Internet-yhteyden nopeuttaminen – 15 vinkkiä ja vinkkejä

Internet-yhteyden nopeuttaminen - 15 vinkkiä ja vinkkejäOletko kiinnostunut ihmettelemään, miksi Internet näyttää hidasta koko ajan? On hyvät mahdollisuudet, että kärsit useiden muiden ihmisten tavoin yhdestä monista ongelmista, jotka saattavat hidastaa Internet-nopeuttasi. Olipa verkossa liikaa laitteita, käytät vanhaa laitteistoa tai häiritsetkö muita langattomia signaaleja, on monia syitä, miksi Internet saattaa olla paljon hitaampi kuin sen pitäisi olla.


Tässä on 15 tapaa, joilla voit nopeuttaa Internet-yhteyttäsi.

Ensin: Tarkista nopeutesi

Ennen tekemistä mitä tahansa mahdollisen Internet-nopeusongelman lievittämiseksi sinun on tiedettävä kaksi asiaa:

 • Kuinka paljon nopeutta sinun on tarkoitus saada Internet-palveluntarjoajalta
 • Kuinka paljon nopeutta todella saavutat

Ennen nopeustestin suorittamista suosittelemme, että tarkistat Internet-palveluntarjoajan palvelutilisi nähdäksesi millaisesta nopeudesta maksat. Saan esimerkiksi Internet-yhteyden tällä hetkellä Comcastin kautta. 89,95 dollaria / kuukausi, minun piti saada aikeissa 100 Mbit / s. Comcast ei kuitenkaan ilmoita tarkalleen kuinka paljon nopeutta voin saavuttaa minulla tahansa tililläni. Se vain ilmoittaa käyttämäni palvelupaketin. Tiedän vain tarkan nopeuteni, koska olen äskettäin muuttanut tilini ehtoja, mutta pystyin kuitenkin käyttämään palvelupaketin nimeä etsimään näitä tietoja myös heidän verkkosivuilleen.

Saatat joutua tekemään jonkin verran työtä tutkiaksesi palvelukokonaisuutesi tarjoamia palveluita, jos Internet-palveluntarjoajallasi ei ole tililläsi lueteltuja nopeuden maksimi- ja minimimääriä. Nopea tapa voi olla ottaa yhteyttä yritykseen joko puhelimitse tai suorassa online-keskustelussa selvittääksesi, minkä bittinopeuden on tarkoitus olla.

Huomaa myös “jopa” osa. Kaikki Internet-palveluntarjoajat mainostavat maksimaalista tai pienintä potentiaalista nopeutta, jonka voit saada maksamallasi. Et todennäköisesti kuitenkaan koskaan saavuta mainostettua maksiminopeutta, ja nopeutesi saattaa laskea alle ilmoitetun minimin. Teoreettisen suurimman tai pienimmän nopeuden mainostaminen on yleinen taktiikka, jota Internet-palveluntarjoajat käyttävät asiakkaiden houkuttelemiseen. Mutta näiden nopeuksien saavuttamatta jättäminen on myös vain seurausta siitä, että joudut jakamaan kaistanleveyden naapureidesi kanssa. Määrättynä ajankohtana todellinen nopeutesi vaihtelee, koska enemmän tai vähemmän läheisiä ihmisiä, jotka käyttävät samaa Internet-palveluntarjoajaa, myös suoratoistavat Netflix-videoita tai pelaavat pelejä verkossa.

Suoritetaan Internet-nopeustesti

Kun olet tunnistanut nopeuden, jonka sinun pitäisi saada, suorita muutama Internet-nopeustesti.

Ennen kuin suoritat nopeustestejä, suosittelemme, että katkaiset kaikki muut tietointensiiviset toiminnot. Tähän sisältyy latausten keskeyttäminen, online-pelien kytkeminen pois päältä ja videoiden tai musiikin suoratoisto. Mitä enemmän laitteita käytät, sitä hitaampaa käytettävissä oleva Internet-nopeus on (jotain tutkitaan myöhemmin), joten haluat saada mahdollisimman tarkan mitan nopeudesta.

Ihannetapauksessa haluat suorittaa nopeustestisi tunteina, joita normaalisti käytät internetiäsi. Arkipäivinä se on tyypillisesti aamu- tai iltatuntia. Viikonloppuisin se voi olla milloin tahansa päivällä.

Loppujen lopuksi sillä ei ole väliä, kun ajat nopeimmin. Tärkeää on, että suoritat nopeustestejä ennen ja jälkeen noin samaan aikaan ja että käytät samaa nopeustestaussivustoa molempien testien suorittamiseen. Tämä varmistaa, että keräät tarkan lukeman määritettäessä, toimivatko alla olevat menetelmät sinulle.

Tässä on yksi esimerkki siitä, miltä päivän keskitason testitulokset näyttävät:

Internetin nopeus

Käytin Internet-terveystestiä tähän raporttiin. Useimmat ihmiset valitsevat Speedtest.net: n näihin kokeisiin, mutta Speedtest.net ei ole ainoa Internet-nopeuden testausvaihtoehto, eikä se ole myöskään paras käytettävissä oleva. Jotkut sivustot, kuten Speedtest.net, tarkistavat internetin nopeuden vain lataamalla näytettä ja lataamalla yhdelle palvelimelle. Muut palvelut, kuten Internet Health Test, testaavat kuitenkin Internet-palveluntarjoajan verkon ruuhkien määrän nopeuden määrittämiseksi.

Suosittelemme nopeuden testaamista muutamalla eri palvelulla. Nämä testit kestävät tyypillisesti alle 30 sekuntia.

Lisäksi huomaat paljon variaatioita alla esitetyissä nopeustestatuloksissa. Kaistanleveys voi vaihdella paljon päivän aikana, kuten minäkin tein näitä menetelmiä testatessa. Ja koska tämä opas on kirjoitettu useiden päivien aikana, näet erilaisia ​​nopeustuloksia, jotka kaikki tulevat samasta verkosta.

Tässä on lisää nopeustuloksia muista suosituista Internet-nopeuden testaussivustoista.

Speedtest.net

Internet-nopeustesti

Google

Internetin nopeus

Fast.com

Internetin nopeus

Siellä on muita nopeustestaussivustoja, mutta näiden neljän tulisi kattaa tarpeesi ja tarjota tarkin analyysi käytettävissä olevasta lähetys- ja latauskaistanleveydestä.

