Er Exodus for Kodi lovlig og trygt å bruke? Er Covenant-tillegget lovlig?

Er Kodi Exodus sikker lovlig


Exodus er et av de mest populære og spenstige tilleggene for videostreaming for Kodi. Selv om Exodus brukes av et stort antall Kodi-brukere, er det helt uoffisielt. Du finner ikke dette tillegget i det offisielle Kodi Add-on Repository. Dette betyr at de fleste, men ikke alle, TV-seriene og filmene som strømmer gjennom Exodus, også er uoffisielle.

Når vi spør om et tillegg som Exodus er lovlig, må vi først avklare hvilket parti som spør. I de fleste tilfeller vil vi anta at den som spør vil vite om de kan komme i juridiske problemer for å se videoer på Exodus.

Kan jeg lovlig streame video på Exodus?

Exodus tilbyr noe lovlig innhold, men ikke mye. Du finner kanskje TV-serier og filmer som bare er gratis eller en del av det offentlige, men det er foreløpig ingen måte å filtrere ut ulovlige kilder utover å slå av spesifikke leverandører i innstillingene. Du må imidlertid vite nøyaktig hvilke av de 100+ kasserte nettstedene som tilbyr ulovlig innhold, og selv da kan noe av innholdet de gir være en blanding av public domain og piratkopiert TV og filmer. Alt i alt er det store flertallet av innholdet i Exodus piratkopiert.

I de fleste deler av Europa, inkludert Storbritannia, er streaming av piratkopiert video ulovlig. En rettsavgjørelse tidligere i år uttalte at de midlertidige filene som ble opprettet på ens enhet av streaming av videospillere, ikke er unntatt fra lov om opphavsrett.

I USA er reglene mindre klare. USA har ingen slik domstolpredikat for streaming av video, selv om det definitivt er ulovlig å laste ned hele filer. Hvorvidt streaming av video fra nettet faller inn under de samme reglene som en aktivitet som å sprenge videofiler er uklart.

Noen land (spesielt India) lar eksplisitt folk streame piratkopiert innhold. Exodus-brukere i India skal ikke ha noe å bekymre seg for når de ser på TV-serier og filmer på Kodi; Dette tar det imidlertid ikke etisk riktig.

I mange land er det rett og slett ingen lover eller presedens i retten når det gjelder piratkopiering og / eller strømming fra piratkopierte kilder. Vi anbefaler deg å sjekke lokale lover og regler før du bruker Exodus.

Når det er sagt, er vi ikke juridiske eksperter. Meningene som er uttrykt her angående lovligheten av Exodus er rent basert på forskning fra denne artikkelforfatteren. Hvis du trenger mer sertifisert informasjon om Exodus er lovlig i ditt land, kan du gjøre nøye med å undersøke hvordan lovene fungerer i ditt område.

Comparitech ikke godkjenner eller oppfordrer til brudd på copyrightbegrensninger, inkludert ulovlig streaming gjennom Kodi. Kodi kan brukes til mange utmerkede, lovlige online streamingformål. Vennligst vurder loven, ofrene og risikoen for piratkopiering før du laster ned eller streamer copyright-materiale uten tillatelse.

Slik bruker du Kodi-tillegg på en sikker måte

Mens vi anbefaler ikke Exodus for Kodi-brukere, både uoffisielle tillegg som Exodus og offisielle tillegg har unik personvern og sikkerhetsrisiko som gjør at VPN nesten alltid er nødvendig.

Selv om bruk av en VPN er populær for Kodi-brukere som prøver å unndra seg deteksjon mens de strømmer piratkopiert innhold, er det grunner utover dette som gjør en VPN nødvendig. Eksodus og tilleggsprogrammer som det har en viss personvernrisiko. Ethvert tredjeparts tillegg kan kapres og brukes til å spionere på nettaktiviteten din ved hjelp av angrep på midten. I tillegg ble Exodus selv på et tidspunkt brukt til å lage et DDoS botnet ut av intetanende brukere.

