Slik sikrer du det trådløse hjemmenettverket ditt

hvordan du kan sikre ditt trådløse hjemmenettverk


Du har sannsynligvis en wifi-ruter i hjemmet ditt for å gi internett tilgang til hele familien. Når folk kommer innom, ber de om passordet slik at de kan sjekke noe på smarttelefonen sin eller vise frem feriebilder som er lagret i skyen. Inntil lenge kjenner mange wifi-passordet ditt, og folk kan koble seg til ruteren din når som helst forbi huset ditt. I en bygård utvides rutersignalet til naboreiligheter.

I motsetning til fysiske nettverk, kan wifi-systemer strekke seg utenfor veggene i hjemmet ditt. Når passordet for tilgang kommer ut i verden, er det veldig vanskelig å kontrollere hvem som får tilgang til hjemmenettverket ditt. Derfor, må du vurdere å implementere noen endringer og rutiner som beskytter deg mot inntrengerne, snoopere og internett-teppbaggere.

Du har to viktige sikkerhetsproblemer å håndtere. Det første er det må du kontrollere hvem som faktisk kan komme på nettverket ditt. Det andre problemet er det av signalavtrykk. Hvis folk utenfor hjemmet ditt kan hente et signal fra ruteren din, kan de også fange data og høste alle passordene dine.

Her er noen enkle, men viktige oppgaver for å forbedre sikkerheten til nettverket ditt.

1. Lag et komplisert ruterpassord

Hvis du gir besøkende passordet til wifi-en din, kan de legge den inn og få tilgang til hjemmenettverket ditt på ubestemt tid. Hvis du har barn og vennene deres kommer over, vil de sannsynligvis også ha passordet, og når de drar hjem, kan de fortelle det til foreldrene eller søsknene.

Hvis noen du kjenner godt ber deg om tilgang til wifi-en mens de besøker, det er vanskelig å si nei. Det kan du imidlertid gjøre det vanskelig for folk å fortelle passordet til andre. Gjør passordet ditt til en tilfeldig rekkefølge av bokstaver, tall og spesialtegn, og bland store og små bokstaver slik at ingen noen gang kunne huske det. Heldigvis, Når et passord er angitt på en enhet, er det ikke synlig, så menneskene du gir det til ikke vil kunne lese den av for å fortelle det til noen andre. Ideelt sett, passordet skal være 20 tegn langt, men hvis du synes det er slitsomt, kan du slippe unna med 12 tegn.

Selvfølgelig vil det være umulig for deg å huske passordet, så du må lagre det et sted. Du kan holde den inne en skjult fil på datamaskinen din, eller skriv det i en notisblokk som du oppbevarer i en låst skuff. Selv om et komplisert passord ikke er et sofistikert sikkerhetstiltak, kan det være nok til at du kan begrense hvem som nøyaktig har tilgang til nettverket ditt. Hvis du stoler på noen nok til å slippe dem inn i hjemmet ditt, er det ikke urimelig å anta at de er tilstrekkelig pålitelige og sannsynligvis ikke vil hacke nettverket ditt. Når du gir noen passordet, må du ikke skrive det ned for dem. les det ut i stedet, eller tilbud om å oppgi passordet for dem.

Se også: Hvordan lage og huske sterke passord

Begrens tilgang til passordet

Selv om det virker rimelig å gi barna, vennene og vennene dine tilgang til wifi-en, du skal ikke føle deg forpliktet til å gi ut passordet til alle som kommer inn i hjemmet ditt. For eksempel er en besøkende selger en komplett fremmed, og uansett hvor godt kledd de er, vet du ikke hva planene deres er, og du kan ikke stole på dem. Noen som er på eiendommen din for å utføre en tjeneste, for eksempel en rørlegger, en gartner eller en dekoratør, har ikke rett til å be om passordet til wifi-en din. I disse tilfellene bør du gjøre det vær forberedt på å si "Nei"

Kommersielle besøkende trenger ikke å ha tilgang til wifi-ruteren din for å få informasjon på internett for arbeidet sitt. Deres arbeidsgivere bør gi dem en dataplan eller et USB-modem hvis deres forretningsmodell inkluderer lagring av data i skyen.

Endre passordet ofte

Det er ingen hard og rask regel om hvor ofte du bør endre ruteren passord. men, du bør endre det med jevne mellomrom. Å huske en ny e-postadresse eller et nettbankpassord kan være irriterende fordi du må logge inn hele tiden. Men fordi wifi-rutere vanligvis bare krever at du logger deg inn én gang for å få lov til ubestemt tilgang, er det mindre plagsom å bytte wifi-passord.

