Blokering af annoncer og malware med værtfiler på Mac, Windows og Linux

https://www.flickr.com/photos/dullhunk/380814854Der findes på enhver computer på internettet i dag en simpel lille tekstfil, der kaldes værter. Det bruges til at oversætte navnene på servere til deres internetadresser. Imidlertid er udviklingen af ​​teknologier som DHCP og DNS-servere faldet ud af almindelig brug. Denne enkle lille måde at afsløre en måde for dig at gøre brug af denne fil til at blokere adgang til tusinder af websteder, der ikke tjener andet formål end hosting annoncer og malware.


Hent en god værtsfil

Denne tutorial viser dig, hvordan du erstatter det eksisterende værter fil på din computer med en, som du vil downloade. Selvom der ikke er noget galt med den eksisterende fil, er dette en enklere løsning end at kopiere indholdet af den nye fil til den eksisterende. Faren ved at ændre den eksisterende fil ved hjælp af en simpel tekstredigerer mangler en udvidelse på filnavnet. Selvom det kun er en tekstfil, der kan læses med en hvilken som helst teksteditor, hvis redigeringsprogrammet tilføjer filtypenavnet .txt til filnavnet, vil det ikke længere være nyttigt for operativsystemet.

Du kan lige så let overskrive den eksisterende fil med den nye i stedet for at omdøbe originalen med .old-udvidelsen. Det er dog altid en god ide at gemme en sikkerhedskopi af originalen, hvis noget går galt, som at få en beskadiget eller ufuldstændig kopi af den nye værter fil.

For at starte, skal du downloade en kopi af værtsfilen i denne github-repo, der allerede er indlæst med over 32.000 kendte annonce- og malware-sider på dette tidspunkt. Mange tak til Steven Black for alt det arbejde, han har lagt ned i indsamlingen af ​​denne liste. Han har endda gået så langt som at redigere duplikater og fortsætter med at tilføje det regelmæssigt fra det, han kalder ”kilder af høj kvalitet”.

Når det er færdig med at downloade (hvilket ikke bør tage lang tid, da det er mindre end en megabyte i størrelse), ønsker du at udtrække værter fil fra det. Du kopierer derefter den nye fil til dens endelige destination på din computer.

Windows 7 og ældre

 1. Åben Windows Stifinder (ikonet der ligner en mappe) og gennemsøg din Downloads folder
 2. Uddrag værtsfilen fra hosts.zip som du downloadede ovenfor, skal du højreklikke på det udpakkede værter arkiver og vælg Kopi fra menuen. Sørg for, at du ikke kopierer hosts.zip fil.
 3. Udvid det samme Windows Explorer-vindue C: \ kør fra venstre rude (du skal muligvis udvide Min computer for at se listen over tilgængelige drev) efterfulgt af System32 derefter drivere
 4. Klik på etc mappe for at vælge den. Du vil se, at der er en værter fil allerede i denne mappe i centerruden i Explorer-vinduet
 5. Højreklik på værter fil, vælg Omdøb og giv det navnet hosts.old. Windows klager muligvis over, at denne fil er beskyttet eller er en systemfil. Giv dig tilladelse og fortsæt.
 6. Højreklik på et tomt sted i denne mappe, og vælg sæt ind at lægge en kopi af det downloadede værter fil i denne mappe. Igen, hvis Windows beder dig, skal du give dig selv tilladelse til at fortsætte.
 7. Luk og genstart din webbrowser

Windows 8, 8.1 og 10

 1. Skift til Desktop-tilstand, og start Windows Stifinder fra hurtigstartbjælken
 2. Åben din Downloads mappe til at udpakke værter fil fra hosts.zip
 3. Efter at have udpakket filen skal du højreklikke på værter arkiver og vælg Kopi fra menuen
 4. Udvid venstre rude C: \ drev, derefter System32 mappe, derefter drivere og vælg etc mappe indefra drivere
 5. Højreklik på værter fil i etc -mappen, vælg Omdøb fra menuen og navngiv den hosts.old. Hvis Windows dukker op en prompt, skal du fortælle det, at du virkelig ved, hvad du laver, og lad dig komme videre med det.
 6. Højreklik på et hvilket som helst tomt sted i denne mappe, og vælg sæt ind for at placere en kopi af det downloadede værter fil i denne mappe. Igen, hvis Windows klager, så fortæl det til at huske, at det er egen forretning, og lad dig fortsætte med din.
 7. Luk og genstart derefter din webbrowser

Mac OS X

 1. Hvis hosts.zip filen downloadet til dit skrivebord, dobbeltklik på den for at udpakke værter fil fra det lige på dit skrivebord
 2. Åbn Finder, og vælg menupunkt fra toppen af ​​skærmen.
 3. Klik på Gå til mappe fra den menu
 4. Type / private / etc / hosts ind i Gå til mappe og klik på knap
 5. Rul ned, indtil du ser det fremhævede værter fil.
 6. Træk værter fil fra dit skrivebord i Finder-vinduet
 7. OS X kan bede dig om et spørgsmål om, hvad du skal gøre med den originale fil. Vælg Erstatte , da du ikke vender tilbage til originalen efter dette.
 8. Du kan også blive bedt om din adgangskode for at bekræfte, at du virkelig mener det.
 9. Luk og genstart din browser

