Har Mac-computere brug for antivirusbeskyttelse?

Har Mac-computere brug for antivirusbeskyttelseHvis du har et Apple iMac, MacBook, Mac Pro eller Mac Mini, kan du undre dig over, om du har brug for at installere et antivirusprogram for at forblive sikkert og beskytte mod den række trusler, du fortsat hører om i medierne. Men igen, har du måske hørt, at malware kun påvirker Windows-systemer. Så hvad er sandheden? Som med de fleste spørgsmål vedrørende sikkerhed, er svaret ikke krystalklart, men denne artikel vil hjælpe dig med at få en bedre forståelse af emnet.


Mac-computere har længe haft et ry for at være i det væsentlige immun mod vira og andre typer malware. Dog er de stadig meget mere sikre end Windows-systemer, Æble Mac-computere er stadig sårbare over for nogle vira og anden malware, og det er et voksende problem. Apples indbyggede sikkerhedssystem gør et rimeligt job med at holde malware i skak, men du bør stadig overveje at øde beskyttelsen ved at installere antivirus-software.

I dette indlæg diskuterer vi, hvorfor du skal overveje at bruge antivirus med en Mac-computer og afsløre nogle af de bedste antivirussoftware, der kan hjælpe.

Har du virkelig brug for en antivirus for at beskytte en Mac?

Kort sagt, ja, det gør du. Mac'er er ikke immun mod malware, og Mac-målrettede angreb er mere og mere udbredt. At følge bedste praksis for at sikre din enhed og bruge indbyggede sikkerhedsfunktioner kan hjælpe, men en antivirus-software kan tjene til at beskytte din enhed endnu mere.

Lad os udforske dette mere detaljeret:

Det første spørgsmål, der stilles, er: ”Findes malware på MacOS-platformen?” Svaret på det er ja, det gør det. Selvom Mac'er ser ud til at være sikre, er der intet til at stoppe kriminelle, der er målrettet mod softwaren.

Når det er sagt antyder tallene, at Mac-computere er mindre tilbøjelige til at blive truet af malware. Men bare fordi risikoen er lavere end med en Windows-pc, betyder det ikke, at der overhovedet ikke er nogen risiko. Plus, risikoen forstærkes, hvis du er en virksomhed, der kører flere Mac-computere.

Selv hvis du bare bruger en Mac som hjemmecomputer, er der nogle gode grunde til at overveje at forbedre sikkerheden:

 • Mac-computere bliver mere populære. En del af lokket med at angribe Windows-pc'er er, at virkningen er så enorm, hvor Windows har 80 procent af markedsandelen. Men Mac's stigning i popularitet gør det bestemt til et saftigere mål for angribere end i år, der er gået.
 • Mac-brugere er attraktive mål. Når Mac-computere er meget dyrere at købe end Windows-pc'er, følger det, at Mac-brugere typisk vil være rigere. Som sådan er de attraktive mål for kriminelle, især dem, der ønsker at stjæle personoplysninger, herunder økonomiske oplysninger.
 • Windows bliver mere sikkert. Mac'er plejede før at have et stort forspring over Windows-pc'er med hensyn til sikkerhed, hvilket gør sidstnævnte lettere at angribe. De nyeste versioner af Windows-operativsystemet er mere sikre end nogensinde før, og lukker kløften og gør dem vanskeligere mål. Det ville være mindre overraskende at se ondsindede hackere vende deres indsats mod Mac-computere.

Mac's operativsystem leveres med indbygget malware-detektion, som vi vil diskutere mere detaljeret nedenfor. Denne indbyggede detektionsfunktion er en dejlig at have, men med flere trusler er der en øget sandsynlighed for, at ny malware kan finde vej til dit system, før Apple opdaterer sine databaser. Disse er kaldet nul-dags trusler, og er grund nok til at overveje at installere noget sikkerhedssoftware.