Gjør om å endre ruteren passord del av den månedlige rutinen. Endre wifi-passordet den første i måneden, etter frokost. Hvis du har mange mennesker inn og ut av hjemmet ditt - under for eksempel en renovering - endre passordet ukentlig. Husk å oppdatere merknaden du hadde om passordet.

Se også: Passordgeneratorverktøy

2. Endre ruterenes administratorbevis

Du kan få tilgang til konsollen til ruteren din fra alle enheter som er koblet til nettverket. Mest produsenter setter opp administratorkontoen på rutere med samme brukernavn og passord for hvert utstyr som de selger. Dette er forskjellig fra å bare koble til nettverket; den gir deg kontroll over nettverkskonfigurasjonen. Med litt kunnskap kan alle som er koblet til ruteren gjette eller Google sine påloggingsinformasjon. Dette gjør deg sårbar for en hacker eller en ung overachiever.

ruteren endre passord

Hvis noen kommer inn i administrasjonskonsollen, kan de endre administratorpassord og låser deg ut. Så endre disse legitimasjonene før noen smart assed venn av datteren din gjør det. Uten tilgang til administratorkontoen på ruteren din, vil du ikke kunne utføre noen oppgaver for å forbedre wifi-sikkerheten din.

Standard brukernavn og passord kan være skrevet ut i et hefte som fulgte med i ruteren, eller du kan finne det på støttesidene på wifi-produsentens nettsted. Det kan til og med vises på påloggingsskjermen for ruteren. Hvis du ikke finner brukernavn og passord noe sted, kan du prøve sys / admin, system / admin, admin / admin, bruker / bruker, system / password og admin / password for brukernavnet / passordkombinasjonen. Hvis ingen av disse fungerer, kan du se etter ruteren din i denne listen over standard passordadministratorpassord.

Når du finner den rette kombinasjonen, må du gjøre det se rundt i menysystemet for kontoinformasjonen. Endre passordet til admin-kontoen til en tilfeldig streng med bokstaver og tall og lag den minst 12 tegn lange. Ikke glem å skrive det nye passordet på et trygt sted før du logger ut av konsollen. Fordi de fleste rutekonsoller er tilgjengelige via nettleser, kan en passordbehandler ta seg av dette for deg.

3. Endre nettverksnavnet

Som forklart i forrige avsnitt, ruteprodusenter produserer de samme innstillingene for hvert element i en produktlinje som de produserer. Ofte vil en produsent installere nøyaktig den samme administrasjonsprogramvaren på alle rutermodellene. Den konsistensen gjør livet enkelt for hackere.

Gratis nettverksdeteksjonsprogramvare lar hackere ser alle de omkringliggende wifi-nettverkene. Hackeren trenger ikke å vite hvilket hjem signalet kommer fra fordi han ikke trenger å bryte seg inn i huset ditt for å komme inn i nettverket ditt. Hvert nettverk identifiseres med et navn, kalt en SSID.

Ruterprodusenter legger ofte merkenavnet eller modellen til ruteren i SSID. Hvis du fikk en ruter fra internettleverandøren din, kan Internett-leverandøren endre den SSID når de skal vise sitt eget navn i stedet for produsenten. Hvis du kjøpte ruteren selv, vil SSID sannsynligvis identifisere produsenten eller til og med modellen til ruteren.

En hacker kan bruke informasjonen som vises i SSID til å slå opp standard brukernavn og passord for ruteren med liten innsats. Endre SSID slik at den ikke gir bort ruteren merke eller modell. Ikke velg en identifikator som inneholder navnet ditt, adressen eller telefonnummeret ditt. Ikke bruk annen personlig informasjon i navnet. Så “10BullLane”, “JBDecker Network” og “Homenet-12281975” er alle dårlige ideer. Unngå å komme med politiske uttalelser, ikke bruk støtende språk og ikke provosere hackere med utfordringer i din SSID. Bare gjør det kjedelig.

