6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

vanliga PayPal-bedrägerier och hur man undviker demOm du är en vanlig PayPal-användare kanske du vill notera: Svindlare riktar sig regelbundet mot PayPal och dess kundbas. PayPal-bedrägerier kan komma i form av e-postmeddelanden, nätfiskewebbplatser, skadliga annonser, misstänkta länkar med mera. Sådana bedrägerier är utformade för att se officiella ut för att lura användare att ge upp privat information, till exempel användarnamn och lösenord, eller för att olagligt samla in betalningar. Det finns många PayPal-bedrägerier, men det finns flera som du är mer benägna att stöta på. Här är sex vanliga PayPal-bedrägerier som vi hittat, liksom hur man undviker att bli ett offer för dem


1. Avancerad avgiftsbedrägeri

En användare av PayPal som är bedrägeri bör vara försiktiga med är oftare känd som Advanced Fee Fraud. Denna typ av bedrägerier, av vilka den ökända "Nigerian Prince" eller 419-bedrägerierna faller in, är utformade för att lura offren att skicka en relativt liten summa pengar med löfte om en mycket större avkastning.

PayPal-användare riktas ofta med denna bedrägeri på grund av svårigheterna med att få tillbaka pengar.

Avancerade avgiftsbedrägerier över PayPal kan fungera så här:

Du får ett e-postmeddelande med en ämnesrad i ALL CAPS som säger att du har fått en arv.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

När du öppnar e-posten hittar du vad som verkar vara ett officiellt brev från någon på en hög politisk station.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Därefter säger de dig att du förfaller en ganska vansinnig pengar av ganska tvivelaktiga skäl.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Och slutligen blir du ombedd att tillhandahålla grundläggande information som öppnar kommunikationslinjerna.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

I slutändan samlar bedrägeriet in personlig information från dig som kan användas i identitetsbedrägeri, samtidigt som det skaffar pengar från offren. Varningstecknen för denna bedrägeri är dock tydliga och att undvika denna typ av bedrägeri är relativt lätt.

Hur man undviker bedrägerier med avancerad avgift

Tack och lov filtrerar din e-posttjänstleverantör de allra flesta av dessa typer av bedrägerier. Om du kontrollerar din skräppostmapp för e-post kan du till och med hitta några av dem (det visste vi säkert).

Men om ett e-postmeddelande som ber dig att göra någon typ av avancerad betalning för att få en större belöning undviker ditt spamfilter, var uppmärksam på varningstecknen. E-postadressen kommer troligen inte från ett verifierat eller legitimt företag eller tjänst och kommer troligtvis inte att matcha det namn, organisation eller myndighet som nämns i e-posttexten. Dessutom kommer det troligtvis att finnas ett stort antal stavnings- eller grammatikfel i e-postens kropp, vilket är ett annat varningstecken för att det inte kommer från en legitim källa.

Sammantaget är det dock bäst att inte skicka avancerade betalningar, särskilt till personer du aldrig har träffat eller inte känner. Om du inte köper produkter via en online shoppingmarknad, donerar till en orsak eller skickar familj eller vänner pengar, litar du inte på misstänkta källor online som begär pengar. Om det verkar för bra för att vara sant, är det antagligen.

2. Scam-e-post: "Ett problem med ditt konto"

En PayPal-bedrägeri kommer i form av ett e-postmeddelande som felaktigt säger att det finns ett "problem med ditt konto". Avsikten här är att få dig att öppna e-postmeddelandet av oro. Det följs av text utformad för att få dig att klicka på en länk i e-postmeddelandet som till slut leder till en phishing-webbplats.

En besökare har nyligen vidarebefordrat en kopia av PayPal-e-postmeddelandet nedan. Vi kunde spåra var fuskplatsen var värd och låt den stängas inom cirka 5 minuter. Vi hittade också var den stulna informationen skickades från webbplatsen och meddelade PayPal för att se till att de stängde webbplatsen och kontaktade alla berörda kunder.

