Hur du säkra din webbkamera

webbkamera säkerhet
Webbkameror är bra. De tillåter oss att enkelt kommunicera ansikte mot ansikte med familj och vänner även om de är på andra sidan världen. De gör det möjligt för journalister att intervjua människor i långt ifrån världen. De tillåter företagare på avlägsna platser att göra affärer med människor i stora städer över hela världen.


Problemet är att dessa små kameror integrerade i våra bärbara och stationära datorer också kan ge hackare en värdefull inblick i din värld och låta dem övervaka alla dina handlingar och fånga mycket känsliga bilder och video från ditt liv.

Även om det inte är förvånande att höra att människor som NSA-whistleblower Edward Snowden, FBI-direktören James Comey och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg alla täcker sina webbkameror för att skydda deras integritet, är frågan om vi alla ska följa efter, och vilka steg kan du tar för att göra kameran säkrare?

Webbhothot

Övningen med att hacka webbkameror - känd som kamfektering - har hänt i flera år men eftersom kameror har blivit integrerade, alltid på och högre upplösning, blir farorna med denna praxis allt mer riskabla.

Medan majoriteten av attackerna på webbkameror har genomförts av hackare, avslöjades 2010 att elever från två gymnasieskolor i Pennsylvania blev spionerade av administratörer som använde webbkameror i bärbara datorer som lånats ut till studenter för att använda hemma med skoldistriktet som erkände att det hade tagit 66 000 surreaktiska bilder.

Det faktum att webbkameror potentiellt skulle kunna användas för att spionera på de människor som använder dem är inte nytt, men verkligheten av hotet kan ha fått många människors uppmärksamhet 2014 när en före detta Miss Teen USA, Cassidy Wolf, fick hennes webbkamera hackad av den tidigare klasskamraten Jared James Abrahams. I månader lyckades Abraham infiltrera Wolfs personliga dator som ligger i hennes sovrum utan hennes kunskap och fångade flera bilder av henne i kompromissa situationer. Han försökte sedan utpressa Wolf via e-post och efter att ha överlämnat sig till polisen avslöjade Abrahams att han hade genomfört liknande attacker mot upp till 150 andra offer - inklusive en 14-årig flicka.

Webbhotell malware

Det har funnits flera exempel på skadlig programvara som specifikt är inriktade på webbkameror för att tillåta hackare i hemlighet att se sina offer.

Bland de mest kända av dessa skadliga delar var Blackshades, en trojan för fjärråtkomst (RAT) som distribuerades helt enkelt genom att få offren att besöka infekterade webbplatser, öppna skadliga e-postbilagor eller genom att ansluta USB-enheter till sina datorer. Detta är skadlig programvara som används mot Wolf.

Bland de andra funktionaliteterna tillåter Blackshades den som använder den att ta kontroll över webbkameran för en infekterad användare. Enligt FBI hade skadlig kod infekterat över en halv miljon datorer i över 100 länder runt om i världen och sålt för så lite som $ 40 på den mörka webben..

"För bara $ 40, Blackshades RAT gjorde det möjligt för alla, var som helst i världen att omedelbart bli en farlig cyberkriminell, som kunde stjäla din egendom och invadera din integritet," sa Preet Bharara, USA: s advokat för södra distriktet i New York 2014 efter skaparna av skadlig kod hade arresterats av FBI.

2012 rapporterade Electronic Frontier Foundation och Citizen Lab att Blackshades användes mot oppositionsstyrkor i Syrien, medan andra köpte hackningsverktyget för att spionera på människor som de kände, inklusive en man från Leeds som under 2015 fick en 40-veckors avstängd dom för att ha använt BlackShades mot 14 personer, av vilka 7 han kände personligen - efter att ha betalat för det med sin ex-flickväns kreditkort.

På senare tid rapporterade Gartner om skadlig programvara från Delilah, som specifikt riktade företag och använder webbkameror för att samla in kriminella bevis på anställda och deras familjer, för att utpressa dem och utpressa dem för att avslöja känsliga om sina företag.

Webbkameras streaming-webbplatser

Att komma åt en webbkamera som inte tillhör dig kräver dock inte hacking i många fall. Under 2014 varnade de amerikanska och brittiska regeringarna att det fanns många webbplatser som spårade osäkra webbkameror över hela världen.