I slekt: Topp 10 verktøy for inntrengningsdeteksjon

Skjul nettverket

Ruteren din trenger ikke å kringkaste SSID-en. Hvis du blokkerer ruteren fra å sende ut identifikatoren, blir din wifi hjemme et skjult nettverk. De enhetene som allerede har tilkoblingsdata lagret, vil fortsatt kunne koble til, men forbipasserende vil ikke se det. I mange tilfeller vil nettverkslisten som andre ser inkludere en linje som sier “Skjult nettverk.” Uten å vite navnet på nettverket, er det umulig å koble seg til det.

Å gjøre det umulig for ukjente enheter å koble seg til nettverket gir et problem hvis du kjøper en ny dings. Imidlertid deg kan slå på SSID-sendingen midlertidig for å la den nye enheten din se nettverket. Når du har konfigurert en forbindelse med passordet, gjør nettverket skjult igjen. Å skjule nettverket gjør det lettere å blokkere besøkende fra å komme på nettverket. Hvis de ikke kan se ruteren din i listen over tilgjengelige nettverk, vil det være mindre sannsynlig at de vil be om passordet.

4. Styrke wifi-kryptering

ruter wpa2 psk

En rekke fritt tilgjengelige hackerverktøy kan sprekke svak wifi-kryptering, noe som kan gjøre det mulig for en angriper å avskjære, se og endre din online aktivitet. Tre typer wifi-beskyttelsessystemer brukes ofte for å sikre overføringer slik at bare sluttbrukerens enhet og wifi-ruteren kan lese innholdet i en overføring. Disse er Kabeltilpasset personvern (WEP), Wi-Fi-beskyttet tilgang (WPA) og Wi-Fi Protected Access 2 (WPA 2). Av disse tre, du bør bruke WPA2. Du trenger faktisk en styrket versjon av dette systemet, som kalles WPA2 AES. Denne bruker AES-chiffer for å beskytte overføringer, og den krypteringsmetoden er umulig å sprekke.

Du kan endre wifi-krypteringen i rutekonsollen. AES-krypteringsalternativet vises ofte i en andre plukkliste. Så etter at du har valgt WPA2 i det første feltet, kan du velge AES i det andre feltet.

5. Slå av Plug 'n Play

Universal Plug 'n Play-metodikken hjelper enheter i hjemmet ditt med å oppdage nettverket og deretter kommunisere med produsenten for firmwareoppdateringer og rekvisita. UPnP er et sentralt element i etableringen av tingenes internett. Dette er teknologien som gjør husholdningsapparater "smarte." I hovedsak kan smarte dingser få tilgang til internett. UPnP gir også en kanal for hackere.

Ruteren din må samarbeide med UPnP-systemet for at husholdningsapparater skal få tilgang til internett. Selv om opprettelsen av selvinnstillingsenheter virket attraktiv med det første, fraværet av passordbeskyttelse for de fleste enheter, eller tendensen til at produsentene bruker det samme passordet for alle enheter, gjør disse smarte utstyrsutstyret en sikkerhetssårbarhet.

UPnP hjelper en enhet å bli satt opp, men når du først har den tingen som fungerer, slå av UPnP-funksjonene. Det bør du også slå av UPnP-kompatibilitet i ruteren. UPnP har gjort det mulig for hackere å infisere husholdningsapparater og inkludere dem i botnett. Et botnet er en hær av enheter som kan rettes til å sende tilgangsforespørsler til én datamaskin på samme tid, og dermed blokkerer tilgjengeligheten. Dette kalles a DDoS angrep og det blir stadig mer brukt av land som Russland og Kina som en militær strategi, så UPnP undergraver til og med det nasjonale forsvaret.

6. Slå av fjernstyring

Konsollen til en ruter skal bare være tilgjengelig fra enheter som er koblet til nettverket. men, en standard ruterinnstilling muliggjør ekstern tilgang. Dette betyr at du kan få tilgang til konsollen over internett, fra et annet sted. Dessverre, hvis du kan gjøre det, så kan alle andre. Så, slå av ekstern tilgang.

7. Begrens WPS

Wif-Fi Protected Setup (WPS) tilbyr en enkel måte å få nye enheter til å gjenkjenne nettverket og koble til ruteren. WPS bruker en av to metoder.

Hvis ruteren din har en WPS-knapp på baksiden, ved å trykke på den, vil du sende ut et signal som legger enheten til nettverket og sender den innloggingsinformasjon, slik at du ikke trenger å oppgi et tekstpassord.

