Hur du installerar och använder FilmOn Kodi-tillägget

Filmon enkelt


Letar du efter lagliga sätt att titta på TV på nätet? FilmOn Kodi-tillägget har allt du behöver. I den här artikeln förklarar vi vad FilmOn är, hur det fungerar och hur du kan installera det på Kodi.

Kodi är öppen källkodsprogramvara som gör att du snabbt och enkelt kan skapa ditt eget hemmediacenter. Det är mycket bärbart och kan installeras över ett brett utbud av enheter, inklusive PC, Roku, Apple TV, Raspberry Pi, Amazon Fire TV, Amazon Firestick, USB-flashenhet, Nvidia Shield, Android och iPhone. Det bästa av allt är att Kodi är gratis att använda och underhåller det mesta av sin funktionalitet oavsett vilken plattform du använder.  

Kodi inkluderar inga media, så du måste hitta några innan du kan titta på någonting. Det finns två sätt att göra detta: du kan antingen importera ljud- eller videofiler från enhetens lagring, eller så kan du installera Kodi-plugins, kallade tillägg. Dessa tillägg hittar innehåll som är värd online och skapar mediebibliotek från det. Det finns hundratals tillägg tillgängliga för Kodi, varav de flesta låter dig få åtkomst till enorma mängder media utan att tvinga dig att ständigt mikromanera filerna på din enhet.

FilmOn är en onlinetjänst som låter människor titta på TV-stationer från hela världen. I den här artikeln visar vi dig hur du installerar FilmOns officiella Kodi-tillägg, samt hur du löser eventuella problem du kan stöta på när du använder den.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal streaming via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd. Har du alltid egen forskning innan du går till något Kodi-tillägg, ström eller förvar.

Viktigt: Använd alltid ett VPN med Kodi

Medan vissa använder ett VPN för att dölja olaglig strömning, finns det faktiskt många skäl till varför någon kan dra nytta av att använda ett VPN.

Varje Kodi-tillägg är sårbar för attacker. När den kompromitterades kan en angripare använda en Man-in-the-Middle-attack (MitM) för att avlyssna din nätverkstrafik. Dessutom har flera stora internetleverantörer (ISP: er) fångats medvetet att minska internethastigheten för sina kunder.

Inte alla VPN: er är lika: medan varje VPN bromsar din anslutning något, erbjuder vissa snabbare hastigheter än andra. Eftersom Kodi strömmar video behöver du en VPN som har minimal inverkan på dina nedladdningshastigheter. Vissa VPN: er håller reda på sina kunders aktiviteter också, vilket besegrar syftet med att använda en sVPN.

Vi rekommenderar att du använder IPVanish. Det är en snabb, säker VPN som inte innehåller några loggar över din trafik och kan installeras på nästan alla enheter som kan köra Kodi, inklusive Amazon Firestick. Eftersom IPVanish bygger och underhåller sin egen serverinfrastruktur kan den lösa alla problem som uppstår snabbare än de flesta av sina konkurrenter.

ANVÄND KODI SÄKER MED EN VPN: spara 60% på en IPVanish årsplan här.

Vad är Kodi FilmOn Simple addon?

Installera FilmOn Kodi-tillägget

FilmOn är en tjänst som tillåter sina användare att titta på live-tv-strömmar över internet. FilmOn är gratis att använda, men du kan betala extra för att låsa upp ytterligare kanaler, högkvalitativa strömmar och DVR-funktioner.

Det finns faktiskt två FilmOn Kodi-tillägg: FilmOn.TV och FilmOn Simple. FilmOn Simple erbjuder endast de kanaler som kan ses från din region, medan FilmOn.TV erbjuder alla gratiskanaler och även ger premiumanvändare. Vi kommer att fokusera på FilmOn.TV eftersom det erbjuder ett mer omfattande mediebibliotek och är mer anpassningsbart.

FilmOn.TV har ett ganska välorganiserat innehållsbibliotek. Liveströmmar kategoriseras efter ursprungsland och genre. Det finns också ett litet urval av innehåll på begäran, men det är främst äldre titlar som inte längre omfattas av licens, som 1973-versionen av Låntagarna.

Tyvärr finns det inget sätt att söka efter en specifik kanal eller TV-program. Som sagt, varje kategori innehåller vanligtvis bara ett dussin kanaler, så det är inte särskilt svårt att hitta det du letar efter. Varje kanal har en TV-guide, så du kan se vad som händer senare på dagen, och det finns ett bra utbud av videoalternativ. Dessa låter dig zooma in, ändra kontrasten och till och med konfigurera den för visning på en 3DTV.

Hur du installerar FilmOn Simple Kodi-tillägget

FilmOn.TV är ganska enkelt att installera. Vi kommer att anta att du redan har tillgång till Indigo. Om du inte gör det, klicka här för att ta reda på hur du installerar Indigo-förvaret.

När du har installerat Indigo går du tillbaka till Kodi-startskärmen. Härifrån klickar du på Add-ons alternativet i menyn till vänster.

Installera FilmOn steg ett

Gå sedan till Programtillägg och klicka på Indigo addon 

Installera FilmOn steg två

Därifrån, klicka på Addon Installer

Addon-installationsprogram

Välj sedan Sök efter: Addon / Författare och skriv in ”Filmon”

Filmon indigo

Slutligen ser du tre alternativ. Klicka på FilmOn Simple och installera.

Filmon

Konfigurera FilmOn Kodi-tillägget

Nu när du har installerat FilmOn Simple kan du börja titta på direkt-TV direkt. Om du har ett premiumkonto finns det emellertid ytterligare ett steg.

Börja med att högerklicka på ikonen FilmO Simple. Klicka på inställningar alternativet i menyn som visas. , Klicka på knappen bredvid FilmOn konto för att berätta för addon att du är en premiumanvändare. Knappen ska växla från grått till vitt när den här inställningen är aktiverad. Ange sedan ditt FilmOn-användarnamn och lösenord i fälten nedan.

Konfigurera Kodi FilmOn-tillägget

Därefter måste vi ange en nedladdningsplats. Det är här du vill att alla dina inspelade program ska lagras. Klicka på FilmOn Download Path och använd filutforskaren för att navigera till en lämplig plats. Klicka på OK till höger när du är klar.

Ställa in DVR-plats i FilmOn
När du är klar klickar du på OK till höger om inställningsmenyn. Nu kan du börja använda addon korrekt. Försök öppna en av de tillgängliga strömmarna. Om strömmen inte laddas kan du prova några fler. Om inga strömmar laddas, lämna tillägget och återgå till inställningar meny. Den här gången klickar du på FilmOn Quality ställa in och ändra dess värde till Låg. Detta minskar bandbredden som används och kan låta strömmarna arbeta med långsamma internetanslutningar. Nu kan du prova att ladda en av TV-strömmarna igen för att se om detta löste problemet.

Slutsats

FilmOn.TV är ett av de bästa sätten att se live-tv lagligt med Kodi. Dess gratis medlemsplaner erbjuder ett imponerande antal kanaler, men den extra DVR-funktionen och det ökade urvalet av stationer gör även sitt premiummedlemskap värt.

FilmOns innehållsbibliotek är välorganiserat och Kodi-tillägget ger tillräckligt med anpassningsalternativ för att vara mångsidig men ändå inte överväldigande. Om du letar efter ett gratis, lagligt tillägg för att titta på TV-kanaler från hela världen, skulle FilmOn.TV vara ett bra val.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 94