Er Exodus for Kodi lovlig og sikkert at bruge? Er Covenant-tilføjelsen lovlig?

Er Kodi Exodus sikker lovlig


Exodus er en af ​​de mest populære og elastiske tilføjelser til videostreaming til Kodi. Selvom Exodus bruges af et stort antal Kodi-brugere, er det helt uofficielt. Du finder ikke denne tilføjelse i det officielle Kodi-tilføjelseslager. Dette betyder, at de fleste, men ikke alle, tv-udsendelser og film, der streamer gennem Exodus, også er uofficielle.

Når vi spørger, om en tilføjelse som Exodus er lovlig, skal vi først afklare, hvilken part der spørger. I de fleste tilfælde antager vi, at den, der spørger, vil vide, om de kan komme i juridiske problemer for at se videoer på Exodus.

Kan jeg lovligt streame video på Exodus?

Exodus tilbyder noget juridisk indhold, men ikke meget. Du finder måske tv-udsendelser og film, der netop er gratis eller en del af det offentlige domæne, men der er i øjeblikket ingen måde at filtrere ud ulovlige kilder ud over at slukke for bestemte udbydere i indstillingerne. Du bliver dog nødt til at vide nøjagtigt, hvilket af de 100+ ophugede websteder der tilbyder ulovligt indhold, og selv da kan noget af det indhold, de leverer, være en blanding af public domain og piratkopieret tv og film. Alt i alt er langt de fleste af indholdet i Exodus piratkopieret.

I de fleste dele af Europa, inklusive Storbritannien, er streaming af piratkopieret video ulovligt. En retsafgørelse tidligere i år erklærede, at de midlertidige filer, der blev oprettet på ens enhed ved streaming af videoafspillere, ikke er undtaget fra copyright-lovgivningen.

I USA er reglerne mindre klare. USA har ingen sådan domstolspræcedens for streaming af video, selvom download af hele filer er bestemt ulovligt. Hvorvidt streaming af video fra internettet falder ind under de samme regler som en aktivitet som at torrentere videofiler er uklart.

Nogle lande (især Indien) tillader eksplicit folk at streame piratkopieret indhold. Exodus-brugere i Indien bør ikke have noget at bekymre sig om, når de ser tv-shows og film på Kodi; dog tager det ikke etisk ret.

I mange lande er der simpelthen ingen love eller retspraksis i bogen, når det kommer til piratkopiering og / eller streaming fra piratkopierede kilder. Vi råder dig til at kontrollere dine lokale love og regler, før du bruger Exodus.

Når det er sagt, er vi ikke juridiske eksperter. De udtalelser, der udtrykkes her angående lovligheden af ​​Exodus, er rent baseret på forskning fra denne artikels forfatter. Hvis du har brug for mere certificeret information om, hvorvidt Exodus er lovligt i dit land, skal du gøre din due diligence i at undersøge, hvordan lovgivningen fungerer i din region.

Comparitech kondonerer eller tilskynder ikke til krænkelse af ophavsretlige begrænsninger, herunder ulovlig streaming gennem Kodi. Kodi kan bruges til mange fremragende, lovlige online streaming-formål. Overvej venligst loven, ofrene og risikoen for piratkopiering, før du downloader eller streamer ophavsretligt beskyttet materiale uden tilladelse.

Sådan bruges Kodi-tilføjelser sikkert

Mens vi anbefaler ikke Exodus til Kodi-brugere, både uofficielle tilføjelser som Exodus og officielle tilføjelser har unikke privatlivs- og sikkerhedsrisici, der gør en VPN næsten altid nødvendig.

Selvom brug af en VPN er populær for Kodi-brugere, der prøver at undgå detektering, mens de streamer piratkopieret indhold, er der grunde ud over dette, der gør en VPN nødvendig. Eksodus og tilføjelser som det kommer med nogle privatlivsrisici. Ethvert tredjeparts add-on kan kapres og bruges til at spionere på din webaktivitet ved hjælp af angreb fra midten til midten. Derudover blev Exodus selv på et tidspunkt brugt til at oprette et DDoS-botnet ud af intetanende brugere.