En alternativ metode bruker en åtte tegn numerisk kode angitt i nettverksinnstillingene til enheten. WPS gjør det mulig for enheter i hjemmet ditt, for eksempel set-top-bokser og spillkonsoller, å opprettholde en tilstedeværelse på nettverket, selv når du endrer passordet som trengs for at datamaskiner og telefoner skal koble seg til.

WPS presenterer en sikkerhetssvakhet fordi kodemetoden er enkel å sprekke. Hvis ruteren din har en WPS-knapp, må du slå av WPS-kodefunksjonene og stole på knappen. Hvis du ikke har knappen, slå av WPS helt fordi kodealternativet er et alvorlig problem for nettverkssikkerheten din.

8. Hold ruteren fastvare oppdatert

avansert tomat vpn

Ruterprodusenten bør oppdatere firmware på gatewayen din automatisk. Men akkurat som du bør lage en månedlig plan for å endre wifi-passordet, bør du også jevnlig se etter oppdateringer. Ruterkonsollen skal inkludere dette alternativet. Hvis ikke, gjør det til en vane den første i måneden til sjekk ruteren produsentens nettsted for oppdateringer og installer dem hvis de er tilgjengelige.

En annen trigger for firmwareoppdateringer bør være hvilken som helst nyheter som snakker om store virusangrep. Vanligvis sprer nye virus seg fordi en hacker oppdaget en sikkerhetssvakhet, kalt en "utnytte.”Hackere oppdager noen ganger disse svakhetene før teknologiselskapene. Utbruddet av et alvorlig angrep vil provosere ruteprodusenten til å sjekke gjennom firmwarekoden for å sikre at utstyret ikke er sårbart for det nye angrepet. Hvis det er det, vil de utgi en sikkerhetsoppdatering. Så sjekk på nettstedet til ruteren din produsent når disse nyhetene bryter.

9. Slå på brannmuren

ruter brannmur

Sjansen er stor for at wifi-ruteren din har en brannmur på den, men du har ikke slått den på. Bla gjennom konsollinnstillingene for å se om du kan finne det. Hvis ikke, kan du gå til kundesupport-sidene på ruteprodusentens nettsted. Hvis det er en kunnskapsbase, kan du søke på nettstedet med søkeordet "brannmur”Og se hvilken informasjon som oppstår.

Wifi-rutere bruker et system som heter NAT, som står for “nettverksadresse oversettelse“. Denne adressemanipuleringen betyr at hver datamaskin i nettverket ditt tildeles en adresse som bare er kjent for ruteren. Det representerer ikke deg ute på internett. I stedet har ruteren sin egen internettadresse og som kommuniserer med omverdenen. En veldig heldig bivirkning av NAT-systemet er at det forhindrer utenforstående fra å identifisere adressene til individuelle enheter i nettverket. Uoppfordret trafikk er blokkert før den noen gang når sluttbrukerenheter.

Bortsett fra denne beskyttelsen, rutere har vanligvis en maskinvarebrannmur. Dette fungerer litt annerledes enn programvaresortimentet som du sannsynligvis installerte på datamaskinen din. Det er verdt å slå på.

Se også: Hva er en brannmur & hvorfor trenger du en på hjemmenettverket ditt?

10. Tildel statiske adresser

Dette trinnet er litt teknisk, og du kan synes det er litt vanskelig å implementere. Som forklart over, alle enheter på det trådløse nettverket har en adresse. Dette kalles en IP-adresse og den må være unik. Datamaskinens IP-adresse er bare unik i det private nettverket. Dette er grunnen til at ruteren også bruker en offentlig adresse, og at en representerer deg på internett.

Ruteren din tildeler en IP-adresse til hver enhet i nettverket gjennom et system som heter "dynamisk vertskonfigurasjonsprotokoll,”Eller DHCP. Hackere kan manipulere DHCP for å tildele seg en nettverksadresse, noe som gjør dem veldig vanskelige å oppdage.

En av innstillingene i konsollen til ruteren din lar deg endre måten adressene blir tildelt på nettverket ditt. For å stoppe ruteren ved bruk av DHCP, må du se på Nettverkskonfigurasjon side av konsollen. Alternativet du leter etter vil sannsynligvis være en rullegardinliste og vil bli merket "WAN-tilkoblingstype”Eller“adressekonfigurasjon.”De presise innstillingene avhenger av rutermodellen din. Du vil imidlertid se at feltet for øyeblikket er satt til DHCP. Du må endre det til Statisk IP.

