Hoe een Kodi-build op Amazon Fire Stick of FireTV te verwijderen

Kodi 17-logo


Heb je een Kodi gebouwd die je gewoon niet meer kunt uitstaan? Deze gids laat je zien hoe je een Kodi-build op Amazon Fire TV en elk ander apparaat kunt verwijderen.

Kodi is een gratis, open source softwarepakket dat u de tools biedt die u nodig hebt om eenvoudig een thuisbioscoopsysteem te maken. Hoewel de initiële Kodi-installatie erg snel is, kan het lokaliseren en installeren van meerdere add-ons tijdrovend zijn, vooral als je Kodi op meerdere apparaten installeert.

Om het eenvoudiger te maken, kunt u vooraf geconfigureerde versies van Kodi genaamd builds installeren. Hiermee wordt niet alleen de tijd verkort die nodig is om uw mediacenter in gebruik te nemen, maar kunnen ook extra functies worden toegevoegd of het uiterlijk van Kodi worden gewijzigd. Hoewel Kodi op een groot aantal apparaten kan worden geïnstalleerd, waaronder Roku en Apple TV, kunnen builds alleen op bepaalde platforms worden geïnstalleerd, zoals de Amazon Firestick of Fire TV, iPhone, Raspberry Pi, PC of Nvidia Shield.

Soms zul je merken dat een bepaalde build niet naar wens is. Dit is geen probleem: in dit artikel laten we u zien hoe u een Kodi-build kunt verwijderen op het systeem dat u gebruikt. We zullen ook enkele van de risico's bespreken die gepaard gaan met het installeren van een Kodi-build.

Helaas heeft Kodi de laatste tijd veel negatieve pers ontvangen. Dit komt door externe add-ons die onbeperkte toegang tot gelicentieerde inhoud bieden, en er zijn verschillende Kodi-builds die deze add-ons bevatten. We moedigen onze lezers aan om de wetten met betrekking tot het online streamen van inhoud te onderzoeken voordat ze een dergelijke add-on gebruiken om het risico op schending van auteursrechtwetgeving te minimaliseren.

Comparitech keurt geen inbreuk op auteursrechtbeperkingen, waaronder illegale streaming via Kodi, niet goed. Kodi kan worden gebruikt voor vele uitstekende, legale online streamingdoeleinden. Overweeg de wet, slachtoffers en risico's van piraterij voordat u auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder toestemming downloadt of streamt. Heeft u altijd eigen onderzoek voordat u toegang krijgt tot een Kodi-add-on, stream of repository.

Hoe Kodi veilig te gebruiken

Tegenwoordig gebruiken mensen internet voor alles, van socialiseren tot bedrijven. Daarom is uw online privacy van het grootste belang. Veel Kodi-gebruikers gebruiken een virtual private network (VPN) -service om zichzelf online te anonimiseren, en hoewel de pers u zou laten geloven dat VPN's schaduwrijk zijn, zijn er een aantal volledig onschuldige redenen waarom iemand er een kan gebruiken.

Een kwaadwillende derde partij kan een Man-in-the-Middle (MitM) -aanval gebruiken om uw internetverkeer te onderscheppen. Uw computer hoeft niet eens besmet te zijn met een virus; dit kan zoiets eenvoudigs gebeuren als verbinding maken met een openbaar wifi-netwerk. Zodra deze aanvaller uw systeem in gevaar brengt, zijn al uw online activiteiten, inloggegevens en opgeslagen gegevens voor hen zichtbaar.

Zelfs uw eigen internetprovider is geïnteresseerd in uw surfgedrag. Er zijn meerdere gevallen geweest waarbij ISP's opzettelijk de internetsnelheid van hun klanten hebben beperkt om online streaming video te ontmoedigen. Dit kan zelfs gebeuren als u voor onbeperkte bandbreedte betaalt en alleen inhoud van officiële bronnen streamt, dus u betaalt effectief voor een onvoldoende service.

Een VPN voorkomt deze problemen door al het verkeer van en naar uw computer te coderen. Eenmaal gecodeerd, zou elke waarnemer alleen een betekenisloze reeks informatie zien in plaats van de sites die u bezoekt. Omdat uw internetprovider niet weet of u video streamt, is de kans kleiner dat ze automatisch uw netwerksnelheden vertragen. Dit kan stotteren en eindeloos bufferen van video helpen voorkomen, wat je algehele Kodi-ervaring verbetert.

We raden onze lezers aan om IPVanish te gebruiken. Het is een van de beste VPN's voor Kodi, omdat het werkt met elke add-on die we hebben getest en een stabiele, snelle verbinding biedt met servers in meer dan 50 landen. Sterker nog, ze houden geen logboeken bij van uw online verkeer, dus uw bedrijf blijft precies dat: uw bedrijf.

Bovendien is IPVanish momenteel de enige spraakmakende VPN-service die een speciale app biedt voor de Amazon Fire TV en Firestick. Hierdoor kunt u beschermd blijven waar en wanneer u maar wilt met Kodi.  

Reader deal: bespaar hier 60% op een IPVanish-jaarplan.