Voit jopa kokeilla nopeutta vanhanaikaisella tavalla: lataamalla tiedoston ja tallentamalla kuinka kauan tiedoston lataaminen kestää.

Eri menetelmissä on paljon variaatioita. Siksi on tärkeää kokeilla muutamaa palvelua, koska ne kaikki voivat antaa erilaisia ​​lukemia. Voit kuitenkin pitää kiinni yhdestä tai kahdesta, jotka näyttävät olevan yhdenmukaisimmat.

Kun olet poissa tieltä, tässä on muutama nopeuden lisäämisvinkki, joita kannattaa ehkä tutkia.

Vinkkejä Internet-yhteytesi nopeuttamiseen

Internet-nopeutta ei voi lisätä yhdellä tavalla. Nopeutesi voi kärsiä monista toisistaan ​​riippumattomista syistä, joten on sinun parhaasi mukaasi tutkia mahdollisimman monta tapaa. Jokaisen yrittämäsi vaiheen jälkeen suosittelemme myös nopeustestausten suorittamista uudelleen nähdäksesi, saavutetaanko mitään havaittavissa olevia tuloksia.

Vinkki # 1: Sammuta käyttämättömät tai ylimääräiset internetyhteydessä olevat laitteet

Useimmissa tapauksissa käyttämättömät Internet-yhteydellä varustetut laitteet kuluttavat marginaalisia määriä kaistanleveyttä. Jos sinulla on kuitenkin useita puhelimia, tablet-laitteita, älytelevisioita, tietokoneita, älykäs kotilaitteita ja videopelikonsoleja, jotka jakavat kotiverkkoasi, kaikki kyseinen tiedonkäyttö voi kasvattaa ja johtaa käytettävissä olevan kaistanleveyden pienenemiseen..

Lisäksi saatat ajatella, että laitteesi istuvat lepotilassa, mutta jos ne ovat päällä, ne todennäköisesti käyttävät edelleen tietoja. Monet laitteet on nyt asetettu lataa ja asenna päivitykset automaattisesti, kun ne ovat saatavilla. Se ei ole vain järjestelmän päivityksiä. Sisältää yksittäisiä sovelluspäivityksiä. Ja jos käytät paljon älykkäitä kodin laitteita, nämä saattavat käyttää paljon kaistanleveyttä, koska ne ovat usein aina käytössä ja todennäköisesti asentavat laiteohjelmistopäivitykset automaattisesti.

Sinulla voi olla useita laitteita, jotka lataavat päivityksiä säännöllisesti ja samanaikaisesti koko päivän ajan tietämättäsi.

Toivottavasti suoritit muutama nopeustesti etukäteen normaaleissa olosuhteissa. Kokeile nyt käydä talosi läpi ja kääntyä vinossa suurin osa Internet-yhteyteen kytketyistä laitteista tai vähintään, poistamalla wifi-yhteyden käytöstä näissä laitteissa. Suorita Internet-nopeustestejäsi uudelleen ja katso, huomaatko huomaamatta nousunopeutta.

Jotta näyttää sinulle, mitä tarkoitamme, suoratoistin videoita tarkoituksella kolmesta eri lähteestä samanaikaisesti: mobiililaite, kannettava tietokone ja älytelevisio. Tässä oli minun nopeuden testitulokseni:

Internet nopeuttaa nopeasti.com

Ja tämä on tulos, kun kaikki videovirrat on kytketty pois päältä ja kaksi laitetta (älypuhelin ja älytelevisio) sammutettu:

Internet nopeuttaa nopeasti.com

Se on Internet-nopeuden nousu 37,5 prosenttia. Muista, että olen myös aiemmin ilmoittanut, että maksan Comcastille jopa 100 Mbit / s. En selvästikään pääse mihinkään lähelle sitä edes torstaina kello 2.00 iltapäivällä, mikä on edelleen ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Joidenkin Internetissä kytkettyjen laitteiden sammuttamisen pitäisi kuitenkin vapauttaa kaistanleveyttä ja joissain tapauksissa auttaa puskurointiasioissa..

Reititin korjaa ja hakkeroi

Vinkki # 2: Löydä parempi sijainti langattomalle reitittimellesi

Langattomat reitittimet toimivat lähettämällä radiosignaaleja ulospäin kaikkiin suuntiin. Koska nämä signaalit ovat kuitenkin erittäin korkeita taajuuksia, niillä on suhteellisen pieni etäisyys. Lisäksi, kuten kaikki radiosignaalit, ne voivat hidastaa tai estää polullaan olevia esineitä, heikentäen signaalin laatua ja vähentämällä wifi-internetisi nopeutta.

Yksi tapa lisätä nopeutta on siirtää reititin. Jos käytät yleensä Internetiä lähellä reititintä, olet todennäköisesti kunnossa. Mutta jos reitittimesi sijaitsee esineiden takana ja talosi nurkassa, nopeusongelmasi voivat liittyä etäisyyteen tai esteisiin.

Esimerkiksi reitittimeni ollessa television takana, taloni toisessa päässä (noin 35 metrin päässä) ja oven ollessa kiinni, nopeustestin tulokset olivat seuraavat:

Internet-yhteyden nopeuttaminen - 15 vinkkiä ja vinkkejä

Kun olen siirtänyt reitittimen avoimempaan asentoon ja avannut oven ylimääräisten häiriöiden poistamiseksi, tulokseni olivat parempia:

Internet-nopeustesti

Se on 36,5 prosentin nopeuden kasvu vain muuttamalla kaksi pientä asiaa.

Reitittimen siirtäminen ei välttämättä ole mahdollista. Esteiden, etenkin metallisten, lukumäärää, joka saattaa olla suoraan reitittimen signaalien tiellä, tulisi kuitenkin olla mahdollista vähentää..

Vinkki # 3: Käynnistä reititin uudelleen

Mitä teet, kun tietokoneesi alkaa toimia hieman hitaasti muutaman päivän ajon jälkeen. Se on totta, käynnistät sen uudelleen. Näin tyhjennetään välimuisti ja kaikki taustaprosessit, joita et tarvita, ja tietokoneesi käynnistyy nopeammin (kunnes se muodostaa uudelleen kansion).

