Hier leest u hoe u de Kodi Github-browser van TVAddons gebruikt

github browser hoofdpagina


Tot nu toe moesten Kodi-gebruikers repositories installeren of zipbestanden downloaden van GitHub om toegang te krijgen tot add-ons. Het nieuwe GitHub-browsertool van TVAddons verwijdert een stap in dit proces en stelt u in staat om add-ons rechtstreeks vanuit GitHub te installeren. Het is niet nodig om een ​​bron toe te voegen in de bestandsbeheerder van Kodi, het is niet nodig om bij te houden welke add-ons in een bepaalde repo staan ​​en het is niet nodig om te downloaden van potentieel onveilige bronnen.

In dit artikel laten we je zien hoe je de TVAddons GitHub Browser-tool gebruikt (soms de Git Browser genoemd). We zullen ook de reactie van de gemeenschap op deze tool onderzoeken en de impact onderzoeken die deze tool zal hebben op Kodi-gebruikers en externe ontwikkelaars. We zullen ook enkele van de potentiële beveiligingsproblemen onderzoeken die zijn ontstaan ​​door add-ons rechtstreeks vanuit Github te installeren.

Waarschuwing: Kodi mag alleen worden gebruikt voor inhoud waartoe u wettelijk toegang hebt. Noch de Kodi Foundation noch Comparitech pleit voor het gebruik van Kodi voor piraterij.

Belangrijk: gebruik altijd een VPN met Kodi

Sommige Kodi-gebruikers maken verbinding met virtuele privénetwerken (VPN's) om ongeautoriseerde streaming voor hun internetprovider (ISP) te verbergen. Desondanks hebben VPN's verschillende legitieme toepassingen en kunnen ze de meeste mensen ten goede komen, inclusief degenen die alleen streamen vanuit officiële bronnen.

Omdat VPN's al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer coderen, kan het niet worden gelezen door externe waarnemers. Hiermee voorkomt u dat de meeste MitM-aanvallen (Man-in-the-Middle) toegang krijgen tot uw systeem. Bovendien voorkomt deze codering dat uw internetprovider uw surfgedrag verkoopt of gebruikt om uw netwerkverbinding te beperken.

Elke VPN zal enige invloed hebben op uw internetsnelheden, maar sommige zijn sneller dan andere. Houd er ook rekening mee dat sommige VPN-providers gedetailleerde logboeken bijhouden van de sites die u bezoekt. Deze zijn vrij eenvoudig tot u te herleiden. Om deze reden is het van vitaal belang dat u een VPN-provider kiest die kan worden vertrouwd met uw persoonlijke gegevens.

Wij bevelen IPVanish aan. Het heeft een verwaarloosbare invloed op uw internetsnelheden en biedt stabiele verbindingen met servers in meer dan 50 landen. Verder is IPVanish bijna net zo draagbaar als Kodi en kan het worden geïnstalleerd op pc, Amazon Firestick, Apple TV en meer.

GEBRUIK KODI VEILIG: IPVanish is snel, veilig en betrouwbaar met meer dan 1200 servers wereldwijd.

Hoe de GitHub-browser te gebruiken

Voordat u de GitHub-browser kunt gaan gebruiken, moet u eerst de TVAddons-repository en de Indigo-tool installeren. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u dit moet doen:

 1. Klik op de tandwiel icoon in de linkerbovenhoek van de hoofdpagina van Kodi.
 2. Op de Instellingen menu, kiezen Bestandsbeheer.
 3. U ziet alle momenteel toegevoegde bronnen. Scroll naar beneden en klik Bron toevoegen.
 4. Voer in het tekstvak bovenaan het volgende in zonder aanhalingstekens "http://fusion.tvaddons.co". Vergeet niet om de bron een naam te geven (we hebben hier Fusion gebruikt, maar TVAddons is ook een goede keuze).
 5. Als u klaar bent, klikt u op OK knop.