Dessa webbplatser - som inte hackar någons system - förlitar sig på att de flesta webbkameror, säkerhetskameror och IP-kameror lämnar tillverkarens säkerhetsinställningar oförändrade när de installeras, och därför är sårbara för att övervakas.

Operatörerna på dessa webbplatser säger att de helt enkelt söker efter oskyddade internetanslutna kameror och lägger till stillbilder på deras webbplats, som i vissa fall kan sökas efter land eller USA..

Så det är tydligt att det finns några betydande risker förknippade med att ha en webbkamera i ditt hem eller din arbetsplats. Tack och lov finns det ett antal steg du kan vidta för att skydda dig själv, din familj och ditt företag.

Dölja det

Det föredragna valet av inte mindre siffror än Zuckerberg, Snowden och FBI-direktören James Comey, det enklaste sättet att hindra hackare från att kika i ditt liv är att fysiskt täcka din webbkamera.

Zuckerberg föredrar en bit svart elektrisk tejp, medan Snowden har sett kasta en filt över hela sin bärbara dator för att stoppa spionerna, men vad du än väljer, bör du alltid kontrollera att det fungerar genom att skjuta upp kamera-appen på din bärbara eller stationära dator (eller använd Skype-testanropsfunktionen) för att se om locket du har använt blockerar allt.

Ett av problemen med att använda en bit tejp är att om du skulle behöva använda kameran när som helst, kan tejpen lämna en klibbig rest över kameralinsen, även om en kraftig skrubba bör lösa detta problem.

Om du inte vill använda en DIY-lösning men vill ha något mer väsentligt kan du köpa fysiska webbkameraomslag på nätet, som finns i en mängd olika former, storlekar och färger, med några till och med med en skjutdörr som gör det enkelt att skydda dig när kameran används inte. Dessa kostar vanligtvis under £ 10 / $ 15 men se till att modellen du köper är rätt för din enhet, och till exempel inte kommer att hindra dig att stänga din bärbara dator.

Stäng din bärbara dator / Stäng av datorn

Om du använder din webbkamera mycket för Skype-chatt eller videokonferenser (eller bara kontrollerar att du inte har något fångat i dina tänder), snarare än att täcka det, kan du bara se till att din dator är avstängd när du inte är använder det.

Även världens bästa hackare kan inte se vad du gör om du stänger din bärbara dator eller om du stänger av datorn när du inte använder den.

Skanna din dator regelbundet efter webbkamera malware

Hackare är oerhört bra på att kringgå traditionella säkerhetsåtgärder som antivirusprogram och vanligtvis är det inte något som dessa programvara gör så bra att hitta webbkamerafokuserad skadlig programvara.

Men det betyder inte att du bara ska göra ingenting.

Vad du behöver är vad som kallas en second opinion malware skanner. Precis som namnet antyder fungerar dessa som ett sekundärt program för upptäckt och borttagning av skadlig programvara som en andra försvarslinje för din dator om din primära skanner inte kan upptäcka en aktiv infektion med skadlig programvara..

Med hackare som aktivt kodar skadlig programvara för att undvika viss antivirusprogram är detta alltid en bra idé, med Malwarebytes och Hitman Pro bland de bästa som erbjuds.

Slå på LED-aviseringslampan

Vissa webbkameror har medföljande LED-meddelandeljus som tänds när kameran är aktiv, vilket gör det mycket lättare att se någon använder kameran utan din vetskap..

Tyvärr är detta inte en idiotsäker metod för att skydda dig själv, eftersom vissa hackare har kunnat koda sin skadliga program för att automatiskt stänga av dessa lysdioder när du hemligt får tillgång till din kamera.

Ändra standardadministratören och lösenordet

Om du använder en fristående webbkamera, antingen tillsammans med din dator eller som en säkerhetskamera eller babymonitor, måste du se till att du har ändrat standardinställningarna som konfigurerades av tillverkaren innan du lämnar fabriken.

Dessa ändringar görs genom att skjuta upp programvaran som medföljde kameran, men om du, precis som de flesta människor, kastade CD-skivan med den låda som kameran kom in, bör du kunna ladda ner programvaran på tillverkarens webbplats.

“Webbkamera” av David Burillo licenserat under CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

77 + = 87

map