Castaway Kodi addon: Är Castaway säkert och lagligt att använda?

Castaway Kodi addon


Om du är en sportsfan som försöker hitta ett sätt att titta på din favoritsport utan kabelabonnemang, har du kanske hört talas om Castaway Kodi-tillägget. Kodi är mycket populär bland snören överallt, och Castaway-tillägget är särskilt populärt bland sportfans. Du undrar dock om Castaway är lagligt att använda och säkert för din dator. Den här artikeln kommer att utforska det ämnet i detalj.

Vad är Kodi?

Innan Kodi skapades var det många sladdar som behövde växla mellan webbläsare och olika andra delar av egen programvara varje gång de ville byta kanal. Med Kodi är detta en saga historia. Kodi-användare kan integrera alla sina streamingtjänster i en plattform och styra deras media via en RF-fjärrkontroll, smartphone eller gamepad. Detta gör online-strömning bekvämt och användarvänligt, som kabel-TV-system brukade vara, men utan att behöva betala för att hyra en kabelbox eller hantera andra godtyckliga kabelföretagsregler.

Kodi kan installeras på någon av de populära enheterna: Windows PC, Mac, Apple TV, Amazon Fire TV, Android-telefon, iOS-telefon, NVidia Shield eller Roku.

Kodi anklagas ibland för att vara ett verktyg för att kringgå upphovsrätten genom att strömma piratkopierade videor. Kodi-programvaran är dock helt laglig att använda och det finns många legitima användningar för Kodi också.

Viktigt: Använd alltid ett VPN med Kodi

Många Kodi-användare som strömmar innehåll via Kodi använder ett VPN för att hålla sina aktiviteter hemliga från sina internetleverantörer. Även om du bara strömmar från legitima källor bör du fortfarande använda ett VPN.

Att använda en VPN skyddar dig från "man-in-the-middle" -attacker som lanseras av hackare som vill omdirigera dina data till sitt eget nätverk och stjäla din personliga information. Det gör det genom att kryptera dina data så att hackarna inte kan läsa dem. Det skyddar dig också mot ISP-hastighetsstegling, vilket annars kan leda till buffring och video av låg kvalitet.

Tyvärr är de flesta VPN: er för långsamma för att strömma video, och många av dem har loggar över användarnas aktiviteter. Det är därför vi rekommenderar IPVanish. IPVanish använder sina egna servrar för att hålla hastigheterna höga. I våra tester fann vi att det var tillräckligt snabbt för att strömma 1080p video utan buffring alls. Det har inte heller några loggar så att kunderna kan känna sig säkra att veta att deras personliga data inte lämnas ut till tredje part. Dessutom är det en av få VPN som har en inbyggd app för Amazon Fire Stick.

EXKLUSIVT HANDEL: Våra läsare kan exklusivt spara 60% på IPVanish-planer här.

Comparitech vederbörjar inte eller uppmuntrar någon överträdelse av upphovsrättsbegränsningar, inklusive illegal streaming via Kodi. Kodi kan användas för många utmärkta, lagliga strömningsändamål online. Tänk på lagen, offren och riskerna för piratkopiering innan du laddar ner eller strömmar upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Vad är Castaway Kodi addon?

Castaway är en Kodi-addon skapad specifikt för att hitta sportinnehåll som strömmas på internet. Ibland får Castaway innehåll från webbplatser som finns över hela världen, medan andra gånger får det från andra Kodi-användare. Oavsett hur det får sitt innehåll har Castaway blivit mycket populärt på grund av det stora utbudet av sportevenemang som finns tillgängligt genom det. Castaway är särskilt känt för att hjälpa användare att hitta live-tv-strömmar, engelska Premier League-spel och college-fotbollsspel.

En av de saker som skiljer Castaway från andra Kodi-sporttillägg är dess användning av peer-to-peer (P2P) -teknologi, mer populärt genom torrenting. Med P2P kan användare inte bara ladda ner innehåll och strömma det från en webbplats, de kan också ladda upp det till andra. Detta hjälper till att hålla ett visst program cirkulerat i samhället även om den ursprungliga webbplatsen som hyser det går offline. Detta är en av Castaways största styrkor jämfört med andra idrotts-Kodi-tillägg.

