Hur du installerar och använder Chappa’ai Kodi-tillägget

installera chappa'ai


Om du har många olika Kodi-tillägg installerade kan det vara svårt att hålla reda på vilka filmer och program som finns tillgängliga på vilka tillägg. Det är här Chappa’ai Kodi-tillägget är till hjälp. Chappa’ai låter dig söka i flera tillägg samtidigt och organiserar dina tilläggs innehåll baserat på kategorier som "högst rankade", "mest spelade", "populära" och andra.

Den här artikeln kommer att förklara hur du installerar och använder Chappa’ai Kodi addon.

Vad är Kodi?

Kodi är mediaspelarmjukvara från Kodi-stiftelsen. Det är gratis att ladda ner och installera. Kodi tillåter användare att spela videor eller musik lagrad på sina enheter. Det kör också "tillägg" som kan användas för att strömma innehåll från Internet.

Eftersom Kodi inte använder webbläsarbaserade flashspelare för att strömma innehåll, kan det användas för att kringgå annonser på gratis videostreamingsajter. Detta har gjort det populärt med “snörare” som gillar att titta på TV på nätet med en Amazon Fire Stick, Nvidia Shield eller Apple TV. Kodi kan också installeras på Android-telefoner eller surfplattor, iPhones och iPads, Windows, Mac eller Linux-datorer.

Varning: Kodi ska endast användas för innehåll som du har den lagliga rätten till åtkomst till. Varken Kodi Foundation eller Comparitech förespråkar användningen av Kodi för piratkopiering.

Använd alltid ett VPN med Kodi

När du strömmar video med Kodi bör du alltid använda en VPN för att skydda din integritet. Många streaming-videosajter vill veta var du befinner dig, så att de kan hindra dig från att visa innehåll om du bor utanför ett visst område. Att använda ett VPN förhindrar dem från att veta denna information.

Att använda en VPN förhindrar också din Internetleverantör att veta att du strömmar video. Detta hindrar dem ofta från att strypa din internethastighet. Dessutom kan en VPN hjälpa till att skydda dig mot attacker från hackare mellan människor.

Men inte alla VPN är bra för Kodi-användare. Många håller loggar över användarnas aktivitet, skapar nya integritetsproblem och besegrar syftet med att ha ett VPN i första hand. De flesta VPN: er har inte appar för populära enheter som kör Kodi. Alla VPN: n bromsar din anslutning lite, men vissa är för långsamma för att spela upp HD-kvalitetsvideo som Kodi-användare är vana vid.

Av dessa skäl rekommenderar vi IPVanish till Kodi-användare. Det har en strikt policy mot att hålla loggar och spelade 1080p video utan buffring i våra tester. Dessutom har IPVanish en inbyggd app för två av de mest populära TV-enheterna i Kodi-gemenskapen: Amazon Fire Stick och Nvidia Shield.

BÄSTA VPN FÖR KODI: IPVanish är vårt bästa val. Har ett stort okongesterat nätverk av servrar och uppnår bra hastigheter. Stark säkerhets- och sekretessfunktioner gör IPVanish till en favorit för Kodi och Amazon Fire TV Stick-användare. Prova det riskfritt med 7-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Hur du installerar Chappa’ai Kodi addon

Chappa’ai Kodi-tillägget är en del av Blamo Repo. Det finns två sätt att installera det. Den första och enklaste metoden är att använda en webbläsare för att ladda ner Blamo repo zip-fil. Den andra metoden är att lägga till Blamo repo url som en källa och installera filen direkt från Kodi. Den andra metoden är användbar om din TV-enhet inte har en webbläsare. Så här installerar du Chappa’ai Kodi addon med någon av metoderna.

Obs: Chappa’ai Kodi-tillägget är helt enkelt ett verktyg som gör det möjligt för användare att organisera innehåll som tillhandahålls av andra tillägg. Så Chappa’ai kan inte själv användas för att kränka upphovsrätten. Blamo-repo tillhandahåller dock vissa Kodi-tillägg som innehåller länkar till upphovsrättsintrångströmmar, inklusive Neptune Rising, Placenta och SportsDevil. Vi rekommenderar inte att du installerar dessa tillägg.

Hur du installerar Chappa’ai Kodi addon på en enhet som har en webbläsare

Öppna en webbläsare och navigera till den officiella Blamo repo url: http://repo.mrblamo.xyz/

Klicka på den senaste zip-filen för blamo repo. Den borde ha en titel som ser ut som repository.blamo-x.x.x.zip. Kom ihåg var du sparar den här filen

Klicka på Kodis huvudmeny växel ikon att komma till inställningar meny

Kodi växellikon

Välja Systeminställningar

Kodi-systeminställningar

Flytta markören över addons urval

Tillägg till Kodi-systeminställningar

Kontrollera om reglaget för okända källor är aktiverad. Om inte, klicka för att aktivera det

