Vad är den bästa popup-blockeraren? Vi testade 12

popup-annons
Alla hatar popup-annonser, vilket gör popup-blockerare till en go-to-app för internetanvändare. Även om de flesta webbplatser nu använder andra former av annonser hittar du fortfarande popups som plågar de flesta hörn på webben. I vissa fall visar malware-infekterade webbplatser popup-annonser utan deras ägares kunskap. Och i värsta fall kanske dessa slumpmässiga popups inte är resultatet av dålig reklamplanering, utan en bit skadlig annonsprogram som sprider popup-annonser på din maskin.


Att sätta stopp för popup-helvetet kan vara helt tillfredsställande - och förvånansvärt enkelt. Det finns ett antal popup- och adware-blockerare där ute som ser till att din webbsökningsupplevelse är så sömlös (och mindre irriterande) som möjligt. Du hittar olika popup-blockerare tillgängliga för varje webbläsare, med många som täcker alla webbläsare där ute.

De bästa popup-annonsblockerarna för 2019

Baserat på vår testning av flera punkter mjukvara ger följande 12 gratis popup-blockerare de bästa resultaten för konsumenterna:

 1. Google Chrome
 2. Microsoft Edge
 3. Internet Explorer
 4. Firefox
 5. Opera
 6. AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 7. AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 8. Privacy Badger (Chrome)
 9. Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Endast Windows OS)
 10. Smart popup-blockerare (Internet Explorer; Endast Windows OS)
 11. Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Endast Windows OS)
 12. uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Vissa av dessa popup-blockerare kommer också att blockera vanliga annonser på sidan. Många är inbyggda i den webbläsare du redan använder och kanske bara behöver vara påslagen eller ha inställningarna inställda för att fungera korrekt. Låt oss utforska fler av dessa alternativ i detalj.

Vår föredragna popup-blockerare: Opera
Opera Web Browser

Vi testar en handfull popup- och adware-blockerare. Genom vår testning fann vi att de inbyggda popup-blockerarna i de mest populära webbläsarna gjorde det bästa jobbet med att blockera popup-fönster. De flesta inkluderar inte annonsblockeringsfunktioner. Men om du vill ha en inbyggd popup- och annonsblockerare, gå till Opera webbläsare. Webbläsaren är snabb, kör med färre resurser än Chrome och har en inbyggd VPN, något vi verkligen stöder på Comparitech.

Vikten av popup-blockering

Popup- och annonsblockering är viktigare än att bara bli av med den mycket överenskomna irritationen av sådana annonser. Annonser av alla slag kan vara en säkerhetsrisk.

Om du får en hel del oönskade popup-filer kan det betyda att du har adware, en typ av skadlig programvara, installerat på ditt system. Du kan bli av med detta ganska enkelt. Vår guide för att ta bort skadlig programvara och adware på Windows-datorer bör hjälpa dig att rensa upp ditt system.

Normala annonser på många osäkra webbplatser kan också vara en virusrisk. Hackare kan använda annonser för att sprida skadlig kod på ditt system. Detta är inte ovanligt eller ovanligt, och det hände till och med med Yahoo 2015, då en grupp hackare kapade annonser på många av Yahoos huvudsidor i ett försök att sprida skadlig programvara.

Betrakta en popup-blockerare som en absolut nödvändighet för din egen säkerhet och din förnuft.

Skillnaden mellan popup-blockering och annonsblockering

Var försiktig med att överväga "popup-blockering" och "ad blocking" samma sak. De används ofta omväxlande, men många webbplatser känner den smärtsamma klämman från adblockers.

Popup-blockerare blockerar webbplatser från att skicka ut någon form av popup, eller stoppar adware från att få popup-filer att visas. Detta kan vara vad som helst som laddar en popup och inte bara reklam. Vissa webbplatser använder faktiskt popups för legitima ändamål, till exempel för att logga in på olika områden på webbplatsen eller för att göra betalningar. I dessa fall kanske du vill vitlista vissa webbplatser du vanligtvis använder som använder popup-fönster utanför reklam men för bra ändamål.