Bemærk, at selv en antivirus ikke kan beskytte dig mod alle typer angreb. For eksempel, hvis nogen narrer dig til at eskalere administratorrettigheder til at installere malware, er det allerede for sent for en antivirus at redde dig. Menneskelig fejl skelner ikke mellem operativsystemer, og Mac-brugere kan falde ind på svindel lige så let som pc-brugere kan.

Mac's indbyggede malware-detektion

Oplysninger om indbygget malware-detektion til Mac.

Mac-software er baseret på Unix, som leveres med sine egne sikkerhedsfunktioner. Dette er en af ​​grundene til, at Mac har været relativt sikker. Mac leverer også indbyggede sikkerhedsforanstaltninger til at hjælpe med at bekæmpe malware, herunder følgende:

 • Gatekeeper: Hvis software, der ikke er blevet godkendt digitalt af Mac, forsøger at køre på din computer, blokerer GateKeeper den, indtil du giver tilladelse til, at den kan fortsætte.
 • XProtect: XProtect-funktionen registrerer kendt malware og blokerer automatisk installationen. Funktionen opdateres konstant med de nyeste malware-signaturer. Den overvåger for nye malware-infektioner (og stammer), og hvis nogen findes, opdateres XProtect. Disse opdateringer forekommer separat fra systemopdateringer, så du ikke behøver at vente med at blive beskyttet mod ny malware.
 • Værktøj til fjernelse af malware: I tilfælde af, at malware ikke finder vej ind i et system, kan MacOS-teknologi afhjælpe infektioner. Fjernelse af kendt malware vil ske ved hver systemopdatering.

Mac fortsætter med at programmere sikkerhedssårbarheder med hver efterfølgende opdatering. Det er vigtigt, at du installerer opdateringer så hurtigt som muligt for at holde dit system sikkert. Macs leverer automatiske sikkerhedsopdateringer, men du skal sikre dig, at de er aktiveret. Følg disse trin for at kontrollere:

 1. Klik på Apple-ikonet, der findes i øverste venstre hjørne af din skærm og derefter på Systemindstillinger.
 2. Åbn App Store.
 3. Til sidst skal du sikre dig, at afkrydsningsfelterne ud for ALLE opdateringsindstillingerne er markeret, som det ses på billedet herunder.

App Store-indstillinger.

Bedste Antivirus-software til MacOS

Hvis du beslutter, at du gerne vil installere antivirus-software, er der masser af muligheder derude, både gratis og betalt. Vi har afsluttet nogle af de bedste i separate indlæg, men her er vores top tre gratis og betalte muligheder. Vi anbefaler, at vælge at få en betalt mulighed, hvis du kan, de er relativt billige, hurtigere og giver markant bedre beskyttelse.

Bedste antivirus-software til Mac

Intego AV MacJan 2020

Tilgængelige apps:

  1. Intego Mac Internet Security X9: I øjeblikket reduceret fra $ 84.99 til $ 39.99 for et år, er dette en tegnebogvenlig løsning. Softwaren blev bygget specielt til Mac-computere. Det er ikke baseret på en Windows-model, som det er tilfældet med mange alternativer. Det tilbyder en placeringsbaseret firewall og beskyttelse mod phishing-svindel, blandt andre funktioner.

  Kaspersky

  Tilgængelige apps:

  • PC

  2. Kaspersky Internet Security til Mac: Kaspersky scorer konsekvent godt i uafhængige test og har et tilgængeligt prispoint på $ 23.99 for et års beskyttelse. Højdepunkter inkluderer et indholdsfilter til forældrekontrol og beskyttelse mod spionage mod webcam.

  Bitdefender

  Tilgængelige apps:

  • PC

  3. Bitdefender Antivirus til Mac: Dette er en anden billig mulighed (prisen er for nylig blevet skåret til 58,49 dollar i et år) med en række funktioner. Nogle, der skiller sig ud, er et indbygget Virtual Private Network (VPN) og en autopilotfunktion til en sæt-det-og-glem-det-tilgang.

