Hebben Mac-computers antivirusbescherming nodig?

Hebben Mac-computers antivirusbescherming nodig?Als u een Apple iMac, MacBook, Mac Pro of Mac Mini hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u een antivirusprogramma moet installeren om veilig en beveiligd te blijven en te beschermen tegen het bereik van bedreigingen waarover u in de media blijft horen. Maar nogmaals, je hebt misschien gehoord dat malware alleen Windows-systemen beïnvloedt. Dus wat is de waarheid? Zoals bij de meeste vragen met betrekking tot beveiliging, is het antwoord niet glashelder, maar dit artikel helpt u het onderwerp beter te begrijpen.


Mac-computers genieten al lang de reputatie dat ze in wezen immuun zijn voor virussen en andere soorten malware. Hoewel ze nog steeds veel veiliger zijn dan Windows-systemen, appel Macs zijn nog steeds kwetsbaar voor sommige virussen en andere malware, en het is een groeiend probleem. Het ingebouwde beveiligingssysteem van Apple doet redelijk zijn best om malware op afstand te houden, maar u moet nog steeds overwegen om de beveiliging te verbeteren door antivirussoftware te installeren.

In dit bericht bespreken we waarom je moet overwegen om antivirus te gebruiken met een Mac-computer en onthullen we enkele van de beste antivirussoftware om te helpen.

Heb je echt een antivirus nodig om een ​​Mac te beschermen?

Kortom, ja dat doe je wel. Mac's zijn niet immuun voor malware en Mac-gerichte aanvallen komen steeds vaker voor. Het volgen van best practices voor het beveiligen van uw apparaat en het gebruik van ingebouwde beveiligingsfuncties kan helpen, maar een antivirussoftware kan uw apparaat nog verder beschermen.

Laten we dit nader onderzoeken:

De eerste vraag die moet worden gesteld is: "Bestaat er malware op het MacOS-platform?" Het antwoord daarop is ja, inderdaad. Hoewel Macs veilig lijken te zijn, kan niets criminelen tegenhouden die zich op de software richten.

Dat gezegd hebbende, suggereren cijfers dat Mac-computers minder snel door malware worden bedreigd. Maar alleen omdat het risico lager is dan bij een Windows-pc, betekent dit niet dat er helemaal geen risico is. Bovendien wordt het risico nog groter als u een bedrijf hebt dat meerdere Mac-computers gebruikt.

Zelfs als u alleen een Mac als thuiscomputer gebruikt, zijn er enkele goede redenen om de beveiliging te verbeteren:

 • Macs worden steeds populairder. Een deel van de aantrekkingskracht van Windows-pc's is dat de impact zo groot is, dat Windows 80 procent van het marktaandeel heeft. Maar door de populariteit van Mac is het zeker een sappiger doelwit voor aanvallers dan in de voorbije jaren.
 • Mac-gebruikers zijn aantrekkelijke doelen. Aangezien Macs een stuk duurder zijn om te kopen dan Windows-pc's, volgt hieruit dat Mac-gebruikers doorgaans rijker zijn. Als zodanig zijn het aantrekkelijke doelwitten voor criminelen, vooral diegenen die persoonlijke gegevens willen stelen, waaronder financiële informatie.
 • Windows wordt veiliger. Macs hadden vroeger een grote voorsprong op Windows-pc's op het gebied van beveiliging, waardoor de laatste gemakkelijker kon worden aangevallen. De nieuwste versies van het Windows-besturingssysteem zijn veiliger dan ooit tevoren, waardoor de kloof kleiner wordt en ze moeilijker zijn. Het zou minder verrassend zijn als kwaadwillende hackers hun inspanningen op Macs richten.

Het besturingssysteem van Mac wordt geleverd met ingebouwde malwaredetectie, die we hieronder in meer detail zullen bespreken. Deze ingebouwde detectiefunctie is prettig, maar met meer bedreigingen is de kans groter dat nieuwe malware zijn weg vindt naar uw systeem voordat Apple zijn databases bijwerkt. Dit zijn aangeduid als zero-day bedreigingen, en zijn reden genoeg om te overwegen enkele beveiligingssoftware te installeren.