Annonsblockerare blockerar dock alla annonser på en sida. Detta kommer att inkludera popups och annonser på sidan. Eftersom annonser på sidan är brödet och smöret på de flesta webbplatser, har annonsblockerare kastat en stor del av hela internetekonomin i en svans. Som Harvard Business Review uttrycker det:

”Debatten om blockering av annonser blir allt mer polariserad. De som motsätter sig annonsblockering liknar det med piratkopiering av innehåll och hävdar att exponering för annonser är det pris som läsarna måste betala för gratis innehåll. Den andra sidan av debatten förkämpar sig av företag som skapar annonsblockerande programvara, liksom aktivitetsaktiviteter online. De kritiserar effekten av annonser på användarupplevelsen, men deras största oro handlar om beteendespårning, en praxis som används av många reklamföretag för att lära sig om användares intressen baserat på deras webbaktivitet.

Faktum är att annonsblockerare lägger en stor del av gratis webbinnehåll, den största oavsiktliga konsekvensen av att använda dem. Detta har gett upphov till fler webbplatser som använder affiliate-länkar eller hänvisningar (något vi gör här på Comparitech ibland) för att hjälpa till att hålla ordspråkiga lampor tända. När du använder annonsblockerare, tänk på vilken inverkan det kan ha på de webbplatser du tycker om att använda gratis.

Du kan överväga att lista på vissa webbplatser som du gillar, känner och litar på som använder reklam. Dessa annonser genererar fortfarande intäkter för dessa webbplatser, även om du inte klickar på annonsen.

Sätta popup-blockerare till testet

Vi bestämde oss för att testa en stor handfull popup-blockerare som finns tillgängliga på den öppna marknaden. Några var de inbyggda blockerarna som kommer med populära webbläsare. Andra är fristående program eller webbläsarförlängningar som erbjuder några extra fördelar. Vi testade alla följande:

Inbyggda popup-blockerare i följande webbläsare:

 • Google Chrome
 • Microsoft Edge
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • Opera
 • Netscape (bara skojar)

Tredjepartsapplikationer och tillägg:

 • AdBlock (Chrome, Opera, Edge)
 • AdBlock Plus (Chrome, Safari, Opera, Firefox, Internet Explorer)
 • Privacy Badger (Chrome)
 • Adfender (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera; Endast Windows OS)
 • Smart popup-blockerare (Internet Explorer; Endast Windows OS)
 • Ad Muncher (Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome; Endast Windows OS)
 • uBlock (Chrome, Safari, Firefox)

Alla popup-blockerare testades med två olika metoder. Den första var PopupTest.com. Webbplatsen innehåller 17 separata tester för olika popup-metoder. Detta inkluderar fyra tester för bra popups, vilket en effektiv popup-blockerare bör inte blockera. Vi uteslutte två av testerna, eftersom det verkar som om de två sidorna inte producerade några popup-popups.

Den andra metoden som vi använde var med inbyggt annonstest för on-page och popup-annonser producerade på webbplatserna http://animefushigi.co/latest-anime/ (6 on-page ads, 2 popups) och en bra inloggnings-popup från Bungie.net. 

Vi ger poäng för varje popup-blockerare:

 • PopupTest.com-poäng (av 100)
 • En poäng baserad på popups blockerade från animefushigi.co/latest-anime/ och tillåten från Bungie.net (-10 för att tillåta popup, +10 blockera den; +10 för att tillåta den bra popup, -10 för att blockera den; +10 för att blockera annonsen på sidan)
 • En poäng baserad på ytterligare funktioner, som vitlistning, annonsblockering på sidan och spårning av cookie-filtrering (10 poäng för varje ytterligare funktion, ingen maximal poäng). 

Dessa poäng kombineras för att skapa en slutresultat för varje popup-blockerare / annonsblockeringsapplikation.

*Notera: De inbyggda popup-blockerarna fungerar oftast bara på popups, inte på annonser på sidan. Den maximala poängen för dessa för “native popups” var 20, medan tredjepartsapplikationer som utformats för att blockera alla former av annonser hade en maxpoäng på 90.