Før du gjør den endringen, gå til alle datamaskiner og nettverksaktiverte enheter i hjemmet ditt og noter deg IP-adressen som hver for øyeblikket bruker. Etter å ha endret ruteren til å bruke statiske IP-adresser, går du tilbake til hver enhet og tildeler den adressen du har angitt for den. Effektiviteten av å endre adressetildeling er oppe til debatt.

Se også: Den definitive guiden til DHCP

11. MAC-adressefiltrering

Ruterens konsoll vil inneholde et menyelement som heter "MAC-filtrering”Eller“MAC-adressefiltrering.”Dette alternativet tillater bare godkjente enheter til nettverket ditt. Hver enhet som kan koble til et nettverk har en MAC-adresse. Dette er faktisk identifikatoren til nettverkskortet, og det er unikt over hele verden. Derfor er det ikke to enheter i verden som har samme MAC-adresse. MAC står for “kontroller for tilgang til media.”Den består av seks tosifrede heksadesimale tall atskilt med kolon. Så det ser ut som 00: 17: 5f: 9a: 28.

Du kan lese at MAC-adressefiltrering er bortkastet tid fordi den kan sidestilles. Dette er opp til et punkt. Hvis du bare vil stoppe naboer til å hoppe på nettverket ditt gratis og du kan ikke holde barna stille om passordet ditt, da MAC-adressefiltrering vil gi deg funksjonaliteten du trenger. Hvis du mistenker at en av naboene dine er en hacker, vil ikke denne teknikken gi mye motstand.

Se på mobile enheter Nettverksinnstillinger for å få MAC-adressen. Åpne et kommandolinjevindu på datamaskiner og skriv inn ipconfig / alle. Dette viser en liste over attributter til datamaskinen, inkludert MAC-adressen. Lag en liste over MAC-adressene til alle enhetene i huset du vil ha til nettverket.

Når du går for å sette opp filtreringslisten, vær oppmerksom på instruksjonene på siden fordi ikke alle MAC-filtreringssystemer er nøyaktig det samme - oppsettet avhenger av ruteren din.

Det er to moduser til et MAC-adressefilter. Disse er "tillate”Og“benekte”Eller de kan være merket“inkludere”Og“utelukke.”Hvis du ikke ser disse alternativene, er ruterenes MAC-filter av tillatelse / inkluderer-variasjon. Hvis disse alternativene er tilgjengelige, velg tillat / ta med. Det skal være en boks på skjermen der du legger inn en liste over adresser. Vanligvis er en retur retur nok til å skille postene, men det kan hende du må legge komma eller semikolon etter hver adresse.

MAC-adressefiltrering kan sidelinjes av en hacker som har en trådløs pakkesniffer. Hver informasjon som går inn eller ut av en enhet har sin MAC-adresse. Selv om MAC-adresser er tildelt verdens nettverkskort og sentralt styres slik at hver og en er unik i verden, hackere vet hvordan du endrer en adresse. Derfor må hackeren bare velge en av MAC-adressene som han ser er aktiv i nettverket og deretter endre datamaskinens MAC-adresse til den. men, slike verktøy er ikke tilgjengelig på mobile enheter, slik at hackeren måtte sitte med en bærbar datamaskin innenfor rekkevidden til ruteren din for å hente signalet.

12. Slå av ruteren

Hvis du ikke bruker wifi-en, kan du gjøre det slå av ruteren. Noen ganger kan det være lurt å legge igjen en stor nedlasting over natten. Imidlertid mesteparten av tiden, du kommer ikke til å bruke nettverket mens du sover. Det er lurt å slå av all elektronikk om natten og til og med koble dem fra. Dette er et sikkerhetstiltak mot gnister som forårsaker brann av apparatet, og det er også en god praksis å gjøre det redd miljøet. Mange elektriske og elektroniske enheter brenner strøm selv når de er i ventemodus. Så å koble fra alt før du legger deg, vil redusere strømregningen og også bidra til å redde planeten ved å redusere etterspørselen etter kraftstasjoner.

Du kan også slå av ruteren når du går på jobb. Hvis det er mange mennesker i husholdningen din, den siste personen som forlater huset om morgenen slår av ruteren og den første som kommer hjem om kvelden slår ruteren på.

Årsaken til dette tipset bør være åpenbar. Jo færre timer Wi-Fi-systemet ditt er aktivt, desto mindre mulighet er det for et hackerangrep. Det vil også nekte dine piggybacking naboer tilgang til wifi for store biter av dagen. Hvis internettjenesten din blir målt, dette trinnet får ned den månedlige regningen.