Langaton reititin on myös pieni tietokone. Se sisältää muisti- ja taustaprosessit ja välimuistitiedot. Se voi hyötyä myös satunnaisesta nollaamisesta saadaksesi asiat menemään oikein uudelleen. Palautuksen jälkeen se muodostaa yhteyden eri datakanaviin, mikä johtaa usein laskeutumiseen tehokkaammalle, vähemmän tungosta kanavalle.

Suoritin esimerkiksi nopeustesti ennen oman reitittimen nollaamista:

google internet nopeustesti

Ja suoritti sen jälkeen toisen testin:

google Internet-nopeus

Internet-nopeuteni hyppäsi 14 prosenttia reitittimen nollauksen jälkeen. Ei niin suuri vaikutus kuin joillakin muilla menetelmillä, mutta ei myöskään pienillä perunoilla.

Palauta reititin tehokkaasti uudelleen seuraavasti:

 • Poista reitittimen virtajohto kokonaan
 • Odota 15-30 sekuntia
 • Kytke laitteeseen virta ja odota, kunnes se alkaa lähettää yhteyttä

Sinun pitäisi huomata, että reitittimesi on tehokkaasti tyhjennetty ja toivottavasti hiukan nopeudella.

Vihje 4: Vaihda langattoman reitittimen kanava

Vihjeessä 3 mainitsimme lyhyesti langattoman reitittimen kanavat. Langattomat reitittimet lähettävät signaalinsa tietyllä aallonpituudella tai kanavalla. Monilla reitittimillä on 14 käytettävissä olevaa kanavaa, vaikka joillakin on enemmän. Nykyiset langattomat reitittimet toimivat tyypillisesti 2400–2500 megahertsin radiokaistalla. Kun kanavat on jaettu 14 osaan niiden välillä, kaikissa kanavissa on paljon päällekkäisyyttä paitsi kolmessa: 1, 6 ja 11. Näillä kanavilla on joitain, mutta paljon vähemmän päällekkäisyyksiä..

Jos asut esikaupunkialueilla tai kaupungeissa, on suuri mahdollisuus, että laitteesi voivat poimia useita wifi-signaaleja naapureiltasi. Useimmat reitittimet valitsevat automaattisesti käytettävissä olevan kanavan, mutta eivät välttämättä valitse tehokkainta tai vähiten tungosta kanavaa. Ja on hyvä mahdollisuus, että sinulla on paljon reitittimiä, jotka lähettävät signaaleja ja jakavat saman kanavan.

Internet-nopeusyhteydet

Luontainen ongelma tässä on, että jos langaton reitittimesi käyttää esimerkiksi kanavaa 1 ja naapuri käyttää kanavaa 2, saat merkittäviä häiriöitä. Jokainen kanava, joka suuntaa kohti 2500MHz, aiheuttaa häiriöitä alemmalle kanavalle.

Internet-kanavat

Useimpien reitittimien avulla voit nyt vaihtaa manuaalisesti kanavaa, jolla se lähettää. Ihanteellisessa maailmassa kaikki olisivat samalla kanavalla tai kanavilla, jotka eivät ole vuorovaikutuksessa, joten häiriöitä olisi vähemmän, mutta se edellyttäisi sinun tekevän yhteistyötä naapureidesi kanssa. Yritä sen sijaan siirtyä kanavalle 1, 6 tai 11 reitittimen asetusten avulla.

Tällä hetkellä reitittimeni on asetettu kanavalle 7. Asun myös satunnaisesti maaseutuyhteisössä. Joten vaikka voin poimia muutaman wifi-signaalin, minulla ei ole tarpeeksi naapureita muuttamaan kanavaa vaihtamalla.

Kokeiluna testasin nopeuttani kanavalla 7:

Internet-nopeustesti

Ja sitten testattu uudelleen kanavalla 1:

Internet-nopeustesti

Kuten huomaat, merkittävää eroa ei ollut. Se on todennäköistä kuitenkin vain siksi, että minulla on ihanteellinen skenaario, jossa häiriöt olisivat erittäin epätodennäköisiä.

Vinkki # 5: Lisää wifi-kantamaa DIY-hakkeroilla ja temppuilla

Jos Internet-nopeutesi pääongelma on etäisyys langattomasta reitittimestä ja reititin on valitettavasti jumissa yhdessä paikassa, sinulla on joitain vaihtoehtoja.

Voit ostaa nopeamman reitittimen myös hakkeroidaksesi signaalia. Yksi vaihtoehto on asentaa uusi laiteohjelmisto laitteellesi, jotta se voi tuottaa enemmän virtaa. Reitittimen laiteohjelmavaihtoehdot, kuten DD-WRT ja Tomato, auttavat sinua hallitsemaan sitä, mitä reititin voi tehdä, mikä parantaa nopeuttasi. DD-WRT tarjoaa yksityiskohtaiset oppaat ohjelmiston asentamiseen reitittimelle merkkiisi ja mallisi perusteella.

On myös muita temppuja, joita voit käyttää suurentamaan langattomuusaluetta, joista monia olemme jo käsittäneet toisessa täällä saatavilla olevassa artikkelissa. Meillä on myös yksityiskohtainen opas DIY wifi-laajennuksen tekemiseen.

Vinkki # 6: Tarkista, onko sinulla ei-toivottuja vieraita käyttämässäsi wifi-palvelua

Jos käytät suojaamatonta wifi-yhteyttä, lopeta tekemäsi ja varmista se heti. Jos olet kaupunkialueella tai esikaupunkialueella, jolla ei ole suojattua wifi-yhteyttä, on hyvät mahdollisuudet, että toinen naapureistasi tai joku muu hyppää wifi-yhteyteen ja käyttää kaistanleveyttä. He saattavat tehdä tämän tahallisesti tai tahattomasti, koska monet laitteet on asetettu muodostamaan yhteys automaattisesti kaikkiin käytettävissä oleviin suojaamattomiin wifi-yhteyksiin.

Kun olet kahdesti tarkistanut tietoturvasi, voit selata reitittimen yhteyslokeja selvittääksesi, kuka muu on tällä hetkellä tai on ollut yhteydessä kodin wifi-palveluun.