Eksodus og kildene du streamer videoer fra, vil i det minste ha tilgang til IP-adressen din. En IP-adresse, selv om den ikke utgjør en identitet, kan brukes til å spore aktivitet tilbake til enheten din og finne posisjonen din. I hendene på et copyright-troll, for eksempel, kan denne informasjonen brukes til å presse ut penger fra deg. Den kan også brukes til å målrette enheten din mot annonser, spam og skadelig programvare.

Av disse grunner anbefaler vi sterkt at du alltid bruker en anerkjent VPN når du bruker Kodi. En VPN eller Virtual Private Network krypterer enhetens internetttrafikk og ruter den gjennom en server på et sted du ønsker. Gode ​​VPN-er som IPVanish forhindrer tillegg og kilder i å se den virkelige IP-adressen din, som i stedet er maskert av VPN-serverens IP-adresse.

Selv om bruk av Exodus ikke strengt er i strid med loven der du bor, kan Internett-leverandøren din rynke over slik aktivitet, stryke eller stoppe tjenesten for å irettesette Kodi-brukere. En VPN vil holde aktiviteten din privat fra Internett-leverandøren din. Det har den ekstra effekten å forhindre at Internett-leverandøren din og andre parter overvåker aktiviteten din på nettet, ettersom innholdet i strømningene dine er skjult inne i den krypterte tunnelen.

Vår anbefaling er IPVanish, en rask og pålitelig VPN-leverandør med et godt omdømme og strenge retningslinjer for ikke-logging. IPVanish har også et Kodi-vennlig grensesnitt som fungerer bra med enheter som bruker fjernkontroller i stedet for tastaturer og mus, for eksempel Amazon Fire TV Stick. IPVanish fungerer med alle Kodi-tillegg som vi har testet. Hvis du vil se på et bredere spekter av alternativer, gå over til listen vår over de beste VPN-ene for Kodi.

For Exodus og tredjeparts tilleggsprogrammer som det, vil en VPN bidra til å sikre personvernet ditt ved å gjøre dataene dine tilslørt, noe som hjelper til med å forhindre spionering av hacker i de fleste tilfeller, spesielt MITM-angrep. Antivirusprogramvare er også sannsynligvis en god ide for å forhindre nedlasting av tilleggsprogrammer som er kapret med malware.

Leseravtale: Spar opptil 60% på IPVanish her.

Offisielle Kodi-alternativer til Exodus

I dette avsnittet skal vi utforske tillegg fra det offisielle Kodi Add-on Repository. Noen av disse har samlinger med innhold som konkurrerer eller til og med overstiger innholdet i Exodus. Enda bedre er de fullstendig lovlige og har blitt opprettet og godkjent av en offisiell organisasjon.

iPlayer WWW

iPlayer

Hvis du bor i Storbritannia er det en god sjanse for at du allerede er kjent med BBC iPlayer. For å se noe av innholdet ditt lovlig, trenger du en TV-lisens. Imidlertid er det et veldig stort utvalg av TV-serier, filmer, radioinnhold og til og med live programmering tilgjengelig. En god del av innholdet er bare tilgjengelig fra Storbritannia, så husk å stille VPN til en britisk by før du legger i tillegg.

iPlayer WWW finner du i det offisielle Kodi Add-on Repository.

YouTube

youtube

Et betydelig antall mennesker skyter tradisjonell fjernsyn til fordel for online underholdning. Hvis dette høres ut som deg, er du kanskje interessert i å installere YouTube-tillegget. Uansett hva du er interessert i, fra langformet spillinnhold til sport eller til og med å lage opplæringsprogrammer, vil YouTube ha noe å tilby. Du må koble enheten før du virkelig kan bruke tillegget, men dette tar bare et sekund.

YouTube er gratis, lovlig, og det vil ta flere tusen år å se alt innholdet det vert. Når du tar hensyn til disse fakta, blir det raskt klart at Youtube er en av de beste offisielle tilleggene som er tilgjengelige.

YouTube er tilgjengelig i det offisielle Kodi Add-on Repository og de fleste andre add-on repositories som har on-demand streamingtillegg.