Testresultat analyserade

Du kanske har lagt märke till att PopupTest.com-resultat misstänkte liknande för webbläsarblockerare och tredje parts blockerare. När vi testade fann vi att de inbyggda popup-blockeringsblockarna i webbläsaren tycktes blockera de popup-popups som vi inkluderade, medan applikationer och tillägg från tredje part ignorerade dem.

Anledningen till detta beror på en blandning av hur popup-fönster fungerar och hur de inbyggda och tredje parts blockerare fungerar. annorlunda. Vi tror att detta beror på att tredjepartsannonsblockerare mestadels är utformade för att faktiskt blockera annonser genom IP- eller domänfiltrering. Samtidigt fungerar de inbyggda popup-blockerarna främst genom att stänga fönstren oskärligt.

Detta förklarar varför blockerare från tredje part inte lyckades blockera proverna från PopupTest, medan de inbyggda blockerade dem så lätt. Det kommer till innehållet på sidan och metoden som används. Eftersom tredjepartsprogram letar efter innehåll, om de inte upptäcker externa länkar på sidan eller i popup-fönster, kommer de inte att blockera dem. Samtidigt öppnar inga popup-fönster inte nya fönster från webbläsaren utan flytande javascript-annonser inbyggda i sidans kod. Eftersom de faktiskt inte skapar separata sidor fungerar inte webbläsarens inbyggda blockerare.

Med undantag för Opera är de inbyggda popup-blockerarna i webbläsaren helt enkelt inte intelligent, medan tredjepartsblockerare är utformade för att vara mer utmärkande, även om det finns variation baserat på om du kan eller inte kan justera inställningarna.

Inbyggd popup-blockerare för webbläsare

Inte alla popup-blockerare är fristående appar. Vissa är inbyggda i webbläsarna som de flesta av oss redan använder ändå.

Google Chrome

krom symbol

Google Chrome presterade på liknande sätt som Firefox och Microsoft Edge. Det passerade alla PopupTest.com-prover vi försökte, inklusive de bra popup-fönstren. Det misslyckades det ursprungliga annonstestet från animefushigi.co/latest-anime/, och blockerade inte popup-fönster som skapades på sidan (båda tidsinställda). Alla annonser, inklusive en irriterande popup längst ner på sidan, fortsatte att dyka upp. Det klarat det ursprungliga bra popup-testet från Bungie.net.

Du kan lägga till undantag i Googles popup-blockerare för att lägga till betrodda webbadresser. Webbläsaren innehåller också en spårningskakeblockerare.

Baserat på alla tre testerna är Googles inbyggda popup-blockerare bra, men inte exceptionell. Det misslyckas med att blockera riktiga annonser, även om det inte gör felet att blockera de goda.

PopupTest.com-poäng: 100 * (bästa möjliga poäng) *

Native popup-poäng: -10

Ytterligare funktioner poäng: 20

Total: 110

Firefox

Firefox-logotyp
Firefox har en begränsad uppsättning funktioner på sin inbyggda annonsblockerare. Du kan blockera popup-fönster och spårningskakor, med tilläggsfunktionen för att vitlista webbplatser genom undantag. Firefox passerade PopupTest.com-proverna, inklusive de bra popup-fönstren. Det gick inte att blockera popup-popups som gyger på animefushigi, men tillät den goda popup från Bungie.net.

Den inbyggda blockeraren på Firefox är lika användbar som den på Google Chrome. Det blockerar inte popup-fönstren du vill, men det kanske inte blockerar de popup-fönster du inte vill ha.

PopupTest.com-poäng: 100 * (bästa möjliga poäng) *

Native popup-poäng: -10

Ytterligare funktioner poäng: 20

Total: 110

Microsoft Internet Explorer
Internet Explorer

Även om Microsoft nu stänger av sin Edge-webbläsare, inkluderar den fortfarande IE i sina nyare operativsystem. IE: s inbyggda popup-blockerare ger fler alternativ än alla andra webbläsare, vilket gör att du kan justera styrkan för din blockering (från endast att blockera från osäkra webbplatser till att blockera alla popup-grossister) och låta dig lägga till undantag.