Saatat joutua tarkistamaan reitittimen ohjeista, onko oikea LAN-IP-osoite yhteyden muodostamiseksi reitittimeen verkkoselaimen kautta. Monet käyttävät 192.168.1.1 tai 198.168.0.1, mutta omasi voivat käyttää myös muita LAN-IP-osoitteita. Reitittimeni käyttää 10.10.10.254.

Kun olen kirjautunut käyttöliittymään, voin mennä useille eri alueille tarkistaa, mitkä laitteet on kytketty wifi-laitteeseen. Reitittimen käyttöliittymä voi merkitä tämän eri tavalla. Minulle löytyy kytkettyjen laitteiden loki kohdasta ”Verkko” tai ”Langaton”.

Internet-reitittimen asetukset

Täällä näen, että reitittimeen on tällä hetkellä kytketty 6 nimettyä laitetta:

Internet-rotuer-asetukset

Jos näet osion, jossa näkyy isäntänimi, MAC-osoite ja IP-osoite tunnisteina, olet löytänyt etsimäsi. Sinun on kiinnitettävä huomiota erityisesti isäntänimeen, koska se ilmoittaa verkkoosi kytkettyjen laitteiden nimet.

Useimmissa tapauksissa voit antaa verkkoosi yhdistäville laitteille valitsemasi nimen. En usein, mutta se voi auttaa sinua takaamaan, että tiedät, mitkä laitteet ovat yhteydessä verkkoosi.

Yllä on verkkoon kytketty 6 laitetta, joista jokaisella on oma nimi. Tiedän, mitä kaikki nämä 6 laitetta ovat, mutta et ehkä tiedä kaikkia laitteita, jos sinulla on paljon älykäs kotilaitteita yleisnimillä.

Saatat myös olla tilanteessa, että näyttää siltä, ​​että verkkoosi on kytketty nimeämättömiä laitteita (kuten yllä). Tarkista tällöin, onko reitittimen asetuksissa ”Yhdistetyt käyttäjät” -osa.

Jos näet laitteen tai käyttäjän, jonka mielestäsi sinun ei pitäisi olla siellä, voit yrittää estää laitteen jos langattoman reitittimen asetukset antavat sinulle tämän vaihtoehdon. Löysin reitittimeni antavan minulle mitään vaihtoehtoja estää yksittäisiä laitteita.

Yksinkertainen ratkaisu on vaihtaa wifi-salasanasi. Tämä pakottaa kaikki laitteet vaatimaan yhteyden muodostamista uuteen salasanaan. Se voi olla tylsiä, koska joudut yhdistämään kaikki kytketyt laitteet uudelleen, mutta se voi olla sen arvoista, jos sinulla on wifi-vapaakauppa käyttää kaistanleveyttä.

Vihje # 7: Käytä kiinteää yhteyttä

Jos laitteesi on tarpeeksi lähellä langatonta reititintä ja modeemia, kannattaa ehkä harkita langallisen Ethernet-yhteyden käyttöä mahdollisuuksien mukaan. Paitsi, että koet nopeamman nopeuden langallisen Ethernet-yhteyden kautta, voit myös säästää kaistanleveyttä kotona wifi-verkossa muille laitteille.

Voit joko kytkeä Ethernet-johdon suoraan langattoman reitittimen tai modeemin käytettävissä olevaan porttiin. Saatat kuitenkin nähdä tuloksia tällä menetelmällä. Yrittäessäni tuottaa suurempia nopeuksia tällä menetelmällä, näin vain marginaalisia tuloksia. Minusta ei myöskään ole ylimääräistä ethernet-porttia kaapelimodeemissani. Saatat saada parempia tuloksia, jos kytket yhteyden suoraan modeemiin langattoman reitittimen sijaan.

Se vie meidät myös seuraavaan kärkeen.

Lisäratkaisut Internet-nopeuden lisäämiseksi

Vinkki # 8: Osta uusi tietokone, reititin tai modeemi

Vanhat laitteet voivat olla suora syy hitaaseen Internet-yhteyteesi. Ja emme puhu vain vanhasta langattomasta reitittimestä tai modeemista. Tarkoitamme myös vanhoja ja vanhentuneita tietokoneita, kannettavia tietokoneita, mobiililaitteita tai muita laitteita.

Esimerkiksi vanha langaton reititin ei ehkä käytä uusimpia wifi-standardeja. Wifi-reitittimesi tekniikka mahdollistaa sen, että se tukee korkeampaa suoratoiston bittinopeutta. Laajemmin hyväksytty 802.11ac-standardi voi tukea huomattavasti korkeampaa bittinopeutta kuin edellinen sukupolvi, 802.11n.

Internet-reitittimetEsittelyssä: TP Link Archer AC1200

Jos reitittimesi on yli 5 vuotta vanha, se voi olla syy siihen, että saat nopeutta paljon vähemmän kuin maksat.

Älä alenna vaikutusta sinun tietokone tai kannettava tietokone saatat olla myös hitaalla Internet-nopeudellasi. Aivan kuten uudemmat reitittimet voivat käyttää käytettävissä olevia taajuuksia tehokkaammin, uudet laitteet suunnitellaan toimimaan niiden kanssa. Jos käytät vanhempaa tietokonetta, mobiililaitetta, pelijärjestelmää tai muuta Internet-yhteydellä varustettua laitetta, se ei voi toimia uudempien standardien kanssa. Useimmat uudet laitteet tukevat vanhempia langattomia standardeja, mutta vanhemmat laitteet eivät toimi standardin kanssa, jota ei ollut olemassa niiden valmistuksen yhteydessä. Sinänsä olet rajoitettu nopeuteen.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, miltä vanhemman tietokoneen käyttö uudessa verkossa voi näyttää.