Hur man undviker "problem med ditt konto" -fusk

 • LÅT BLI svara på e-postmeddelandet eller ange personlig information. Om du redan har angett information går du snabbt till sidan Hur du rapporterar en bedrägeri.
 • Vidarebefordra e-postmeddelandet till [email protected]. PayPal kommer omedelbart att arbeta för att stänga av bedrägerisidan.
 • Vidarebefordra e-postmeddelandet till [email protected]. U.S. Federal Trade Commission (FTC) kommer att placera din e-post i en databas och använda den kombinerade informationen för att spåra och åtala svindlarna / spammarna.
 • Klicka inte på länkar i oönskade e-postmeddelanden.

Den här typen av bedrägeri har funnits länge. Svindlarna skickar ett e-postmeddelande till dig som säger att det finns ett problem med ditt PayPal-konto och att du måste logga in för att korrigera det. Så här ser e-postmeddelandet ut.

När du tittar över det kan du se hur den falska PayPal-webbplatsen ser ut:

Viktig notering: Här blir svindlarna knepiga. Länktexten säger “https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run”. Det ser legitimt ut. Det ser ut som att du kommer att skickas till den säkra PayPal-webbplatsen. Men du kommer inte.

Klicka på den här länken - https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

hoppsan! Vi är inte i Kansas längre, Toto. Mycket viktig punkt. Texten till en länk kan säga vad som helst. Där den pekar på kan vara helt annorlunda. Var inte uppmärksam på länktexten. Du måste vara uppmärksam på adressfältet i din webbläsare (se vårt test på vår hemsida för bedrägerier och bedrägerier).

Här är texten från den falska Paypal-sidan:

Kära Paypal-användare,

Idag hade vi några problem med ett av våra datorsystem. Även om problemen verkar vara mindre, tar vi inga chanser. Vi beslutade att ta det oroliga systemet offline och ersätta det med ett nytt system. Tyvärr fick detta oss att förlora viss medlemsinformation. Följ länken nedan och logga in på ditt konto för att se till att din information inte påverkas. Kontosaldot har inte påverkats.

På grund av besväret detta ger vi alla användare som reparerar sina saknade data sina nästa två inkommande överföringar gratis! Du betalar inga avgifter för dina nästa två inkommande överföringar *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Tack för att du använder PayPal!

* - Om avgifterna normalt gäller kommer du inte att betala något för de nästa två inkommande överföringar du får.

PayPal-säkerhet

SKYDDA DITT LÖSENORD

Ge ditt lösenord ALDRIG till någon och logga bara in på PayPal webbplats. Om någon ber om ditt lösenord, följ instruktionerna om säkerhetstips på PayPal-webbplatsen.

Som du ser gör detta bedrägeri-e-post allt det kan göra för att övertyga dig om att det är legitimt. Men om inte e-postmeddelandet kommer direkt från PayPal, ignorera det. Och kolla alltid länkarna som ingår i ett bedrägeri-e-postmeddelande för att verifiera att de är riktiga.

"Problem med ditt konto" PayPal-bedrägerier kan också vara ganska sofistikerade, vilket framgår av denna bedrägeri som markeras av internet-säkerhetsföretaget ESET.

3. ”Vänligt namn” eller förfalskning av visningsnamn

En annan form av e-postbedrägeri, "vänligt namn" e-postsvindel använder en funktion i e-postsystem som gör att avsändarens namn kan döljas bakom ett "vänligt namn" som kan göras så att det ser ut som legitimt.

Många e-posttjänster använder nu ett "visningsnamn" för individer, webbplatser eller tjänster som du regelbundet interagerar med via e-post. Istället för att visa den fullständiga e-postadressen varje gång, kan du istället se ett "visningsnamn", som ofta är namnet på individen eller tjänsten.

Scammers kan använda detta system till sin fördel genom att skapa en e-postadress med ett visningsnamn som kan finnas i din adressbok. När du får ett e-postmeddelande från det falska kontot kan det inte bara kringgå skräppostfilter, det kan se helt legitimt ut när det är anslutet till ett lika legitimt e-postmeddelande (till exempel ett "problem med ditt konto" -skammeddelanden).