Kodi bouwt en hun risico's

Het installeren van een Kodi-build is handiger dan het installeren van meerdere add-ons afzonderlijk, maar het risico is groter. Wanneer u een Kodi-build installeert, is er geen garantie dat de add-ons die deze bevat uit een goed onderhouden repository komen, vertrouwd kunnen worden of dat ze op geen enkele manier zijn bewerkt. Dit is niet alleen een vermoeden: er zijn gedocumenteerde gevallen waarin add-ons kwaadaardige code verbergen. Exodus, een van de populairste add-ons van Kodi, werd bijvoorbeeld gebruikt om de computers van zijn gebruikers in een botnet te veranderen.

Alle software is kwetsbaar voor aanvallen, inclusief Kodi-add-ons. Hoewel officiële add-ons over het algemeen worden gemaakt met meer grondige testen en procedures voor kwaliteitsborging, zijn add-ons van derden (inclusief alle Kodi-builds) meestal niet.

Dit betekent dat een hacker mogelijk een groter aantal niet-gepatchte kwetsbaarheden heeft. Er is heel weinig dat een aanvaller niet kan doen nadat uw systeem is gecompromitteerd, en om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle openstaande updates van uw add-ons goed zijn doorgelicht en goedgekeurd door de community voordat ze worden geïnstalleerd.

Een Kodi-build verwijderen

Een Kodi-build verwijderen met de Ares-wizard

De meerderheid van de mensen zal Kodi op hun pc installeren, maar het goede nieuws is dat de eenvoudigste manier om een ​​build te verwijderen op alle platforms dezelfde is, inclusief Raspberry Pi, Amazon Fire TV en iPhone.

U moet de add-on Ares Wizard installeren, maar dit bespaart u van het handmatig verwijderen van specifieke bestanden die zich op verschillende locaties voor verschillende platforms bevinden.

Nadat de Ares Wizard is geïnstalleerd, opent u deze. Het kan een minuut duren, dus wees geduldig. Wanneer het wordt geopend, klikt u op Meer rechtsboven.

ares wizard stap 1

Selecteer vervolgens de Wis alle gegevens / Nieuwe start optie op de volgende pagina.

ares wizard stap 2

U wordt gevraagd om uw selectie te bevestigen. Deze tool herstelt uw Kodi-installatie terug naar de fabrieksinstellingen, zodat alle geïnstalleerde add-ons en bronnen worden verwijderd, tenzij u ervoor kiest om ze op de volgende pagina te houden. Klik Ja, dan klikken Doorgaan.

ares wizard stap 3
Kodi probeert nu te sluiten en wanneer u het opnieuw start, zult u zien dat de geïnstalleerde build is verwijderd.

Een Kodi-build handmatig verwijderen

Als u liever geen add-in van derden gebruikt om een ​​Kodi-build te verwijderen, is er een andere manier. Het resetten van uw Kodi-installatie via het menu met interne instellingen verwijdert vaak add-ons maar laat een build intact, dus om deze volledig te verwijderen, moet u een specifieke map verwijderen die alle gegevens met betrekking tot uw Kodi-add-ons, instellingen en builds bevat.

Voordat we beginnen, moet u uw bestandsverkenner mogelijk opdracht geven om verborgen bestanden weer te geven. Voor Windows moet u op klikken Visie en zorg ervoor dat de Verborgen items vakje is aangevinkt. Omdat je verborgen bestanden niet rechtstreeks op iOS kunt bekijken, moet je je iPhone verbinden met een computer om toegang te krijgen tot de map die je moet wissen.

bekijk verborgen bestanden in Windows
In Android moet u de standaard File Manager-app openen, op de menuknop drukken (deze bevindt zich linksboven voor File Commander, maar de locatie kan verschillen op basis van de bestandsbeheerder die u gebruikt) en tik op de instellingen optie.

bekijk verborgen bestanden in Android
Zorg er vervolgens voor dat de Toon verborgen bestanden en mappen optie is aangevinkt. Nadat u de app hebt verlaten, kunt u alle verborgen bestanden en mappen op het apparaat bekijken.

Bekijk verborgen bestanden in Android stap 2

Zodra u verborgen bestanden en mappen kunt bekijken, zoekt u uw platform in de onderstaande lijst, navigeert u naar de locatie en verwijdert u eenvoudig alle aanwezige bestanden en mappen.

Windows 7, 8, 8.1: Plak in het startvak in het startmenu "% APPDATA% \ kodi \ userdata" zonder de aanhalingstekens.

Windows 10: Plak in het vak Uitvoeren in het startmenu "% LOCALAPPDATA% \ Packages \ XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p \ LocalCache \ Roaming \ Kodi \ userdata" zonder de aanhalingstekens.

Mac: / Gebruikers // Bibliotheek / Application Support / Kodi / userdata /

Linux (inclusief Raspberry Pi): Open een terminal en plak "~ / .kodi / userdata /" zonder de aanhalingstekens.

Android: Voor Android moet u zowel de mappen "userdata" als "add-ons" in Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / verwijderen.

iOS: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /

Als je een Kodi-build installeert die je niet bevalt, hoef je er niet voor altijd aan vast te zitten. Hoewel Kodi geen betrouwbare manier heeft om een ​​ingebouwde build te verwijderen, is het met de juiste tools om een ​​Kodi-build te verwijderen een relatief eenvoudige taak die in slechts enkele minuten kan worden uitgevoerd.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3