Trots dessa styrkor är det emellertid viktigt att förstå att det finns enorma risker för att använda Castaway. De flesta källor som Castaway strömmar från ger piratkopierat innehåll. Det betyder att det kan vara olagligt att ladda upp innehåll du får via Castaway. Beroende på vilket land du bor i kan det till och med vara olagligt för dig se sportevenemang på Castaway.

Castaway är också ett tillägg från tredje part som inte har gått igenom de strikta kvalitetskontrollmekanismerna i det officiella Kodi-förvaret. Detta gör det särskilt sårbart för att användas i "man-i-mitt-attacker" och andra typer av skadliga handlingar från hackare.

Utöver dessa juridiska och säkerhetsfrågor har Castaway inte uppdaterats på länge. Som ett resultat finns det många döda länkar i den. Även om du fortfarande kan hitta något innehåll med Castaways P2P-funktion är valet av tillgängliga videoklipp inte lika stort som det brukade vara.

Av dessa anledningar, vi rekommenderar inte Castaway Kodi-tillägget. Istället rekommenderar vi följande alternativ.

Alternativ till Castaway Kodi-tillägget

Följande Kodi-tillägg är kända för att strömma sportevenemang från officiella, auktoriserade källor. På grund av detta har de bild och ljud av högre kvalitet och har i allmänhet inte döda länkar. Dessutom är dessa tillägg säkrare än andra med avseende på integritets- och säkerhetssynpunkt och är helt lagliga att använda i de flesta länder.

FilmOn Simple

FilmOn Simple Kodi addon

FilmOn är en gratis IPTV-tjänst med över 600 kanaler. Den har filmer, TV-program, dokumentärer och många andra typer av videoinnehåll, allt helt gratis. Speciellt för sportfans har den en "extremsport" -kanal med MMA, Kickboxing, Watercross, tyngdlyftningstävlingar och många andra sportevenemang. FilmOn-tjänsten kan nås via Kodi med hjälp av FilmOn Simple Kodi-tillägget i SuperRepo-förvaret.

Om du vill se högkvalitativa sportströmmar gratis på Kodi, kan du inte gå fel med FilmOn Simple.

NFL Game Pass

NFL Game Pass Kodi addon

Om du specifikt är intresserad av fotboll kan NFL Game Pass Kodi-tillägget få åtkomst till varje NFL-spel under säsongen för $ 74.99 / år. Detta motsvarar $ 15 / månad under en femmånaders säsong.

Tyvärr är det bara försäsongspelen som är tillgängliga live. De andra blir tillgängliga antingen några timmar eller omedelbart efter att de är slut. Men detta gör att du kan se så mycket fotboll som du vill utan att behöva betala för någon annan kanal. Eftersom det är förinspelat ger det också fördelen att du inte behöver sitta genom reklam.

Du kan få ett konto med NFL Game Pass här.

NFL Game Pass Kodi addon finns i det officiella Kodi addon-lagret.

Läs mer: Hur man tittar på NFL på Kodi.

Pluto.tv

Pluto.tv Kodi-informationsskärmen

Liksom FilmOn är Pluto.tv en annan helt gratis streaming-tv-tjänst. Det har över 100 kanaler, inklusive åtta sportkanaler som spelar pokerturneringar, Impact Wrestling-evenemang, MMA och NCAA-friidrottsevenemang. Detta är ett annat bra val för att få gratis sportevenemang.

Pluto.tv Kodi-tillägget finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

NBA League Pass

NBA League passerar Kodi addon

Om du specifikt är intresserad av basketspel, överväg att få ett prenumeration på NBA League Pass. Det gör att du kan titta på hundratals out-of-market NBA-spel för $ 199 / år. Detta motsvarar $ 39,80 / månad under en femmånaders säsong. Dessa spel är inte förinspelade men sänds direkt när de händer.

De enda spelen som inte kommer att visas är de som sänds nationellt eller lokalt. Om ditt favoritlag är lokalt kan det vara ett problem eftersom många av ditt lags spel kan försvinna. Om ditt favoritlag dock inte är lokalt kan NBA League Pass vara ett bra sätt att se massor av NBA-spel utan att behöva ett kabel-TV-paket.

