Hoe HD-films te bekijken op Kodi

Kodi HD-films 4Als u HD-films op Kodi wilt bekijken, kan het moeilijk zijn om nauwkeurige informatie te vinden over waar u ze kunt vinden. Veel op internet vermelde Kodi-add-ons bieden koppelingen naar streams van lage kwaliteit en labelen degenen die high-def zijn niet correct. Dus waar kan een Kodi-gebruiker HD-video's zoeken? Dit artikel bevat een lijst met aanbevolen HD-film-add-ons voor Kodi. Het bevat ook een paar add-ons die op andere sites worden genoemd en die volgens ons moeten worden vermeden.


Wat is Kodi??

Kodi is een gratis mediaspeler die hier kan worden gedownload. Hiermee kunnen gebruikers een breed scala aan bestandsindelingen spelen, waaronder MPEG4 en AVI. Kodi kan apps uitvoeren die 'add-ons' worden genoemd en waarmee gebruikers video van internet kunnen streamen. Het kan worden geïnstalleerd op tv-apparaten zoals het Nvidia Shield en Apple TV, of op een pc of smartphone.

Sommige media hebben Kodi geïdentificeerd als een illegale streaming-tool. Hoewel het voor dit doel kan worden gebruikt, zijn er ook Kodi-add-ons die streamen vanuit gelicentieerde bronnen, en alle die we in dit artikel aanbevelen, passen in die categorie.

ZIE OOK: De 105 beste Kodi-add-ons

Waarom je altijd een VPN met Kodi zou moeten gebruiken

Hoewel mensen die Kodi gebruiken om streams zonder licentie te bekijken, meestal een VPN gebruiken om hun activiteiten te verbergen, moeten zelfs gebruikers van legitieme streaming-sites een VPN gebruiken. Er zijn veel privacy- en beveiligingsbedreigingen waarmee gebruikers van alle streaming-sites worden geconfronteerd. Een VPN kan deze problemen helpen verminderen of zelfs elimineren.

Als een streaming-videosite weet waar een gebruiker zich bevindt, kan dit de beschikbare inhoud beperken op basis van geografie. Dit probleem kan vaak worden voorkomen met behulp van een VPN omdat het de locatie van de gebruiker verbergt. VPN's kunnen ook helpen bij het stoppen van buffering veroorzaakt door ISP-snelheidsbeperking en man-in-the-middle-aanvallen door hackers.

Niet alle VPN's zijn echter hetzelfde. Sommigen houden een logboek bij van het surfgedrag van gebruikers en maken gegevens die mogelijk door hackers kunnen worden gestolen. Anderen zijn te langzaam om high-definition streaming video aan te kunnen, wat weer leidt tot bufferproblemen. Weer anderen zijn moeilijk te installeren en missen apps voor tv-apparaten zoals de Amazon Fire Stick en Nvidia Shield.

Daarom bevelen we IPVanish aan voor alle Kodi-gebruikers. In onze tests hebben we vastgesteld dat het 1080p-video kon verwerken zonder buffering. Naast snel, heeft het een strikt "geen logboek" -beleid en apps voor zowel Nvidia Shield als Fire Stick.

LEZERDEAL: Bespaar tot 60% op IPVanish

Waarschuwing: Kodi mag alleen worden gebruikt voor inhoud waartoe u wettelijk toegang hebt. Noch de Kodi Foundation noch Comparitech pleit voor het gebruik van Kodi voor piraterij.

Aanbevolen add-ons voor HD-films

De volgende Kodi-add-ons worden aanbevolen om HD-films te streamen. Deze add-ons streamen alleen van officiële, gelicentieerde bronnen. Om deze reden hebben ze de neiging om video van de hoogste kwaliteit te hebben met weinig zorgen over de veiligheid of privacy in vergelijking met video's die van onofficiële bronnen streamen.

Spelen op

Playon Kodi-add-on

PlayOn is een DVR-service voor liefhebbers van streaming video. Hiermee kunt u films opnemen van Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en vele andere services. Naast de mogelijkheid om deze opnames te bekijken, kun je met de PlayOn Kodi-add-on ook andere content bekijken die beschikbaar is via deze services. PlayOn is vooral handig voor Kodi-gebruikers omdat veel van de services waarmee het werkt geen functionerende Kodi-add-ons hebben.

Om PlayOn te gebruiken, hebt u een abonnement van $ 29,99 / jaar op PlayOn nodig. U hebt ook een abonnement nodig op een van de services waarmee het werkt. Netflix, Hulu en Amazon Prime bevatten allemaal een uitgebreide bibliotheek van HD-films, dus PlayOn is een effectieve manier om deze films af te spelen via Kodi.

