Houseparty Video Chat-app: een handleiding voor ouders over veilig gebruik en beveiligingsproblemen

Alle sociale media-apps hebben een aantal beveiligingsproblemen. Facebook, bijvoorbeeld, is een alles-in-één platform dat zowel publieke als private plaatsing mogelijk maakt, maar maakt het ook voor oplichters en roofdieren vrij eenvoudig om slachtoffers te vinden en ermee te communiceren. Een oplossing hiervoor is videochat met alleen uitnodigingen. Met videochat is het moeilijker voor oplichters om zich voor te doen als iemand anders, en de alleen-uitnodigende aard maakt het moeilijker voor roofdieren om hun slachtoffers te vinden.

Huis feestBron: Houseparty

De Houseparty-app is hier een perfect voorbeeld van. De app verwijdert het publieke gezicht dat de meeste sociale media-apps presenteren, maar stelt gebruikers in staat om anderen privé uit te nodigen voor video- of tekstchats. Dit zorgt voor een eenvoudiger controle van de personen met wie u chat, maar het biedt ook grote privacy- en beveiligingsproblemen voor gezinnen.

Wat is Houseparty??

Houseparty is een privé-videochat-app die beschikbaar is op iOS, Android en Mac OS. Het primaire doel van de app is groepsvideochatten, hoewel gebruikers ook sms-berichten kunnen verzenden via de app.


De app is sinds 2016 beschikbaar onder zijn huidige naam, maar werd oorspronkelijk in 2015 gelanceerd als een live-uitzending-app met de naam Meerkat. Life on Air, het ontwikkelingsbedrijf achter Meerkat (nu Houseparty), besloot kort na de eerste lancering de app in te schakelen. In 2016 werd Meerkat omgedoopt tot Houseparty. De nieuwe versie van de app veranderde van een openbare livevideo-livestream in Facebook-stijl naar privégroepchats vergelijkbaar met ooVoo.

Bezorgdheid over advertenties en berichten van Houseparty

Houseparty heeft nu meer dan 20 miljoen gebruikers, waarvan 60 procent tussen de 16 en 24 jaar oud is. Hoewel de reclame van Houseparty alleen personen in de 20 lijkt te bevatten, is de app duidelijk populair onder mensen onder de 18 jaar. De app biedt gebruikers vanaf 13 jaar de mogelijkheid om zich aan te melden voor een account en doet weinig om te voorkomen dat personen jonger dan 13 jaar hun leeftijd vervalsen om zich aan te melden.

Houseparty bevat ook subtiel beeldmateriaal en frasering die kunnen worden opgevat als aanmoedigend illegaal gedrag.

De service biedt bijvoorbeeld beeldmateriaal op de startpagina van een groepsvideochat met een man die contact maakt met vrienden terwijl hij vermoedelijk naakt in een badkuip is.

Houseparty videochat-appBron: Houseparty

Bovendien lijkt berichten in de app ietwat antisociaal gedrag, zoals "ghosting", aan te moedigen en lijkt het ook de communicatie met vreemden aan te moedigen. Onder "Huisregels" adverteert Houseparty bijvoorbeeld een functieoproep "Stranger Danger", die gebruikers waarschuwt wanneer personen die ze misschien niet kennen, hun kamer binnenkomen. Het waarschuwt voor vreemden, maar suggereert ook dat vreemden een reden kunnen zijn voor "feesttijd!"

Dit soort tongzinnen bestaat in heel Houseparty, wat wordt afgesloten met de iconografie van de app van een rode, plastic beker, een symbool van de feestcultuur.

Geen van deze items geeft aan dat Houseparty opzettelijk illegaal gedrag of afwijkende activiteiten van tieners of jongere adolescenten aanmoedigt. Omdat de berichten dubbelzinnig zijn, kunnen tieners en jongere adolescenten ze op die manier interpreteren.

Hoe werkt Houseparty??