ESPN-spiller

ESPN-spiller

Hvis du er en sportsfan, er det få offisielle tillegg som er bedre enn ESPN-spilleren. Det krever abonnement, men du kan velge en av tre pakker basert på hvilke idretter du er interessert i. Det er også et alternativ å skjule kanalene som abonnementet ditt ikke dekker fra tillegget selv. Strømmene er i high-definition, men til tross for dette har de en tendens til å laste ganske raskt. Som med YouTube-tillegget, må du autentisere det før det kan brukes, men dette er greit og bør ikke ta mer enn et minutt.

ESPN-spilleren har viss internasjonal støtte, men det er noen land (som Storbritannia og Frankrike) som ikke har tilgang til innholdet. Hvis du tilfeldigvis bor i et av disse landene, er alt du trenger å gjøre å stille VPN til et av de støttede stedene, og du kan se alle favorittidrettene dine uten problemer.

Du kan finne ESPN Player i det offisielle Kodi Add-on Repository.

PlayOn Browser

Spill videre

PlayOn er en abonnementstjeneste som samler flere forskjellige abonnementstjenester på ett sted for enkel visning. Siden det ikke er noe offisielt tillegg til Netflix eller Amazon Video, er PlayOn uvurderlig. Selv om det er noen få kilder du kan se gratis som VH1 og YouTube, kommer PlayOn virkelig til sin rett når flere abonnementsbaserte tjenester er koblet til det.

Du finner PlayOn i det offisielle Kodi Add-on Repository.

Uoffisielle tillegg til Kodi som ligner Exodus

Til tross for risikoen, vil noen Kodi-brukere ha en tendens til uoffisielle Kodi-tillegg som vanligvis gir piratkopiert innhold. Vi anbefaler ikke disse tilleggene for Kodi-brukere. Nedenfor er noen få tilleggsprogrammer som kan vises på andre steder som ligner Exodus og gir tilgang til piratkopiert innhold. Vi har gitt grunnleggende informasjon om hvordan disse tilleggsprogrammene fungerer, hvordan de pirater innhold, og hvorfor vi anbefaler flere offisielle alternativer. 

Covenant

Kodi pakt-tillegg

Hva er det? Covenant er den nylig utgitte gaffelen til det beryktede Exodus-tillegget. I hovedsak besøker den forskjellige streaming-nettsteder, skraper koblingene og leverer dem til brukeren. Dette betyr at brukeren kan få tilgang til et veldig bredt spekter av medier som ikke er begrenset til bare en bestemt nisje.

Hvorfor skal du unngå det? Den mest åpenbare grunnen til å unngå Covenant er at flertallet av innholdet det gir tilgang til er ulovlig. Siden nettsteder som er vert for denne typen innhold er underlagt forespørsler om fjerning av DMCA, er det stor sjanse for at koblingene som gis, vil slutte å fungere i fremtiden. Denne typen innhold er ofte av lav kvalitet også - filmer har ofte fremmedspråklige undertekster som skjuler videoen og er spilt inn i en veldig lav oppløsning. Hvis du leter etter TV og film av høy kvalitet, vil du bli bedre tjent med PlayOn-nettlesertillegget som er nevnt over.

Strøm alle kildene

salter kodi addon

Hva er det? Stream alle kildene (eller SALTS) er et annet tillegg som fokuserer mest på å gi tilgang til piratkopiert innhold. Dette er et av de mest populære tredjepartsutvidelsene, og det fungerer på lignende måte som Covenant, i og med at det først og fremst er en lenke skrape.

Hvorfor skal du unngå det? Selv om det er sant at det er noe offentlig domeneinnhold tilgjengelig, er det få og langt imellom. Hvis dette er den typen innhold du leter etter, vil du være mye bedre tjent med YouTube siden det har en langt større brukerbase og et innebygd system for copyright-flagging. Enten du leter etter klassiske filmer som De levende dødes natt eller bare vil se gamle dokumentarer, overgår YouTube SALTS på nesten alle måter.

Les mer her om Kodi SALTS tillegget.

Selv om Exodus var en av de mest kjente Kodi-tilleggene, er det mange der ute som kan konkurrere. I denne artikkelen har vi identifisert noen av de beste offisielle og tredjeparts tilleggene slik at du kan bestemme selv. Er det et godt offisielt tillegg som du vet om? I så fall, gi oss beskjed i kommentarene, så prøver vi det ut.

Se også: er Kodi trygg og lovlig å bruke?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1