Med den "höga" blockeringsnivåuppsättningen utförde IE på samma sätt som de andra webbläsarna och passerade alla PopupTest.com-prover som vi testade, inklusive att låta de goda popup-fönstren öppnas rätt upp. På animefushigi blockerade IE halvvägs en popup-annons (rutan laddad utan innehåll) och kunde inte blockera den andra popupen. Det blockerade inte annonserna på sidan. Tyvärr blockerade IE inloggnings popup från Bungie.net, ett märke mot den.

Sammantaget tenderar IEs inbyggda blockerare mer mot att blockera de saker du faktiskt vill ladda, samtidigt som de inte blockerar de faktiska popup-fönstren.

PopupTest.com-poäng: 100 * (bästa möjliga poäng) *

Native popup-poäng: -25

Ytterligare funktioner poäng: 20

Total: 95

Microsoft Edge
2016-12-13 15_45_14-microsft edge - Google Sök - Opera

Microsoft Edge presterade på liknande sätt som Google Chrome och Firefox i PopupTest.com-proverna. Det blockerade alla tester vi använde från sajten, samtidigt som vi också lyckades med alla goda popup-fönster. Det blockerade förvånansvärt en av de två popup-fönster som skapades på animefushigi, något Chrome, IE och Firefox inte kunde göra. En punkt mot det inträffade med inloggnings popup-testet på Bungie.net. Edge tillåts fönstret för att komma upp men kunde inte ladda innehållet.

Tyvärr kan du inte justera inställningarna för popup-blockeraren på Edge. Det inkluderar oförmågan att lägga till undantag för olika webbplatser eller justera styrkan hos blockeraren på något sätt. Även om det fungerar marginellt bättre än de andra webbläsarna för att blockera popup-fönster, är bristen på alternativ och blockering av bra popups inte helt positivt.

PopupTest.com-poäng: 100 * (bästa möjliga poäng) *

Native popup-poäng: -20

Ytterligare funktioner poäng: 0

Total: 80

Opera
Opera-webbläsare

Opera-webbläsaren erbjuder ett par sekretessfunktioner utöver generisk popup-blockering. Den är utformad för att blockera annonser på sidan och innehåller en inbyggd VPN och en tracker-cookie-blockerare. Webbläsaren passerade alla PopupTest.com-prover som vi använde, inklusive det bra popup-testet. Opera är den enda inbyggda annonsblockeraren som faktiskt blockerade alla annonser på animefushigi-sidan, inklusive popup-fönstren, och den enda som fick animefushigi att skicka mig till deras skällande anti-ad-blockeringssida.

Opera tillät också den goda popup från Bungie.net att ladda direkt upp. Tagen med de andra positiva blocken, blåste Opera i huvudsak de andra webbläsarna och till och med många av tredjepartsblockerare, direkt ur vattnet med funktionalitet. Särskilt intressant var det faktum att denna inbyggda blockerare tycktes vara mer diskriminerande än alla andra webbläsare på vår lista, kapabel att blockera PopupTest.com-proverna, samtidigt som det också tillåter bra popup-fönster och blockera de otillfredsställande genom IP-filtrering. Den här är verkligen ett "bäst av båda världar".

PopupTest.com-poäng: 100 * (bästa möjliga poäng) *

Native popup-poäng: 90 * (bästa möjliga poäng) *

Ytterligare funktioner poäng: 20

Totalt: 210

Popup-annonsblockeringsprogram och tillägg

AdBlock

Adblock-popup-blockerare

Adblock presterade imponerande bra under testning. Medan det misslyckades med PopupTest.com-proverna (förväntat), med undantag av de goda popup-fönster som det tillät, passerade det snabbt animefushigi-testet, blockerade alla annonser på den sidan och fick en omdirigering till den anti-ad blockerande sidan . AdBlock tillät också Bungie.net-inloggnings popup att ladda utan att misslyckas.

Den verkliga styrkan i AdBlock är hur anpassningsbar den är. Du kan ändra ett stort antal inställningar på detta tillägg, inklusive vitlistning, anpassade och förinställda filter, individualiserad blockering eller tillåtelse av annonser genom att högerklicka och vitlista för specifika YouTube-annonser.