Suoritin nopeustestiä nykyisellä tietokoneellani, jolla on seuraavat tiedot:

Asus ZenBook

 • Windows 10
 • Intel Core i5-7000 CPU @ 2,50 GHz
 • 8,00 Gt RAM-muistia
 • 64-bittinen käyttöjärjestelmä, x64-pohjainen suoritin
 • Langaton 802.11n-sovitin

Seuraavat tulokset:

Internetin nopeus

Sillä välin ajoin nopeustestiä vanhemmalla tietokoneella seuraavilla teknisillä tiedoilla:

HP Envy

 • Windows 8.1
 • Intel Core i5-4200M @ 2,50 GHz
 • 6,00 Gt
 • 64-bittinen käyttöjärjestelmä, x64-pohjainen suoritin
 • 64-pohjainen prosessori
 • 802.11b / g / n langaton sovitin

Huomattavasti huonommilla tuloksilla:

Internetin nopeus

Kahden nopeustestin välillä oli merkittävä ero. Vanhemman kannettavan tietokoneen rajoitetumpi käsittelyteho johtaa hitaampaan Internet-nopeuteen. Itse asiassa HP Envy -sovelluksen rajoitetumpi käsittelyteho johtaa usein yli 90 prosenttia pienemmillä nopeuksilla tietokoneen läpi. Tässä on Speedtest.net-tulos, jonka sain vanhemmalla HP Envy:

inspeed22

Osa Speedtest.netin alhaisemmasta nopeudesta näyttää yhdistelmän kahdesta asiasta: pienemmällä käsittelyteholla voi olla vaikutusta toteutettuihin Internet-nopeuksiin ja Speedtest.netille, joka lataa joukon mainoksia, jotka voivat vääristää tuloksia, luontaisista ongelmista. bitti.

Laitteiden päivittäminen voi olla monille kuluttajille ymmärrettävän kallis tapa. Sinänsä paras vaihtoehto on päivittää ensin langaton reititin, jos se on yli 5 vuotta vanha. Ja jos teet paljon videoiden suoratoistoa, kannattaa ehkä harkita uudempaa, omaa suoratoistolaitetta, kuten Roku tai Amazon Fire TV Stick, koska nämä laitteet käyttävät uudempia langattomia sovittimia ja sallivat sinun suoratoistaa videota korkeampi laatu joutumatta maksamaan hintaa uudesta mobiililaitteesta tai tietokoneesta.

Voit vaihtoehtoisesti päivittää vain tietokoneesi tai kannettavan tietokoneesi verkkokorteilla ja suorittimilla. Tämän avulla voit nauttia nopeammista nopeuksista maksamatta kokonaan uusista laitteista. Tai voit ostaa langattoman USB-sovittimen, joka voi hyödyntää uudempia standardeja ja säästää rahaa uuden tietokoneen ostamisen yhteydessä.

Vinkki # 9: Tarkista tehtävähallintaohjelma ja kytke pois ei-toivotut taustaprosessit

Vaikka suurin osa tietokoneesi sovelluksista ei jatkuvasti hyödynnä käytettävissä olevaa kaistanleveyttä, jotkut on suunniteltu jatkuvasti lähettämään ja lataamaan tietoja. Verkkoselaimet ovat keskeinen tekijä, samoin kuin online-tiedostojen tallennussovellukset, kuten Dropbox, tai automaattiset tietojen varmuuskopiointipalvelut, kuten AOMEI Backupper.

Windows-tietokoneessa voit tarkistaa Task Manager -sovelluksesta, mitkä sovellukset vetävät tietoja alas. Pääset Task Manageriin kirjoittamalla ”Task Manager” järjestelmän hakupalkkiin tai painamalla ALT + CTRL + DEL ja valitsemalla valikosta Task Manager..

Internetin nopeus

Kun olet avannut Task Manager -sovelluksen, tee yksinkertainen skannaus Verkko-osiosta. Jos tietokoneesi mikään ei piirrä tietoja tällä hetkellä, sen lukema on 0%. Mutta jos on sovellus- tai prosessitietoja, näet prosenttiosuuden muutoksia. Jos löydät prosessin piirtämisen tietoja verkosta, voit sulkea sen helposti tehtävähallinnasta.

Mac OS X -käyttäjille etsimääsi prosessia kutsutaan Activity Monitor. Voit avata Activity Monitor -sovelluksen avaamalla Spotlight ja kirjoittamalla hakukenttään “Activity Monitor”.

Vinkki # 10: Etsi ohjelmistoratkaisu

On mahdollista, että ohjelmisto, ei laitteisto, on Internet-ongelmienne ydin. Ohjelmisto-ongelmat voivat vaihdella reitittimessä käytetystä vanhasta ohjelmistosta tietokoneeseen tartuttaviin viruksiin.

Voit kokeilla seuraavia ohjelmistokorjauksia:

Tarkista reitittimeltäsi firmware-päivitykset

Reitittimen valmistajalla saattaa olla ohjelmistopäivityksiä, jotka odottavat asennusta manuaalisesti. Jos reitittimessäsi on kosketusnäyttö, voit tarkistaa sieltä firmware-päivitykset. Muutoin sinun on ehkä kirjauduttava reitittimen asetuksiin verkkoselaimen avulla ja tarkistettava, onko saatavilla olevia ohjelmistopäivityksiä. Useimmissa tapauksissa valmistaja kuitenkin työntää nämä laiteohjelmistopäivitykset automaattisesti ja ne asennetaan ilman suoraa panostasi.

Päivitä selaimesi

Käytät selaimesi uusinta versiota? Jos ei, sinun kannattaa päivittää uusimpaan saatavilla olevaan versioon. Voit vaihtoehtoisesti tutkia useita muita selaimia nähdäksesi, mikä niistä tarjoaa sinulle nopeimman ja turvallisimman selauskokemuksen.

Näin eri selaimet voivat vaikuttaa nopeuteen ja nopeustestaustuloksiin:

Internet Explorer 11:

Internet Explorerin nopeustesti

Microsoft Edge:

microsoft reunan nopein

Mozilla Firefox:

Internet-nopeustesti

Google Chrome:

Google Chromen nopeustesti

Windows Speedtest.net -sovellus:

microsoft speedtest.net -sovellus

Kuten huomaat, käyttämäsi selain voi muuttaa sekä lähetys- että latausnopeutta. Ja tämä palaa jälleen prosessointitehoon. Eri selaimet on rakennettu käsittelemään tietoja enemmän tai vähemmän tehokkaasti, joten selaimessa voi olla vaikutus verkkosivustojen ja videon purkujen lataamiseen. Erot Chromen, Firefoxin ja erillisen Speedtest-sovelluksen välillä olivat vähäiset, mutta kaikki kolme ylittivät Microsoftin selaimet huomattavasti.