Exempelvis använder denna e-post-förfalskning USPS spoofing för visningsnamn:
6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Med PayPal-förfalskning kan bedrägeriet ändra visningsnamnet till allt som kan tyckas vara legitimt, inklusive att använda vanliga ord som du kan koppla till ett legitimt företag, till exempel "PayPal kundtjänst".

Hur man undviker "vänliga namn" bedrägerier

Några enkla steg kan hjälpa dig att snabbt identifiera om ett e-postmeddelande faktiskt kommer från PayPal eller en bedrägeri:

 • Öppna det misstänkta e-postmeddelandet, men KLICKA INTE på några länkar i e-postmeddelandet
 • Håll muspekaren över visningsnamnet i e-postmeddelandet om hela e-postadressen inte är synlig

Leverantörer av e-posttjänster varierar. I Gmail, till exempel, om du bara öppnar e-postmeddelandet visas i alla fall alla adresser för att inkludera visningsnamn och webbadress. Din e-postapp kan kräva att du håller muspekaren över visningsnamnet för att avslöja adressen. På grund av storleksbegränsningar döljer mobil e-postprogram ofta e-postadressen helt och visar bara visningsnamnet, vilket kan vara mycket vilseledande.

Se till att adressen helt och hållet matchar en riktig webbadress för PayPal. Se också till att hel webbadress är legitim. Alla e-postmeddelanden som kommer från PayPal kommer att ha en e-postadress som slutar på @ paypal.com. Alla variationer av det, till exempel @ intl.paypal.com, är troligtvis en bluff.

4. Phishingwebbplatser eller inlägg på sociala medier (falska PayPal-webbplatser eller sociala medier bedrägerier)

Många populära webbplatser blir förfalskade på olika sätt. När scammers skapar en falsk PayPal-webbplats och försöker samla in användarinformation genom dem, kallas detta phishing.

Phishing är en form av bedrägeri där brottslingar fördömer betrodda enheter för att lura offren att ge upp information. De skapar bedrägliga webbplatser och e-postadresser som är utformade för att se legitima ut. Förhoppningen är att du kommer att interagera med den falska produkten och så småningom ge upp privat information, inklusive användarnamn, lösenord, finansiell kontoinformation eller något annat som kan användas för att stjäla pengar eller din identitet.

Det finns många nätfiskewebbplatser där ute, och faktiskt enligt Googles transparensrapport är nätfiskewebbplatser nu en mycket vanligare typ av bedräglig aktivitet på webben än skadliga webbplatser. Faktum är att nätfiskewebbplatser överträffar skadliga webbplatser 8 till 1, vilket innebär att du mycket mer troligt kommer att stöta på en phishing-webbplats som är utformad för att se verklig ut och stjäla din information än att du stöter på en webbplats som försöker installera skadlig programvara på din dator.

Så här kan en falsk PayPal-webbplats se ut:

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Du kommer snabbt att notera att denna bluffsida ser ut precis som en gammal version av PayPal webbplats. Utan att titta på detaljerna är det lätt att luras att tro att den här webbplatsen är verklig. Men det finns några sätt att undvika att falla för fiskeplatsfällor som den här.

Du måste dessutom vara på jakt efter phishing-bedrägerier i form av befordrade eller delade inlägg på sociala medier. TNW rapporterade om en sådan bedrägeri som Twitter tillät att sprida sig, där svindlaren köpte annonsutrymme och låtsades vara en officiell (även om den inte verifierad) Twitteranställd som erbjuder användare en chans att vinna en Twitter-sponsrade lotterier.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Scam drev individer till en phishing-webbplats som var utformad för att se ut som en riktig twitter-sida. Det ultimata målet var att få användarna att ange sitt användarnamn och lösenord i formuläret, som faktiskt inte skulle logga in på PayPal, utan istället samla in privat information.

Hur man undviker PayPal-nätfiskplatser och sociala medier

För det första är det enklaste sättet att avgöra om du är på rätt PayPal-webbplats att kontrollera webbadressen i URL-adressfältet:

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Observera att webbadressen läser “security-paypal-center.com”. Detta är inte en riktig PayPal-adress. Den officiella PayPal-adressen är “paypal.com”. Någon annan version är troligen en bluff. Dessutom använder PayPal inte unika regionbaserade domäner, till exempel "co.uk" för Storbritannien eller "co.jp" för Japan. Alla andra varianter omdirigeras automatiskt till URL som börjar med “www.paypal.com”.