Houseparty is ontworpen om een ​​aantal van de privacykwesties weg te nemen die bij de meeste openbare sociale media-apps bestaan. Het doet dit door meestal de publieke aanwezigheid te elimineren die gebruikelijk is bij andere sociale media-apps zoals Facebook of Twitter. Gebruikers kunnen niet zoeken en anderen vinden. In plaats daarvan laat Houseparty gebruikers alleen mensen toe die ze al kennen via Facebook of de contactenlijst van hun apparaat.

Houseparty heeft ook een optie om andere gebruikers die zich dicht bij u in de buurt bevinden toe te voegen met behulp van een locatiegebaseerde "Near Me" -optie. Locatiegebaseerd zoeken kan echter worden uitgeschakeld.

Wanneer u zich aanmeldt bij de Houseparty-app, wordt u meteen begroet met een video van uzelf via de camera aan de voorzijde en een lijst met andere gebruikers die zich ook bij de app hebben aangemeld. Als u zich aanmeldt, ontvangt u ook andere Houseparty-gebruikers een melding 'in huis' om hen te waarschuwen voor uw aanwezigheid in de app. Houseparty begint je in je eigen kamer, waarna je je bij de kamer van iemand anders kunt voegen als deze open is of anderen uitnodigt om je in de jouwe te voegen.

Er zijn ook een handvol andere functies die bij de app horen, zoals de optie om naar de naar buiten gerichte camera te schakelen, een dempknop voor de microfoon, de optie om je kamer te "vergrendelen" zodat niemand anders kan meedoen zonder een directe uitnodiging en verschillende andere beveiligingsspecifieke functies (die we later zullen onderzoeken)

Over het algemeen is elke kamer effectief "open", tenzij een gebruiker er specifiek voor kiest om deze te vergrendelen en te voorkomen dat anderen deelnemen. En terwijl anderen op uw aanwezigheid worden gewezen, kunnen meldingen worden uitgeschakeld. Bovendien is het buitengewoon moeilijk om nieuwe gebruikers te vinden, omdat deze optie voornamelijk wordt verbannen naar personen die u al kent van andere plaatsen of andere sociale media-apps.

Houseparty: beveiligingsfuncties

Hoewel de meer private focus het minder tot een privacykwestie maakt, zijn er nog steeds veel manieren waarop de service kan worden misbruikt. Als een videochat-app, kan deze nog steeds worden gebruikt door seksuele roofdieren om discreet te communiceren met minderjarigen, waardoor het een zorg voor ouders is. Dat gezegd hebbende, de app heeft een aantal instellingen en functies die het voor roofdieren veel moeilijker maken om als medium te gebruiken om slachtoffers te vinden, in vergelijking met andere sociale media-apps of chat-apps zoals Kik.

huisregels

hosueparty huisregels

Het ontwikkelingsteam heeft verschillende functies in de app opgenomen om enkele van die veiligheidsproblemen te verminderen. In het gedeelte 'Huisregels' heeft Houseparty een lijst met 'regels' waarvan wordt gezegd dat deze niet mogen worden overtreden. In werkelijkheid zijn dit functies die app biedt om een ​​betere gebruikerservaring en meer beveiliging te bieden. Deze functies omvatten:

 • Bellen - Hiermee kunnen gebruikers individuele vrienden bellen op Houseparty
 • Ghosting - Verbergt discreet de "in huis" -meldingen van een gebruiker voor geselecteerde vrienden
 • Groepen - Creëert privéfeesten voor geselecteerde vrienden
 • Dempen - schakelt "binnenshuis" meldingen die gebruikers ontvangen wanneer vrienden inloggen discreet uit
 • Notities - Staat privé-sms-berichten toe tussen vrienden
 • Sluip het huis binnen - verbergt discreet "in het huis" meldingen van alle andere gebruikers
 • Stranger Danger - Waarschuwt gebruikers in een ruimte dat een "vreemdeling" of een vriend van een vriend zich bij een feest heeft aangesloten

Gebruikers kunnen de kamer ook vergrendelen met een vergrendelknop linksonder in de interface van de app. Dit voorkomt dat iemand de kamer binnenkomt, inclusief het voorkomen dat andere gebruikers zich bij uw kamer voegen per uitnodiging van iemand anders.