Ontvang een gratis proefversie van 7 dagen van PlayOn

Knetteren

Crackle Kodi-add-on

Crackle is een gratis film & Tv-site die inkomsten genereert via advertenties. De meeste films erop zijn 1080p of 720p. Er zijn dus veel HD-films. De bibliotheek bevat populaire films zoals 300, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, en De Hobbit: Een Onverwachte Reis, onder vele anderen.

Hier leest u hoe u de Crackle-add-on voor Kodi installeert en gebruikt.

Tubi TV

TubiTV Kodi-add-on

Tubi TV is een andere tv- en filmsite waarvoor reclame is betaald. Het heeft meer dan 7.439 titels, waaronder duizenden speelfilms. Tubi TV heeft geen 1080p-films, maar er zijn er nogal wat die 720p zijn, waaronder Middagverrukking, Agent Cody Banks, en Huwelijksroes. Zelfs de films die technisch niet high-def zijn, zijn er meestal in de buurt, met 1024 X 576 als het meest gebruikelijke formaat op de site.

Gerelateerd artikel: Hoe Tubi TV te kijken op Kodi

SnagFilms

SnagFilms Kodi-add-on

SnagFilms is een gratis filmsite met een bibliotheek van meer dan 5000 onafhankelijke films. Bijna alles op de site is in 720p, inclusief bekroonde films zoals Nanking en In de stilte.

Lees verder: Hoe documentaires over Kodi te bekijken

Twee methoden om ervoor te zorgen dat uw Kodi-film in HD is

Niet alle films die deze add-ons aanbieden zijn beschikbaar in HD. Hier zijn twee methoden om te bepalen of de specifieke film die u wilt bekijken, is.

Methode # 1: Bekijk de menu-informatie na het kort afspelen van de film.

Verplaats uw cursor uit de lijst met films van de add-on naar degene die u overweegt te bekijken. Sommige informatie hierover wordt aan de rechterkant van het scherm weergegeven, inclusief de lengte van de film. Mogelijk wordt de resolutie echter nog niet weergegeven.

Kodi HD-films 2

Klik op de film om te beginnen met streamen en druk vervolgens op stop zodra deze klaar is met bufferen en begint te spelen. Hiermee ga je terug naar de filmlijst. Als u uw cursor over de film beweegt, wordt de resolutie nu echter weergegeven. Als de film HD is, staat er '1080 HD' voor 1080p of '720 HD' voor 720p. Als de film geen HD is, zegt deze iets anders.

Kodi HD-films 3

Methode # 2: gebruik de "o" -toets van een pc

Klik in een PC Kodi-menu op de film om te beginnen met spelen en druk vervolgens op de "o" -toets op uw toetsenbord. Als u op deze toets drukt, worden zes regels met informatie weergegeven, waarvan de derde iets zegt als "Videostream: 1.920 x 1.088 px, 1.78 AR, 23.976 FPS" De twee nummers vóór "px" zijn de nummers die belangrijk zijn. Als de eerste van deze nummers 1920 of 1280 is, is het een HD-film. De tweede van deze nummers moet ook in de buurt van 720 of 1080 liggen. Films variëren echter in de beeldverhouding waarin ze zijn opgenomen, dus het is niet noodzakelijk precies een van deze nummers.

Kodi HD-films 4

Houd er rekening mee dat Kodi video ook down-converteert met een hogere resolutie dan je tv of monitor is ingesteld om te ontvangen. Dus zelfs als de film in HD is, moet u mogelijk uw televisie- of monitorinstellingen wijzigen om ervoor te zorgen dat u een echt HD-beeld ontvangt.

Hoe de resolutie van Kodi handmatig in HD te veranderen.

In de meeste gevallen synchroniseert Kodi automatisch de video-uitvoer met uw weergaveresolutie. Zolang uw tv is ingesteld om HD-video te ontvangen, hoeft u over het algemeen de resolutie niet vanuit Kodi te wijzigen. Het is echter altijd mogelijk dat de automatische synchronisatie niet werkt. Dus hier zijn instructies om de resolutie handmatig te wijzigen als dat nodig is.

  • Klik in het hoofdmenu van Kodi op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm
  • Kodi versnellingspictogram
  • kiezen systeem instellingen
  • Kodi systeeminstellingen
  • Beweeg uw cursor over Scherm, druk vervolgens op de pijltoetsen omhoog of omlaag naast 'weergave-instellingen' totdat 'volledig scherm # 1' wordt weergegeven
  • Kodi systeeminstellingen weergavemodus
  • Klik resolutie
  • Kies uit de lijst met resoluties een die het beste overeenkomt met de film die u gaat bekijken. Bijvoorbeeld 1920 X 1080 voor 1080p of 1280 X 720 voor 720p. Afhankelijk van uw apparaat en tv, kunt u mogelijk geen exacte overeenkomst krijgen. Maar hoe dichter je kunt komen, des te vrijer van beeldartefacten de video zal zijn.
  • Kodi systeeminstellingen resolutie

HD-film add-ons om te vermijden

De volgende Kodi-add-ons worden vaak op andere sites genoemd als geweldig voor het vinden van HD-films. Van al deze add-ons is echter bekend dat ze inhoud zonder licentie streamen. Als gevolg hiervan zijn de repo's die ze huisvesten allemaal afgesloten door rechtszaken en andere juridische middelen.

