nästa steg.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Därefter visas en skärm som ger dig din bekräftelseskod och visar en framstegsfält. Du måste logga in på YouTube och bekräfta varje kod innan framstegsfältet fylls. Det tar lite mer än 5 minuter att fylla helt, så du har gott om tid.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Börja med att öppna https://www.youtube.com/activate och ange din bekräftelseskod och klicka sedan på Nästa knapp.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Då måste du klicka på Tillåta för att länka ditt YouTube-konto till YouTube Kodi-tillägget.

YouTube Kodi Addon - Länkkonto

Tänk på att du måste upprepa det här steget igen för att länka ditt konto helt. När du har gjort det har du tillgång till dina prenumerationer och annan information kopplad till ditt YouTube-konto.

Andra inställningar

Det finns några andra inställningar som jag rekommenderar att du ändrar, eller åtminstone ta en titt på. Jag vill ställa in upplösningen och ändra vilka mappar som visas som standard.

YouTube Kodi Addon - Andra inställningar

Du kan öppna inställningsmenyn för YouTube Kodi-tillägget genom att bläddra till slutet av listan och sedan klicka på inställningar menypost.

YouTube Kodi Addon - Andra inställningar

YouTube Kodi-tillägget väljer inte automatiskt videokvaliteten, så ställ den in där du vill ha den. Jag föredrar 720p för min skärm, men det finns alternativ för 1080p hela vägen ner till 240p.

YouTube Kodi Addon - Andra inställningar

Klicka sedan på mappar till vänster och titta på vad som visas som standard. Enligt min mening är listan över visade objekt för lång. Åtminstone vill jag inaktivera visningen Gillade inte videor eftersom jag antagligen klickade på ogillar av en anledning.

Observera också Underhåll meny. Om du någonsin har problem med YouTube Kodi-tillägget som kör långsamt eller kraschar, bör du rensa din cache från den menyn.

Streaming videor från YouTube

När YouTube-tillägget har installerats och konfigurerats är det enkelt att strömma videor från YouTube. För att bläddra på YouTube, börja med att starta tillägget från addons på Kodis huvudskärm.

YouTube Kodi Addon - Streaming

Du kan se innehåll baserat på dina prenumerationer, se vad som trender på webbplatsen och söka efter videor.

YouTube Kodi Addon - Streaming

YouTube Kodi-tillägget visar alla videoklippets metadata till vänster. När du hittar något du vill titta på, klicka på videon för att öppna den och börja titta på.

YouTube Kodi Addon - Streaming

När din video har börjat strömma kan du använda tilläggets kontroller för att pausa eller hoppa runt, aktivera undertexter och ändra uppspelningsupplösningen som vanligt.

Nu har du YouTube på Kodi

Det är allt som behövs för att installera och konfigurera YouTube Kodi-tillägget. Jag uppskattar bekvämligheten med att kunna titta på YouTube-videor utan att behöva lämna Kodi och starta en annan app, så jag har funnit att jag får mycket användning av detta tillägg.

Det är ingen som förnekar att mycket av det bästa strömmande innehållet på webben finns på YouTube. Oavsett om du vill titta på VEVO-musikvideor, kolla in din favorit Let's Player eller titta på nya film trailers, är det verkligen bekvämt att kunna köra YouTube på din tv.

Se även: De bästa Kodi live-tv-tillägg

Populär: De bästa Kodi-filmtilläggen och hur man installerar Kodi på Firestick.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 15