Därefter kontrollerar du webbplatsens certifieringsstatus. I exemplet ovan kommer du att märka att det inte finns någon låssymbol bredvid webbadressen. Detta indikerar att webbplatsen inte har ett HTTPS (eller SSL) certifikat. För närvarande har de flesta legitima webbplatser och företag SSL-certifikat och HTTPS-kryptering.

Om PayPal-webbplatsen du är på inte har en låssymbol, litar du inte på den. Det är troligtvis en phishing-webbplats. Även om PayPal för närvarande inte har den mest effektiva skyddet mot nätfiskewebbplatser, ett utvidgat valideringscertifikat (som avslöjar organisationens namn bredvid låssymbolen), kan du fortfarande kontrollera certifieringen för att verifiera att det är legitimt ägt av PayPal.com.

 • Klicka på låssymbolen
 • Klicka på Certifikat
 • Klicka på detaljer flik
 • Under Fält, Klicka på Ämne

Kolla detaljerna här. Du bör se följande information eller något liknande:

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

Om informationen ser väldigt annorlunda ut, eller om det inte finns någon information tillgänglig, är du troligtvis på en phishing-webbplats och bör stänga fliken omedelbart.

4. Fake hyperlänkskam

Falska webbadresser kan bedrivas som en del av andra typer av bedrägerier, inklusive e-postbedrägerier, och helt klart som en del av en phishing-webbplats. Det är emellertid möjligt att du kan hitta att vissa internet-tjuvar skapar falska hyperlänkar utformade för att verka legitima i texten, men den faktiska URL: en är falsk.

Som diskuterats tidigare kan en hyperlänkstext säga vad vi vill ha den till.

Hur man undviker hyperlänksbedrägerier

Hyperlänk-bedrägerier är jämförelsevis enkla att undvika, och det finns ett enkelt steg: På en persondator eller skrivbord håller du muspekaren över en misstänkt länk innan du klickar på den. Om du gör det kommer den faktiska hyperlänksadressen att visas i webbläsarfönstret.

6 vanliga Paypal-bedrägerier och hur man undviker dem

På en mobil enhet trycker du länge på länken för att avslöja webbadressen som den faktiskt skickar dig till.

Om hyperlänken går någon annanstans än det angivna målet eller helt klart inte är en länk till PayPal, klicka inte på den.

5. Falska välgörenhetsorganisationer och investeringsmöjligheter

Scammers tenderar att fokusera på att försöka spela för varje offer känslor. I vissa fall kan detta omfatta medlidande eller girighet. Endera kan få vissa offer att gå rätt in i PayPal-bedrägerier utan att beakta konsekvenserna.

Falska välgörenhetsorganisationer dyker upp ibland efter en tragedi, eller när svindlarna en gång får tag i tillräckligt med information om ett offer för att försöka rikta dem med en falsk välgörenhetsbedrägeri. I dessa situationer kan den falska välgörenhetsorganisationen ha en webbplats eller helt enkelt skicka information över webben och kommer att be om betalning via PayPal eller på annat sätt.

Samtidigt försöker falska investeringsmöjligheter som liknar 419 eller nigeriansk Prins-stil bedrägeri övertyga potentiella offer att en till synes liten investering kan skörda en stor belöning.

Hur man undviker falska välgörenhetsorganisationer och investeringsmöjligheter

Kommer du ihåg den gamla frasen "för bra för att vara sant"? Detta gäller alltid för investeringsmöjligheter. Den som lovar en hög belöning för till synes liten investering bör höja dina larm.