Eksodus og de kilder, hvorfra du streamer videoer, har i det mindste adgang til din IP-adresse. En IP-adresse, selvom den ikke udgør en identitet, kan bruges til at spore aktivitet tilbage til din enhed og præcisere din placering. I hænderne på en copyright-trold, for eksempel, kan disse oplysninger bruges til at afpakke penge fra dig. Det kan også bruges til at målrette din enhed med reklamer, spam og malware.

Af disse grunde anbefaler vi kraftigt, at du altid ansætter en hæderlig VPN, når du bruger Kodi. En VPN eller Virtual Private Network, krypterer enhedens internettrafik og dirigerer den gennem en server på et sted, du vælger. Gode ​​VPN'er som IPVanish forhindrer tilføjelser og kilder i at se din rigtige IP-adresse, som i stedet maskeres af VPN-serverens IP-adresse.

Selv hvis brug af Exodus ikke strengt er imod loven, hvor du bor, kan din internetudbyder muligvis ryge på en sådan aktivitet, indpodning eller suspension af service for at irettesætte Kodi-brugere. En VPN vil holde din aktivitet privat fra din internetudbyder. Det har den tilføjede effekt at forhindre din internetudbyder og andre parter i at overvåge din online aktivitet, da indholdet af dine streams er skjult inde i den krypterede tunnel.

Vores anbefaling er IPVanish, en hurtig og pålidelig VPN-udbyder med et godt omdømme og stram politik for ikke-logning. IPVanish har også en Kodi-venlig grænseflade, der fungerer godt med enheder, der bruger fjernbetjeninger i stedet for tastaturer og mus, såsom Amazon Fire TV Stick. IPVanish fungerer med alle Kodi-tilføjelser, som vi har testet. Hvis du vil se på et bredere udvalg af muligheder, gå videre til vores liste over de bedste VPN'er til Kodi.

For Exodus og tredjeparts tilføjelser som det, vil en VPN hjælpe med at sikre dit privatliv ved at gøre dine data skjult og hjælpe med at forhindre hacker-spionage i de fleste tilfælde, især MITM-angreb. Antivirus-software er også sandsynligvis en god ide til at hjælpe med at forhindre download af tilføjelser, der er blevet kapret med malware.

Læseraftale: Spar op til 60% på IPVanish her.

Officielle Kodi-alternativer til Exodus

I dette afsnit vil vi undersøge tilføjelser fra det officielle Kodi Add-on Repository. Nogle af disse har samlinger af indhold, der konkurrerer med eller endda overstiger Exodus. Endnu bedre er de fuldstændig lovlige og er oprettet og godkendt af en officiel organisation.

iPlayer WWW

iPlayer

Hvis du bor i Storbritannien er der en god chance for, at du allerede er bekendt med BBC iPlayer. For at se noget af dets indhold lovligt, skal du have en TV-licens. Der er dog et meget stort udvalg af tv-shows, film, radioindhold og endda live programmering tilgængelig. En rimelig del af indholdet er kun tilgængeligt fra Storbritannien, så husk at indstille din VPN til en britisk by, inden du indlæser add-on.

iPlayer WWW findes i det officielle Kodi Add-on Repository.

Youtube

Youtube

Et betydeligt antal mennesker skæmmer traditionelt tv til fordel for onlineunderholdning. Hvis dette lyder som dig, er du måske interesseret i at installere YouTube-tilføjelsen. Uanset hvad du er interesseret i, fra langformet spilindhold til sport eller endda til at udgøre tutorials, vil YouTube have noget at tilbyde. Du bliver nødt til at parre din enhed, før du virkelig kan bruge tilføjelsen, men dette tager kun et sekund.

YouTube er gratis, lovligt, og det vil tage flere tusinde år at se alt det indhold, den er vært for. Når man tager højde for disse kendsgerninger, bliver det hurtigt klart, at Youtube er en af ​​de bedste officielle tilføjelser, der er tilgængelige.

YouTube er tilgængeligt i det officielle Kodi Add-on Repository og i de fleste andre add-on repositories, der har on-demand streaming add-ons.

ESPN-afspiller

ESPN-afspiller

Hvis du er sportsfan, er der få officielle tilføjelser bedre end ESPN-afspilleren. Det kræver et abonnement, men du kan vælge en af ​​tre pakker baseret på hvilke sportsgrene du er interesseret i. Der er også en mulighed for at skjule de kanaler, som dit abonnement ikke dækker inden for selve tilføjelsen. Strømmene er i high-definition, men trods dette har de en tendens til at indlæses temmelig hurtigt. Som med YouTube-tilføjelsen, skal du autentificere det, før det kan bruges, men dette er ligetil og bør ikke tage mere end et minut.