Tyhjennä selaimesi välimuisti

Selaimesi tallentaa evästeet ja muut tiedostot, joiden avulla voit ladata sivustoja nopeammin. Välimuisti voi kuitenkin olla myös syy siitä, että saatat löytää hitaampia sivujen lataustuloksia tai latausvirheitä. Välimuistin tyhjentäminen voi auttaa sivujen ja palveluiden lataamista nopeammin pitkällä tähtäimellä.

Suorita virustorjunta

Salaperäisesti hitaat yhteydet voivat olla seurausta tietokoneellasi olevasta viruksesta. Haittaohjelmat, vakoiluohjelmat tai muun tyyppiset virukset voivat piiloutua järjestelmässäsi, lähettää ja vastaanottaa tietoja. Seurauksena saattaa olla, että saatat saada nopeutta vähemmän kuin haluat, koska koneesi virus käyttää käytettävissä olevan kaistanleveyden kimpaleen. Lisäksi haittaohjelmat voivat käyttää prosessointitehoasi, mikä johtaa samanlaiseen vaikutukseen tartunnan saaneessa koneessa.

Ehdotamme ensin aloittaa ilmaisella viruksentorjunta- tai haittaohjelmien poisto-ohjelmalla. Lisäksi voit löytää arvokasta suojaa maksetun haittaohjelmien poistovaihtoehdon avulla.

Vinkki # 11: Osta wifi-toistin, kantamanlaajennus tai mesh-verkkosovitin

Joillekin Internet-käyttäjille langattoman reitittimen siirtäminen keskitetympään sijaintiin ei vain ole vaihtoehto. Tällöin kannattaa ehkä ostaa wifi-toistin, kantamanlaajennus tai päivittää verkkoon.

Wifi-toistimet ja jatkeet

Kuten nimestä voi päätellä, wifi-toistin saa signaalin langattomalta reitittimeltäsi ja lähettää sen edelleen ulospäin. Täällä on selviä rajoituksia. Riippumatta siitä, kuinka voimakas signaali on, kun toistin vastaanottaa sen, on aloitusvoimakkuus, jonka se toistaa ulospäin. Joten jos olet menettänyt puolet signaalin voimakkuudesta siihen mennessä, kun se osuu toistimeen, se lähettää signaalin vain puolivoimakkaana. Sinun on myös käsiteltävä lisääntyneitä latenssikysymyksiä. Silti toistin on usein hyvä ja halpa vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon laitteita verkkoon kytkettynä ja yrität vain päästä hiukan kauemmaksi reitittimen kantamalla.

wifi-laajennusEsitelty: Netgear N300 Wifi Extender

Langaton jatke toimii lähes samalla tavalla kuin toistin. Avainero näiden kahden välillä on, että langaton jatke lähettää vastaanottamansa signaalin tyypillisesti eri kanavalla. Jotkut verkonlaajennukset toimivat langallisella menetelmällä, jonka avulla voit laajentaa verkkosignaalia samalla vahvuudella kuin reititin, mutta eri sijainnista, poistamalla joitain ongelmia tyypillisissä toistimissa tai jatkeissa.

Mesh-verkot

Uusimmista langattomien järjestelmien joukosta verkkoverkot saavat nimensä siitä, miten ne luovat wifi-kattavuuden. Asettamalla useita laitteita kodin ympärille ja lähettämällä jokaiselle langaton signaali, luot "verkko" tai langattoman verkon peittoverkon kotisi ympärille. Tämä auttaa poistamaan kuolleet tai heikot kohdat.

Mesh-verkon laitteet toimivat samalla tavalla kuin toistin, paitsi että kukin laite toimii kuin yksittäinen langaton reititin, sen sijaan, että vain toistaa signaalia. Ja jokainen laite kommunikoi muiden verkkoverkon laitteiden kanssa varmistaaksesi parhaan signaalin saamisen sijainnistasi riippumatta.

Google MeshEsitelty: Google Wifi

Google Wi-Fi on tällä hetkellä yksi suosituimmista saatavilla olevista verkkoverkoista, mutta markkinoilla on myös muita. Nämä järjestelmät ovat tyypillisesti kalliimpia kuin yksinkertainen toistin tai jatke, mutta ne on suunniteltu enemmän suuriin koteihin ja rakennuksiin. Harkitse tätä vaihtoehtoa vain, jos sinulla on iso koti ja tarvitset ylimääräistä kattavuutta.

Vihje 12: Käytä vain yhtä palomuuria kerrallaan

On todennäköistä, että käyttöjärjestelmäsi asettaa automaattisesti palomuurin Internet-yhteytellesi. Palomuuri on verkkoturvallisuuden muoto, joka suodattaa saapuvat ja lähtevät tiedot. Se on suunniteltu estämään järjestelmän tietoturvaloukkauksia, vaikka se ei ole kaukana täydellisyydestä.

Palomuuri yksinkertaisesti toiminnan luonteen vuoksi hidastaa mahdollisia Internet-nopeuksiasi. Jos joudut asentamaan ylimääräisiä ohjelmistoja, kuten VPN: tä tai virustorjuntaa, saatat kokea lisää hidastumisia, ja nämä palvelut voivat lisätä ylimääräisiä kerroksia, jotka johtavat hitaampaan yhteysnopeuteen. Virustentorjuntaohjelmat sisältävät usein omat palomuurit käyttöjärjestelmässäsi jo mukana olevan palomuurin päälle, kun taas VPN: t lisäävät useita suojaustasoja yhteydellesi ja johtavat lopulta vähentyneisiin latausnopeuksiin..

Nopeuden lisäämiseksi kannattaa ehkä mennä alas vain yhteen palomuuriin. Ja jos käytät VPN: tä, haluat ehkä poistaa sen käytöstä, kun sinun on lisättävä latausnopeutta. (Tietysti, jos tarpeesi vaativat VPN: n käyttöä, saatat joutua tutkimaan vaihtamista VPN: ään, joka tarjoaa nopeamman nopeuden palvelimiensa kautta.)