Houseparty privacybeleid

Zoals bij de meeste social media-applicaties, verzamelt Houseparty veel persoonlijke gegevens. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij Houseparty, moet u niet alleen uw e-mailadres en geboortedatum opgeven, u moet ook de app uw telefoonnummer geven. De app claimt je telefoonnummer te gebruiken om te verifiëren dat je een echte persoon bent, maar het kan net zo gemakkelijk een andere verificatiemethode gebruiken, zoals een Captcha.

Om vrienden toe te voegen, moet u de app ook toestemming geven voor toegang tot uw contactlijsten en optioneel uw Facebook-vriendenlijst. Daarom moet u ook overwegen dat u de gegevens van uw vrienden weggeeft aan de ontwikkelaar van de app, Life on Air, om hun namen, telefoonnummers en andere informatie op te nemen die mogelijk beschikbaar is via hun sociale media-accounts.

Hoewel Life On Air technisch vereist dat gebruikers 13 jaar of ouder zijn, er is geen manier voor de service om de leeftijd van een gebruiker te verifiëren. Dit betekent dat gebruikers jonger dan 13 zich zonder gevolgen kunnen aanmelden, hoewel Life On Air in haar Servicevoorwaarden verklaart dat het zich het recht voorbehoudt om verbeurdverklaring van een account te forceren.

Huis feest

Op basis van de Servicevoorwaarden moeten gebruikers ook rekening houden met het volgende:

 • Houseparty is een gratis service en behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken om advertenties te verkopen of om uw gegevens voor winst te verkopen aan derden
 • De service behoudt zich het recht voor om toegang te krijgen tot alle inhoud die in de app is geproduceerd, inclusief privévideo's, berichten of afbeeldingen
 • De service stelt dat het ook IP-adressen, MAC-adressen, cookies, mobiele provider-informatie, geolocatie, pagina's die u voor en na het gebruik van de service hebt bezocht, tijd besteed aan het gebruik van de app en meer privé-informatie die niet direct gerelateerd is aan het verzamelen van de dienst.
 • Life On Air verklaart dat het alle informatie die via zijn diensten wordt verstrekt, voor zijn eigen doeleinden kan gebruiken, "inclusief alle daarin vermelde ideeën, uitvindingen, concepten, technieken of knowhow, voor elk doel, met inbegrip van het ontwikkelen, produceren en / of verkopen van goederen of services. "

Er zijn meer zorgen over de privacy met betrekking tot hoe Houseparty privéinformatie kan en mag gebruiken. We raden ouders aan de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid te lezen.

Moeten ouders zich zorgen maken over Houseparty??

Gelukkig verbetert het formaat van Houseparty veel van de veiligheidsproblemen die de meeste sociale media-apps hebben. Ouders moeten zich zelfs bewust zijn van het feit dat de privégegevens van hun kinderen kwetsbaar zijn via Houseparty en dat de service nog steeds kan worden gebruikt voor discrete communicatie.

Kunnen tieners Houseparty veilig gebruiken??

Het is mogelijk voor tieners om Houseparty veilig te gebruiken. Het is ook mogelijk voor ouders om ook de activiteit van tieners te volgen. Hier zijn een paar tips voor ouders om tieners te helpen die Houseparty gebruiken.

1. Bespreek met uw tiener de gevaren van het toevoegen van mensen die ze niet kennen

Omdat Houseparty geen zoekfunctie heeft, elimineert het bijna het gevaar dat vreemden ze opzoeken. Het is echter nog steeds mogelijk voor vreemden om tieners op andere diensten, zoals Facebook of Twitter, te contacteren en hen te vragen verbinding te maken op Houseparty. Laat je tiener weten dat het het beste is om alleen mensen toe te voegen die ze in het echt kennen, en om te voorkomen dat iemand buiten hun leeftijdscategorie die geen familielid of vriend is, wordt toegevoegd.