Kodi 17 tillåter okända källor

Gå tillbaka till Kodi-huvudmenyn och välj addons

Kodi-tillägg

Klicka på paketinstallatör ikon som ser ut som en öppen låda

Kodi ikon för öppen ruta

Välj installera från zip-fil

Kodi installera från zip-fil

Navigera till platsen där du sparat filen och klicka för att installera Blamo repo

blamo repo zip-fil

När repo har installerats väljer du installera från förvaret

Kodi_17_Krypton_addons_install_from_repository_Comparitech

Välj Blamo repo

blamo repo

Välja videotillägg

blamo repo video addons

Klicka på Chappa’ai

välj chappa'ai kodi addon

Klicka på installera. Chappa’ai Kodi-tillägget bör installeras inom några sekunder

installera chappa'ai

chappa'ai addon installerat

Hur du installerar Chappa’ai Kodi addon utan webbläsare

Om du inte redan har gjort det, aktivera okända källor genom att klicka på växel ikon, följd av systeminställningar → tillägg → okända källor

Gå tillbaka till inställningsmenyn och klicka på filhanterare

Kodi 17 File Manager

Välj lägg till källa

kodi välj lägg till källa

Klick

Kodi lägg till källa ange sökväg

Skriv i fältet där det står ”Ange sökvägarna eller bläddra efter mediaplatserna” http://repo.mrblamo.xyz/ (skriv in det exakt som det verkar eller så fungerar det inte)

Klick OK

lägg till källa mr blamo

Välj fältet nedan där det står "Ange ett namn för denna mediekälla"

lägg till källa mr blamo 2

Typ Blamo repo eller något annat namn som du kommer ihåg

Klick OK igen

lägg till källa mr blamo 3

Gå tillbaka till Kodi-huvudmenyn och klicka på tillägg → paketinstallatör (ikon med öppen ruta) → installera från zip-fil

Klick Blamo repo (eller namnet du gav den här källan) från listan med källor

välj källa blamo repo

Välj den senaste filen för Blamo repo. Titeln ska vara något liknande repository.blamo-x.x.x.zip. Blamo-repo bör installeras inom några sekunder

välj blamo zip-fil

Välja installera från förvaret → Blamo repo → videotillägg → Chappa’ai

Klick Installera. Chappa’ai Kodi-tillägget bör installeras inom några sekunder

installera chappa'ai

chappa'ai addon installerat

Se även: Hur man fixar Kodi-buffring på Amazon Fire Stick

Hur man konfigurerar Chappa’ai Kodi tillägg

Innan du kan använda Chappa’ai måste du konfigurera det. Högerklicka först på Chappa’ai Kodi-tillägget från din startsida. Detta öppnar tilläggets snabbmeny. För det andra klickar du på inställningar för att öppna konfigurationsmenyn.

Chappa'ai-inställningar

När du har öppnat konfigurationsmenyn klickar du på aktivera alla spelare. Öppna sedan inställningsmenyn igen och bläddra ner till köra total inställning. Klicka på det här valet. Du kanske ser ett meddelande som frågar om du vill ta bort alla befintliga spelare. Klicka i så fall ja. Detta är allt du behöver göra för att tillåta ditt tilläggsinnehåll att bläddra igenom Chappa'ai.

Chappa'ai ta bort befintliga spelare

Du kan använda Trakt för att övervaka alla filmer och program som du tittar på och göra rekommendationer baserade på dina visningsvanor. Om du vill integrera den här tjänsten med Chappa’ai, öppna tillägget och välj spellistor → titta på dina spellistor. Du blir ombedd att autentisera din enhet genom att navigera till Trakt-webbplatsen, sätta in en kod och logga in med ditt Trakt-användarnamn och lösenord.

Du kan också länka ditt Last.fm-konto till Chappa’ai, vilket gör det lättare att surfa på musik. För att göra detta, först skapa ett API-konto genom att fylla i detta formulär: https://www.last.fm/api/account/create. Du får en nyckel som du sedan kan klippa och klistra in i Chappa’ai Kodi-tillägget inställningar menyn under anpassad → LastFM API-nyckel.

chappa'ai inställningar lastFM

Relaterad artikel: Indigo Kodi addon, hur du installerar det och varför du borde använda det

Hur man använder Chappa’ai Kodi tillägg

När du har konfigurerat Chappa'ai ordentligt är det enkelt att använda. Klicka på tillägget för att öppna huvudmenyn. Ditt bibliotek är organiserat i följande kategorier: bio, Tv program, musik, TV-kanaler, och spellistor. Det finns också ett alternativ att ange söksträng, vilket låter dig söka i alla dina kompatibla tillägg.

chappa'ai huvudmeny

Om du klickar på en viss kategori visas en lista med underkategorier, inklusive populär och högst rankad enligt themoviedb.org (TMDb), mest spelade, mest bevakade, populär, och trender på Trakt och ytterligare kategorier med ditt eget Trakt-konto.

chappa'ai filmeny

För att spela en viss film, show eller låt, bläddra igenom kategorierna tills du hittar det media du vill spela och klicka sedan för att börja spela. Det är allt som finns för att använda Chappa’ai Kodi-tillägget.

Se även: Hur du installerar Kodi-skinn och de bästa att använda

Vi hoppas att du har haft den här guiden till Chappa’ai Kodi addon. Om du vill ha mer information om hur du hittar säkra och lagliga Kodi-tillägg, kolla in några av våra andra guider, inklusive de bästa Kodi-tillägg för live-tv, hur du installerar YouTube för Kodi och hur du kan titta på sport på Kodi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 61 =