  Se flere muligheder Bedste Mac-antivirusprogrammer: Bedst bedømte Mac-antivirusprogrammer til 2019.

  Bedste gratis antivirus-software til Mac

  Som med de fleste ting i livet er der normalt en fangst, når et produkt er gratis. Sikkerhed er ikke et område, vi anbefaler, at du skærer hjørner på, men hvis du virkelig ikke ønsker en betalt løsning her, er der tre gratis muligheder.

  AVG Mac-antivirus-startside.

  1. AVG Antivirus til Mac: Tidligere leverede AVG kun antivirusløsninger til Windows-brugere, men nu kan Mac-brugere også nyde beskyttelse. Gratis funktioner inkluderer beskyttelse mod downloadede og online trusler, overvågning i realtid, træk-og-slip-fil scanning og gratis fjernelse af malware.

  2. Avast Free Antivirus til Mac: Mac-brugere får ikke den samme række funktioner fra Avast som Windows-brugere gør, men de kan nyde det grundlæggende, herunder overvågning og blokering af vira i realtid, wifi-netværksscanning og blokering af usikre websteder og påtrængende websporere.

  3. Comodo Free Antivirus til Mac: Selvom mærket ikke har den samme stans som de andre på listen, tilbyder Comodo en ret bred vifte af funktioner til kunder af sin gratis service. Disse inkluderer malware-beskyttelse i realtid, planlagt virusscanning, karantæner og mistænkelig filfjernelse, træk og slip og scanning med et enkelt klik med mere.

  Se flere muligheder Bedste gratis antivirusprogrammer til Windows og Mac.

  Andre tip til sikring af din Mac-computer

  Selvom indbygget og yderligere antivirus-software kan hjælpe, er der andre ting, du kan gøre for at sikre din computer. Ud over den usandsynlige hændelse, hvor en virus griber fat i din Mac, er de mest sandsynlige trusler, du vil blive udsat for, adware og spyware. Den bedste måde at undgå disse og andre trusler er ved at tage grundlæggende, men effektive sikkerhedstrin:

  • Aktivér din firewall: Din firewall er din første forsvarslinje mod potentielle sikkerhedstrusler. Gå til for at aktivere din firewall Systemindstillinger > Sikkerhed > Firewall.
  • Deaktiver Java i din browser: Java leveres med sikkerhedsfejl og er generelt ikke nødvendig. For at deaktivere Java skal du fjerne markeringen af ​​"Aktivér Java" i Safari > Indstillinger > Sikkerhed
  • Hold din computer tæt: Dette lyder muligvis indlysende, men lad aldrig andre have adgang til din Mac eller installere filer på den på dine vegne, medmindre du ved, at du kan stole på dem.
  • Undgå at åbne ukendte filer: Åbn aldrig e-mail-vedhæftede filer eller andre filer, som du har modtaget fra ukendte eller tvivlsomme kilder.
  • Vær skeptisk overfor softwareudbydere: Installer kun software fra velrenommerede websteder, du kender, du kan stole på, og undgå piratkopieret software.
  • Brug stærke adgangskoder: Sørg for, at din Mac såvel som alle dine lokale og online konti er beskyttet med stærke adgangskoder, der består af mindst otte tegn. Adgangskoder skal indeholde tal, bogstaver (både store og små bogstaver) og specialtegn. Test din adgangskodestyrke her.
  • Hold din software opdateret: Hold din Mac og programmer til enhver tid ajour. Få disse opdateringer gennem udviklerens websteder eller App Store, ikke fra popups.

  Hvis du praktiserer alt det ovenstående, skal du ikke behøver at bekymre dig om trusler, der forstyrrer din glæde af din Mac. Selvfølgelig ændrer ting sig, så hold dig ajour med de seneste sikkerhedsnyheder bare for tilfældet.

  Relateret: Vil du gøre endnu mere for at forbedre din sikkerhed og privatliv? Tjek vores roundup af Bedste VPN'er til Mac.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 8 = 2