Enhver distribution af Linux

 1. Åbn en terminal, og skift til din mappe Downloads: cd Downloads
 2. Uddrag eller pak ud hosts.zip fil til det aktuelle bibliotek: unzip hosts.zip
 3. Kopier værter fil til /etc/ folder
  1. Hvis du er logget ind som root, skal du omdøbe værtsfilen til hosts.old: mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  2. Kopier derefter den nye fil til /etc/ mappe: cp hosts / etc /
  3. Hvis du ikke er logget ind som root, skal du bruge sudo til at omdøbe filen: sudo mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  4. Og kopier derefter den nye fil til /etc/: sudo cp værter / etc /
 4. Luk og genstart din browser

Skyl din DNS-cache

I nogle tilfælde kan computeren have en adresse cache til et eller flere af disse annoncesider. Det sidste trin er, om nødvendigt, at skylle cachen til tilknyttede domænenavne til adresser. En simpel genstart af computeren udfører dette, men hvis du ikke har lyst til at genstarte, her er de kommandoer, der er nødvendige for at skylle DNS-cachen manuelt:

Skyl Windows DNS-cachen

Skriv følgende kommando i en kommandoprompt, ikke powershell:

ipconfig / flushdns

Skyl MacOS DNS-cache

For Mountain Lion eller Lion angiver du følgende i en terminal:

sudo killall -HUP mDNSResponder

For Mavericks

dscacheutil-flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

I Yosemite ændrede kommandoen sig for at skylle DNS-cache op til frigivelsen af ​​10.10.4, da den skiftede igen. Brug 10 til 10.10 - 10.10.3 følgende kommando:

sudo discoveryutil mdnsflushcache; sudo discoveryutil udnsflushcache; siger skylt

Brug følgende til enhver frigivelse efter 10.10.4 inklusive El Capitan og Sierra:

sudo dscacheutil-flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; sige cache skyllet

Skyl DNS-cachen i Linux

Skriv følgende kommando i en terminal enten med sudo eller som root:

service nscd reload

ELLER

service nscd genstart

Og der har du det. En simpel tekstfil, der oprindeligt blev brugt til at gemme en liste over servere og deres adresser, der bruges som en simpel, men alligevel kraftig annonce- og malware-blokering. Selvom dette på ingen måde er beregnet til at erstatte en eksisterende annonceblokerer, du muligvis bruger, er det en let og let tilgængelig tilføjelse til hvad du allerede har.

Så hvad er det? værter alligevel?

Tilbage i dagen var der ikke nogen servere, der holdt massive lister over alle internetadresser og domæner, de har vært. Hver computer var ansvarlig for at føre sin egen liste over servere og deres unikke IP-adresse. En IP-adresse er en streng med tal og decimaler og er forbundet med et specifikt domæne, såsom "comparitech.com", men ligner "209.58.135.68" til computeren.

Faktisk pegede hver internetadresse i internetets barndom kun på en enkelt server. At være mennesker, indså skaberne af internettet tidligt, at det at huske en numerisk adresse for hver server bare ikke ville ske. Der måtte være en måde at give hver server et mere menneskevenligt navn og derefter knytte dette navn til internetadressen til den server.

Den allerførste måde at gøre det på var værtsfilen. Et problem, der fortsat dukkede op, var imidlertid at knytte en servers navn til en forkert adresse. Ved at gøre det temmelig garanteret, at computeren ikke kunne nå denne server, før adressen blev rettet.

Udvikling

Til sidst blev værtsfilerne næsten uhåndterlige på grund af det store antal servere, der var vært for information. Det var, når nogen kom med idéen om at oprette en gruppe servere, der holdt ajourførte lister over webstedsnavne, der er knyttet til specifikke IP-adresser. Derefter behøver værtsfilen kun at have navnene og adresserne på serverne i denne gruppe.

Spol frem til i dag, hvor vi har DHCP, Dynamisk DNS, DNS, flere virtuelle webservere, der deler en enkelt IP-adresse og alskens anden galskab sammenlignet med det arkaiske system til manuelt at indtaste en servers navn og adresse i en tekstfil på vores lokale computer.

Den hemmelige smule glans her er, at værtsfilen stadig ses på før noget andet, når det kommer til at finde et websted. Hvis dette websted er angivet i værtsfilen, bruges den angivne adresse, og der foretages ikke yderligere søgning, selvom denne adresse er forkert.

Det betyder ikke noget, hvilken version af Windows din pc kører, hvis du bruger en Mac eller endda hvis du har skiftet til en af ​​Linux-distributionerne, har din computer en hosts-fil, og den kan bruges som en internetblokerer baserede annoncer og malware.

Kan værter blive ødelagt

Hvad denne tutorial gør, er teknisk set en korruption af værter fil. Den oprindelige hensigt var at knytte servernavne til deres IP-adresser. Ved at linke et stednavn til en ugyldig IP-adresse bryder du en smule webfunktionalitet. Heldigvis bryder du det til din fordel ved at blokere din computers adgang til uønsket online indhold.

Der er selvfølgelig et potentiale for misbrug her. Du vil kun opdatere indholdet af denne fil fra pålidelige kilder af høj kvalitet. Med over 32.000 poster, ville det være børns spil at ændre IP-adressen på “windowsupdate.microsoft.com” til et websted, der installerer bot.net-software, der er forklædt som officielle Microsoft-sikkerhedsopdateringer til Windows. Eller værre.

Ligesom med alt andet tilgængeligt på internettet i disse dage, advarsel tømmer!

“Den gamle skole, Upper Mill, Saddleworth” af Duncan Hull under CC 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 31 =