13. Kontroller porten 32764

På begynnelsen av 2014 ble det oppdaget at firmware for visse rutermodeller holdt en prosess som lyttet i port 32764. Å ha en port “åpen” er et sikkerhetsproblem og da infosec-samfunnet oppdaget problemet, fjernet ruteprodusentene rutinen som lyttet etter svar i den porten. Imidlertid i april samme år, en firmwareoppdatering introduserte en prosedyre for å åpne porten igjen.

En port er et nummer som representerer en adresse for en applikasjon. For at en port skal være åpen, trenger den en prosess som lytter på den. Hvis hackere finner ut om obskure lytteprogrammer som kan manipulere programmet for å forårsake skade til ruteren eller nettverket.

Det ser ut til at tilgang gjennom port 32764 er et krav for en maskinvareleverandør, kalt SerComm. Du har sannsynligvis ikke kjøpt en SerComm-ruter, men denne produsenten leverer til Cisco, Netgear, Linksys, og Diamant. Du kan finne en liste over rutere som er utsatt her. Den gode nyheten er at prosessen som lytter på porten bare kan aktiveres fra nettverket. Sjekk om port 32764 er åpen på dette nettstedet. Hvis den er åpen, må du gjøre det Kontakt ruteren din leverandør for hjelp i dette problemet. Bare å stenge porten er ikke en levedyktig løsning fordi den ble åpnet på kommando uten din viten, og de kan bare åpne den igjen. Hvis ruterselskapet ikke kan forsyne deg med en oppdatering for å lukke dette sikkerhetsproblemet, kan du be om pengene tilbake.

14. Hold enhetene sunne

Datamaskinene og andre enheter i hjemmet ditt kan gi muligheter for at hackere kan komme seg inn på ruteren din. Noen av enhetene som kobles til nettverket ditt, kan bæres. Enheter som bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner er mer sannsynlig å bli smittet fordi de sannsynligvis kobler seg til andre nettverk og får tilgang til internett på offentlige steder. Det er flere muligheter for virusinfeksjon og inntrenging utenfor huset. Utstyr som aldri forlater huset blir bare utsatt for ett tilgangspunkt for internett, og det er derfor mindre sannsynlig å bli smittet.

Du må også være forsiktig med å overføre filer til datamaskinene dine med USB-minnepinner. Filkopiering tilbyr en tilgangsmetode for virus. Så sørg for at datamaskinene dine har både brannmurer og programvare mot malware.

Sørge for at programvaren din holdes oppdatert, og du tillater automatiske oppdateringer. Oppdateringer og nye utgivelser for operativsystemer og applikasjoner blir ofte utstedt for å plugge sikkerhetssvakheter.

Se også: Beste gratis Antivirus-programmer for Windows og Mac

15. Bruk en VPN

ExpressVPN

Virtuelle private nettverk brukes primært for å forbedre personvernet på internett. De tilbyr imidlertid også sikkerhetsfordeler som beskytter ruteren din mot inntrenging. Hvis du eller andre medlemmer av familien din ofte bruker wifi-hotspots på offentlige steder, for eksempel kafeer, bruk av VPN vil bidra til å beskytte enhetene dine mot angrep av kompromitterte wifi-hotspots. Hackere bruker “Mannen i midten”Angrep for å stjele data fra andre brukere som er koblet til det samme nettverket, og de kan også brukes til snike malware på enhetene dine. Når du tar med deg disse enhetene og kobler dem til nettverket ditt, blir ruteren din et enkelt mål.

EN VPN er også en god løsning på problemene som trådløse pakkesniffere reiser. En VPN krypterer all trafikk fra og til datamaskinen din helt til en ekstern server som ligger over internett utover wifi-ruteren din. Det betyr at mellommenn ikke vil kunne lure deg til en falsk forbindelse og ikke vil kunne komme inn i datastrømmen din ved å infiltrere ruteren din. Beskyttelsen som VPN tilbyr, går gjennom ruteren, så selv om krypteringen levert av ruteren er fjernet, har du fortsatt VPN-kryptering for å gjøre dataene dine uleselige..

16. Senter signalavtrykket ditt

windsurfer wifi extender 6

De fleste oppbevarer wifi-ruteren i stuen fordi det er der tilkoblingen er for en kabel- eller telefonlinje. Stuer vender ofte mot gaten, altså Å plassere ruteren ved et vindu i frontrommet sender halvparten av signalavtrykket ditt til omverdenen.

