Fire Stick kör långsamt? Så här påskyndar du din Fire TV Stick

eldstick långsamTredje generationen Amazon Fire TV Stick, medan en förbättring av föregångaren, är inte en särskilt kraftfull enhet och klagomål om långsam hastighet är inte ovanliga. Den senaste Fire TV Stick lade till Alexa röstfjärrkontroll som en standardfunktion och höjde upp processorn från dual core till quad core. Den använder nu en Mediatek-CPU som är utformad för avancerade tabletter.


I takt med prestandauppgraderingen uppdaterade Amazon också till en nyare version av Android och en översyn gränssnittet med en modernare design. Dessa förändringar tar mycket av prestandan och använder mycket av den extra kraften från den nya CPU.

Fire TV Stick kämpar inte alltid för att göra sitt jobb ur lådan. Men elanvändare - särskilt de som har installerat och ofta använder Kodi - kanske märker prestandaförstöring över tid. Fire TV Stick-prestandafrågor kan ha formen av:

 • Eftersläpning
 • App kraschar
 • Minskad videokvalitet
 • Lägre bildhastighet
 • Slow motion-video
 • Ljud utan synkronisering
 • Långa buffertider

I den här artikeln kommer vi att diskutera några åtgärder du kan vidta för att förbättra prestandan på en Fire TV Stick för att få den att fungera som ny igen. Många av dessa tweaks kommer att påverka en minsta effekt, men tillsammans ger de ett kraftfullt kraftökning och kan påskynda din eldstick.

Kraftkälla

eld-tv-nätadapter
Använd tillverkarens laddningskabel och nätadapter. Du kan ansluta USB-kabeln till din TV: s USB-port eller en extra bärbar port, men dessa har en mycket lägre utgång än ett vägguttag och kommer att stryka Fire TV: s prestanda.

Om du väljer att använda en tredjeparts tillverkares kabel och adapter, se till att den har samma utgång som originalen: 3: e gen Fire TV Stick med Alexa Voice Remote använder en 5W, 1.0A adapter. Kontrollera också att väggadaptern använder rätt spänning för ditt land.

Omstart

De flesta håller sina Fire TV-stick anslutna och körs hela tiden, även om de inte använder dem. Precis som en dator eller telefon kan en tillfällig omstart hjälpa till att rensa en kämpande Fire TV Stick och andas nytt liv i den. Du kan antingen koppla bort enheten och ansluta den igen, eller starta om från Fire OS. Följ de här anvisningarna för det senare:

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen
 2. Välj inställningar > Enhet
 3. Välj Omstart

Avinstallera oanvända appar och tillägg

eld tv-kraft sluta avinstallera tydliga cachedata
Det kan tyckas uppenbart, men appar och tillägg tar plats i minnet och kan köras i bakgrunden och hålla upp resurser. Avinstallera alla appar du inte använder och ta bort alla Kodi-tillägg du inte använder också. Så här avinstallerar du Fire TV-appar:

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen.
 2. Välj inställningar > tillämpningar
 3. Välj Hantera installerade applikationer
 4. Välj appen du vill avinstallera
 5. Klick Uninstall, sedan Uninstall igen för att bekräfta

Observera att vissa appar kommer förinstallerade på Fire TV och inte kan avinstalleras. Vi visar dig vad du ska göra med de här nästa.

Tvinga stoppa oanvända appar

Oanvända appar som inte har avinstallationsalternativet, eller appar som du vill behålla men bara inte använder så mycket, kan stoppas så att de inte längre körs i bakgrunden. För att göra det, följ exakt samma steg som du skulle göra för att avinstallera appen som anges ovan. Istället för att välja Avinstallera väljer du den här gången Tvinga stopp. Det kanske inte är klart att något har hänt till en början, men appen tynger inte längre din Fire Stick.

Rensa data och cache

I samma meny där du hittar alternativet Avinstallera och tvinga stopp, ser du också Radera data och Rensa cache. Du kan använda dessa på nästan alla appar oavsett om du använder den eller inte, men det är definitivt värt att göra på appar du inte använder lika ofta. Utför dessa åtgärder i den ordning de visas: Rensa data och sedan Rensa cache. Detta kommer också att förhindra att appar som du har tvingat stoppas automatiskt ladda om sig senare.

Inaktivera funktioner som du inte använder

eld tv-spelcirkel
Fire TV Stick har en hel del bloatware aktiverat som standard. Genom att inaktivera några "funktioner" i inställningarna kan du frigöra fler resurser för Kodi och andra appar. Att stänga av dessa funktioner kan också förbättra din integritet. Så här gör du:

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen.
 2. Välj inställningar > tillämpningar
 3. Välj Insamla appanvändningsdata och välj Stäng av
 4. Välj Prime Photos, slå av Tillåt gästanslutningar och inaktivera Få åtkomst till Prime Photos, förutsatt att du inte använder den här funktionen.
 5. Välj Appstore. Här kan du inaktivera automatiska uppdateringar, som laddar ner och installerar nya versioner av dina appar i bakgrunden. Observera dock att du fortfarande bör uppdatera dina appar regelbundet för att få viktiga säkerhetsuppdateringar. Vi rekommenderar att du bara inaktiverar detta tillfälligt för att öka prestanda vid behov. Du kan också pressa ut lite mer prestanda genom att inaktivera Inköp i appen och anmälningar.
 6. Välj Gamecircle. Växla av Dela ditt GameCircle smeknamn och Whispersync för spel.