Vinkki # 13: hakkeroi DNS

Kaikki Internet-palveluntarjoajat käyttävät niin kutsuttuja verkkotunnuksen nimipalvelimia auttaakseen kääntämään Web-osoitepalkkiisi (esimerkiksi www.comparitech.com) tekstin numeroiksi. Koska tietokoneet eivät pysty lukemaan tekstiä, muuntaminen vaadituiksi IP-numeroiksi on tärkeää.

Vaikka Internet-palveluntarjoajasi käyttää erityistä DNS-palvelua, kyseiset palvelimet voivat olla hitaita, mikä johtaa Internet-nopeuden hidastumiseen ja erityisesti nopeampaan sivujen latausaikaan. Yksi temppu saattaa olla muuttaa tietokoneesi DNS-asetuksia siten, että tietokone käyttää eri DNS-palvelinta muodostettaessa yhteyden erilaisiin verkkosivustoihin ja palveluihin.

Voit käyttää erilaisia ​​DNS-palvelimia. Nopeimpia ovat Googlen julkinen DNS ja OpenDNS.

Katsotaanpa miten pääsee Googlen julkiseen DNS: ään.

Ensinnäkin tässä on nopeustesti ennen DNS-asetusten muuttamista. Ja koska olemme siirtymässä Google Public DNS: ään, käytämme Googlen nopeustestivaihtoehtoa vain hauskanpitoon:

Internet-nopeustesti

Muutetaan nyt DNS-asetuksia:

 1. Avaa sinun Ohjauspaneeli
 2. Mene verkko & Internet > Verkon jakamiskeskus >
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella joko ethernet- tai ethernet-yhteyttäsi (riippuen käyttämästäsi) ja napsauta sitten ominaisuudet
 4. Etsi ja napsauta uudessa ruudussa Internet-protokollan versio 4 (TCP / IPv4), valitse sitten ominaisuudet
 5. Näytöllä näet "Hanki DNS-palvelin automaattisesti", joka olisi valittava ennalta. Klikkaa “Käytä seuraavia DNS-osoitteita” ja kirjoita seuraava:
 • Haluttu: 8.8.8.8
 • Vaihtoehtoinen: 8.8.4.4

nopeustesti google

Tunnistin a 32 prosenttia nopeuden lisäys käyttämällä tätä menetelmää. Tulokset saattavat kuitenkin vaihdella, koska Internet-palveluntarjoajan DNS saattaa tosiasiassa olla nopeampaa kuin joko Google DNS tai OpenDNS.

Voit tarkistaa Googlen julkisella DNS-sivulta lisätietoja, mukaan lukien Mac OS -ohjeet. Jos haluat kokeilla OpenDNS: ää, voit tarkistaa myös niiden ohjeet.

Lisää DNS-asetuksia varten voit ladata ja käyttää ilmaista DNS Benchmark -sovellusta. Tämä ohjelma testaa käytettävissä olevat DNS-palvelimet ja luettelee ne nopeimpien vastausaikojen perusteella. Voit sitten käyttää nopeimman DNS-osoitteen sekä nähdä, mitä Internet-palveluntarjoajasi käyttää DNS-osoitetta.

Muista kuitenkin, ettet osta joitain väärää väitettä DNS: n vaihtamisesta. Jotkut sivustot väittävät virheellisesti, että DNS: n muuttaminen voi kaksinkertaistaa nopeuden tai enemmän. Tämä ei ole totta. On suuri mahdollisuus, että et välttämättä näe nopeuden muutoksia ollenkaan tällä menetelmällä. Näkemäsi muutokset saattavat olla hyödyllisiä, mutta eivät dramaattisia.

Vihje # 14: Käytä VPN-verkkoa ohittaaksesi Internet-palveluntarjoajan kuristimen

Jos huomaat, että Internet-yhteytesi näyttää hidastuvan vain tietyinä aikoina, tai kun yrität käyttää tiettyjä verkkosivustoja (kuten Netflix), on mahdollista, että Internet-palveluntarjoajasi kuristaa sinua..

ISP-kuristus on termi, jota kuvaamme, kun Internet-palveluntarjoaja tarkoituksella hidastaa käyttäjän Internet-yhteyttä. Internet-palveluntarjoajasi saattaa tehdä tämän useista syistä, joihin voi kuulua:

 • Internet-palveluntarjoajien käytännöt tiettyjen verkkosivustojen (kuten torrent-sivustojen) käyttämistä vastaan
 • Laaja kuristus korkean ruuhkan aikana (tunnetaan nimellä ”Internet Rush Hour”)
 • Tiettyjen tietointensiivisten verkkosivustojen, kuten Netflix, Hulu tai Amazon Prime Video, suoravirtauspalvelujen tarkoituksenmukainen kuristaminen
 • Pakolliset tietokatot

Jos sinulla on Internet-suunnitelma, jossa on tietokatto, siellä ei ole paljon tekemistä, kun olet saavuttanut korkin. Tällöin tapahtuva nopeuden kuristustyyppi toimitetaan eri menetelmillä.

VPN expressVPNVPN expressVPNVPN expressVPN

Jos Internet-palveluntarjoajasi kuitenkin hidastaa nopeuttasi yrittäessäsi päästä tiettyihin verkkosivustoihin, voit ohittaa kyseisen nopeuden virtuaalisen yksityisen verkon tai VPN: n avulla.

VPN salaa Internet-yhteytesi yksityisessä tunnelissa sinun ja VPN-palvelimien välillä. Sieltä pääset mihin tahansa verkkosivustoon tietämättäsi, että Internet-palveluntarjoajasi tietää, mitä sivustoja tai palveluita käytät. Seurauksena on, että Internet-palveluntarjoajasi on pakotettu kohtelemaan kaikkia Internet-liikennettäsi samalla tavalla ohittaen tehokkaasti kaikki automaattiset suodatukset, jotka saattavat johtua sivustoista tai palveluista, joihin yrität käyttää.

On kuitenkin huomattava, että VPN johtaa jonkin verran nopeuden menettämiseen. Ylimääräisten kerrosten takia yhteytesi täytyy kulkea ja mahdolliset ruuhkat VPN-palvelimissa aiheuttavat jonkin verran luonnollista nopeuden menetystä.

Katso lisätietoja pidemmästä oppaasta, joka kattaa parhaat VPN: t ohittaaksesi kaistanleveyden kuristusta.