fusie toevoegen als bron

Hoe de Git Browser voor Kodi te installeren

De GitHub Browser-tool is opgenomen in de Indigo-add-on en kan niet onafhankelijk worden geïnstalleerd. Hier is hoe je zowel Indigo als de Git Browser installeert:

 1. Keer terug naar de hoofdpagina van Kodi en klik op de Tabblad Add-ons.
 2. Klik op de volgende pagina op vak pictogram linksboven.
 3. kiezen Installeren vanuit zipbestand.
 4. Blader door uw bronnen totdat u degene vindt die u in het vorige gedeelte hebt toegevoegd.
 5. Klik erop en voer vervolgens de in begin-hier map. Er zit maar één bestand in, dus klik erop om Indigo te installeren. Als het probleemloos wordt geïnstalleerd, verschijnt rechtsboven een pop-up.
 6. Open Indigo en selecteer om naar de GitHub-browser te gaan Addon-installatieprogramma. De browser is de eerste optie op de volgende pagina.

Zoeken met de Git Browser

Wanneer u de GitHub-browser opent, ziet u een melding. Dit vraagt ​​je om te zoeken naar de gebruikersnaam van een GitHub-ontwikkelaar in plaats van de naam van de repo of de add-ID. De reden hiervoor is eenvoudig; populaire add-ons worden altijd gevorkt en door rechtstreeks naar de ontwikkelaar te zoeken, vindt u altijd de nieuwste, ongewijzigde release.

github browser melding

We beginnen met het zoeken naar een specifieke ontwikkelaar. Klik Zoeken op GitHub-gebruikersnaam en voer het volgende in zonder aanhalingstekens: "tvaddonsco". We hebben de TVAddons-repo al in een vorige stap geïnstalleerd, maar hiermee kunt u een idee krijgen van de functionaliteit van de GitHub-browser. U zult merken dat u kunt kiezen om de repo zelf of de add-ons afzonderlijk te installeren. Voorheen moesten gebruikers, om een ​​enkele add-on te installeren, handmatig door de ontwikkelaar van GitHub navigeren, een zipbestand downloaden, de bron toevoegen en uiteindelijk installeren. Als zodanig vereenvoudigt de GitHub-browser dit proces en versnelt het aanzienlijk.

Laten we nu proberen een add-on te installeren. Nadat u naar een ontwikkelaar heeft gezocht, klikt u op de add-on en bevestigt u dat u deze wilt installeren. Als alles werkt, krijgt u de optie om extra add-ons te installeren of Kodi opnieuw te starten om de installatie te voltooien.

Wat betekent dit voor Kodi-gebruikers?

Deze tool maakt het heel eenvoudig om specifieke Kodi-add-ons te installeren en maakt het verwijderen van repositories overbodig. Kodi heeft een bloeiende ontwikkelingsscène van derden, maar het kan voor nieuwe gebruikers moeilijk zijn om alle add-ons bij te houden die van locatie veranderen, offline worden gehaald of worden bijgewerkt. Als zodanig, met een enkele klik, gebruiksvriendelijke manier om te bladeren en de nieuwste versie van een add-on te installeren, zou de toegangsdrempel moeten worden verlaagd.

Als bijkomend voordeel kan de Github-browser het sneller en eenvoudiger maken om enkele veel voorkomende Kodi-problemen op te lossen. Met name ontbrekende afhankelijkheden kunnen gemakkelijker worden gevonden via de Github Browser-tool.

Gebruikers moeten echter oppassen dat ze niet zelfgenoegzaam worden. In het verleden hebben we gevallen gezien waarin GitHub-ontwikkelaars hun account verwijderen en een derde partij zich registreert met hun gebruikersnaam. In deze gevallen verschijnt de derde partij nog steeds in GitHub Browser-zoekopdrachten voor de oorspronkelijke ontwikkelaar en er zal waarschijnlijk geen indicatie zijn dat er iets mis is. Om beschermd te blijven en te worden gewaarschuwd voor bedreigingen, is het belangrijk om de sociale mediakanalen van de ontwikkelaar en Kodi-forums in de gaten te houden.