2. Laat uw tiener afzien van het gebruik van persoonlijke gegevens

Op grond van sectie 5 van haar Servicevoorwaarden geeft Life On Air gebruikers het recht om af te zien van bepaald gebruik en delen van gegevens. Dit belet de service niet om gegevens te verzamelen, maar het beperkt wat ze ermee willen doen. Zelfs dan beweert Life On Air dat opt-out hen niet volledig belet uw gegevens te verzamelen of te gebruiken.

De service verklaart: “we kunnen nog steeds niet-persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken met betrekking tot uw activiteiten op onze services en / of informatie uit de advertenties op websites van derden voor niet op interesses gebaseerde advertentiedoeleinden, zoals om de effectiviteit van de advertenties te bepalen.

U kunt zich afmelden door Life On Air een e-mail te sturen naar [email protected].

3. Laat uw tiener de privacyinstellingen van Houseparty gebruiken

Houseparty bevat een groot aantal privacy-instellingen die het voor uw tiener gemakkelijk maken om de service te gebruiken zonder last te hebben van ongewenste personen. Laat je tieners het volgende doen:

 • Vergrendel de kamer elke keer dat ze inloggen met behulp van de vergrendelingsoptie
 • Schakel de privémodus in de instellingen in, waardoor elke kamer een afgesloten ruimte wordt
 • Maak groepen met alleen goede vrienden
 • Gebruik de functie "Sneak into the House" om hun online status te verbergen

Zie ook: Facebook privacyinstellingen

4. Download de app zelf en laat je tiener je eraan toevoegen

Je tiener kan terugvechten tegen het toevoegen van jou, omdat veel tieners liever hun ouders niet toevoegen aan hun sociale media-accounts. Zorg er echter voor dat ze de service gebruiken. Zorg er bovendien voor dat uw tiener zijn 'in the house'-meldingen van u niet blokkeert. En als je ziet dat ze aan staan, zorg er dan voor dat je je af en toe in hun chatrooms kunt inchecken.

5. Installeer een telefoontracking-app op de telefoon van uw tiener

Houd er rekening mee dat we geen inbreuk maken op de privacy van uw tiener of kind. Er zijn echter enkele apps waarmee u de telefoon van uw kind kunt volgen, zodat u locatiegegevens, informatie over app-gebruik en sms-berichten kunt ontvangen. Met sommige van deze apps kunnen ouders zelfs de andere telefoon op afstand vergrendelen. Apps zoals mSpy en MamaBear geven ouders meer toegang tot wat hun kinderen doen op mobiele apparaten, maar doen dit ten koste van verhoogde privacykwesties en mogelijk beschadigde relaties met uw kinderen.

6. Herhaal juridische en persoonlijke gevolgen met uw tiener

Lokale wetten kunnen variëren, maar op sommige plaatsen kunnen tieners en kinderen als volwassenen worden berecht voor het maken en delen van pornografische afbeeldingen. Het is belangrijk om deze kwesties te bespreken met uw kinderen die mogelijk sociale media gebruiken. Het is ook belangrijk om met hen te delen dat illegale inhoud gemakkelijk door iedereen kan worden vastgelegd. Houseparty heeft een functie die gebruikers laat weten wanneer iemand anders in de chat een screenshot heeft genomen, maar er zijn manieren waarop gebruikers dit kunnen omzeilen. Andere gebruikers kunnen afbeeldingen en video's opnemen of bewaren zonder toestemming.

7. Verbied het gebruik van Houseparty

Gezien de privacykwesties, kan het in het belang van een ouder zijn om het gebruik van Houseparty helemaal af te wijzen. De maker van de app is tot het uiterste gegaan om te voorkomen dat de videochat-app misbruikt wordt. Ouders moeten echter nog steeds het laatste woord hebben over het gebruik van de app door hun kinderen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 8