Hvis du setter wifi-ruteren din på ytterveggen i stuen bak TV-en, kan utformingen av huset eller leiligheten din bety at den andre siden av veggen er inne i en nabo. Vegger gir større motstand mot radiobølger enn vinduer gjør. Imidlertid er du fortsatt gir halvparten av wifi-dekningen til naboene dine.

Finn det sentrale punktet i hjemmet ditt, og plasser ruteren der. Husk det signalområdet til en wifi-ruter er som en ball - det stråler ut over og under så vel som horisontalt. Så hvis du har et hjem med to etasjer, kan du plassere ruteren rett opp til taket på lavere nivå slik at ovenpå får service også.

Hvis huset ditt er større enn ruterenes signalavtrykk, sentrering av ruteren midt i huset vil gi deg maksimal tilgjengelig dekning og forhindre at signalet passerer utenfor. Hvis huset ditt er mindre enn signalavtrykket, vil du i det minste ha redusert området på gaten der allmennheten kan dra nytte av internettjenesten din.

17. Lag et Faraday-bur

Noen hjem får forferdelig mobiltelefondekning. I mange tilfeller, selv om du er i et urbant område som bør få fulle barer, synker signaltilgjengeligheten så snart du går innendørs. Dette er ikke normalt. Dette fenomenet er forårsaket av materialet som gikk inn i byggingen av hjemmet ditt. Ethvert metall i byggematerialet vil tiltrekke radiosignaler og forhindre at de går gjennom huden på huset inn i rommene dine. Dette kalles a Faraday bur og selv om det er irriterende å lage dårlig mobiltelefontjeneste innendørs, det er flott for å fange wifi-signalet ditt inne i huset.

Byggematerialer som blokkerer wifi-signalet ditt fra å passere utenfor inkluderer foliemembranisolasjon innebygd bak laken i veggene. Hvis hjemmets indre vegger har den isolasjonen, vil du få problemer med å få wifi-signalet bort fra rommet der ruteren holdes. Vindusrammer av metall reduser mengden signal som går gjennom glasset i vinduene dine, og armert betongvegger som inneholder metallstenger vil også forhindre wifi-fotavtrykket fra å strekke seg utendørs.

Hvis huset ditt ikke inneholder mye metall i ytterveggene, kan du integrere metaller i dekorasjonen din for å hindre wifi fra å strekke seg utenfor. Ideene inkluderer kledning i aluminium, som kan gå på utsiden av huset for å beskytte veggene, gi huset ditt et nytt utseende og også blokkere all wifi. Andre ideer inkluderer gardiner som inneholder metalltråd, kobberveggbelegg, en metallhyllenhet, og metallskjermer.

Hvis metall ikke strømmer inn i interiøret, så sjekk ut maling som blokkerer wifi-signaler. Du kan også vurdere blankt metallisk tapet trykt på folie.

Safe wifi

Nyheter overskrifter om ransomware og identitetstyveri er bekymringsfull. Tanken på at noen kan trenge inn i wifi-en din føles litt som trusselen om å bli angrepet eller innbrudd i ditt eget hjem. Du trenger ikke å være en teknisk ekspert for å forbedre sikkerheten til ditt wifi-hjemmenettverk, du trenger bare å være litt smartere i vanene dine.

Enkle løsninger på sikkerhetsproblemer er vanligvis de beste. Som du kan se, ingen av løsningene på listen vår koster penger. Flertallet av disse forslagene er sunn fornuftstrinn som alle kan ta. Selv de mer kompliserte ideene, som å skjule nettverket eller MAC-adressefiltrering, krever bare at du utforsker alternativene som er tilgjengelige for deg i wifi-ruterenes konsoll.

Forsikre deg om at du holder dine personlige data trygge fra identitetstyver og forhindre at nebber med nevenhet stjeler internett ved å løpe gjennom anbefalingene i denne guiden.

Har du noen ideer om forbedring av wifi-sikkerhet? Hvis du kan tenke på noen gode ideer som vi har oversett, legg igjen en melding i kommentarfeltet nedenfor og del kunnskapen din med fellesskapet.

Se også: Den ultimate guiden til Mac Security and Privacy

Bilde: eventyrforbindelse via Pixabay, lisensiert under CC0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 75 = 81

map