MetalKettle's verwijderde tweetDe tweet van MetalKettle bij het vinden van zijn GitHub-naam was opnieuw geregistreerd.

Dat gezegd hebbende, veel ontwikkelaars onderhouden geen sociale media-accounts. Als gevolg hiervan kan het vinden van bijgewerkte en relevante informatie over add-onontwikkelaars en hun add-ons moeilijk zijn.

Toch is het installeren van een add-on via de GitHub-browser inherent veiliger dan installeren vanuit een repository. Traditioneel liepen Kodi-gebruikers met automatische updates het risico onbedoeld kwaadaardige updates te installeren. Met de GitHub-browser is de enige manier om een ​​add-on bij te werken een latere versie te installeren. Tenzij het GitHub-account van de ontwikkelaar of het hulpprogramma TVAddons is aangetast, kan een aanvaller geen kwaadaardige code op uw systeem installeren.

Wat betekent dit voor Kodi-ontwikkelaars?

De release van de GitHub Browser laat zien dat TVAddons nog steeds vastbesloten is om een ​​belangrijke speler in de ontwikkelingsscène te zijn, ondanks de lopende rechtszaken. Met de GitHub-browser kan TVAddons voorkomen dat ze mogelijk zelf inbreukmakende auteursrechten hosten. Verder. omdat de browser legitieme toepassingen heeft en ze geen ongeoorloofde add-ons vermelden of aanbevelen, zou het moeilijk zijn voor TVAddons om aangeklaagd te worden voor het hosten van de Github-browser.

Voor externe ontwikkelaars heeft de grootste wijziging betrekking op repositories. Wanneer bepaalde repo's zijn afgesloten of verlaten, hebben we kleinere ontwikkelteams gezien die op zoek zijn naar een nieuw thuis voor hun add-ons. De GitHub-browser maakt dit proces in wezen overbodig, omdat de add-ons nu gewoon direct op GitHub kunnen worden gehost.

Communityreactie op de GitHub Browser-tool

Er zijn gemengde reacties geweest op de release van deze tool. Sommige Kodi-gebruikers waren teleurgesteld dat de GitHub-browser in de Indigo-add-on was ingebouwd en niet als zelfstandige plug-in beschikbaar was. In reactie daarop bevestigde een lid van het TVAddons-team dat een zelfstandige versie zeer binnenkort beschikbaar zou komen.

tvaddons zelfstandige verklaring

Er lijken twee belangrijke zorgen van de gemeenschap te zijn over deze functie. De eerste is dat de GitHub-gebruikersnamen van externe ontwikkelaars moeilijk te vinden kunnen zijn als je geen Kodi-blogs leest of ze volgt op sociale media. TVAddons hebben gezegd dat ze hopen dat blogs meer nadruk zullen leggen op het vermelden van de GitHub-namen van ontwikkelaars.

De tweede zorg is er een die al een tijdje bestaat. Sommige Kodi-gebruikers denken dat door het installeren van add-ons eenvoudiger te maken, Kodi onderworpen wordt aan meer onderzoek, wat op zijn beurt leidt tot het offline plaatsen van add-ons. Het is echter zeer zeldzaam dat een officiële of niet-auteursrechtinbreukmakende add-on wordt verwijderd. De enige add-on die het risico lopen van verhoogde media-aandacht zijn degenen die ongeautoriseerde bronnen gebruiken, iets waar het Kodi-ontwikkelingsteam in het verleden vocaal tegen was.

Conclusie

Aangezien de GitHub Browser-tool slechts enkele dagen live is geweest, kunnen we niet zeker zijn van de impact die het op de lange termijn zal hebben. Als u het echter wilt proberen, hebben we lijsten met de beste Kodi-add-ons voor films, sport (inclusief de Super Bowl) en tekenfilms.

Op zoek naar een meer geavanceerde gids? We kunnen u helpen bij het installeren van SPMC, een van de populairste vorken van Kodi, automatisch uw kijkgeschiedenis synchroniseren of meteen ondertitels ophalen voor wat u maar wilt bekijken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 79