LUKIJALIIKKE: Hanki 3 kuukautta ilmaiseksi ExpressVPN: n vuosisuunnitelmalla. Se sisältää 30 päivän rahat takaisin -takuun, joten voit kokeilla sitä riskittömästi.

Vinkki # 15: Päivitä palvelupaketti (jos mahdollista)

Pidä tätä "viimeisen ojan ponnisteluna". Jos olet kokeillut kaikkea, eikä mikään näytä lisäävän Internet-yhteytesi nopeutta, viimeinen vaihtoehto voi olla vain ostaa enemmän kaistanleveyttä Internet-palveluntarjoajalta..

Jos olet ollut samassa palvelupaketissa muutama vuosi, se saattaa olla hyvä idea. Internet-palveluntarjoajat päivittävät suunnitelmansa säännöllisesti tarjoamalla uusia alennuksia ja lisäämällä nopeutta uusille asiakkaille. He eivät kuitenkaan usein sisällytä vanhoja asiakkaita näihin uusiin suunnitelmiin, vaan veloittavat edelleen korkeammat hinnat pienemmästä kaistanleveydestä. Lopulta saatat huomata, että maksat paljon nopeammin kuin sinun pitäisi saada, jos olet kirjautunut sisään viime aikoina.

Kärki: Voit tarkistaa alueellasi olevat Internet-palveluntarjoajat täältä.

ISP-tilaukset

Yksi temppu on puhelu Internet-palveluntarjoajasi ja uhkailet lähteä toiseen yritykseen, ellet saa nopeampaa nopeutta (tai mukavampaa, jos kysyt vain paremmasta nopeudesta maksamiesi tietojen kanssa). Tämä vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä, koska saatat siirtyä komentoketjuun. Viime kädessä voit kuitenkin saada Internet-palveluntarjoajasi tarjoamaan sinulle "valikon ulkopuolella" palvelupaketteja, jotka sisältävät suuremman nopeuden ja parempia hintoja kuin mitä saisit saada aikaan.. (Henkilökohtaisella huomautuksella olen tehnyt tämän Comcastin kanssa, ja kesti noin 3 tuntia siirtämisestä managerista toiseen, kunnes joku lopulta antoi periksi.)

Jos kuitenkin saat jo nopeuden, jonka voit saada Internet-palveluntarjoajalta, saatat joutua ostamaan uuden palveluntarjoajan - jos löydät sellaisen. Jos asuu Yhdysvalloissa, sinulla on hyvät mahdollisuudet käyttää vain yhtä palveluntarjoajaa, joka tarjoaa nopeuden vähintään 25 Mbit / s. Ja kun otetaan huomioon, että 30 prosentilla Yhdysvaltain asukkaista on vain yksi Internet-palveluntarjoaja, josta valita, voit valitettavasti olla kiinni siitä, mitä sinulla on.

Vihje # 16: Tarkista palveluntarjoajaltasi palvelukatkoksia

Ehkä "viimeinen oja" -yritys, huono Internet-yhteyden nopeus tai yhteysongelmat voivat johtua palvelun keskeytyksestä, joka ei ole sinun hallinnassasi. Esimerkiksi Internet-palveluntarjoajan infrastruktuurissa voi olla virheitä, jotka eivät ole yhdenmukaisia, minkä vuoksi Internet-palveluntarjoajasi ei ilmoita ongelmista, vaikka sinulla olisi säännöllisesti hidastumisia tai keskeytyksiä..

ISP-verkot ovat monimutkaisia. Jos olet tarkistanut kotisi modeemin, wifi-reitittimen, kaapelit ja muut mahdolliset ongelma-alueet, ja käsittelet silti hitaita nopeuksia, Internet-palveluntarjoajasi saattaa toimia vaurioituneiden, huonontuneiden tai viallisten laitteiden kanssa.

Valitettavasti Internet-palveluntarjoajasi ei aina tunnusta tätä. Jos palvelun keskeytyksille tai hitaille Internet-nopeuksille (ja etenkin pienemmille nopeuksille kuin mitä maksat vastaanottaa) ei ole muita selityksiä, saatat saada houkuttelemaan Internet-palveluntarjoajasi palvelemaan heidän verkkoaan. On myös hyvä mahdollisuus, että naapurit kamppailevat saman ongelman kanssa, eikä kukaan ole vielä ilmoittanut siitä.

Joidenkin työkalujen avulla voit selvittää, onko sinulla ilmoittamatta jätetty verkkokatko tai osoittamaton verkko-ongelma. Esimerkiksi Outages.io antaa sinun asentaa ohjelmistoja tai laitteistoja, jotka seuraavat verkkoasi naapurustasolla. Voit kerätä todisteita, joita tarvitset vakuuttamaan vastahakoisen Internet-palveluntarjoajan, että palvelun keskeytyminen on sinun hallinnasi ulkopuolella.

Vaihtoehtoisesti voit liittyä Facebook-ryhmään tai -foorumiin ja kysyä naapureiltasi, onko jollain muulla myös tätä ongelmaa. Kriittinen massa valituksia Internet-palveluntarjoajallesi saattaa inspiroida yritystä tutkimaan ongelmaa, joka ei näy helposti niiden lopussa.

Käytetystä menetelmästä riippumatta on tärkeää muistaa, että nopeutesi on uskomattoman monimutkainen aihe. Eri tekniikoiden on oltava integroituneita kunnolla yhteyden muodostamiseen verkkoon. Jos jokin näistä tekniikoista menee pieleen, se voi aiheuttaa huomattavan häiriön Internet-nopeudellesi, ja tarkan syyn juurruttaminen voi viedä jonkin aikaa.

Täyttä vauhtia”Jeremy Segrott lisensoitu CC BY 2.0

Saatat myös pitää pitääInternet-palveluntarjoajatLhyt historia InternetInternet-palveluntarjoajistaFacebook-kiusaaminen: Kuinka se tapahtuu ja mitä tehdä silleInternet-palveluntarjoajatOvatko valtionne tukea verkon neutraalisuutta? Kaikki 50 valtiota luokitellaan verkon puolueettomuuden tuellaInternet-palveluntarjoajatKuinka paljon Internet-palveluntarjoajasi käyttää lobbaukseen?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 90