Merk op dat zelfs een antivirus je niet kan beschermen tegen alle soorten aanvallen. Als iemand u bijvoorbeeld misleidt met escalerende beheerdersrechten om malware te installeren, is het al te laat voor een antivirus om u te redden. Menselijke fouten maken geen onderscheid tussen besturingssystemen en Mac-gebruikers kunnen net zo gemakkelijk ten prooi vallen aan oplichting als pc-gebruikers.

Ingebouwde malwaredetectie van Mac

Informatie over ingebouwde malwaredetectie voor Macs.

Mac-software is gebaseerd op Unix, dat zijn eigen beveiligingsfuncties heeft. Dit is een van de redenen waarom Mac relatief veilig is gebleven. Mac biedt ook ingebouwde beveiligingsmaatregelen om malware te bestrijden, waaronder het volgende:

 • gatekeeper: Als software die niet digitaal is goedgekeurd door Mac probeert te draaien op uw computer, zal GateKeeper deze blokkeren totdat u toestemming geeft om door te gaan.
 • XProtect: De XProtect-functie detecteert bekende malware en blokkeert automatisch de installatie ervan. De functie wordt voortdurend bijgewerkt met de nieuwste malwarehandtekeningen. Het controleert op nieuwe malware-infecties (en stammen) en, indien aanwezig, wordt XProtect bijgewerkt. Deze updates vinden los van systeemupdates plaats, dus u hoeft niet te wachten om te worden beschermd tegen nieuwe malware.
 • Hulpprogramma voor het verwijderen van malware: In het geval dat malware zijn weg vindt naar een systeem, kan MacOS-technologie infecties verhelpen. Bij elke systeemupdate wordt de verwijdering van bekende malware uitgevoerd.

Mac blijft beveiligingslekken patchen bij elke volgende update. Het is van cruciaal belang dat u zo snel mogelijk updates installeert om uw systeem veilig te houden. Macs bieden automatische beveiligingsupdates, maar u moet ervoor zorgen dat ze zijn ingeschakeld. Volg deze stappen om dit te controleren:

 1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm en vervolgens op Systeem voorkeuren.
 2. Open de App Store.
 3. Zorg er ten slotte voor dat de selectievakjes naast ALLE update-opties zijn aangevinkt, zoals te zien in de onderstaande afbeelding.

De App Store-opties.

Beste antivirussoftware voor MacOS

Als u besluit dat u antivirussoftware wilt installeren, zijn er tal van opties beschikbaar, zowel gratis als betaald. We hebben een aantal van de beste in afzonderlijke berichten verzameld, maar hier zijn onze top drie gratis en betaalde opties. We raden aan om te kiezen voor een betaalde optie als je kunt, ze zijn relatief goedkoop, sneller en bieden aanzienlijk betere bescherming.

Beste antivirussoftware voor Mac

Intego AV MacJanuari 2020

Beschikbare apps:

  1. Intego Mac Internet Security X9: Momenteel is dit een jaar lang verlaagd van $ 84,99 naar $ 39,99, dit is een portemonnee-vriendelijke oplossing. De software is speciaal gebouwd voor Macs. Het is niet gebaseerd op een Windows-model, zoals bij veel alternatieven. Het biedt onder andere een locatiegebaseerde firewall en bescherming tegen phishing.

  Kaspersky

  Beschikbare apps:

  • PC

  2. Kaspersky Internet Security voor Mac: Kaspersky scoort consistent goed in onafhankelijke tests en heeft een toegankelijk prijspunt van $ 23,99 voor een jaar bescherming. Hoogtepunten zijn een inhoudsfilter voor ouderlijk toezicht en bescherming tegen webcamspionage.

  Bitdefender

  Beschikbare apps:

  • PC

  3. Bitdefender Antivirus voor Mac: Dit is een andere goedkope optie (de prijs is onlangs verlaagd tot $ 58,49 voor een jaar) met een scala aan functies. Sommige die opvallen zijn een ingebouwd Virtual Private Network (VPN) en een stuurautomaatfunctie voor een set-it-and-forget-it-aanpak.