AdBlock framträder som ett av de bästa alternativen på vår lista, särskilt på grund av hur många funktioner som är paketerade på den nu gratis applikationen. Även om den endast är utformad för att fungera med Chrome, kan du också hämta den här applikationen på Opera genom att ladda ner tillägget Google Chrome Extension.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: 90 * (bästa möjliga poäng) *

Ytterligare funktioner poäng: 50

Total: 166

Adblock plus
Adblock Plus popup-blockerare

Adblock Plus är en relativt enkel applikation med några extra viktiga alternativ. Du kan skapa filterlistor som tillåter eller tillåter popup från vissa webbplatser, tillåter icke-påträngande annonser, skapa dina egna filtreringssyntaxlistor och använda den allmänna vitlistningsfunktionen.

Det misslyckades med PopupTest.com-proverna, klarat de goda popup-proverna från sajten och klarat animefushigi-testet med flygande färger. Animefushigi, i synnerhet, var snabb att överföra mig till deras arga adblocking sida. ABP tillät också Bungie.net att spawn sin inloggnings-popup, ett bra tecken också. Med sin effektiva blockering och ytterligare funktioner är ABP definitivt ett bra alternativ för dem som vill inaktivera annonser på sidan, men som inte behöver många extra funktioner för att sammanfatta upplevelsen.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: 90 * (bästa möjliga poäng) *

Ytterligare funktioner: 30

Total: 146

AdFender
Popup-blockerare för adfender

Adfender har ett stort antal tillgängliga alternativ. Med en testversion annonserar den sig själv som att kunna blockera ganska mycket allt, från popup-filer till tracker-cookies till annonser på Youtube. Förväntat blockerade det inte någon av popups från PopupTest.com, medan de goda popup-proverna laddades.

AdFender utmärkte sig för att blockera alla annonser på animefushigi och fick en omdirigering till sidan för blockering av annonser ganska snabbt. AdFenders statistik, som öppnas från systemfältet, visar ett stort antal annonser blockerade från webbplatsen. Denna applikation gjorde det också möjligt för Bungie.net att ladda sin inloggnings-popup utan att någon nedgång i laddningen alls.

Sammantaget är AdFender en av de mest anpassningsbara på listan. Du kan justera lyssnarporten, tillämpa proxyinställningar, ställa in HTTPS-filteralternativ, bläddra anonymt genom Tor, blockera spårningskakor och blockera annonser i olika applikationer utöver webbläsare och se din blockeringsstatistik. Observera att de flesta av dessa funktioner endast är tillgängliga i hela versionen. Den kostnadsfria versionen inkluderar endast avancerad popup-blockering.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: 90 * (bästa möjliga poäng) *

Ytterligare funktioner poäng: 70

Total: 186

Smart popup-blockerare
Smart popup-blockerare popup-blockerare

Smart popup-blockerare är en blockerare som du helt enkelt vill undvika. Inte bara misslyckades PopupTest.com-proverna, utan det blockerade inte heller popup-annonser eller annonser på sidan från animefushigi. Det tillät goda popups från PopupTest och Bungie.net. Med tanke på att det är utformat för att fungera med Internet Explorer, det är där det testades, till ingen nytta.

Smart Popup Blocker kan nås från systemfältet. Om du upptäcker att det faktiskt fungerar, inkluderar Smart Popup Blocker också vitlistning och cookiehantering så att du kan ta bort oönskade spårningskakor.

Det finns också få användbara funktioner att tala om i den här applikationen, utanför en cookiehanterare, vitlista, ljudaviseringar och popup-blockering för Windows Messenger (inte nödvändigt för nästan någon).

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: -80

Ytterligare funktioner poäng: 50

Total: -4

Ad Muncher
popup-blockerare för ad muncher

Ad Muncher har ett stort antal anpassningsalternativ. Det finns inställningar för att ändra webbplatsbeteende, till exempel att ta bort musik, bakgrundsbilder, automatiska omlastningar och självbokmärkning, förebyggande av spårningskakor, mycket detaljerade alternativ för annonsblockering, förinställda och anpassningsbara filterinställningar, borttagning av bilder för vuxeninnehåll, inaktivering för intranät anslutningar, vissa inställningar för webbläsarbeteende, alternativet att ändra blockmeddelandet till allt du vill och detaljerade sökbara loggar.