Om du får en misstänkt, "för bra för att vara sann" investeringsmöjlighet som ber dig skicka PayPal-betalning, gör följande:

 • Använd BBB (Better Business Bureau) för att leta upp företaget. Dåliga betyg, eller ett företag som inte finns, är en röd flagga.
 • Om du inte hittar förekomsten av ett företag via BBB, gör en grundläggande Google-sökning efter det med namn och leta efter forum eller andra platser där det är talat om. En brist på information är också en röd flagga, och naturligtvis bör negativ information vara ditt tecken på att det inte är en pålitlig investeringsmöjlighet

För välgörenhetsorganisationer rekommenderar PayPal sig själv att använda en av följande webbplatser:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Observera att all välgörenhet som du inte kan verifiera förekomsten av genom något av dessa alternativ sannolikt inte är en verklig välgörenhet. Välgörenhetsorganisationer måste registreras hos regeringen, så om du inte hittar information om det är det bäst att undvika att donera pengar. Chansen är att många officiella och pålitliga välgörenhetsorganisationer samlar in pengar för samma sak.

6. Bedrägeri med överbetalning och hackat PayPal-konto-bedrägeri)

Detta är en bluff som PayPal-leverantörer borde vara oroliga för. Överbetalningsbedrägeriet fungerar så här:

 • Du säljer en produkt eller tjänst till en individ eller "verksamhet"
 • Köparen skickar betalning men skickar för mycket
 • Köparen ber dig sedan att returnera skillnaden till dem, och ofta begär att du kommer tillbaka till pengarna till ett annat konto

Detta verkar oskadligt nog, men det är troligt att köparen är en bluffkonstnär som försöker få dig att betala dem pengar från ett stulit betalkonto. Det är möjligt att köparen använde ett stulet kreditkort eller annan bankinformation för att göra det falska köpet och sedan bad dig att returnera en del av de pengarna. I det här fallet får inte bara köparen en produkt eller tjänst som erhållits olagligt, utan han får också några av de pengarna tillbaka, deponerade på ett annat konto som troligen kommer att inte kunna spåras senare.

Här är det största problemet för säljare: Om den verkliga kontoinnehavaren rapporterar bedräglig aktivitet kan PayPal avbryta betalningen du har fått och returnera pengarna till den rättmätiga ägaren. Om det händer kommer du vara ute både pengarna och produkten du sålde.

En annan delmängd av detta är hackat kontosvindel. I den här situationen betalar köparen med ett PayPal-konto som har hackats. Köparen får varan, men du kan tvingas återbetala betalningen till den faktiska kontoinnehavaren. I det här fallet kommer du att förlora både föremålet och pengarna du betalade.

Hur man undviker överbetalningsbedrägerier

Legitima köpare överbetalar sällan, så om du får en överbetalning är det troligtvis en bedrägeri. Om det händer, istället för att returnera pengarna, avbryta beställningen helt och leverera inte varan. Dessutom ska du aldrig returnera en betalning till ett annat konto än det som ursprungligen gjorde betalningen.

Hur man undviker hackade kontobedrägerier

Det är nästan omöjligt att se när en köpare har hackat ett konto. Det finns också lite du kan göra för att förhindra detta eller undvika denna situation. En felaktig anpassning av köparkontoinformation och var produkter skickas är normalt.

Ditt bästa alternativ är att kontakta PayPal direkt. PayPal erbjuder köpare bedrägeri skydd för alla säljare som använder PayPal. Om du tror att en felaktig överensstämmelse i informationen om betalningskontot och den begärda leveransadressen ser misstänkt ut, kontakta PayPal. Företaget kommer att undersöka problemet och kontakta köparen för att verifiera information. Det är också bäst att försena leverans av objekt tills problemet är löst.

Du kanske också vill kontakta köparen direkt via den e-postadress som är kopplad till PayPal-kontot för att verifiera kontot och köparen matchar.

PayPal erbjuder också råd och information om andra typer av bedrägerier och hur man undviker dem, här och här.

Du kanske också gillar IdentitetsstöldskyddFals identitet, federala brott: Identitetsstöld och antagande avskräckning Act IdentitetstöldskyddHur att rapportera en bedrägeri Identitetsstöldskydd Identitetsstöldsked: Hur man kan upptäcka och undvika dem IdentitetsstöldskyddAirport trådlösa nätverk - inte så säkert som du tror

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 16