NBA League Pass Kodi addon finns i det officiella Kodi addon-lagret.

Se även: Hur man tittar på NBA på Kodi.

DirecTV nu med PlayOn

Playon Kodi addon

Om du vill se en mängd olika sporter och inte är nöjd med erbjudanden från FilmOn eller Pluto.tv, kanske du vill prenumerera på en mer generell IPTV-tjänst för betalning som DirecTV Now. För $ 35 / månad ger DirecTV Now dig ESPN, ESPN2, FS1 och NBCSN. I utvalda områden inkluderar detta paket även NBC, CBS, ABC och FOX. Oavsett om din favoritsport är baseball, fotboll, basket, NASCAR eller något annat, borde dessa kanaler ge dig många alternativ.

Tyvärr finns det ingen fristående DirecTV Now-tillägg för Kodi. Du kan dock fortfarande få tillgång till dina DirecTV Now-kanaler via PlayOn Kodi-tillägget. PlayOn är en DVR-tjänst som låter dig lagligt spela in program från olika streamingtjänster, inklusive DirecTV Now, Netflix, Hulu och Amazon Prime Video. Det kostar $ 30 / år, motsvarande $ 2,50 / månad.

PlayOn-webbläsaren finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

Läsaravtal: Prova PlayOn gratis i 7 dagar

Playstation Vue

PS Vue Kodi addon

Playstation Vue är en betalnings-IPTV-tjänst som liknar DirecTV Now. Till skillnad från DirecTV Now har den dock ett fristående Kodi-tillägg. Det grundläggande paketet är lite dyrare till 39,99 USD / månad. För det priset erbjuder det ESPN, ESPN2, FS1, FS2 och NBCSN. Det här är samma sportkanaler som DirecTV Now ger dig plus Fox Sports 2.

Playstation Vue Kodi-tillägget finns i det officiella Kodi-tilläggsförvaret.

USTVNow

USTV Nu Kodi addon

USTVNow är en tjänst för amerikanska militärer som bor utomlands, men vem som helst kan registrera sig. Det erbjuder alla nätverkskanaler gratis: NBC, ABC, CBS, FOX, CW och PBS. Eftersom några av de största idrottsevenemangen genomförs i dessa nätverk, kan du se mycket sportinnehåll av mycket hög kvalitet med bara gratispaketet. För $ 19 kan du också få ESPN från USTVNow.

USTVNow är en fantastisk tjänst att ha på egen hand. Det är också användbart om du är otur nog att bo i ett område där lokala TV-kanaler inte finns tillgängliga på DirecTV Now eller PS Vue. I så fall kan du använda det tillsammans med en av dessa andra tjänster för att slutföra ditt sport-TV-paket.

USTVNow Kodi-tillägget finns i det officiella Kodi-lagret.

Castaway Kodi addon: Översikt och oro för integritet

Castaway tillåter definitivt en användare att se en hel del sportevenemang gratis. Det har blivit mycket populärt av detta skäl. Men det finns många risker för att använda Castaway som andra tillägg inte har.

Castaway var tidigare en del av Fusion-lagret, och de flesta artiklarna på webben just nu säger att du borde åka dit för att hitta en kopia. Efter att TV Addons förnyade sin webbplats efter en stämning tog de dock bort alla kränkande tillägg, inklusive Castaway.

Tyvärr är detta alltmer fallet med tillägg från tredje part. Förvar som bär upphovsrättsintrångande tillägg från tredje part tillträder ofta i popularitet, blir sedan stämda av TV-nätverk och tvingas antingen rensa de kränkande tilläggena eller stängas av. Senare dyker tilläggarna upp igen i ett annat arkiv som ingen någonsin har hört talas om. Konsumenterna får då undra: Är det här den ursprungliga koden eller har den manipulerats?

Med tanke på dessa integritets- och säkerhetsrisker finns det definitivt goda skäl att göra det undvika Castaway och använd en annan Sports Kodi addon istället.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 56