Ad Muncher fungerade mycket som de andra tredjepartsapplikationerna. Det misslyckades med PopupTest.com-provtesterna och tillät de goda annonserna från det testet att passera. Det tillät också den goda inloggnings popup från Bungie.net. Medan den blockerade de två popup-fönstren från animefushigi lyckades den inte blockera någon av annonserna på sidan.

Även om det inte lyckades blockera annonserna på sidan gjorde Ad Muncher fortfarande en bra visning. För dem som gillar att läsa loggar är detta ett program att ladda ner. Loggarna är otroligt detaljerade och sökbara. För den här kommer du sannolikt att ignorera den träff som den tog från PopupTest.com-proverna. Som en rak popup-blockerare för riktiga annonser är det toppklass. För annonser på sidan kan du dock leta någon annanstans.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: -30

Ytterligare funktioner poäng: 130

Total: 126

ublocket
ublockera popup-blockerare

uBlock är mycket effektiv när det gäller att blockera annonser. Den största nackdelen med detta tillägg är att det bara har begränsade anpassningsfunktioner. Det låter dig dölja blockplatshållare, visar en begränsad mängd loggdata, har personlig och tredjepartsfiltrering, möjliggör vitlistning och möjliggör dynamiska filterregler. Du kan dock inte justera filtrets styrka.

uBlock misslyckade PopupTest.com-proverna som förväntat medan de goda proverna från testet tilläts. Det klarat också det goda popup-testet för inloggning från Bungie.net. Det blockerade alla popup-fönster och annonser på sidan på animefushigi, vilket utlöste den omdirigering av annonsblockerande sidan.

Som tillägg är detta ett bra alternativ för de som inte vill ladda ner några program till sin dator. Den använder väldigt lite minne, vilket gör det till ett bra, effektivt alternativ för dem som vill ha en enkel, gratis annonsblockering.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: 90 * (bästa möjliga poäng) *

Ytterligare funktioner poäng: 50

Total: 166

Sekretessgrävling
Popup-blockerare för sekretessgrävling

En gratis, specialiserad blockerare från Electronic Frontier Foundation, Privacy Badger är lite svårare att betygsätta bland resten av inbyggda och tredje parts blockerare. I EFF: s egna ord fokuserar Privacy Badger på att inte tillåta synliga eller osynliga "tredjeparts" -skript eller bilder som verkar spåra dig, även om du specifikt nekade medgivande genom att skicka en rubrik Do Not Track. Det händer bara så att de flesta (men inte alla) av dessa tredjepartsspårare är annonser.

När du ser en annons ser annonsen dig och kan spåra dig. Privacy Badger är här för att stoppa det. ”Det betyder att om du ser en annons blockerad av Privacy Badger, är det en tracker. Som sådan blockerar Privacy Badger inte många av samma annonser som de andra gör.

Som förväntat har Privacy Badger mycket få alternativ. Du kan ställa in filterinställningar, vitlista webbplatser, förhindra att WebRTC läcker din IP-adress, ersätter sociala widgetar och visar blockerade annonsräkningar.

Privacy Badger uppfyllde förväntningarna med PopupTest.com-proverna (misslyckades med de dåliga popup-testerna, klarat de goda). Det blockerade inte några av annonserna på animefushigi-sidan, inklusive popups. Vi kan bara anta att det betyder att det inte fanns några spårningsannonser på sidan. Det enda problemet i Privacy Badger var att det blockerade bilden från att laddas på Bungie.net-inloggnings-popup. Detta förhindrade dock ingen inloggning.

PopupTest.com-poäng: 26

Native popup-poäng: -80

Ytterligare funktioner poäng: 50

Total: -4

“Pop Up Ad Presentation Chalkboard Slide” av Rick B licenserat under CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 27