  Zie voor meer opties Beste Mac-antivirusprogramma's: best beoordeelde Mac-antivirusprogramma's voor 2019.

  Beste gratis antivirussoftware voor Mac

  Zoals met de meeste dingen in het leven, is er meestal een vangst wanneer een product gratis is. Beveiliging is geen gebied dat we u aanraden af ​​te snijden, maar als u echt geen betaalde oplossing wilt, zijn hier drie gratis opties.

  AVG Mac-antivirus-startpagina.

  1. AVG Antivirus voor Mac: In het verleden bood AVG alleen antivirusoplossingen voor Windows-gebruikers, maar nu kunnen Mac-gebruikers ook genieten van bescherming. Gratis functies zijn onder meer bescherming tegen gedownloade en online bedreigingen, realtime monitoring, scannen van bestanden met slepen en neerzetten en gratis verwijdering van malware.

  2. Avast Free Antivirus voor Mac: Mac-gebruikers krijgen niet dezelfde reeks functies van Avast als Windows-gebruikers, maar ze kunnen genieten van de basisfuncties, waaronder realtime monitoring en blokkering van virussen, wifi-netwerkscannen en het blokkeren van onveilige websites en intrusieve web-trackers.

  3. Comodo Free Antivirus voor Mac: Hoewel het merk niet dezelfde slagkracht heeft als de anderen op de lijst, biedt Comodo een vrij breed scala aan functies voor klanten van zijn gratis service. Deze omvatten realtime malwarebescherming, geplande virusscans, quarantaines en verdachte bestanden verwijderen, slepen en neerzetten en scannen met één klik, en meer.

  Zie voor meer opties Beste gratis antivirusprogramma's voor Windows en Mac.

  Andere tips voor het beveiligen van uw Mac-computer

  Hoewel ingebouwde en aanvullende antivirussoftware kan helpen, zijn er andere dingen die u kunt doen om uw computer te beveiligen. Naast het onwaarschijnlijke geval dat een virus uw Mac in handen krijgt, zijn adware en spyware de meest waarschijnlijke bedreigingen. De beste manier om deze en andere bedreigingen te voorkomen, is door eenvoudige maar effectieve beveiligingsstappen te nemen:

  • Schakel uw firewall in: Uw firewall is uw eerste verdedigingslinie tegen mogelijke beveiligingsbedreigingen. Ga naar om uw firewall in te schakelen Systeem voorkeuren > Veiligheid > brandmuur.
  • Schakel Java uit in uw browser: Java heeft beveiligingsfouten en is over het algemeen niet nodig. Om Java uit te schakelen, schakelt u "Java inschakelen" uit Safari > voorkeuren > Veiligheid
  • Houd uw computer dichtbij: Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar laat nooit iemand anders toegang hebben tot uw Mac of namens u bestanden installeren tenzij u weet dat u ze kunt vertrouwen.
  • Vermijd het openen van onbekende bestanden: Open nooit e-mailbijlagen of andere bestanden die u van onbekende of dubieuze bronnen hebt ontvangen.
  • Wees sceptisch tegenover softwareproviders: Installeer alleen software van gerenommeerde sites waarvan u weet dat u ze kunt vertrouwen, en vermijd illegale software.
  • Gebruik sterke wachtwoorden: Zorg ervoor dat uw Mac, evenals al uw lokale en online accounts, worden beschermd met sterke wachtwoorden van minimaal acht tekens. Wachtwoorden moeten cijfers, letters (zowel hoofdletters als kleine letters) en speciale tekens bevatten. Test hier uw wachtwoordsterkte.
  • Houd uw software up-to-date: Houd uw Mac en applicaties altijd up-to-date. Download deze updates via de sites van de ontwikkelaars of de App Store, niet via pop-ups.

  Als u al het bovenstaande in praktijk brengt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bedreigingen die uw genot van uw Mac verstoren. Natuurlijk veranderen dingen, dus blijf op de hoogte van het laatste beveiligingsnieuws voor het geval dat.

  Gerelateerd: Wilt u nog meer doen om uw beveiliging en privacy te verbeteren? Bekijk onze samenvatting van de Beste VPN's voor Mac.

  Brayan Jackson
  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 2