ESPN-afspiller har nogen international support, men der er nogle lande (som Storbritannien og Frankrig), som ikke har adgang til dets indhold. Hvis du tilfældigvis bor i et af disse lande, skal du blot indstille din VPN til et af de understøttede placeringer, og du kan se alle dine yndlingssport uden problemer.

Du kan finde ESPN Player i det officielle Kodi Add-on Repository.

PlayOn-browser

Spil videre

PlayOn er en abonnementstjeneste, der akkumulerer flere forskellige abonnementstjenester ét sted for nem visning. Da der ikke er nogen officiel tilføjelse til Netflix eller Amazon Video, er PlayOn uvurderlig. Selvom der er nogle få kilder, som du kan se gratis som VH1 og YouTube, kommer PlayOn virkelig til sin egen, når yderligere abonnementsbaserede tjenester er knyttet til det.

Du kan finde PlayOn i det officielle Kodi Add-on Repository.

Uofficielle Kodi-tilføjelser, der ligner Exodus

På trods af risiciene vil nogle Kodi-brugere have tendens til uofficielle Kodi-tilføjelser, der typisk leverer piratkopieret indhold. Vi anbefaler ikke disse tilføjelser til Kodi-brugere. Nedenfor er et par tilføjelser, der kan vises på andre steder, der ligner Exodus og giver adgang til piratkopieret indhold. Vi har givet nogle grundlæggende oplysninger om, hvordan disse tilføjelser fungerer, hvordan de piraterer indhold, og hvorfor vi anbefaler flere officielle alternativer. 

Covenant

Kodi-pagt-tilføjelse

Hvad er det? Covenant er den nyligt frigivne gaffel af den berygtede Exodus-tilføjelse. Grundlæggende besøger den forskellige forskellige streamingwebsteder, skraber linkene og leverer dem til brugeren. Dette betyder, at brugeren kan få adgang til en meget bred vifte af medier, der ikke er begrænset til kun en bestemt niche.

Hvorfor skulle du undgå det? Den mest åbenlyse grund til at undgå Covenant er, at størstedelen af ​​det indhold, det giver adgang til, er ulovligt. Da websteder, der er vært for denne type indhold, er underlagt anmodninger om fjernelse af DMCA, er der en stor chance for, at de leverede links stopper med at arbejde i fremtiden. Denne form for indhold er ofte af lav kvalitet, ligesom film ofte har fremmedsprogede undertekster, der skjuler videoen og optages i en meget lav opløsning. Hvis du leder efter tv og film i høj kvalitet, vil du blive bedre tjent med PlayOn browser-tilføjelsen nævnt ovenfor.

Stream alle kilderne

salte kodi addon

Hvad er det? Stream alle kilder (eller SALTS) er en anden tilføjelse, der mest fokuserer på at give adgang til piratkopieret indhold. Dette er en af ​​de mest populære tredjepartsudvidelser, og det fungerer på en lignende måde som Covenant, idet det primært er en linkskraber.

Hvorfor skulle du undgå det? Selv om det er rigtigt, at der er noget tilgængeligt offentligt domæneindhold, er det få og langt imellem. Hvis dette er den slags indhold, du leder efter, vil du blive meget bedre tjent med at bruge YouTube, da det har en langt større brugerbase og et indbygget copyright-markeringssystem. Uanset om du leder efter klassiske film som f.eks De levende døde nat eller bare vil se gamle dokumentarer, overgår YouTube SALTS på næsten enhver måde.

Læs mere her om Kodi SALTS-tilføjelsen.

Selvom Exodus var en af ​​de mest kendte Kodi-tilføjelser, er der masser derude, der er i stand til at konkurrere. I denne artikel har vi identificeret nogle af de bedste officielle og tredjepartsudvidelser, så du selv kan bestemme. Er der en god officiel tilføjelse, som du kender til? I så fald fortæl os det i kommentarerne, så prøver vi det.

Se også: er Kodi sikker og lovlig at bruge?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 38