Stäng av dataövervakning

brand-tv-dataövervakning
Dataövervakning kan vara ett användbart verktyg för att se till att du inte överskrider din internetleverantörs månatliga datatillägg, men att hålla reda på nedladdningar och uppladdningar använder en liten mängd systemresurser som kan användas bättre någon annanstans. Gör följande för att inaktivera dataövervakning:

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen.
 2. Välj inställningar > Inställningar
 3. Välj Dataövervakning
 4. Klick Dataövervakning för att växla Av

App anmälningar

brand-tv-aviseringar
Appaviseringar kan inte bara vara irriterande, de påverkar prestandan i liten grad. Fire TV tillåter användare att inaktivera aviseringar helt eller från en app för app. Gå till dina aviseringar genom att göra följande:

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen.
 2. Välj inställningar > Inställningar
 3. Välj Meddelandeinställningar

Växla på Stör inte genom att klicka på den eller klicka på App anmälningar för att växla från aviseringar från enskilda appar.

Fabriksåterställning

brand-tv-fabrik återställs
Detta är en "sista utväg" om du har provat allt annat på den här listan och bara inte får de prestanda du behöver av din Fire TV Stick. Detta avinstallerar alla appar som inte förinstallerades och ändrar alla dina inställningar till standard, så kom ihåg att gå igenom den här listan igen efteråt för att ändra dem tillbaka.

 1. Håll ner Hem (hus) -knappen.
 2. Välj inställningar > Enhet
 3. Bläddra till botten och välj Återställ till fabriksinställningar
 4. Bekräfta genom att välja Återställa och vänta tills processen är klar.

VPN

Om du upplever längre buffertider än normalt kan problemet kanske inte vara din maskinvara utan din internetleverantör. Internetleverantörer har varit kända för att stryka sina kunders bandbredd av många orsaker, men många rynkar särskilt Kodi-användare, oavsett om det används för laglig verksamhet eller inte.

För att komma runt detta rekommenderar vi att du ansluter din Amazon Fire TV Stick till en VPN. Förkortning för Virtual Private Network, en VPN krypterar all enhetens internettrafik och leder den genom en mellanhandsserver på en plats du väljer. Detta innebär att din Internetleverantör inte kan se innehållet i din internettrafik eller dess källa eller destination, så att den inte kan diskriminera baserat på vad du strömmar och varifrån.

VPN har också en mängd andra fördelar, inklusive mer integritet, bättre säkerhet och möjligheten att avblockera geografiskt begränsade webbplatser och tjänster, inklusive många strömningsleverantörer som Netflix, Hulu, HBO Now och BBC iPlayer.

Vår topprekommendation är IPVanish, den enda ansedda VPN-leverantören som erbjuder sin app direkt på app-butiken Fire TV. Det betyder att det inte krävs några komplicerade inställningar eller hacks för att komma igång. IPVanish driver hundratals servrar över hela världen, och den kan automatiskt välja den bästa servern på en viss plats så att du får en hög kvalitet, oavbruten ström.

BÄSTA VPN FÖR KODI: IPVanish är vårt bästa val. Har ett stort okongesterat nätverk av servrar och uppnår bra hastigheter. Stark säkerhets- och sekretessfunktioner gör IPVanish till en favorit för Kodi och Amazon Fire TV Stick-användare. Prova det riskfritt med 7-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Lär dig hur du installerar ett VPN på din Amazon Fire TV Stick här, antingen med IPVanish eller någon annan VPN-leverantör.

Optimera Kodi

Om ditt problem är specifikt för Kodi och inte uppstår när du använder andra appar kan du prova att ändra några inställningar i Kodi själv. Det finns många dåliga råd där om hur man gör detta som kan göra att Kodi kraschar eller till och med skadar din Fire Stick, så fortsätt med försiktighet.

Dessa inställningar inkluderar Kodis cachestorlek, CURL-timeout och läsbuffertfaktor. Genom att finjustera dessa kan du skära ned buffertider och hitta pålitliga strömningskällor snabbare. För att göra detta så snabbt och enkelt som möjligt rekommenderar vi att du använder Guiden för avancerade inställningar i Ares Wizard-tillägg, som automatiskt kommer att upptäcka och implementera den bästa konfigurationen för din Fire TV Stick. Lär dig mer om hur du gör detta i vår artikel om hur du stoppar Kodi-buffring.

Se även: Hur du installerar Kodi på Firestick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1