Niet alle externe add-ons en ontwikkelaars moeten worden vermeden. Velen bieden een waardevolle service aan de Kodi-gemeenschap in de vorm van relevante, legale en volledig betrouwbare add-ons. Van sommige add-ons van derden is echter bekend dat ze schade toebrengen aan de systemen van gebruikers en leiden tot gevaarlijke inbreuken op de beveiliging.

Wij bij Comparitech raden af ​​om een ​​van deze add-ons te installeren.

Goodfellas

Toen het beschikbaar was via de Goodfellas-repo, bood de Goododi Kodi-add-on zowel on-demand als live content uit meer dan 20 verschillende categorieën, waaronder vele speelfilms. De HD-films erop hadden duidelijk het label "HD". De officiële opslagplaats voor Goodfellas werd echter gesloten als gevolg van recente juridische acties van de Motion Picture Association en andere juridische groepen in Hollywood. Er zijn momenteel geen bekende betrouwbare sites die het huisvesten, en we raden af ​​om de Goodfellas-add-on te installeren.

Movies4k.to

Movies4k.to was een populaire Kodi-add-on die vóór de zomer van 2017 illegale streams van films aanbood. Het leverde een vijfpuntensysteem voor de kwaliteit van zijn koppelingen. Door alleen streams met een kwaliteit van "5" te bekijken, kon een gebruiker snel een film in high-definition vinden.

Movies4k.to maakte echter deel uit van de oude TVAddons.ag-repository. Deze repo werd afgesloten door juridische stappen in de zomer van 2017. De ontwikkelaars die aan TVAddons hadden gewerkt, creëerden een nieuwe repo die elke add-on die werd gevonden om links naar niet-gelicentieerde streams te verwijderen, wist. Als gevolg hiervan is er geen officiële URL meer die kan worden gebruikt om een ​​kopie van Movies4k.to te vinden.

Er zijn waarschijnlijk enkele exemplaren van Movies4k.to nog steeds rondzweven op internet, maar er is geen manier om te weten of deze kopieën virussen of andere malware bevatten. Het installeren van Movies4k.to wordt niet aanbevolen.

ZOUTEN

SALTS was een andere populaire add-on die deel uitmaakte van de TVAddons.ag repo. Voor gebruikers die de voorkeur gaven aan HD-streams, had het een instelling die kon worden gewijzigd om films automatisch te streamen via de link van de hoogste kwaliteit in plaats van degene die als eerste op de lijst stond. Net als Movies4k.to bestaan ​​er echter geen officiële kopieën van SALTS meer, en de installatie ervan brengt hoge privacy- en beveiligingsrisico's met zich mee. We raden af ​​om de SALTS Kodi-add-on te installeren.

Snelheid

Velocity is nog een andere Kodi-film-add-on die illegale streams vervoerde. Het was populair bij videofielen omdat het HD-streams duidelijk had gelabeld. Er bestaan ​​echter geen officiële kopieën meer nu TVAddons.ag is afgesloten. We raden af ​​om de Velocity Kodi-add-on te installeren.

The Royal We

The Royal We is nog een film-add-on die deel uitmaakte van de TVAddons.ag repo. Het was populair bij fans van HD-video vanwege de grote verscheidenheid aan HD-titels. Zoals de meeste add-ons op deze lijst, bestaan ​​er geen officiële kopieën van en moeten alle gevonden kopieën als een beveiligingsrisico worden beschouwd. We raden af ​​de add-on The Royal We Kodi te installeren.

Conclusie

Het vinden van Kodi-add-ons die high-definition video streamen kan vaak moeilijk zijn. Veel niet-officiële add-ons hebben koppelingen naar streams van lage kwaliteit van illegale bronnen, en andere die koppelingen van hoge kwaliteit hadden, zijn gesloten. Maar er zijn er een paar wettelijk add-ons die streamen in HD, inclusief Crackle, Tubi TV, SnagFilms en PlayOn. We raden aan deze te gebruiken om HD-films te bekijken.

Als je ook wilt weten hoe je tv-programma's of sportevenementen kunt bekijken met Kodi, bekijk dan onze gidsen voor de beste live tv-Kodi-add-ons of de beste sport-add-ons voor Kodi.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 43 =